DOMATES SOS.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1) Maddenin Katı Hali Katı halde bulunan kalem ve silgimizin şekillerini inceleyelim. Hangi yönden bakarsak bakalım belirli bir şekle sahip olduklarını.
Advertisements

Saf Madde Bazı maddeler tek çeşit maddeden oluşur, yapısında kendinden başka içermez. Bu tür maddelere saf madde denir. Örneğin, tuzun yapısında sadece.
-TARHANA ÇORBASI- YAPILIŞI: -Bir tencerede yağ, domates rendesi, sarımsak, salça kavrulur. Nohutlar ilave edilir. -Sonra üzerine yeterli miktarda su.
Yağmur, kar, çiğ.... Hepsi nasıl oluşuyor acaba?
Dr. Gökçen KERİMOĞLU AÇSAP Şube Müdürlüğü
Merhabalar sevgili yemek dostları ! Ben Bolu’lu Turgay Usta. Yılların vermiş olduğu yemek bilgimi sizlerle paylaşmak istedim. Bildiğim onca yemek arasından.
Yeni Yılda Beslenme Önerileri
Hoşgörüde deniz gibi ol..
KARIŞIMLAR.
K A R I Ş I M L A R.
ﻙ Çikolata Hakkında Gerçekler.
Madde doğada üç halde bulunmaktadır
KAHVERENGİ SOSLAR DEMİ GLACE SOS
Taze Otlar & Baharatlar.
ERİME VE DONMA BUHARLAŞMA VE YOĞUNLAŞMA KAYNAMA BOZULMA
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ.
FEN DENEYLERİ.
6.KarIŞImlar Günlük hayatta da yiyecek ve içeceklerimizin ço¤unu, elementleri veya bileşikleri birbirine karıştırarak elde ederiz. Do¤adaki maddelerin.
HAYAT BİLGİSİ PERFORMANS ÖDEVİ
KANSERİ YENMEK İÇİN KULLANILACAK GIDALAR Evet Sevimsiz bir konu seçtim bu kez ama çağımızın en önemli hastalıklarından biri KANSER.
Hal Değişimi.
YEMEK PROGRAMIMIZ AŞÇI:ELBRUZ ÖZDEMİR.
FEN DENEYLERİ.
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
Düğünlerde yapılan “Çiçek” ekmeği
“Çevremizde düğün, sünnet, kına, bayram gibi özel günlere has
DAĞCILIKTA BESLENME VE SIVI ALIMI
Maddenin Halleri.
KARIŞIMLAR.
Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı
SAF MADDELER Kömür, pirinç, tuz, toprak ve cam kavanoz gibi maddeleri katı madde olarak sınıflandırmıştık. Süt, zeytinyağı, gaz yağı, meyve suyu gibi maddeleri.
FUNDA DEMİRTAŞ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
EZME ZEYTİN İŞLENMESİ.
HÜSEYİN DEMİRBAŞ.
MADDEYİ TANIYALIM.
F. MADDELER DOĞADA KARŞIK HALDE BULUNUR
OLAMAZ YİNE HAL DEĞİŞTİRİYORUM 
MADDEYİ TANIYALIM.
Farklı element atomları uygum şartlarda bir araya geldiğinde yeni maddeler oluşur. Bu yeni maddeleri oluşturan atomlar arasında kimyasal bağ bulunmaktadır.
ISI.
Maddenin Değişimi.
Temiz su kendi etkinliğimiz Temiz temizleyici. Deterjanların kullanılması sularımızı oldukca kirletmektedir.bizde bu yüzden kirletmeyen doğal ürünlerle.
MADENİN HALLERİ KATI SIVI GAZ.
MADDEYİ TANIYALIM.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
2. Maddenin Halleri.
YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
TANTUNİİİİİİ .
1-3 yaş grubu çocuklarda beslenme
MADDENİN HALLERİ KATI HALİ SIVI HALİ GAZ HALİ PLAZMA HALİ.
2. Maddenin Halleri Maddenin Sıvı Hali
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
KARIŞIMLAR.
ÇÖZELTİ- ÇÖZÜNME İki ya da daha fazla saf madde birleşerek karışım oluşturur. Suyun içine tuz, şeker, yağ, kum katarak karışım elde edebiliriz. Su iyi.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
DOĞADA MADDELER KARIŞIK HALLDE BULUNUR
HAL DEĞİŞİMLERİ Maddeler bir halde diğerine geçebilirler.
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
500 gr orta yağlı dana kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet iri kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kuru nane 1 su bardağı.
Maddenin Ayırt Edici Özelliği. Madde uzayda ya da boşlukta yer kaplayan ağırlığı ve hacmi olan, eni uzunu, genişliği yani bir şekli belli olmayan her.
Makarnanın kendi değil sosu kilo aldırır !
KARIŞIMLAR NASIL AYRILIR ?
Doğada maddeler katı, sıvı ve gaz olmak üzere 3 halde bulunurlar.
GAZLARIN ESNEKLİĞİ DENEYİN AMACI: Gazların esnekliğini görmek
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Kuru Baklagiller ve yapilan soguk yemekler MEHMET MUSTAFA ESKICIOGLU AHMET YUCE GAZIANTEP UNIVERSITESI IKRAM HIZMETLERI 2.SINIF.
Sunum transkripti:

DOMATES SOS

MALZEMELER 3 kg domates yarım çay bardağı sıvı yağ 15 diş sarımsak 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 2 adet kesme şeker 1 yemek kaşığı tuz

YAPILIŞI Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Sarımsakları sıvı yağda biraz kavurup üzerine doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler eriyip sulanıncaya kadar yaklaşık yarım saat kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü ve suyun fazlasını bir kepçe ile alırsanız daha kıvamlı bir sos elde edebilirsiniz. Domateslerin suyu azalıp istediğiniz kıvama geldiğinde sirkeyi, şekeri ve tuzu ilave edin. Blender ile hızlıca ezin. Dilerseniz de bir elekten geçirin. Elekten geçirirseniz çekirdeklerinden de kurtulmuş olursunuz. Son olarak kaynar haldeyken kavanozlara doldurup, 10 dakika kadar bir tencere dolusu suyun içinde kaynattığınız kullanılmamış kavanoz kapaklarını kapatın. Ters çevirip soğuyana kadar bekletin. Kışın rendelenmiş domates kullanacağınız her yerde kullanabilirsiniz.