TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını.
Advertisements

REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
{ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI.
YENİMAHALLE GAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
Yeni SBS Neler Getiriyor? 10 Soruda Yeni Sınav Sistemi...
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR
T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ İL Mİllİ Eğİtİm Müdürlüğü
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KASIM 2013 MERKEZÎ ORTAK SINAVLAR TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVLERİ SINAVDAN ÖNCE YAPILACAKLAR İl ve ilçelerde de sınav.
MODELİN AMACI  Eğitim sürecinde öğretmenlerin ve okulun rolünü daha etkin kılmak  Ülke çapında müfredatın eş zamanlı uygulanmasını sağlamak  Sınav.
DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. TEOG, sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işlemidir. Modelin amacı,
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Fen ve Teknoloji, Türkçe, Yabancı Dil, Matematik, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
ÇAPA ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
28 – 29 Kasım 2013 Merkezi Ortak Sınavlar Taşra Teşkilatı Görevleri.
MARDİN-ARTUKLU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sınav Rehberliği Konusunda
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. NEDİR? Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni sistem, SBS’nin kaldırıldığı ve yerine 6 derse yönelik toplam.
ÖĞRETİM YILI 8.SINIFLAR ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI ATKARACALAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
TEMEL EĞİTİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI 1.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
Yeni Sınav Sistemi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınav hakkında merak ettiğiniz her şey… Tunahan ÇETİN l Psikolojik Danışman ve Rehber.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sema TÜRKMEN Rehber Öğretmen.
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 28 – 29 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI KASIM 2013 MERKEZİ ORTAK SINAVLAR.
KAMAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOGS) Sınavına Hazırlık Ve Başarıyı Artırma.
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
YILI 1.DÖNEM NOTLARI TEOG ORTALAMALARI Türkçe Matematik Fen
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
KİLİMLİ CUMHURİYET ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013 ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİ TANIYALIM! YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Adnan Menderes Ortaokulu Rehberlik Servisi Eylül 2013.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN.
FEVZİ KUTLU KALKANCI ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
  eğitim öğretim yılından başlayarak temel eğitimden ortaöğretime geçiş 6 ders için 8. sınıfta dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
İLÇELER NET VE ORTALAMA KARŞILAŞTIRMALARI
MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVLARI 28 – 29 NİSAN 2014 ORTAK SINAVLAR İLE 10 – 11 MAYIS 2014 MAZERET SINAVI İÇİN 5 MART 2014 TARİHİNE KADAR YAPILMASI GEREKEN.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
ÖLÇME DEĞERLENDIRME VE SıNAV HIZMETLERI ŞUBESI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI II.DÖNEM ORTAK SINAVLAR UYGULAMA İŞLEMLERİ.
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU
TEOG VE VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sunum transkripti:

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

ORTAK SINAVLAR FELSEFESİ OLUMLU SİSTEMATİĞİ KABUL EDİLEN KURUMSAL SINAV TECRÜBESİ İL MÜDÜRLÜKLERİNİN KATKISI

SBS ve ORTAK SINAVLAR 851 sınav merkezi 3.907 okul 58.405 salon 2012-2013 Seviye Belirleme Sınavı 2013-2014 1. Dönem Ortak Sınavlar 2013-2014 2. Dönem Ortak Sınavlar 851 sınav merkezi 3.907 okul 58.405 salon 129.000 gözetmen 1.128.227 öğrenci 972 sınav merkezi 14.407 okul 86.025 salon 200.000 gözetmen 1.244.733 öğrenci 986 sınav merkezi 15.814 okul 91.008 salon 215.026 gözetmen 1.271.273 öğrenci

1. Dönem Mazeret Sınavları 2. Dönem Mazeret Sınavları MAZERET SINAVLARI Dersler 2013-2014 1. Dönem Mazeret Sınavları 2013-2014 2. Dönem Mazeret Sınavları Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji Din Kültürü Yabancı Dil İnkılap Tarihi Toplam 3.339 3.285 3.664 3.272 3.362 3.412 20.334 5.484 4.759 4.640 4.717 3.991 4.199 27.790

DEĞERLENDİRME ANALİZİ 28-29 KASIM ORTAK SINAVLAR DEĞERLENDİRME ANALİZİ

ORTAK SINAVLAR ANALİZİ Sınav Kaygısı Sınav Stresi Okul Dışı Kurumlara Olan İhtiyaç

ORTAK SINAVLAR ANALİZİ Devam Oranı Derslere Olan İlgi Öğretmenin Rolü Okulun Rolü

ORTAK SINAVLAR ANALİZİ Öğretmenin Performansı Öğrenci Başarısı Ölçme ve Değerlendirmede Objektiflik Müfredatın Eş Zamanlı Uygulanması

ÖNLEM ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR

ÖNLEM ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR Sınavdan En Az 1 Hafta Önce Yapılmalı ve Duyurulmalı Yedek ve Nöbetçi Öğretmenler Görevlendirilmeli Farklı Okullardan Seçilmeli Sınav Kurallarına Uyulmalı Öğretmen Görevlendirme Hususları

ÖNLEM ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR Güvenlik Tedbirlerinin Uygulanması Abartılmamalı Cep Telefonuna ve Kopya Çekilmesine Müsaade Edilmemeli Gözetmenler Sınav Kurallarına Uymalı Gürültü Kirliliği Engellenmeli Sınav Evraklarının Güvenliği Sağlanmalı Güvenlik

ÖNLEM ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR İl Müdürlükleri Rehberlik Faaliyetlerini Koordine ve Takip Etmeli RAM Bilgilendirmesi Yapılmalı Öğrencileri ve Velileri Bilgilendirmek Amacıyla Rehberlik Faaliyetleri Yapılmalı Öğretmenler Sınav Hakkında Bilgilendirmeli Rehberlik Faaliyetleri

ÖNLEM ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR Öğretmen Açıkları Giderilmeli Müfredat Takibine Dikkat Edilmeli Fizikî Koşulların Uygunluğu Sağlanmalı Gözetmen İzin ve Raporları Kontrol Altında Tutulmalı Sınav Öncesi Hazırlıklar

ÖNLEM ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR Sınav Güvenliğine Önem Verilmeli Sınav Komisyonları Yeterli Sayıda Olmalı Engelli Öğrencilerin İhtiyaçları Giderilmeli Öğrenci Fotoğrafları ve E-okul Bilgileri Güncellenmeli Sınav Öncesi Hazırlıklar

Teşekkür Ederiz 15