3Ekim2013.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VOLEYBOLDA PLONJON.
Advertisements

14 Dakikada Mükemmel Bir Vücut
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
BASKETBOL BASKETBOL’DA PAS ÇEŞİTLERİ
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
Ankilozan Spondilit hastaları için Günlük egzersiz programı
Şınav Çekerek Forma Gir
ESNETME EGZERSİZLERİ Cemal KOLAY & Ceyhun İRİŞİK
Dr. Onur FISTIKOĞLU 2013 ARALIK
Güçlendirme Egzersizleri
BASKETBOL. BASKETBOL İÇİNDEKİLER TEMEL SORU ÜNİTE SORULARI İÇERİK SORULARI ÜNİTE ÖZETİ MÜFREDAT KAZANIMLARI 21.YY KAZANIMLARI TEŞEKKÜRLER.
OFİSTE EGZERSİZ PROJESİ
Basit Hareketler Bilgisayar kullanıcılarını uzun bir zaman sonra bekleyen tehlikelerden bazıları: - Disk Kayması - Bilek,Diz ve Dirsek Kireçlenmesi - Omuz.
Bildiğiniz gibi kilo alma sürecinde en çok etkilenen yerler karın,bel ve kalça bölgeleridir.Zayıflama ve incelme programlarında da en zorlanılan bölgeler.
Hava yolu tıkanıklığı nedir?
HAVA YOLU TIKANIKLIĞINDA İLKYARDIM
MLS HOLDİNG OFİS ÇALIŞANLARI İÇİN BOYUN SAĞLIĞI
Mekik İle Etkili Sonuçlar
Türkiye Futbol Federasyonu
HASTA VE YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
FEN VE TEKNOLOJİ İSKELET HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI.
Hızlı yürüyüşlere başlayınız.
Ellerinizi alnınıza yerleştirin. Başınızı öne doğru iterken ellerinizle başınıza engel olun. 5’e kadar sayın ve gevşeyin.
BEL EGZERSİZLERİ.
Dr. Mustafa Arif Eras Avrupa Meslek Yüksek Okulu
BASKETBOL Hazırlayan Ayşegül YILDIZ.
HASTA POZİSYONLARI VE MOBİLİZASYONU
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
Omuz ve Kol için Gerdirme Hareketleri
Kısa Mesafede Süratli Taşıma Teknikleri
HASTA TAŞIMA TEKNİKLERİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Eğitimimizin Amacı elle kaldırma ve taşıma işlerinde iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi edinmek Öğrenim Hedeflerimiz Elle kaldırma ve taşıma işlerinden.
BASKETBOL.
KLAVYE TEKNİKLERİ SBY Hafta Öğr. Gör. Doygun DEMİROL.
Günlerden Pazar, yeni uyandınız ve saat 09:30 civarı. Günlerdir çalışmanın getirmiş olduğu yorgunluk ve stres birikimi sonucu bedeninizde inanılmaz bir.
3Ekim /3/2015 BREZİLYA KALÇASI İÇİN EGZERSİZLER.
İLKÖĞRETİM Bilgisayar ve Sağlık.
OMUZ EGZERSİZLERİ.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
DİZ EGZERSİZLERİ.
KALÇA EGZERSİZLERİ.
Bilgisayar ve Sağlığımız
Çalışma Duruşlarının Ergonomik Analizi
KELEBEK YÜZME TEKNİĞİ VE ÖĞRETİM BASAMAKLARI
MUAYENE YÖNTEMLERİ Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto
SINAV KAYGISI Sınavlarda bazen kalbimizin hızlı hızlı çarptığını ve aşırı terlediğimizi hissederiz ancak bu çok nadir görülen, çözümü basit olan duygu.
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
Temel Cimnastik Duruşları
MERT VE ANNESİYLE BİLGİSAYAR VE SAĞLIK DERSİ. MERT VE ANNESİYLE BİLGİSAYAR VE SAĞLIK DERSİ.
(7)- KIRIK, ÇIKIK VE BURKULMALARDA İLK YARDIM
Kalça ve alt taraf kemiklerinin kırık, çıkık ve burkulmaları, üst taraf kemiklerinde olduğu gibi düşme, çarpma ya da trafik kazaları gibi şiddetli travmalar.
ON PARMAK KLAVYE (F KLAVYE)
Bilgisiyar Karşısında Nasıl Oturmalıyız?
BİLİNCİ KAPALI (KOMA)OLAN HASTA / YARALIYA İLK YARDIM
NAMAZIN KILINIŞI.
Ankilozan Spondilit hastaları için Günlük egzersiz programı
KEMIK VE KEMIK YAPıSı AD: Ömer Faruk SOYAD: Mercan SINIF: 6/A NO: 92.
YAŞAM BOYU SPOR – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ.
SPOR ANTROPOLOJİSİ Pro.Dr. Timur Gültekin.
Basketbol Öğretimi Top tutma Paslaşma Top sürme Atış yapma Hazırlayan A.Kadir Keser Beden Eğitimi Öğretmeni.
YATAK İÇİNDE DÖNME EGZERSİZLERİ Zeliha IŞIK
HAVA YOLU TIKANIKLIĞI NEDİR?
3Ekim2013.
YATAK İÇİ DÖNME EGZERSİZLERİ Amacı: 1.Onu rahatlatmak, 2.Dolaşımı hızlandırmak, 3.Vücudun belirli bir bölgesinde uzun süre basınç, uygulamasını önlemek,
6. Sınıf 2. Ünite Destek ve Hareket Sistemi
LOHUSALıK DÖNEMI. LOHUSALıK DÖNEMINDE BAKıM DO Ğ UM SONRASı EVE DÖNEN KADıN, DO Ğ UM ŞEKLI NE OLURSA OLSUN MÜMKÜN OLDU Ğ U KADAR DINLENMELIDIR. DINLENME.
Sunum transkripti:

3Ekim2013

http://www. shutterstock http://www.shutterstock.com/pic-88193818/stock-photo-young-woman-with-pain-in-the-back-office.html?src=WWxwSe602eoAj6_xd5ckzw-1-12

BEL AĞRISI İÇİN EGZERSİZLER Her insan hayatının bir döneminde mutlaka bel ağrısından muzdarip olur. İlk defa bel ağrısı çekenler, genellikle ağrının devam etmemesi için hemen bir çözüm bulmak isterler. Ama ağrı çok şiddetli değil ise, zamanla hafifleyerek 2-3 hafta içinde belirgin şekilde azalır veya tamamen kaybolur.

Beli ağrıyan kişiler için bilinçsizce önerilen pek çok egzersizin ve özellikle spor salonlarında yapılan hareketlerin, yarardan çok zarar getirdiğini belirtmek gerekir. İşte bel ağrısına iyi gelebilecek birkaç egzersiz:

Lying Abs Stretch

Bacakların omuz hizasında aralık ve kolların başının üstünde gergin biçimde, sırtüstü yere uzan. Karın kaslarını serbest bırak ve onları vücudunun merkezi olarak hayal et. Bu sırada ayak parmaklarına doğru uzan ve ellerinin de odanın diğer ucuna kadar uzandığını hayal et. Derin nefes al, 10-30 saniye kadar tut ve nefesini ver.

Lying Double Knee Hug

Bacaklarını uzatarak sırtüstü yere uzan Bacaklarını uzatarak sırtüstü yere uzan. Sırtın aşağıda, kalçan yukarda kalacak şekilde, iki dizini de göğsüne doğru bük ve ellerini dizlerinin üzerinde birleştir. Derin nefes al ve 10- 30 saniye kadar tut ve nefesini ver.

Lying Hamstring Stretch

Bacaklarını uzatarak sırtüstü yere uzan, sırtın aşağıda kalçan yukarıda kalacak şekilde, sağ dizini göğsüne doğru bük. Sol bacağın yere uzanmış halde kalsın. Yavaşça sağ bacağını yukarı kaldırarak bükülmüş olan dizini düzleştir ve iki elinle bacağının arkasını kavrayarak, hafifçe bacağını kendine doğru çek, kalçan yerden kalksın. Derin nefes al, 10- 30 saniye kadar tut ve nefesini ver. Daha sonra diğer bacağınla hareketi tekrarla.

Cat Stretch

Ellerini omuz genişliğinde ve dizlerini de kalça genişliğinde açarak ellerinin ve dizlerinin üzerinde, resimdeki gördüğün şekilde dur. (Omurgan doğal duruşunda olmalı) Karnındaki kasları hissederek, karnını omurgana doğru çek; sırtın yukarı doğru bombeli bir biçimde dursun. Başının ve boynunun kollarının arasına doğal bir biçimde düşmesine izin ver. Düzenli olarak nefes alıp vermeyi unutmadan, derin nefes alarak 10-30 saniye kadar tut.

Child's Pose

Dizlerinin üzerine oturarak ellerini omuz genişliğinde aç, ve öne doğru eğil. Kollarını düz ve gergin olacak şekilde öne uzat. (Omurgan doğal duruşunda olmalı) Dizlerini ve ayak bileklerini birbirinden ayrı tutarak, kalçanı geriye doğru esnet. Omurganı uzatarak başının ve boynunun rahat bir şekilde parmaklarınıza doğru uzanmasını sağla. Derin nefes alarak 10-30 saniye kadar tut ve nefesini ver.