DOMATES SOS
MALZEMELER 3 kg domates yarım çay bardağı sıvı yağ 15 diş sarımsak 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 2 adet kesme şeker 1 yemek kaşığı tuz
YAPILIŞI Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Sarımsakları sıvı yağda biraz kavurup üzerine doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler eriyip sulanıncaya kadar yaklaşık yarım saat kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü ve suyun fazlasını bir kepçe ile alırsanız daha kıvamlı bir sos elde edebilirsiniz. Domateslerin suyu azalıp istediğiniz kıvama geldiğinde sirkeyi, şekeri ve tuzu ilave edin. Blender ile hızlıca ezin. Dilerseniz de bir elekten geçirin. Elekten geçirirseniz çekirdeklerinden de kurtulmuş olursunuz. Son olarak kaynar haldeyken kavanozlara doldurup, 10 dakika kadar bir tencere dolusu suyun içinde kaynattığınız kullanılmamış kavanoz kapaklarını kapatın. Ters çevirip soğuyana kadar bekletin. Kışın rendelenmiş domates kullanacağınız her yerde kullanabilirsiniz.