Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 8

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 35 (otuzbeş) milyon civarında. Ama haklarında fazla bir şey öğrenilemiyor. Çünkü yaşadıkları.
Advertisements

Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 8.5 milyon civarında. Ama haklarında fazla bir şey öğrenilemiyor. Çünkü yaşadıkları topraklar.
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İÜ Engelli Kadın İstihdamını Tartışıyor Paneli
VAKIFLAR Bir hizmetin gelecekte de yapılabilmesi için belli şartlarda ve resmi bir yolla ayrılarak bir topluluk veya bir kimse tarafından bırakılan mal.
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
23 NİSAN 23 NİSAN NEDİR? 23 Nisan 1920′de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu.Türkiye Büyük Millet Meclisi 88 yıl önce.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
İleri Bir Medeniyet: Sümerler Mezopotamya, Yunancada "nehirler arasında" anlamına gelir. Bu bölge, dünyadaki en verimli topraklardan biridir ve bu özelliğiyle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
Siyaset Sosyolojisi.
MISIR UYGARLIĞI Mısır’da MÖ 3000 yıllarında Nil havzasında ortaya çıkmış bir uygarlıktır.
Hayalle Gerçek Arasında Rumeli Hisar’ından Bir Boğaz Manzarası.
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
AİLE İŞLETMELERİNDE ROLLER VE STATÜLER AİLE İŞLETMELERİNDE STATÜLER AİLE ÜYESİAİLE DIŞI Girişimci / Kurucu Veliaht Aile Bireyleri işgören Profesyonel Yönetici.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
 Kurultay (Kongre) Detay : Bir konuyu görüşmek üzere çeşitli ülkelerden gelen delegelerin katılImıyla gerçekleştirilen uluslararası toplantılara veya.
SUC NEDENLERI SOSYOLOJIK TEORILER
Turizm Herhangi bir amaç izlemek üzere insanların kendi konaklama yerleri dışında seyahat ve konaklamalarından meydana gelen olaylar,ilişkiler bütünüdür.
Kitabın künyesi Editör:Ahmet Polat Yazan:Daniel Defoe Derleyen:Öykü Zerrem Kapak:Kenan Tunca Dizgi,sayfa ve kapak tasarım:Mat Yapım Redaksiyon-Düzelti:Şebnem.
SLAYTI SESLİ İZLEYİNİZ…
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
Kadir AKTAŞ YASAMA UZMANI. Katılımda ana kurum AY-74 Başvuru hakkı, inceleme ve karar verme görevi 3071 sayılı dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanun.
Italya. İ talya, 1861 yılında birli ğ ini sa ğ layana dek tek bir ülke de ğ ildi. İ talya topraklarındaki küçük devlet ve krallıklar birbirleri arasında.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
YAZI TÜRLERİ GURBET DUYMUŞ
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
ÇOK BOYUTLU SİNYAL İŞLEME
ŞOK HABER YAZILARI M.ŞAHİN. Haber Yazıları ile ilgili bazı terimler: Gazete: Politika kültür, ekonomi ve daha başka konularda haber ve bilgi vermek için.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
BU BİLGİLERİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
ÇEVRE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Resmi Gazete;13. 05
15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI
GÜNEY CEPHESİ MARAŞ ANTEP URFA DESTANLAŞAN DİRENİŞ SÜTÇÜ İMAM
SELANİK Thessaloniki Cem Yurtsev
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
II.BALKAN SAVAŞI (29-30 HAZİRAN 1913).
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih
15 TEMMUZ YAŞANANLAR ŞEHİTLER SUÇLULAR ANASAYFA.
TARİHDE BİLİM BİLİM VE SANAT ÖZGÜRLÜĞÜ
Yayla Turizmi.
Büyük Hun Devleti Avrupa Hun Devleti Göktürk Devleti Uygur Devleti
UĞUR TEKNECİ
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
Yaşamdan gerçek kesitler
ÇEKİM ÖLÇEKLERİ Kamera vizöründen oluşturulan çerçevenin boyutlarına göre çekim ölçekleri değişir. Genel perspektifte çekim ölçekleri şu şekildedir;
ADNAN MENDERES 'da, Aydınlı toprak ağası varlıklı bir çiftçinin oğlu olarak doğdu. Büyük babası Hacı Ali Paşa Konya'dan Tire taraflarına.
Haklarımı Öğreniyorum Adım Adım Türkiye Bölgemizi Tanıyalım
AİLE PLANLAMASI Dr.Derya Pekbayık Manisa Tabip Odası
Paralel Yüzeylerden Kırılma Görünür Uzaklık
Terör Suçları ve Türkiye
ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DOĞALGAZIN PAYI
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Eğitimde Ölçülen Bilişsel Özellikler
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI BİLEMEZDİM Kİ.
Toplumsal CİNSİYET SİNEMA & GÖRME BİÇİMLERİ
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI II DERS XI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
Sunum transkripti:

Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 8 Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 8.5 milyon civarında. Ama haklarında fazla bir şey öğrenilemiyor. Çünkü yaşadıkları topraklar Çin Halk Cumhuriyeti'nin bir parçası ve bögelerine adeta hapsedilmişler.

Çin'in baskısı yıllardır sürüyor ama onlar Tibetliler'den farklı olarak dünyaya seslerini duyuracak bir Dalay Lama'ya sahip değiller. Oysa Uygur Türkleri de zaman zaman, daha fazla özgürlük ve demokratik haklar için ayaklandı. Ayaklanmalar hep bastırıldı.

Kanlı olaylar yaşandı ama dünyanın bundan haberi olmadı Kanlı olaylar yaşandı ama dünyanın bundan haberi olmadı. Çünkü Uygur Türkleri'nin yaşadıkları Sincan Uygur Bölgesi ve özellikle Doğu Türkistan'a, olaylar sırasında bir tek yabancı gazeteci sokulmadı, olayları yansıtacak tek kare fotoğraf çekilemedi.

Pekin ve Şanghay gibi büyük kentlerde "Olimpiyat temizliği" yapılarak, "Uygur restoranları zorla kapatıldı. Uygurlar Doğu Türkistan’a kovuluyor. Çinliler, Olimpiyata gelecek yabancıların Uygur kültürüyle tanışmasını istemiyor.

DOĞU TÜRKİSTAN Memurların ve 18 yaşından küçüklerin camiye girmesi yasak. Bölgenin başkenti Urumçi’de ve Kaşgar şehrinde, Türk-Uygur kültürünün parçası olan pazarlar yıkılıyor, kültürel soykırım uygulanıyor. Bölgeye Çinli yerleşimciler getiriliyor.

DOĞU Türkistanlı işkadını Rabia Kadir, Çin parlamentosuna seçildikten sonra siyasi görüşleri yüzünden 8 yıl hapiste tutuldu. ABD’nin baskısıyla serbest bırakılan Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Kadir, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Türkiye’nin son yıllarda Çin’i küstürmemek adına Kadir ve diğer Uygur liderlerine, sığınma hakkı bir yana, vize bile vermediği iddia ediliyor

Pekin yönetimi Doğu Türkistan`daki doğal kaynakları hoyratça tüketirten zengin doğalgaz ve petrol yatakları ise Çin `in zenginliğine zenginlik katıyor. Çin , Uygurları yok etme politikasına paralel olarak bölgenin adını yıllar önce Sincan diye değiştirmişti.

Çin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan genç Uygur Türkü kadınları zorla evlerinden çıkararak Çin'in doğusundaki fabrikalarda çalışmaya zorlayarak, günde 12 saat çalıştırılan ve maaşları aylarca ödenmeyen kadınlara çok kötü muamelede bulunuyor.

Hapsedildikleri bögede, dünyadan adeta kopartılmış gibi yaşayan "En uzaktaki Türkler"in (Uygur Türkleri )günlük hayatını yansıtan bu fotoğraflar AP ve Reuters muhabirleri tarafından  tüm dünyaya geçildi.