KABA YEMLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KABA YEMLER.
Advertisements

Dünya’da Türkiye’de Konya’da KOYUNCULUK Prof.Dr. Şeref İNAL.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
DOĞAL AFETLER Kendiliğinden olan ,can ve mal kaybına neden olan olaylara “DOĞAL AFETLER DENİR”. DOĞAL AFETLER.
ÇOCUK GELİŞİMİNE GİRİŞ
1- Deprem Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan depremler önemli can ve mal kaybına neden olan afetlerdendir.Depremin yol açtığı.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
YEM BİTKİLERİ HASTALIKLARI VE MÜCADELESİ
CANLILAR ALEMİ VE ÖZELLİKLERİ
DOĞAL AFETLERAyten IŞILDAĞ1 DOĞAL AFETLER. Ayten IŞILDAĞ2 DOĞAL AFETLER Kendiliğinden olan,can ve mal kaybına neden olan olaylara “DOĞAL AFETLER DENİR”.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
TOPRAĞIN OLUŞUMU. Kayaçların ufalanmasıyla oluşan kum yıllar içinde toprağa dönüşür.
DOĞA KİRLİLİĞİ. 1) Güneş ışınlarının içerisine girmesine izin verip ısının dışarıya kaçmasına sınırlayarak iç ortamın dış ortama göre daha sıcak olmasını.
1) Aşağıdakilerden hangisi canlıların ortak özelliklerinden değildir? A) Boşaltım B) Sindirim C) Oksijenli Solunum D) Üreme E) Metabolizma.
MAYOZ BÖLÜNME. Mayoz bölünme bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (sperm, yumurta ve polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
ÇEVRE E Ğİ T İ M İ. HAZIRLADIĞIM ÇEVRE KİRLİLİĞİ SUNUMUNDA ASIL AMACIM İNSANLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİLERİNDEN BAHSEDEREK BU KONUDA TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK.
MAYOZ BÖLÜNME. MAYOZ BÖLÜNME:Bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (Sperm, Yumurta ve Polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
Atık nedir? Nasıl Geri Kazanılır? Ferhat Erdem YILMAZ 7/D-169.
2. OTLATMA MEVSİMİ Mera bitkileri yıllık hayat devrelerinin her döneminde otlatmaya karşı aynı derecede duyarlı ve dayanıklı değillerdir. Genel olarak.
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
ÇAYIR VE MERA.
3. Fiziksel Savaş Zararlıların yaşadıkları ortamın fiziksel özelliklerini değiştirmek suretiyle zararlıları yok etmeye veya faaliyetlerini azaltmaya yönelik.
Türkiye’de Yem Bitkileri Tarımının Sorunları
Ekili Tarla Alanlarının Dağılımı*
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
KABA YEMLER.
ADI :Kuzey Eftal SESLİOKUYUCU
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
YEM BİTKİLERİ TARIMININ ŞEKİLLERİ
Şişelenmiş Doğal Mineralli Sular ve Kaynak Suları
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
İnsanlar Yerler ve Çevreler Ünitesi EŞLEŞTİRME – BOŞLUK DOLDURMA
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
Buğdaygil Yeşil Yemleri (Hasıl yemler)
KOYUN VE KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE
Dolgu Maddesince Zengin Yemler
TÜRKİYE’NİN DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜ
RADYASYON KİRLİLİĞİ.
YEM BİLGİSİ.
KABA YEMLER.
KOBAY Araştırmalarda sadece kısa ve sert kıl yapısına sahip İngiliz kobay ırkı ve bu ırka ait Duncan-Hartley, 2 ve 13 soyları kullanılmaktadır. Duncan-Hartley.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Erozyon ve Toprak Erozyonunun Oluşumu
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
DOĞAL AFETLER Kendiliğinden olan ,can ve mal kaybına neden olan olaylara “DOĞAL AFETLER DENİR”. DOĞAL AFETLER.
Türkiye’nin Kaynakları Sunu
KENELERDEN KORUNMA YOLLARI
KUZU BESLEME.
BESİ SIĞIRCILIĞI.
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
DOĞAL AFETLER Kendiliğinden olan ,can ve mal kaybına neden olan olaylara “DOĞAL AFETLER DENİR”. DOĞAL AFETLER.
YONCANIN OT HASADI Yoncada biçim zamanının belirlenmesi önemlidir. Dekara ham protein verimi en yüksek olduğu zaman biçim yapılmalıdır. Bu nedenle yoncanın.
Buğdaygil Yem Bitkileri
Hayvanlar Tavukların Yaz aylarında daha fazla yumurtladıkları bilinen bir gerçektir. Bu durum gün uzunluğunun daha fazla olması ile açıklanabilir.
MANDA Vet. Hek. Tahir S. YAVUZ.
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
PATATES.
PATATES.
TANIM Otlatma alanlarından yararlanmayı, vejetasyon, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasıyla beraber, devamlı maksimum hayvansal ürünü elde edecek.
ÇEVRE SORUNLARI.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi
YONCA HORTUMLU BÖCEĞİ (HYPERA VARİABİLİS)
Sunum transkripti:

KABA YEMLER

Kaba Yemlerin Sınıflandırılması Yeşil yemler Kök ve yumru yemler Dolgu maddesince zengin yemler Konserve yemler Endüstri kalıntısı yemler

Yeşil Yemler Çayır ve mera Baklagil yeşil yemleri Buğdaygil yeşil yemleri Diğer yeşil yemler

Çayır

Mera

Çayır ve meranın besleyici değerini etkileyen etmenler Bitki türü Toprağın yapısı ve gübreleme Vejetasyon dönemi İklim

Meraların Sınıflandırılması Dağ meraları Yalancı meralar Doğal Yapay Orman Alçak Orta Yüksek Nadas Anız Halaza Mera, Otlak, Yaylak

Çayır Otlarının Aylara Göre Besin Madde Bileşimi (KM’de) Mayıs ortası Haziran Haziran sonu Ham protein 18.9 11.2 8.4 Ham yağ 3.4 2.7 Azotsuz öz madde 43.9 43.4 Ham selüloz 24.7 34.7 38.2 Ham kül 9.0 8.0 7.3

Otlatma ve mera idaresinde dikkat edilecek Çayır ve Mera Otlatma ve mera idaresinde dikkat edilecek noktalar Kontrollü otlatma Erken otlatma yapılmamalı  İlkbaharda ot boyu en az 10-15 cm Ağır otlatma yapılmamalı Kışa girerken ot boyu en az 8-10 cm olmalı Suluk, tuzluk, gölgelikler yeterli olmalı Suni merada ilk yıl otlatma yapılmamalı Farklı hayvan türleri sıra ile otlatılmalı  Koyun  Alt kesici dişler Rotasyon ile otlatma yapılmalı Sığır  Dil Sulama At  Dudak Zararlı otlarla mücadele Gübreleme

Dönüşümlü Otlatma Yeni Otlanmış Alan Koyun ve Kuzular Gelişen Otlak Kuzular Gelecek otlak

Çayır ve Mera Meralarda hayvanların otlatılması sırasında dikkat edilmesi gerekli noktalar Zehirli bitkiler Eğrelti otu (Tiaminaz + Siyanik asit içeren glikozid) Yonca ve üçgül türleri (Östrojenik etki) Selenifer bitkiler (Selenyum zehirlenmesi) Timpani oluşumu Nitrat zehirlenmesi Parazitler (Bitkiler üzerindeki larvalar, keneler) Hastalıklar (Enterotoksemi, antraks)

Bitki Örtüsü ve Verim Gücüne Göre Yurdumuzdaki Meralarımızın Sınıflandırılması Mera, 21.7 milyon ha Toplam mera alanı içindeki payı, % Otlatma süresi, ay Kuru ot verimi, ha/kg Karadeniz ve Doğu Anadolu 30 5-6 8-9 Akdeniz ve Batı Anadolu 7 4-6 İç ve Güneydoğu Anadolu 40 6 3