ATOMUN YAPISI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir.Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
Advertisements

MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Atomu oluşturan parçacıklar proton,nötron ve elektronlardır
Hazırlayan:Selma Kayaköy
Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir
Hazırlayanlar Murat Kaya Emel Yıldırım Fevzullah Kurt
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ELEKTRİK VE MANYETİZMA
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir. Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
Dalton Atom Modeli. Thomson Atom Modeli. Rutherford Atom Modeli. Bohr Atom Modeli.
ATOM TEORİLERİ.
Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
FEN MADDENİN TEKNOLOJİ MADDENİN YAPI TAŞLARI ATOMLAR TANECİKLİ YAPISI.
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
MADDENİN YAPISI VE ATOM
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI.
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ELEKTRİK.
ATOM MODELLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
A.Ç PROTON : Çekirdeğin içinde bulunur ve pozitif ( + ) yüklüdür. NÖTRON : Çekirdeğin içinde bulunur ve yüksüzdür. ( 0 ) ELEKTRON : Çekirdeğin.
ATOM MODELLERİ DALTON ATOM MODELİ THOMSON ATOM MODELİ
Ali DA Ğ DEV İ REN- B. ELEMENTLER VE SEMBOLLER İ.
Büşra Özdemir.
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
2.ATOMUN YAPISI Atomu oluşturan parçacıklar›n farklı konumlarda bulundu¤unu biliyor musunuz? Nötron ve protonlar atomun merkezinde bulunur. Nötron ve protonların.
Atomun Yapısı.
Atomun Yapısı ATOM MODELLERİ.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ATOMUN YAPISI
2.ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir. * Cisimden cisme elektrik yüklerini taşıyan negatif yüklü elektron,
Maddenin yapısı ve özellikleri
ATOM.
ELEMENT VE SEMBOLLERİ SAF MADDE: Kendisinden başka madde bulundurmayan maddelere denir. ELEMENT: İçerisinde tek cins atom bulunduran maddelere denir. Yani.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
KİMYA -ATOM MODELLERİ-.
ATOM VE YAPISI. Etrafımızdaki bütün maddeler atomlardan oluşmuştur. Atom sözcüğünün ilk ortaya çıkışı yüzyıllar öncesine uzanmaktadır. Democritus adlı.
ATOM KAVRAMLARI. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son sayfaya döner. Sayfa.
ATOM MODELLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son.
Atom ve yapısını inceleyelim
MEDİKAL KİMYA Atom ve Molekül
KİMYA Atom Modellerinin Tarihsel Gelişimi M. Utkucan isenlik.
Atom Modelleri ve Atom Modellerinin Tarihsel Gelişimi
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI ..
ATOMUN YAPISI VE KİMYASAL ÖZELLİKLER
MADDENİN YAPISI VE ATOM
ATOM NEDİR?.
ATOM ve YAPISI Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir. Atom kendinden başka hiçbir fiziksel ya da kimyasal metotlarla kendinden.
Atom ve Yapısı.
ATOM VE YAPISI.
7.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KİMYA KONULARI
SAF MADDE VE KARIŞIMLAR
ATOMUN YAPISI Nötronlar Atom küre şeklindedir.
Sunum transkripti:

ATOMUN YAPISI

ANAHTAR KAVRAMLAR Atom Çekirdek Elektron Proton Nötron

ATOM NEDİR? Elementlerin tüm özelliklerini gösteren en küçük parçasına atom denir.

. Atomu oluşturan parçacıkların farklı konumlarda bulunduğunu biliyor musunuz? Nötron ve protonlar atomun merkezinde bulunur. Nötron ve protonların bulunduğu bu kısım çekirdek olarak adlandırılır. Elektronlar ise çekirdeğin etrafında yer alır.

Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir.Atomda bulunan yükler; pozitif yükler ve negatif yüklerdir.Atomu oluşturan parçacıklar:Proton,nötron ve elektrondur. Selam gençlik.Vay! Siz ne kadar da büyümüşsünüz. Ben proton.Elektron yükünü denetlerim ve pozitif yüklüyüm.

Proton ve nötron çekirdeğin içine hapsolmuştur. ÖNEMLİ NOT: Merhaba.Ben nötron.Yük taşımayı sevmediğim için ne pozitifim ne de negatifim.Elektron yükü taşımam.Yani sizlerin bana dediği gibi nötrüm. Proton ve nötron çekirdeğin içine hapsolmuştur. ÖNEMLİ NOT:

Elektron “yörüngeme dönmem gerek” derken ne demek istedi? Samimiyete gerek yok.Ben elektronum. Cisimden cisme elektrik yükü taşırım ve negatif yüklüyümdür.Bu kadar bilgi yeter.Yörüngeme dönmem gerek. Elektron “yörüngeme dönmem gerek” derken ne demek istedi?

Elektronlar çekirdeğin etrafında belirli bir yörüngede dönerler.

Ben,çekirdekten belirli bir uzaklıkta dönerim ve bunun dışına çıkmam. Acaba elektron;neden bu uzaklığın dışına çıkmaz?

Çünkü çekirdek beni kendine çeker Çünkü çekirdek beni kendine çeker.Ayrıca çok hızlı hareket ettiğim için çekirdeğin üzerine düşmem.

ATOM MODELLERİNİN SERÜVENİ

Atom fikrinin bu gelişim sürecinde bu konuya katkınız nelerdir?

Rutherford amca sen hangi atom modelini bulmuştun?

MODERN ATOM TEORİSİ Şu an kullanılmakta olan atom modeli modern atom modelidir. Bu teoriye göre elektronlar çok küçük tanecikler oldukları için herhangi bir andaki yeri kesin olarak bilinemez.

MODERN ATOM TEORİSİNE GÖRE; Çekirdeğin çevresinde “n” başkuant sayısıyla ifade edilen enerji düzeyleri bulunur. Bu enerji düzeylerinde elektronların bulunma ihtimali yüksek olduğu bölgeler vardır.

MODERN ATOM TEORİSİNE GÖRE; Elektronların bulunduğu bu bölgelere orbital adı verilir. Bir orbital de en fazla iki elektron bulunabilir. Bir atomda s, p, d ve f olmak üzere dört çeşit orbital vardır.