Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

Hakkımızda.
Web sitesinin kullanımı konusunda yardımcı olma amacı taşıyan bu sunum İMMİB AB Mevzuatı Uyum Şubesi tarafından hazırlanmıştır.
PERFORMANS KRİTERLERİ
SAİT FAİK GÜLŞEN Dış Ticaret Uzmanı
ARTEV Management Platform ‘Intellectual Asset Management at Enterprises ARTEV Consortium Partners Entelektüel Varlık Yönetimi - Mevzuat Altyapısının Ekonomik.
AB 7. ÇP ve Fikri Mülkiyet Hakları
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
SEKTÖREL DIŞ TİCARET ŞİRKETLERİ (SDŞ)
ISLAHÇI HAKLARI BAŞVURUSU VE UYGULAMALARI
DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
PAZARA GİRİŞ ENGELLERİ
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
Tanımlar Madde 43 İthal eşyasının gümrük kıymeti: İthal eşyası üzerinden advalorem sisteme göre gümrük vergisinin hesaplanmasına.
Serhat Kemal Hatipoğlu Marka Uzmanı
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Dış Ticaret Mevzuatı 2 İthalat Şekil ve Esasları Dr. Dilek Seymen
TEHLİKELİ MADDELER VE MÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Bilişim Sektörü 24 Aralık 2014.
97/5 SAYILI ÇEVRE MALİYETLERİ DESTEĞİ. İhracat Genel Müdürlüğü | KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Çevre Desteği Amacı: Çevre, kalite, gıda.
ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ
Bilişim Etiği.
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
TİCARETTE TEKNİK ENGELLER Şubat 2013 ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ (ÜGD) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Üniversite-Sanayi Ar-Ge Sözleşmeleri – Türkiye Perspektifi Hande HANÇAR Partner Gün Avukatlık Bürosu.
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
TÜSİAD VE FİKRİ HAKLAR Murat Peksavaş TÜSİAD Fikri Haklar Çalışma Grubu Başkanı.
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
Adı:ibrahim soyadı:nergizka no:
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı.
AMAÇLAR, ANKET FORMU VE ANKET TASARIMI
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 2- AB’ye Uyum. Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde Bilişim suçları ve güvenliği ile ilgili Türkiye’yi bağlayan bir başka.
Soru 8 AB ve ABD arasında imzalanması beklenen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığının Türkiye üzerindeki muhtemel etkileri neler olabilir?
TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
TASARIMLARIN TELİF MEVZUATI İLE KORUNMASI Dr. Cahit SULUK 20 Kasım, İstanbul.
TAREKS VE TSE UYGULAMALARINDA GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ YÖNÜNDEN BAKIŞ AÇISI
PAZARA GİRİŞ ENGELLERİ ve ÇÖZÜM YOLLARI. Pazara Giriş Engeli Nedir ? Pazara giriş engelleri; tarifeler, tarife dışı tedbir ve diğer idari uygulamalardan.
PAZARA GİRİŞ ENGELLERİ ve ÇÖZÜM YOLLARI. Pazara Giriş Engeli Nedir ? Pazara giriş engelleri; tarifeler, tarife dışı tedbir ve diğer idari uygulamalardan.
SERBEST DOLAŞIMA GİRİŞ REJİMİ
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
TÜRKİYE-AB GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
FAS KRALLIĞI.
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu İHRACAT DESTEKLERİ
TÜRKİYE GÜMRÜKLERİNDE FMH UYGULAMALARI
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
FİKRİ VE SINAİ HAKLARIN GÜMRÜKLERDE KORUNMASI
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
Fikri ve Sınai Haklar Kanunu Gümrük Kanunu
Uluslararası İşletmecilik Kısım 3 Bölüm 9 – Ödemeler Dengesi
FUAR ORGANİZASYONU.
Anlatmacı: Adnan Hadzimusiç
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
FİKRİ VE SINAİ HAKLAR MAHKEMELERİ
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
Patent ve Lisanslama Birimi
Sunum transkripti:

Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları Av.Benan Ilhanli Masa Sorumlusu

Ekonomik Gelişme Bakanlığı ile işbirliği yapılarak Italyan Dış Ticaret Ajansı tarafından dünyada 4 şehirde Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları kurulmuştur. Moskova New York Istanbul Pekin Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları, kurulduğu yerde faaliyet gösteren danışmanların desteğiyle, İtalyan küçük ve orta boy işletmelere fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması ile gümrük mevzuatına ilişkin destek vermektedir. Bu kapsamda telif, marka, patent, tasarım, coğrafi işaret ve benzeri fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunmasına dair analiz ve bilgilendirme yapılmakta, ihlallere karşı korunma, yerel mevzuat hakkında araştırma ve bilgilendirmeler yapılmakta, bu konularda eğitim faaliyetlerde bulunulmakta, kamu kurumları ve şirketler nezdinde iletişim kanallarının açılması konusunda destek verilmektedir. Aynı zamanda İtalyan şirketlerin gümrük mevzuatına ilişkin soruları yanıtlanmakta, sorunlarının çözümüne ilişkin destek verilmektedir.

Başlıca hizmetler Fikri ve Sınai Mülkiyet Masası Ücretsiz temel hukuki hizmetlerde; Marka tescil süreçleri; Patent ve faydalı model tescil süreçleri; Telif hakkı koruması; Tasarım ihlalleri; Sınai mülkiyet haklarının korunmasına ilişkin harç ve ücretlere ilişkin bilgilendirme; Lisans sözleşmeleri; Fikri ve sınai mülkiyet korumasına ilişkin temel bilgilendirme; Bir şirketin pazara girişine ilişkin olarak yasal düzenleme bilgilerinin verilmesi, Yasal düzenlemeler kapsamında araştırma yapılması, Yasal düzenlemelerdeki güncellemelerin araştırılması, Rehber ve haberlerin yayınlanması.

Başlıca hizmetler Gümrük Mevzuatı Masası Mevuzatta düzenlenen yükümlülüklere uyuma ilişkin araştırma ve bilgilendirme yapılması, Gümrük mevzuatına ilişkin anlaşmaların araştırılması, Sertifikasyona ilişkin düzenlemelerin araştırılması, Kayıt işlemlerine ilişkin süreç ve yükümlülüklerin araştırılması, Yaptırımlar ve ithalat-ihracat engellerine ilişkin araştırmalar, İthalatçı listesine kayıt için gerekli işlemlerin araştırılması, Gümrük mevzuatına ilişkin güncel gelişmelerin takibi, Gümrük mevzuatına ilişkin rehber ve haberlerin yayınlanması.

Faaliyetler Yaklaşık olarak 500 şirket ve meslek birliği İstanbul masasına başvurarak fikri ve sınai mülkiyet ile gümrük mevzuatı hakkında bilgi almıştır. Masa sorumluları İstanbul’da düzenlenen ve İtalyan katılımcıların olduğu onlarca fuara katıImış, aynı zamanda Napoli, Bari ve Catania şehirlerinde düzenlenen BIAT etkinliklerine katılmışlardır. Masanın kapsamında giren konularda çeşitli yayınlar yapılmıştır, örneğin: Tekstil ürünlerinin ithaline ilişkin koruma önlemleri Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu hakkında görüşler Marka ve Patent Tesciline İlişkin Teknik Raporlar Türkiye’de etiketlemeye ilişkin raporlar Bilgi Notu – İlaçlar Bilgi Notu – Mobilyalar ve aksesuarları Bilgi Notu – Tıbbi ürünler Bilgi Notu – Firki ve Sınai Mülkiyet Haklarının İhlali

Güncel Konular Çin ve ABD menşeili ürünlere ilişkin uygulanan tedbirler Menşe belgeleri Italian sounding Gıda ürünlerinin kopyalanması

İrtibat Benan Ilhanli ICE Istanbul Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masası ipristanbul@ice.it fairtradeistanbul@ice.it