OSTEOARTRİTE BAĞLI KRONİK REFRAKTER DİZ AĞRISINDA GENİKÜLER SİNİRLERE “KONVANSİYONEL RADYOFREKANS ABLASYON UYGULAMASI”NIN ORTA-UZUN DÖNEM ETKİNLİĞİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇIKAR-İLİŞKİ BEYANNAMESİ
Advertisements

Dr.Süha Akpınar -Dr.Bahar Kaymakamzade
Makale Sunumu Ayşe GÖKMEN Ankara
Doç.Dr.İlhan ÖZTEKİN Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi
TOTAL DİZ ARTROPLASTİSİ UYGULANAN HASTALARDA PREOPERATİF PROPRİOSEPSİYON EĞİTİMİ.
Tahir Atik, Caner Turan, E.Ulaş Saz
17. DÖNEM AKUPUNKTUR EĞİTİM PROGRAMINDA TEDAVİYE ALINAN 130 HASTANIN DEMOGRAFİK, KLİNİK ÖZELLİKLERİ VE TEDAVİ SONUÇLARI Dr. Derya Özmen ALPTEKİN Fiziksel.
TIPTA ÇALIŞMA DÜZENLERİ VE İSTATİSTİKTE TEMEL KAVRAMLAR
Rejyonal Anestezide Eğitim Problemleri Prof Dr Fuat GÜLDOĞUŞ Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Nöroloji Kliniği Multiple Skleroz Polikliniğinde Başağrısı Sıklığı ( Headache Frequency in Multiple Sclerosis Outpatient.
Coşkun ve Lichtenstein herni onarım tekniklerinin uzun dönem sonuçlarının karşılaştırması Doç.Dr. Faruk COŞKUN ANKARA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Nefrolooloji Bilim Dalı Yayın Sunumu 15 Ocak 2015 Perşembe Ar. Gör. Dr.
KRONİK BÖBREK HASTALIĞI TANI ve YAKLAŞIM
Mehmet Mahir Atasoy Radyoloji Anabilim Dalı MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
ADENOTONSİLLEKTOMİ SONRASI KARDİYAK FONKSİYONLARDAKİ DEĞİŞİMİN MİYOKARDİYAL PERFORMANS İNDEKSİ VE TRİKÜSPİT ANÜLER DÜZLEM SİSTOLİK HAREKET İLE DEĞERLENDİRİLMESİ.
Osteoartrit Osteoartroz Dejeneratif Eklem Hastalığı
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON AD HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
1 HAVA YOLU OBSTRÜKSİYONU TANISINDA FEV 1 /FEV 6 ORANININ YERİ İlknur Başyiğit 1, Haşim Boyacı 1, Serap Argun Barış 1, Cavit Işık Yavuz 2, Füsun Yıldız.
Proteinüri: Ağır Preeklampsi Tanısı İçin Gerçekten Gereksiz midir?
Kistik Fibrozlu Hastalarda Noninvaziv Ventilasyon Kullanımının Etkileri RE Şenay, ZS Uyan, S Öktem, B Karadağ, R Ersu, F Karakoç, E Dağlı Marmara Üniversitesi.
Serum sT4 düzeyleri obez kadınlarda kilo verme tedavisinin etkinliği ile ilişkilidir Dr. Ceyhun YURTSEVER KTÜ Aile Hekimliği ABD Aralık 2015.
POSTER TEMPLATE BY: KLAVİKULA DİAFİZ PARÇALI KIRIKLARINDA KİLİTLİ PLAK UYGULAMALARIMIZIN KOMPLİKASYONLARI Giriş: Tartışma.
LİTERATÜR: 1-Stroet MA,Schreurs BW,Open Lateral clavicle resection in acromioclaviculer osteoarthritis:favourable results after 1 year Ned Tijdschr Geneeskd.
Algoloji Bölümünde Proloterapi Uygulanan Hastalarda İlk Sonuçlar Dr Didem Akçalı, Prof Dr Avni Babacan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji.
Giriş ve Amaç: Sigara kullanımı dünyadaki önlenebilir ölüm nedenlerinin başında gelmektedir. Bu ölümlerin çoğu düşük ve orta gelirli ülkelerde oluşmakta,
HUMERUS ÜST UÇ KIRIĞI REHABİLİTASYONU
GİRİŞ VE AMAÇ AÇIK ABDOMİNAL CERRAHİ SONRASI ÖKSÜRME MANEVRALARININ ETKİNLİĞİNİN İNCELENMESİ: PİLOT ÇALIŞMA Meriç YILDIRIM*, Ersin AVCI*, Didem KARADİBAK*,
Örnek: Kalple ilgili bir çalışmada 25 yaşındaki 24 erkek ve 40 yaşındaki 30 erkeğin sistolik kan basınçları ölçülmüştür. Elde edilen verilere göre 0.05.
Bronşiolitis Obliteransta Pulse Steroid Tedavisi Dr.Burak Poyraz.
Mehmet Tahta Dokuz Eylül Üniversitesi
Trans obturator tape (TOT) yapılan hastalarda kısa ve uzun dönem sonuçlar Çelebi BASUGUY*, Serdar BAŞARANOĞLU, Talip KARAÇOR, Şafak HATIRNAZ, Orhan ŞAHİN,
İnkontinans? Üriner inkontinans kadının sosyal, fiziksel ve psikolojik sağlığı üzerine olumsuz etki yaratarak utanç, düşük benlik saygısına neden olur.
PROSTAT KANSERİ TANISI KONMUŞ HASTALARDA KEMİK SİNTİGRAFİSİNİN SAĞ KALIM SÜRESİNİ ÖNGÖRMEDEKİ DEĞERİ Elif Marangoz, Doğangün Yüksel, Olga Yaylalı, Suna.
Vücut kitle indeksinin IVF-ICSI gebelik sonuçlarına etkisi
OP. DR. AYŞEGÜL ÖKSÜZOĞLU 6 Ekim 2016
Bir Eğitim Hastanesi Psikiyatri Kliniğinde Yatarak Tedavi Gören Gebe Olguların Değerlendirilmesi Gözde Salihoğlu, Burak Okumuş, Çiğdem Uygur, Ahmet Erkan,
Prof. Dr. Hamit Acemoğlu Tıp Eğitimi Anabilim Dalı
İLK TRİMESTERDE ABORTUS İMMİNENS TANISI ALMIŞ VE SUBKORYONİK HEMATOM ALANI SAPTANMIŞ HASTALARIN MS-AFP DEĞERLERİNİN VE ÜÇLÜ TARAMA TESTİ SONUÇLARINA.
OSTEOARTRİT ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Balneoterapi uygulama
RADYOCERRAHİ UYGULANAN AKROMEGALİ HASTALARININ KLİNİK VE LABORATUVAR İZLEMİ 
 MELİHA MELİN UYGUR1, DİLEK GOGAS YAVUZ1, DİLEK DERELİ YAZICI1, OĞUZHAN DEYNELİ1,
Ezel Nur KORUR1 Erman ÖNCÜ2
Adölesan Kızlarda Haftalık Demir Folik asit Desteği - Demir Eksikliği Anemisinin Yönetimi İçin Etkin Bir Beslenme Tedbiri Dr Burcu Aykanat Yurtsever Karadeniz.
Vücut Kitle İndeksinin Osteoartrit Cerrahisi Sonrasında Fonksiyonel Diz Verilerine Etkisi A. Meriç Ünal1, Sabriye Ercan2 1Süleyman Demirel Üniversitesi,
SODYUM VALPROAT VE LEVETİRASETAMIN KEMİK METABOLİZMASI ÜZERİNE ETKİLERİNİN HASTA GRUPLARI VE ANTİEPİLEPTİK ALMAYAN BENZER YAŞ GRUBUNDAKİ POPULASYONLA KARŞILAŞTIRILMASI.
Ayşe Özkaraman, Nihal Orlu, Öznur Usta Yeşilbalkan, Ayfer Karadakovan
Diz osteoartriti tedavisinde BMAC (Kemik iliği aspirasyon konsantresi) ve PRP (plateletten zengin plazma) kombinasyonunun etkinliği: Olgu serisi
HEMŞ.MELİKE ÇELİK DOÇ.DR.ÖZLEM UĞUR DOÇ.DR.EZGİ KARADAĞ
Araş. Gör. Dr Abdullah Kaan KURT
İlaç Uygulamalarında Hemşire İzleminin Önemi: X İlaç Uygulaması
Trigeminal Nevralji Dr. Burak KAYA Doç. Dr. Serbülent Gökhan BEYAZ
Arş. Gör. Dr. Esranur AKBULUT
ÖDE5024 DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK Yüksek Lisans
1.Hafta Haftalık Çizelge Temel Kavramlar SPSS’ e giriş
Kronik kalça ağrısında obturator ve femoral sinirlerin artiküler dallarına pulse radyofrekans uygulamaları: vaka serisi Birzat Emre Gölboyu, Fahrettin.
Bel Ağrılı Hastalarda Transforaminal Anterior Epidural Steroid Enjeksiyonunun Etkinliğinin ve Girişimsel Tedavinin Yaşam Kalitesine Etkisinin Retrospektif.
Postherpetik Nevralji Hastalarında İMA ve Dinamik Tiyol-Disülfid Dengesi Şule Arıcan1, Gülçin Hacıbeyoğlu1, Sinan Ulukaya1, Gamze Avcıoğlu2, Ruhiye Reisli3,
Op. Dr. Deniz OLUKLU 03/02/2019.
TİROİDEKTOMİ SONRASI BAŞ VE BOYUN AĞRISI ÜZERİNE PREOPERATİF BİLATERAL BÜYÜK OKSİPİTAL SİNİR BLOĞUNUN ETKİSİ Sayın başkanlar,değerli meslektaşlarım hoşgeldiniz.
LOMBER RADİKÜLER AĞRIDA MULTİFONKSİYONEL EPİDURAL ELEKTROD İLE PULSE RADYOFREKANS İŞLEMİNİN ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI Gökçenur Güldüren,
Şükrü Sınıcı1, Selma Eroğlu2, Ümit Dündar2
Transforaminal Epidural Steroid Enjeksiyonlarına %10'luk Hipertonik Saline Eklenmesinin Sonuçları; Prospektif Randomize Çalışma Barış Özöner Erzincan Üniversitesi.
Şule Arıcan1, Sinan Ulukaya1, Ruhiye Reisli2
Kronik Omuz Ağrısı Olan Hastalarda Ultrasonografi Eşliğinde Uygulanan Omuz Eklem içi Steroid + Supraskapuler Sinir Bloğu ile Supraskapuler Pulsed Radyofrekansın.
Kronik Diz Ağrısı Hastalarına Yapılan Diz Eklem İçi Steroid Enjeksiyonu ve Diz Eklem İçi Steroid Enjeksiyonu Yanında Yapılan Geniküler Sinir Bloğunun.
Abdurrahman İLERİ, Sibel ÖZCAN, Mikail KILINÇ, S. Ateş ÖNAL
Sunum transkripti:

OSTEOARTRİTE BAĞLI KRONİK REFRAKTER DİZ AĞRISINDA GENİKÜLER SİNİRLERE “KONVANSİYONEL RADYOFREKANS ABLASYON UYGULAMASI”NIN ORTA-UZUN DÖNEM ETKİNLİĞİ Konya Z., Akın Takmaz S., Başar H., Baltacı B., Babaoğlu G. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği Algoloji Bölümü

15.04.2019 Sunum Planı Giriş-Amaç Yöntem Bulgular Tartışma ve Sonuç

Giriş-Amaç Osteoartrit; Progresif kıkırdak yıkımı Osteofit oluşumu 15.04.2019 Giriş-Amaç Osteoartrit; Progresif kıkırdak yıkımı Osteofit oluşumu Subkondral skleroz ile karakterize noninflamatuar kronik dejeneratif bir hastalık

Giriş-Amaç Diz osteoartrit; Tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu 15.04.2019 Giriş-Amaç Diz osteoartrit; Tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu Özellikle yaşlı popülasyonda Ağrı, fiziksel yetersizlik ve fonksiyonel kısıtlılık nedeni

? Giriş-Amaç Tedavide amaç; Hastanın eğitimi Ağrının kontrolü 15.04.2019 Giriş-Amaç Tedavide amaç; ? Hastanın eğitimi Ağrının kontrolü Fonksiyonun artırılması Özürlülüğün azaltılması

Geniküler Sinirlere Radyofrekans Uygulaması 15.04.2019 Giriş-Amaç Tedavi seçenekleri; Konservatif tedaviler Cerrahi uygulamalar Cerrahi dışı uygulamalar Konservatif tedaviye yanıtsız / yan etki nedeniyle ilaç kullanamayan Cerrahi istemeyen Komorbidite nedeniyle cerrahinin kontrendike olduğu Geniküler Sinirlere Radyofrekans Uygulaması

Amaç Osteoartrite bağlı kronik refrakter diz ağrısı tedavisinde, 15.04.2019 Amaç Osteoartrite bağlı kronik refrakter diz ağrısı tedavisinde, geniküler sinirlere konvansiyonel-radyofrekans ablasyon uygulamasının, orta-uzun dönemde, ağrı kontrolü, fonksiyonel iyileşme ve hasta memnuniyeti üzerine etkilerinin, retrospektif olarak değerlendirilmesi amaçlanmıştır

Gereç-Yöntem Bu tez çalışması; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığının izniyle, T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara SUAM Tıpta Uzmanlık Eğitim Kurulu’ndan (TUEK) 28.04.2018 tarihli, 40 no’lu toplantıda 413 numaralı karar ile onay alındıktan sonra Ankara SUAM Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği, Algoloji Bölümü’nde yapılmıştır.

Ocak 2016-2017 tarihleri arasında, Gereç-Yöntem Dahil Olma Kriterleri Ocak 2016-2017 tarihleri arasında, OAACR (Amerikan College of Rheumatology) Evre III veya IV (FM ve Kellgren- Lawrence) Kronik refrakter diz ağrısı (Tedavi yanıtsız) Tanısal blok sonrasında ağrıda %50’den fazla azalma sonrası geniküler sinirlere konvansiyonel RF ablasyon uygulanan 48 hastanın verileri dosya taraması +/- telefon görüşmesi aracılığıyla retrospektif olarak incelendi. Dışlama Kriterleri -Kronik romatizmal, inflamatuar veya gut gibi metabolik hastalık -İleri kardiyak-renal-karaciğer hastalık, Kontrolsüz diyabet -Demans ya da psikiyatrik bozukluk -İkili antiplatelet-antikoagülan kullanımı veya koagülasyon bozukluğu -Son 3 ay içerisinde intraartiküler girişim öyküsü -Girişim bölgesinde enfeksiyon

15.04.2019 Geniküler sinirlere tanısal blok ve konvansiyonel RF uygulaması Gereç-Yöntem Ameliyathane koşullarında Standart monitörizasyon altında (EKG, puls oksimetre, non invaziv kan basıncı) Yüzeyel sedoanaljezi eşliğinde Floroskopik görüntüleme yardımıyla Günü birlik girişim şeklinde gerçekleştirildi

Geniküler sinirlere tanısal blok ve konvansiyonel RF uygulaması Gereç-Yöntem 1 2 3 Şekil 4: İğne Yerleşiminin Anterior (A) ve Lateral (B) Görünümü Tanısal blok 22 G Whitcare spinal iğne ile 1,5 cc %2 lidokain Ağrıda %50 azalma + Konvansiyonel RF 22 G 10 mm aktif uçlu 100 mm RF kanülü Motor ve sensoryel uyarılarla lokalizasyon doğrulanarak, 80oC 60 sn süreyle konvansiyonel RF uygulandı

Gereç-Yöntem Hastaların Değerlendirilmesi 15.04.2019 Gereç-Yöntem Hastaların Değerlendirilmesi Demografik ve klinik veriler kaydedildi…. İşlem öncesi ve sonrası 1, 3 ve 6.ay Ağrı Şiddeti: 10 cm’lik VAS Analjezik ilaç tüketimi: Likert skala (1: ilaç kullanımı benzer, 2:ilaç kullanmayı azalttı, 3: İlaç kullanmayı bıraktı). Fonksiyonel değerlendirme: WOMAC İndeksi WOMAC-A (Ağrı) WOMAC-F (Fiziksel Fonksiyon) WOMAC-T (Tutukluk). WOMAC-Total Yaşam kalitesi: Likert skala 1:Daha iyi, 2:İyi, 3:Benzer, 4:Kötü) Yan etki ve komplikasyonlar kaydedildi 6. ay değerlendirmesinde Hasta memnuniyeti: Likert skala ile değerlendirildi (1: Kötü, 2: Orta, 3: İyi, 4: Mükemmel)

Gereç-Yöntem İstatistiksel Analiz Çalışma öncesi GPower programı ile yapılan analiz sonucu 0,05 hata payı ve 0,95 güç için 0,5 etki büyüklüğüne göre en az 30 hastanın çalışmaya alınmasının uygun olacağı hesaplandı Verilerin analizi SPSS 15.0 ve MS-Excel 2016 paket programları ile yapıldı Tanımlayıcı istatistikler, sürekli ve sıralanabilir değişkenler için ortalama, standart sapma, ortanca, minimum, maksimum şeklinde, kategorik değişkenler ise vaka sayısı ve yüzde (%) biçiminde gösterildi. Shapiro Wilk testiyle sürekli değişkenlerin dağılımının normale yakın olup olmadığı değerlendirildi.  İzlem zamanları arasında VAS, WOMAC ve kalite skorlarında, istatistiksel olarak anlamlı değişim olup olmadığı liner dağılım göstermeyen verilerde Friedman testiyle araştırıldı. Friedman test istatistiği sonucunun anlamlı bulunması halinde, Wilcoxon İşaret testi kullanılarak, farka neden olan izlem zaman(lar)ı tespit edildi. Verilerin liner dağılım gösterdiği durumlar da ise farka neden olan izlem zamanı Paired Simple test kullanılarak tespit edildi. İşlem öncesine göre 4.hafta, 3.ay ve 6.ay opioid ve NSAİİ kullanımında istatistiksel olarak anlamlı değişim olup olmadığı Pearson’un Ki-Kare testiyle incelendi. VAS skoları ile WOMAC, Memnuniyet ve Yaşam Kalitesi Skorları arasında korelasyon olup olmadığı lineer dağılama uymayan verilerde Spearman Korelasyon testi ile araştırıldı. p<0,05 için sonuçlar istatistiksel olarak anlamlı kabul edildi.

15.04.2019 Bulgular Hastaların demografik ve klinik verileri

En düşük VAS değerleri 3. ayda izlendi (p<0,001). 15.04.2019 Bulgular İzlem zamanlarına göre VAS değişimleri İşlem öncesine göre 1, 3 ve 6.ayda VAS skorlarında anlamlı azalma (p<0,001). En düşük VAS değerleri 3. ayda izlendi (p<0,001).

Bulgular WOMAC skorları 15.04.2019 Bulgular WOMAC skorları WOMAC-A WOMAC-T WOMAC-F WOMAC-A , WOMAC-T, WOMAC-F ve WOMAC-TOTAL skorunun tedavi sonrası 1. ay, 3. ay ve 6. ayda anlamlı düzeyde azaldığı görüldü (p<0,001).

Bulgular Opioid kullanımı Azalttı Bıraktı 15.04.2019 Bulgular Opioid kullanımı Azalttı %61.1 %27.8 %33.3 Bıraktı %38,9 %72,2 %66,7 Tedavi öncesine göre 1., 3. ve 6. ayda opioid kullanımın azaltılması ve bırakılması istatistiksel olarak anlamlı bulundu (p<0,001)

Bulgular NSAİİ kullanımı 15.04.2019 Bulgular NSAİİ kullanımı Azalttı %41,7 %43,8 %39,6 Bıraktı %50 %52,1 %56,3 Tedavi öncesine göre 1. ayda, 3. ay ve 6. ayda NSAİD kullanımın azaltılması ve bırakılması istatistiksel olarak anlamlı bulundu (p<0,001)

Bulgular Yaşam kalitesi 15.04.2019 Bulgular Yaşam kalitesi Yaşam kalitesinde istatiksel olarak anlamlı düzeyde iyileşme olduğu görüldü (p<0,05)

Hastaların memnuniyet düzeyinin yüksek olduğu görüldü (p<0,001). 15.04.2019 Bulgular Memnuniyet düzeyi Tedavi sonrasında hastaların memnuniyet skorları %77,1 “mükemmel” şeklinde idi. Hastaların memnuniyet düzeyinin yüksek olduğu görüldü (p<0,001).

Tartışma Bu çalışmayla; Geniküler sinirlere konvansiyonel-RF uygulamasının; Orta ve uzun dönemde Ciddi bir yan etki oluşturmaksızın Analjezik kullanımında azalma Yaşam kalitesi ve hasta memnuniyetinde artış Etkin bir analjezi ve fonksiyonel iyileşme sağladığı gösterilmiştir.

Choi ve ark.’ları ilk kez, 2011 yılında; Tartışma Geniküler sinirlere ilk Konvansiyonel-RF Uygulaması !!! Choi ve ark.’ları ilk kez, 2011 yılında; Geniküler sinirlere floroskopik görüntüleme eşliğinde RF ablasyon uygulaması 18 hasta blok, 17 hasta RF yapılan randomize, çift kör çalışma Uygulama: 10 mmAktif uç / 70 derece/ 90 sn Diz ağrısında 12 hafta süreyle %50’den fazla rahatlama ve fonksiyonel iyileşme Literatürde Osteoartrite Bağlı Kronik Diz Ağrısında Geniküler Sinirlere Konvansiyonel-RF Uygulamasının Etkinliğinin Araştırıldığı Az Sayıda Çalışma Bulunmaktadır;

Tartışma Literatüre bildirilen çalışmalarda Radyofrekans parametrelerinde bir standardizasyon olmadığı dikkat çekmektedir. Aktif uç uzunluğu 5 mm veya 10 mm olan RF iğnesi Uygulama ısısının 60-80oC arası Uygulama süresi 90 sn ile 270 sn aralığında değiştiği izlenmektedir.

Tartışma Karşılaştırılmalı Çalışmalar !!! Geniküler sinirlere Konvansiyonel-RF / Konservatif tedaviler İA steroid+LA+Opioid & Konvansiyonel RF Hyaluronik asit + PRP & Konvansiyonel RF NSAİİ + Fizyoterapi & Konvansiyonel RF Uzun süreli takipte konvansiyonel RF konservatif tedavilerden ÜSTÜN!!

RANDOMİZE PROSPEKTİF bir çalışma YOK Tartışma Karşılaştırılmalı Çalışmalar !!! Geniküler sinirlere Konvansiyonel-RF / Cooled RF-Pulsed RF Konvasiyonel, Cooled ve Pulsed RF yöntemlerinin etkinliklerini karşılaştıran RANDOMİZE PROSPEKTİF bir çalışma YOK BENZER ETKİ VE GÜVENLİK PROFİLİ

Tartışma Yan etkiler ve Komplikasyonlar Literatüre bildirilmiş ciddi ve önemli bir komplikasyon YOK !!! Komplikasyon oranı düşük, güvenli bir yöntem olarak kabul edilmekte Literatüre bildirilen çalışmalar; Hematom, Ekimoz 3. derece Cilt yanığı Çalışmamızda; 2 hastada;hematom ve ekimoz 1 hastada; diz çevresinde bir gün süren kendiliğinden geçen parestezi

Tartışma Bu çalışmanın eksik yönleri… Kontrol gurubunun olmaması Retrospektif planlanmış olması 6 ay süreyle kısıtlanmış olması…

SONUÇ Osteoartrite bağlı kronik refrakter diz ağrısında Geniküler sinirlere konvansiyonel-RF uygulaması Orta-uzun dönemde Nonsteroid antiinflamatuar ilaç ve opioid tüketimini azaltan Yeterli ve tatminkar analjeziyle Fonksiyonel iyileşme ve yaşam kalitesinde düzelme sağlayan, Hasta memnuniyeti yüksek, ciddi bir yan etkisi olmayan, Efektif bir analjezi yöntemidir

TEŞEKKÜRLER..