B INALARDA ISI KAYBI. BİNALARDA ISI KAYBININ  Ilk olarak ısı yalıtımının ne demek olduğunu açıklayalım**ISI YALITIMI=günlük yaşantımızda ısı kayıplarını.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ENERJİ TASARRUFU.
Advertisements

ENERJİ HAREKETİ Sınıftan çıkarken, ışıkları kapatmayı unutmayalım.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
ISI YALITIMI.
MADDE VE ISI BÜŞRA KARACA 6-E 2097.
ISI YALITIMI.
İREM BEYZA URALCAN BERFİN ÖZDEMİR
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Madde ve Isı.
ADI:TUĞBA NUR SOYADI:KÖKTEN SINIF:6/B MUMARA:1101
ENERJİ TASARRUFU Yaşantımızın en önemli unsurlarından biri enerjidir. Enerji, iş yapabilme gücüne denir. Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji.
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ (VI. SINIF VI. ÜNİTE)
CelluBor Nedir ? Selüloz ve Bor’un mükemmel uyumu sonucu ortaya çıkan CelluBor; ısı, ses, yangın yalıtımlarını aynı anda yaparak yalıtımda profesyonel.
ISI YALITIMI Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
The art of Engineering The art of Engineering.
6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ MADDE VE ISI ÜNİTESİ
Sıradışı Bir Liderlik Okulu
GAIA YEŞİL İSTANBUL PROJESİ İ STANBUL´UN SORUNLARI Hava kirliliği Su Elektrik üretimi Betonlaşma ve yeşil alanların neredeyse hiç kalmaması.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BURCU SARI
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NE DEMEKTİR?
Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
ENERJİ TASARRUFU NEDİR?
GERİ KAZANIM NEDEN GEREKLİDİR
HAZIRLAYAN : Ali DAĞDEVİREN Sevgili öğrenciler; Bu ünitedeki amacımız; ısı enerjisini maddenin tanecikli doğası ile ilişkilendirerek.
ISI YALITIMI.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
HAZIRLAYAN : ibrahim MAKAS Sevgili öğrenciler; Bu ünitedeki amacımız; ısı enerjisini maddenin tanecikli doğası ile ilişkilendirerek ısı iletim yollarını.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
MADDE VE ISI ISININ YALITIMI.
İnsan ve Çevre Kirlenme Çeşitleri Çevre Kirliliği ve Sağlığımız
MADDE VE ISI.
E-Posta Grubu Oluşturma
ISI VE SICAKLIK.
ISI YALITIMI.
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
Teknik Eğitim SSH Teknik Müdürlük Hakan Aydoğan Son Bakılan Sayfa 1 İçindekiler 01/05 Egzoz gazı türbini Egzoz borusuna Egzoz gazı türbini kompresöre hareket.
1- İletken : Isıyı iyi ileten maddelere ısı iletkeni denir. Isı iletkenlerini oluşturan tanecikler arasındaki boşluk çok azdır ve tanecikler düzenlidir.
ALÜMİNYUM GİYDİRME CEPHE, yapının taşıyıcı sistemi içinde görev almayan ve hafif malzemelerle yapılan prefabrike bir cephe elemanıdır. Görevleri: Dış duvarın.
MADDE VE ISI.
ISI YALITIMI.
ISI YALITIMI.
MADDE VE ISI FADİME GÜLHAN.
Isının Yalıtımı.
THERMO-SHIELD Ürünümüz %35-50 arası tasarruf sağlayan yalıtım boyasıdır. Sadece BOYADIR renk çeşidimiz bulunmaktadır. Konut olarak yapılan binalarda.
Madde Ve Isı.
Isı Yalıtımı Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
ÖDEV-01 Problem o Şekildeki fırın, Q ısıl debisine sahip kaynakla ısıtılmaktadır. Fırındaki cisimlerin toplam ısıl kapasitesi C, fırın ile çevre.
SESİN İŞTMEDEKİ ÖNEMİ Ses ve işitme birbirini tamamlayan iki kavramdır. Bütün sesler havayı titreştirir.Kulak kepçesi tarafından toplanan hava kulak zarına.
Lkbahar veya ilkyaz, do ğ a döngüsünde kı ş ile yaz arasındaki mevsimdir. Kuzey yarım kürede Mart ve Haziran arasıdır. İ lkbaharda a ğ açlar çiçek açar,
HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. KOMBİ KULLANIMI. HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. GECELERİ KOMBİ KULLANIMI Binanın dış hacminin soğumaması için, geceleri en düşük.
ISI YALITIMI.
ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI
ISI POMPASI HAZIRLAYAN : Birkan KÖK.
HAVA K İ RL İ L İĞİ. BGHKJ GTÖYJÖF.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
YALITIMLAR Suya ve neme karşı yalıtım Isıya karşı yalıtım
ISONEM THERMALPAINT UYGULANMIŞ BİNANIN TERMAL KAMERA İLE GÖRÜNTÜLERİ ;
ENERJİ TASARRUFU.
AD: ÖZGE SOYAD: YILDIRIM DERS: FEN BİLİMLER KONU: ISI YALITIMI SINIF: 6-B NO: 818 AD: ÖZGE SOYAD: YILDIRIM DERS: FEN BİLİMLER KONU: ISI YALITIMI SINIF:
SESİN YANSIMASI SESİN SOĞURULMASI SESİN İLETİMİSES YALITIMI.
THERMO-SHIELD Ürünümüz %50-60 arası tasarruf sağlayan yalıtım boyasıdır. Sadece BOYADIR renk çeşidimiz bulunmaktadır. Konut olarak yapılan binalarda.
FEN BİLİMLERİ-6 4.ÜNİTE MADDE VE ISI 3.Madde ve Isı HALİM GÜNEŞ.
MADDE VE ISI.
ENERJİ TASARRUFU ENERJİ TASARRUFU NEDİR? Enerji tasarrufu, üretimde, konforumuzda ve iş gücümüzde her hangi bir azalma olmadan enerjiyi.
Isı yalıtımı sıcak yada so ğ uk havanın ısı köprüleri vasıtasıyla konutların içine girmesini yada çıkmasını engellemek adına yapılan i ş lemdir.Sürekli.
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

B INALARDA ISI KAYBI

BİNALARDA ISI KAYBININ  Ilk olarak ısı yalıtımının ne demek olduğunu açıklayalım**ISI YALITIMI=günlük yaşantımızda ısı kayıplarını engellemek ve ısı akışını yavaşlatmak için ısıyı iyi iletmeyen maddelerden yararlanırız işte buna ISI YALITIMI denirÖNEMİ:-Tüketilen yakıt miktarı azaltılır,böylece hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlanır-Daha az yakıt yakılması,oluşacak zararlı gaz miktarını da azaltır,böylece hava kirliliği de azalacaktır- yazın serin kışın ise sıcak bir ortam elde edilir - binaların ömrü uzar

ISI YALITIMI

ISI YALITIMI 2

B İ NALAR DA ıSı YALıTıMı NELERDE YAPıLıR

B INALARDA ıSı YALıTıM YÖNETMENLIGI

B INALARDA ıSı YALıTıMı

Y ALıTıM MAZEMELERI