RÜya 4. toplanti Ebeveyenler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 zihinlerdeki çağrışımlar,  hisler, tutumlar, izlenimler  olumlu/olumsuz değerlendirmeler  akla gelen özet-resim  genel görünüş  sembolik anlam.
Advertisements

10 Marka Konumlandırma Sanatı 1. Copyright © 2011 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall 10-2 Bölüm Soruları  Bir firma pazar içerisinde.
1.Yüklem: Cümlede yapılan işi, oluşu ya da eylemi bildiren kelimeye yüklem denir. Yüklem cümlenin temel öğelerinden biridir. Genellikle cümlenin sonunda.
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
7. BASAMAK İlişki Yönetimi
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Bölüm I Hüseyin İlhan.
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ BAŞVURU SÜRECİ.
Literatür taramasının önemi  Daha önce neler yapıldığını çıkarmaya çalışmayan araştırmacılar alanlarında önemli katkı sağlama fırsatından yoksun kalırlar.
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI Zeynep KAHYA Rehber Öğretmen.
ZAMAN VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ. ZAMAN YÖNETİMİ Zamanı Verimli Kullanmak Ufak zaman kazanımları Hatalı bir şeyi daha kuvvetli yapmanın bir faydası yoktur.
BİLGİ :Öğrenme ile kazanılır.Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder. YORUM: Öğrenilen ve tekrar ile pekiştirilen.
GÖRÜŞ GELİŞTİRME TEKNİĞİ
SAYILAR ve RAKAMLAR.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
Kaldırımlar Yayalarındır
Aile İçi İletişim İle Çocuğunuzun Sorunlarını Çözebilirsiniz!!!
HAYAT BİLGİSİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
ERGEN AİLE İLİŞKİLERİ.
HAYIR DEMEK HERŞEYİ ÇÖZERMİ?
REHBERLİK SERVİSİ.
Ödev yapma alIşkanlIğI
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
İLETİŞİM.
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
BİREYSEL MOTİVASYON TEKNİKLERİ
Aile Atölyeleri Projesi
ENKOPREZİS Gelişimsel olarak sfinkter kontrolünün kazanıldığı yaşa gelinmesine karşın dışkının istemli ya da istem dışı olarak, yineleyen bir biçimde uygunsuz.
Tehlikeyi Görmek.
Eğitim Bilimleri Fakültesi
PPT 6 Kapsayıcı bir eğitim için nasıl bir sınıf yönetimi yaklaşımı benimsemeliyim? Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin.
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Bugün neler öğreneceğiz?
İLETİŞİM ENGELLERİ Prof. Dr. Aynur BÜTÜN AYHAN
PENDİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Değerli Anne-Babalar, Değerli Eğitim Sanatı Dostları,
Sağlık Bilimleri Fakültesi
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
2-B İnternet Anketi Sibel Payaslı.
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
İLETİŞİMDE BEN DİLİ SEN DİLİ
ETKİLİ İLETİŞİM SEMİNERİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN
SAYI ÖRÜNTÜLERİ ANAHTAR KAVRAMLAR MODELLEME ÖRÜNTÜ SAYI ÖRÜNTÜSÜ ÜS
GezameNlijke bijeenkomst
ÇOCUKLARIMIZIN MUTLU VE BAŞARILI OLMASI İÇİN…
KABUL DİLİ.
VELİ SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
ODTÜMİST MENTORLUK PROGRAMI
Rastgele Nesneler Dersi
AİLE TUTUMLARI.
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BAĞIMLILIK NEDİR? NE DEĞİLDİR?
Nitel araştırma soruları sorma ve soru formu oluşturma
Türkiye’de medyaokuryazarlığı eğitimi
Nitel Araştırmalar.
ETKİLİ İLETİŞİM ve EMPATİ EĞİTİMİ
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI.
Sunum transkripti:

rÜya 4. toplanti Ebeveyenler

toplanti programi 1. Açılış 2. Kızımızın içinde bulunduğu sosyal ortamlar ile ilgili yaşadığımız ikilemler / endişeler 3. Çalışma  ‘10 sene sonra kızımı nerede görmek isterim’ Pauze 4. Konuşma teknikleri: açıklama ve ‘rollenspel’ 5. Sizlerin arzu ettiği konularda açıklamalar 6. Öneriler, son toplantı ile ilgili bilgiler ve kapanış

AmaÇ Anne / baba ve kızlar arasındaki kuşak / yaşam farklılıklarını kavramak karşılıklı iletişim becerilerini geliştirmek

10 sene sonra kizimi nasil görmek İsterİm ? Kızımiz için istedigimiz mutluluk nedir? Siz kendi anne-babanızdan neler öğrendiniz? Ve hangi degerleri cocugunuza aktariyorsunuz? Kendi eğitiminizde size verilen neleri kızınıza veriyorsunuz? Kızınız hangi hataları kesinlikle yapmamalı? Kızınızın gelecekteki işi nasıl olmalı? Paranın önemi olur mu? Kızınız kiminle evleneceğine kendisi karar verebilir mi? Ve gelecekteki esi nasil olmali? Kiziniz gelecekte nerde yasamali ve nasil bir evde?

Mola

İletİşİmde dİnlemenİn önemİ https://www.youtube.com/watch?v=dg 3EQanirCg

İletİŞİm İki dilli olmanın getirdiği avantaj ve dezavantajlar Dolaylı iletişim ( ebeveynler) İletişimde dinlemenin önemi Beden dilinin önemi

TAM BİR DİNLEYİCİ OLMANIN YOLLARI Göz temasını iyi koruyun. Hafifçe öne doğru eğilin. Başınızı sallayarak aynı zamanda evet yada hı hı diyerek konuşmacıyı takviye edin. Sorular soralak konuya açıklık getirin. Hata bulmaya çalışmadan yargılamadan dinleyin. Dikkat dağıtıcı şeylerden etkin bir şekilde uzaklaşın. Kızgın ya da yıkılmış olsanız da söyleneni anlamak için çabalayın. Dinlediğiniz kişiyi kişiyi kırmadan ne hissettiğinizi ve düşündüğünüzü söyleyin.

Rollenspel Sizlerin arzu ettigi konular Sonrasi: Ne hissettiniz? Kendinizi ifade edebildinizmi? Sizce iletisim nasildi? Nasil olmali?

‘rollenspel’ Ayşe, ertesi gün okuldan sonra arkadaşları ile gezmek ve akşamda sinemaya gitmek istiyor. Gece yarısı saat 12 de evde olacağına annesine\babasına söz veriyor. Üç grup kuracağız ve yukarıdaki diyaloğu oynayacağız. Grup A  kız çocuğü Grup B  anne / baba Grup C  gözlemciler Kız çocuğunu oynayanlar, anne / babayı arkadasları ile çıkmaya ikna etmeye çalışacak. Anne \ babalar da Ayşe’nin çıkmaması için gerekçeler belirtecekler. https://www.youtube.com/watch?v=K_Ox62RvEmA Video over scheiding

doĞan cÜceloĞlu https://www.facebook.com/DoganCuceloglu/videos/vb.31046873040/10154395094743041/?type =2&theater Dakika 5.40 Dakika 10.40

ÖNERİLER KAPANIŞ Sizce neleri iyi yaptık yada neleri daha iyi yapabiliriz bizim için yazarmısınız?

19 ocak tarİhİndekİ Son TOPLANTiNiN PROGRAMi Önceki toplantıların değerlendirilmesi ve kazanımlar Karşılıklı iletişim Konuşma teknikleri: açıklama ve ‘rollenspel’ Son değerlendirme Sizlerin arzu ettiği konularda açıklamalar