-asan –asta oldu. –ülya –anım ı-lamur Yaptı. -oroz çorbası yaptı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
Advertisements

1 SÖZCÜKTE ANLAM ÖZELLİKLERİ TÜRKÇE / Sözcükte Anlam Özellikleri.
CÜMLE ÖGELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi veya olayı anlatan sözcük ya da sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Cümlede görevli.
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ Yarışmada; Hayat Bilgisi 5 soru Türkçe 6 soru Matematik 5 soru ve Genel kültür 4 soru olmak üzere Toplam 20 soru.
Değerli Arkadaşlar, aşağıdaki sorular 7. ve 8. sınıflar için özel hazırlanmış dil bilgisi kitabımızdan yararlanılarak oluşturulmuştur. Kendi okulumuzda.
CÜMLEDE YAPI.
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
SIFIRIN TAR İ HÇES İ NESL İ HAN KAPLAN Haluk Bingöl CMPE 220-Fall 2010/ /11.
(Ravi Modelleri) Sunum 2 Doç. Dr. Halis AYDEMİR. Rivayet, bir aktarıcının kaynak ile muhatabı arasında oluşturduğu bilgi akışının yahut başka bir ifadeyle,
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
MÜZEDE ÇOCUKLARLA SANAT ÇALIŞMASI Münih 1-6 şubat Kıtalar Müzesi.
EK FİİL (EK EYLEM). İsim soylu sözcüklere eklenerek onları cümle içinde yüklem yapan; basit zamanlı fiillere gelerek de onları birleşik zamanlı olmasını.
 Cümlede, eylemin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, eylemde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği özelliğe eylem çatısı denir. Dolayısıyla,
K O R K U Yükseklikten Karanlıktan Çeşitli hayvanlardan Yalnız Kalmaktan.
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
Anlamlarına Göre Tümceler Hikmet SIRMA. Deniz kitap okudu. Deniz kitap okuyor. Deniz kitap okuyacak. (Okuma işi yapılmış.) (Okuma işi yapılıyor.) (Okuma.
2015 YGS ANALİZ KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen YGS ANALİZİ (TÜRKÇE)  YGS’nin 40 soruluk Türkçe kısmında ağırlık; sözcük, cümle ve paragraf düzeyinde.
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
1. Aşağıdakilerin hangisinde yanıt cümlesi, dönüşlülük zamiridir? A) Hangilerinin durumu iyi? Bazılarının. B) Kimin saçları daha uzun? Bunun. C) Kaçının.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
ZARFLAR (BELİRTEÇLER).
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
4 oğul 4 mevsim... SLAYTCAFE.COM
Zaten onlarla adaştı... Adı : Gül 'dü...
Sunularımız ALFABET98 fontu ile hazırlanmaktadır.
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih
تماس با ما موسیقی متن های ترکی تمرین های بیشتر خلاصه درس ها سرفصل ها
Değer eğitimi ve Değer Boyutlandırma
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
REHBERLİK SERVİSİ.
EŞYALAR KONUŞUYOR Ceren, o gün okuldan eve gelince çantasını bir kenara atıp,giysilerini bile çıkarmadan yatağa uzanmıştı.Ama çok geçmeden uyuyakaldı.
Kalbim.gen.tr Lütfen Bu iletiyi okuyun.
TÜRKÇENİN SESLERİ. TÜRKÇENİN SESLERİ ÜNLÜLER VEÖZELLİKLERİ Sesler,ses yolunda bir engelle karşılaşmadan çıkarılan sesler ve ses yolunda bir kapanma.
K.İ.H.O. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ
SORU ZARFLARI: eylem ve eylemsilere gelerek onları soru yoluyla belirtirler. Ne zaman döneceksin? - bu kıyafetimi nasıl buluyorsun? - ne kadar uğraştınız?
Anlamlarına göre sözcük çeşitleri
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
Korku ve Sevgi Her türlü seçiminiz ya sevgi ya korku düşüncesinden kaynaklanıyor.....
Yaşlı Bilge Adam Başlamak için tıklayın..
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
Bireysel Konularda İstişare
SONBAHAR.
ZAMİRLER “Sen ve ben ve deniz Bizi anlamayan bir nesle aşina değiliz”
Başkasının parasını bulunca sahibine vermek en doğru harekettir.
ŞENAY ÖZTÜRK ANAOKULU "HER ÇOCUK BİR UMUT" projesi.
KÜÇÜK FİL.
H.
Bedirhan Gökce'nin Siir Albümünden
SAYI ÖRÜNTÜLERİ ANAHTAR KAVRAMLAR MODELLEME ÖRÜNTÜ SAYI ÖRÜNTÜSÜ ÜS
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Bir varmış bir yokmuş. Büyüdüğü zaman ne olacağını çok merak eden bir çocuk varmış…
UZUN HECE –KISA HECE.
H h h H H H Hazırlayan: Nurhan UZ.
ODTÜMİST MENTORLUK PROGRAMI
Nitel araştırma soruları sorma ve soru formu oluşturma
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Salih (a. s.)
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
ETKİLİ İLETİŞİM ve EMPATİ EĞİTİMİ
gez gür gel kaygı gezgin gelinlik göz gül git saygı güzel Gülderen
Lütfen Bu iletiyi okuyun.
Annesini Arayan Kardan Adam
5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI.
Sunum transkripti:

-asan –asta oldu. –ülya –anım ı-lamur Yaptı. -oroz çorbası yaptı. Çizgi konmuş eksik harfleri bulunuz.Metni okuyunuz.”h” sesi olan kelimeleri defterinize yazınız. -ASTA -asan –asta oldu. –ülya –anım ı-lamur Yaptı. -oroz çorbası yaptı. İçmesi için süra-iye su koydu.Zeli-a ta-ıl çorbasının daha iyi olacağını söyledi. –atice –işt dedi.Gürültü etmeyin! –akkı,ca-il ca-il konuşmayın dedi.-asan –alim yok!susun dedi. –alim ta-ıllı –amur iyi gelir dedi.-akan arkadaşını ziyarete geldi.Doktor çağırdılar.Doktor ona ilaç yazdı.İlaçlarını içti.saba- olunca uyandı.Artık kendini da-a iyi –issediyordu.-ülya ona iyileştiği için bir de –ediye aldı.-asan da –ülya’ya –arçlığınla bir ana-tarlık aldı.Bundan sonra kendine iyi bakacağına söz verdi.Bugünü –ep –atırlayacak ,unutmayacaktı.

Bahçesindeki hıyarlar da olgunlaşmamıştı. Havuçlar sapsarıydı Bahçesindeki hıyarlar da olgunlaşmamıştı.Havuçlar sapsarıydı. Lahana bembeyazdı. Haklıydı bahçede her şeyde hata vardı.Hiçbir şey düzgün değildi. Huzursuzdu. Hatanın nerde olduğunu bulamamıştı?Hasan’a; ” hadi eve girelim” dedi. 1)Sizce bahçenin bu durumundan kim ve neden sorumlu? Bu konuda düşünün ve hikayenin sonunu siz tamamlayarak kağıda yazınız 2) Yazdığınız kağıda bir de hikayenin resmini çiziniz. 3)Hikaye ile ilgili üç soruyu kendin sor ve cevapla. Bu soruları ve cevaplarını da hikayeyi yazdığın kağıda yaz. Hüner Hüner bugün çok hüzünlü. Onca emekle büyüttüğü gülleri solmuştu. Hasan ,Hüner’e : ”hüzünlenme” dedi. Daha sonra bahçedeki elmalarının da ham olduğunu gördü. Ham elma güzel olmaz diye düşündü. “Bu işte bir hile var” dedi. Ama bir türlü ne olduğunu bulamıyordu. Bahçede bir şeyler yolunda gitmiyordu.

her h…….. hep hap hop H……. h…….. ham hak h……… h…….. h…….. hiç hat haz Benim için “h” sesi olan kelimeler bulup ayrılan yerlere yazınız.”h” hecelerini boyayınız. her h…….. hep hap hop H……. h…….. ham hak h……… h…….. h…….. hiç hat haz h……… h…….. h…….. hem h…….. h…….. h…….. hal han hele h……. h…….. h…….. hece hangi hür h…….. h…….. h…….. haç hala haydi h…….. h…….. hacı hakan h…… her