GÜNEŞ, DÜNYA ve AY.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÜNEŞ SİSTEMİ ve GEZEGENLERİ
Advertisements

Öğretmen Ziya Kılıçözlü İlköğretim Okulu
SEMA TUNA.
Dünya Güneş Ay.
GÜNEŞ SİSTEMİ.
Dünya ve Güneş Kendimizi Sınayalım Dünya ve Güneş
1.Dünya’nın şekli ile ilgili en doğru bilgi aşağıdakilerden hangisidir? a)Dünyanın uzaydan çekilen fotoğrafları b)Eski insanların söylediklerinden edindiğimiz.
DÜNYA, GÜNEŞ VE AY.
Dünya ve Ay.
GÖZLENEMEYEN KATMANLARI
HANDAN ÖZBEY KADER YILDIZ SEVİM DARAK
Hazırlayan:Ayten Adalı-Yadikar Bağçeli_s2
GEZEGENLER VE UYDULARI
DÜNYA ve UZAY.
Dünyamızı Tanıyalım Okan Ünal
GÜNEŞ SİSTEMİ.
Dünyamız ve Gökyüzü Dünyamızın şekli Dünyamızın katmanları
Dünyamızı tanıyalım.
Gök Cisimlerini Tanıyalım
(Şehit Polis İsmail Özbek Ortaokulu Kestel /Bursa)
Dünya’mIz Hadi çocuklar Dünya’mızı daha yakından tanıyalım.
Yıldız Kümeleri, Galaksiler ve Samanyolu
DÜNYAMIZIN UYDUSU AY NESLİHAN YAVAŞOĞLU.
DÜNYA HAZIRLAYAN ESRA ARIÇ
HAYAT BİLGİSİ 2.SINIF DÜNYA VE UZAY
Merkür Venüs Dünya Mars Satürn Jüpiter Uranüs Neptün Plüton
YERYÜZÜNDE YAŞAM.
GÖKYÜZÜ Lale Bahçesi Yaz Okulu.
Gökyüzünde Gördüklerimiz Dünya’mız Yeryüzü
Yıldızlar.
Yerkürenin Katmanları
GÜNEŞ SİSTEMİ. GÜNEŞ SİSTEMİ Gezegenler ve uyduları ile Güneş’in oluşturduğu sisteme güneş sistemi adı verilir. Gezegenlerin tümü Güneş’in çevresinde,
EVRENİN ÖYKÜSÜ Evren atomlardan galaksilere kadar var olan herşeydir. Astronomlar evreni incelemeye başladıktan beri onun nasıl ortaya çıktığını merak.
MEVSİMLER Hikmet Sırma.
Dünya, Güneş ve Ay.
BASED SPACE SOLAR ENERGY UZAYA KONUŞLANMIŞ GÜNEŞ ENERJİSİ.
B A C.
Evren ve Yapıtaşları Tuncay Özdemir
GÖKYÜZÜ Hazırlayan:Murat GÜNDÜZ Sınıf Öğretmenliği 4-B 1. Öğretim
DÜNYAMIZIN KATMANLARI
Bu hareketini 24 saatte tamamlar. Gece ve gündüz meydana gelir. Bizler sabah erken uyandığımızda doğuya baktığımızda Güneş’in doğuşunu görebiliriz.
DÜNYA’MIZIN YAPISINI TANIYALIM
DÜNYAMIZIN KATMANLARI
ÜNİTE : 5 DÜNYA, GÜNEŞ VE AY.
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D HAYAT BİLGİSİ ÖĞRETİMİ HAZIRLAYAN: EDANUR ALAS.
DÜNYA…. Dünya kendi etrafında dönerek 1 günü yani 24 saati oluşturur. Dünya sadece kendi etrafında değil güneşinde etrafında döner. Ve bunun sonucunda.
Dünya ve Ay Mahmut YORDAM3 Dünya ve Uzay 1.Gökyüzünde gördüklerimiz 2.Gök cisimleri a. Güneş b. Ay c. Dünya.
8 ÜNİTE Dünyamız, ay ve yaşam kaynağı güneş. DÜNYA, GÜNEŞ VE AY'IN ŞEKİLLERİ VE BÜYÜKLÜKLERİ Dünya’nın şekli hakkındaki görüşler Eski Mısırlılar, dünyayı.
Dünya ve Ay.
GÜNEŞ SİSTEMİ EMRE HANGÜL 9/A ANADOLU ASTRONOMI SUNUMU.
GÜNEŞ SİSTEMİ EMRE HANGÜL 9/A ANADOLU ASTRONOMI SUNUMU.
GEZEGENLERİN OLUŞUMU Gezegenler, merkezde oluşan Güneş’in çevresinde artakalan gaz ve tozdan meydana geldi. Bu toz ve gaz bulutu, başlangıçta Güneş’in.
AST207 Güneş Sistemi Prof. Dr. Selim O. SELAM
GEZEGENLER GEZEGENLER İLE İLGİLİ BİLGİLER:. GEZEGEN NEDİR? Gezegen veya planet, bir yıldızın etrafında dolanan gök cismidir. Dar anlamıyla, Güneş Sistemi.
Evrenin yapIsI ve geçmişe bakIş
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
GÜNEŞ SİSTEMİ.
GÜNEŞ SİSTEMİ ve GEZEGENLERİ
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
VENÜS DÜNYA MARS JÜPİTER SATÜRN URANÜS NEPTÜN MERKÜR NE YAPMALISIN?
Güneş Sistemi Güneş sistemi, güneşin çekim kuvvetinin etkisiyle; gezegenler, gezegenlerin uyduları, kuyruklu yıldızlar ve meteorların yine güneş etrafında.
GÜNEŞ SISTEMI VE ÖTESI GÖK CİSİMLERİ. Var olan her şeyi içinde bulunduran sonsuz boşluğa uzay denir. Uzay boşluğunda bulunan tüm doğal cisimlerin ortak.
YAKUPHAN GÜLTEKİN 9/C EVRENİ TANIYALIM Evrenin yapısı ve geçmişe bakış  Her bilim dalında olduğu gibi astronominin de kendine özgü terim ve kavramları.
1 DÜNYA ve UZAY A. Gökyüzünde Gördüklerimiz B. Dünya’mız C. Yeryüzü Hazırlayan Galipsercan Aslan 5B No 172 Öger Ortaokulu Manavgat Sorgun.
GÜNEŞ SİSTEMİ İnsanlar çok eski çağlardan beri gökyüzünü merak etmişler. Gökyüzünde birbirinden farklı gök cisimlerinin olduğunu fark etmişler. Yıldızlar,
Gök Cisimleri Soru-Cevap.
PROJE 2 GÜNEŞ SİSTEMİ İPEK KİBAR YASEMİN ÖZDEM. İŞARETLERİN ANLAMLARI Konu ile ilgili ana sayfaya Konu ile ilgili ana sayfaya bağlanır. bağlanır. Gezegenlerin.
AYIN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Güneş Dünya ve Ay Soru-Cevap
YILDIZ NEDİR ? NASIL OLUŞUR? NASIL ÖLÜR?. Yıldız kendi ürettiği enerjiyi kullanarak ışıyan ve bu sayede yüksek sıcaklık ve basınçta kalarak kütle çekimi.
Sunum transkripti:

GÜNEŞ, DÜNYA ve AY

GÜNEŞİN ÖZELLİKLERİ Güneş evrendeki milyarlarca yıldızdan biridir. Ancak Dünyamız için çok önemlidir. Dünyanın ısı ve ışık kaynağıdır. Güneş sisteminde bulunan tek yıldız güneştir. Gece gökyüzüne baktığımızda milyonlarca yıldız görebiliriz. Bu yıldızlar Güneşten büyük olabilirler. Diğer yıldızları küçük görmemizin nedeni çok uzaklarda olmalarıdır. Güneş orta büyüklükte bir yıldızdır.

GÜNEŞİN ÖZELLİKLERİ Güneşin şekli küredir (bir top gibi). Güneşin yapısında %70 hidrojen, %28 helyum, %2 karbon, azot ve oksijen gazları bulunur. Güneşte bulunan Hidrojen gazları birleşerek Helyum gazını oluşturur. Bu sırada çok büyük enerji açığa çıkar. Güneşin yüzeyinin sıcaklığı 6000 0C dir. İç kısımlarının sıcaklığı daha fazladır.

GÜNEŞİN ÖZELLİKLERİ Güneş, Dünya ve Ayın uzaydan çekilen fotoğraflarında şekillerinin küre olduğu görülmüştür. Güneş, dünya ve ayın büyüklükleri farklıdır. Güneşin çapı dünyanın çapının 109 katı daha fazladır. Kütlesi dünyanın kütlesinin 333 000 katı, hacmi ise 1 300 000 katı daha fazladır. Yani 1 300 000 tane dünyayı içine alabilecek büyüklüktedir.

Dikkatli bakınca Dünya görülebiliyor

Güneşte dünya gibi katmanlardan oluşmuştur Güneşte dünya gibi katmanlardan oluşmuştur. İçten dışa doğru çekirdek, ışınım ve kaynaşım olmak üzere üç katmandan oluşmuştur. Güneşi atmosferi ise ışık küre, renk küre ve taç küre oluşmaktadır. Biz çıplak gözle güneşin ışık küresini görmekteyiz.

GÜNEŞİN ÖZELLİKLERİ Güneş kendi ekseni etrafında dönme hareketi ve Samanyolu Galaksisi etrafında dolanma hareketi yapmaktadır. Kendi ekseni etrafında batıdan doğuya doğru dönmektedir. Bir dönüşünü 25 günde tamamlar. Samanyolu galaksisi etrafında dolanımını ise 250 milyon yılda tamamlar. Güneş dünyadan 150 milyon km uzaktadır. Işığı dünyamıza 8 dk gelir.

GÜNEŞİN ÖZELLİKLERİ Bir yıldızdır. Dünyanın ısı ve ışık kaynağıdır. Orta büyüklükte bir yıldızdır. Şekli küredir. Yapısında %70 hidrojen, %28 helyum, %2 karbon, azot ve oksijen gazları bulunur. Güneşin çapı dünyanın çapının 109 katı daha fazladır. Hacmi dünyanın hacminden 1 300 000 katı daha fazladır. Güneş çekirdek, ışınım ve kaynaşım olmak üzere üç katmandan oluşur. Güneşin atmosferi ışık küre, renk küre ve taç küreden oluşmaktadır. Kendi etrafında 25 günde döner. Samanyolu galaksisinin etrafında bir turunu 250 milyon yılda dolanır. Güneş dünyadan 150 milyon km uzaktadır. Işığı dünyamıza 8 dk gelir. Güneşin yüzeyinin sıcaklığı 6000 0C dir. İç kısımlarının sıcaklığı daha fazladır.