İklim Değişikliği Yeşil İklim, Yeşil Belediye

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
Advertisements

OLAĞANDIŞI DURUMLARIN EPİDEMİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ.
1=) “CE” İŞARETİ  “CE” işareti Fransızcada Avrupa normlarına uygunluk anlamına gelen “Conformite Europeenne” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
1- Deprem Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan depremler önemli can ve mal kaybına neden olan afetlerdendir.Depremin yol açtığı.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
Seçil KARABAY Orman ve Su İşleri Uzman Yardımcısı Ankara, 2014
UNI-SET Toplantı Notları
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
AMAÇ  Riskli sanayi tesislerde kaza risklerini değerlendirmek,  İllerde, çevre ve toplumu etkileyebilecek düzeyde büyük kaza riski taşıyan sabit tesislerde.
Yönlendirme Komitesi Toplantısı Su Tahsis Modeli Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok Su Kaynakları Uzmanı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 13 Nisan.
1 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Su Yönetimi Genel Müdürlüğü.
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
COĞRAFİ KONUM COĞ®AFYA NOTLA®I COĞRAFYA FİZİKİ coğrafya -Doğa olaylarını konu alır. -Klimatoloji-Jeomorfoloji-Biocoğrafya -Matematik coğr. GENEL COĞRAFYA.
Editorials Eating Less Meat: A Healthy and Environmentally Responsible Dietary Choice American Academy of Family Physician
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU KAYNAKLARINA ETKİSİ PROJESİ IV. Yönlendirme Kurulu Toplantısı İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU KAYNAKLARINA ETKİSİ PROJESİ IV. Yönlendirme.
CANLILARIN DAĞILIŞINI ETKİLEYEN PALEOCOĞRAFYA ÖZELLİKLERİ
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
İKLİM NEDİR Türkiye,iklim kuşaklarından ılıman kuşak ile subtropikal kuşak arasında yer alır. Türkiye’nin coğrafik konumu ve yeryüzünün aldığı şekiller.
Coğrafya Performans Ödevi
Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni İnsan etkinlikleri neticesinde oluşan iklim değişikliği riskleri değerlendirmeleriyle sorumlu devletler arası bilimsel.
Konu : Çevre ve Sürücü Davranışları
ORMAN YANGINLARI  Ormanlar, birçok canlı için eşsiz yaşam alanları olmalarının yanı sıra erozyonu, sel ve taşkınları Önlemeleri, iklimi dengelemeleri,
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
İŞ’TE GÜVENLİK PROJESİ. AMAÇ Proje; ILO ile Türkiye arasında 2015 yılında imzalanan İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Çerçeve Sözleşmesi doğrultusunda;
1. İçerik Su Çerçeve Direktifi’ne göre Çevresel Hedefler ve Önlemler Programı Büyük Menderes Havzası Örneğinde Çevresel Hedeflerin Belirlenmesi ve Önlemler.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI. SU HALDEN HALE GİRER İlkbaharda hava sıcaklıkların artması ile yükseklerde bulunan karlar az almaya başlar.Eriyen karlar.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
ENERJİ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
İşletmelerde Tesis Yönetimi
6. 1. KYOTO PROTOKOLÜ.
Avrupa 2020 Hedefleri Horizon 2020
2017 İlkbahar Dönemi ENERJİ ve ÇEVRE
MUSTAFA DOĞRU MALCILAR ANADOLU LİSESİ
DOĞAL AFETLER.
COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ
Doç. Dr. Sevgi ERTUĞRUL KARATAY
ADI :Kuzey Eftal SESLİOKUYUCU
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
Bu sorunlar neden çözülmeli?
Küresel ısınma.
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
İklim Değişikliğinin Sizi İlgilendiren Kısmı
ÜLKEMİZDE NÜFUS ARTIŞI
Nasıl bir enerji politikası?
TUTUM VE ALGILAR.
KURAKLIK VE TARIMSAL SU YÖNETİMİ
Erozyon ve Toprak Erozyonunun Oluşumu
ISI MADDELERİ ETKİLER.
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Sağlık Bilimleri Fakültesi
FEN VE TEKNOLOJİ KULÜBÜ
ISI VE SICAKLIK.
BKÜ’nin Reçeteli Satışı Eğitimi, 24-30/11/2008 Antalya
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
ÇEVRE SORUNLARI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sıcaklık Meyve ağaçlarının gelişmesi ve verimliliği sıcaklık ile yakından ilgilidir. Sıcaklığın yüksekliği veya düşüklüğü metabolik olayları farklı şekillerde.
Sayılarla Türkiye’de Atık Yönetimi
MEVSİMLER VE İKLİM Son Tekrar Tarık ÖLMEZ LGS’de MASTER olma zamanı
Sunum transkripti:

İklim Değişikliği Yeşil İklim, Yeşil Belediye Bornova Belediyesi&Yeşil Düşünce Derneği 05-06 Mart Salı 2017 Yrd.Doç.Dr. Barış Gençer Baykan Yeditepe Üniversitesi

Sera Gazı Etkisi

Küresel Yüzey Sıcaklıkları Termometrenin keşfi: 1600lerin başları Uluslararası Meteoroloji Örgütünün kuruluşu: 1873 Dünyanın Standartlaşmış metotlarla sıcaklık ölçümlerinini zaman serileri olarak verildiği yayınlar

İklim Değişimi Tarihsel Süreç

Hottest summers

Kaliforniya 2017 Aralık

Katrina Kasırgası

Bask İklim Değişikliği Bilim Merkezi’nce hazırlanan rapora göre, İzmir’de 2100 yılına kadar denizin 120 santimetre daha yükselebileceği belirtildi. Fosil yakıtlardan vazgeçilmez ve iklim değişikliği durdurulmaz ise İzmir’in 2030 yılında iklim değişikliği nedeniyle 132 milyon dolar kaybedebileceği ve bu rakamın 2100 yılında 6 milyar dolara çıkabileceği belirtildi.

İklim Değişikliği Eylem Planı, Türkiye’nin özellikle su kaynaklarının azalması, orman yangınları, kuraklık ve çölleşme, bunlara bağlı ekolojik bozulmalar gibi olumsuz etkilerden önemli ölçüde etkileneceğini öngörüyor. Sıcak ve kurak devrenin uzunluğundaki ve şiddetindeki artışa bağlı olarak, orman yangınlarının frekansı, etki alanı ve süresi artabilir;  Tarımsal üretim potansiyeli değişebilir (bu değişiklik bölgesel ve mevsimsel farklılıklarla birlikte, türlere göre bir artış ya da azalış biçiminde olabilir);

Kentler ve İklim Değişikliği Türkiye’nin kurak ve yarı kurak alanlarındaki, özellikle kentlerdeki su kaynakları sorunlarına yenileri eklenecek; tarımsal ve içme amaçlı su gereksinimi daha da artabilecektir. Kentsel ısı adası etkisinin de katkısıyla, özellikle büyük kentlerde, sıcak devredeki gece sıcaklıkları belirgin bir biçimde artacak; bu da, havalandırma ve soğutma amaçlı enerji tüketiminin artmasına neden olabilecektir; Su varlığındaki değişiklikten ve ısı stresinden kaynaklanan enfeksiyonlar, özellikle büyük kentlerdeki sağlık sorunlarını artırabilir;

Akdeniz ve Ege kıyı şeritleri, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini en fazla hissedecek coğrafyalar arasındadır. Büyük kentlerde hızlı ve plansız nüfus artışı ve sanayileşme, artan betonlaşma ve yeşil alan kaybı ve son derece ciddi hava/su/toprak kirliliği tehditleri altında halihazırda iklim değişikliğinin etkilerini yaşamaktadır. Aşırı ve beklenmedik iklim olayları, taşkın ve seller, sıcak dalgaları olağanlaşmış, kentlerin bu afetlere hazırlık düzeylerini sınamaktadır.

İzmir 2 derece artışta deniz seviyesi

İzmir 4 derece artışta deniz seviyesi

Konut Ulaşım Atık Enerji Su Bilinçlendirme Bornova Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı ✔ Bornova İklim Eylem Planı ☒

Konut Belediye Binalarında Enerji Verimliliği Konutlarda İzolasyon Konutlarda Enerji Etkin Kentsel Dönüşüm Ticari Binalarda Enerji Verimliliği

Ulaşım Toplu Taşımanın Geliştirilmesi Yaya ve Bisiklet Yolları Belediye Araçlarının Dönüşümü Bireysel Araç kullanımının azaltılması Trafik Optimizasyonu Alternatif Teknoloji ve Yakıt Kullanımı Sürüş Teknikleri Eğitimi

Enerji Fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak Yenilenebilir Enerji Kaynakları Enerji Verimliliğini desteklemek Bornova Belediye Meclisi yenilenebilir enerji kaynağı kullanan binalardan her türlü belediye ücretinin yüzde 25 indirimli alınması kararı aldım 300 KW Fotovoltaik Güç Enerji Kooperatifi Solar Çatı Uygulamaları Enerji Tasarrufu Bilinçlendirme Sanayi Bölgeleri-Enerji

Atık Geri Dönüşüm oranlarının artırılması Kaynağında Ayırma Yeniden Kullanım Özendirilmesi Düzenli Depolama Çöp sahasında metan geri kazanımının enerji verimliliğinin pekiştirilmesi

Su Su tüketiminin azaltılması Su Yönetiminde Kayıpları Önlemek ve Enerji Tasarrufu Sağlamak Kanalizasyon suyu arıtma planlarının enerji verimliliklerinin arttırılması Su tasarrufu bilinçlendirme