BURCU AKTAŞ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
Advertisements

Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
Küçük bir jest….
PARÇADA ANLAM.
POLYANNA’ NIN MUTLULUK SIRLARI 
Ahmet Muhip DIRANAS ( Haziran 1980)
Erkek Dükkanı.
Kısa bir zaman önce New York da yeni kocalar Satan bir mağaza açıldı.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
Powerpoint Uygulaması
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
MAVİSEL YENER.
1-B SINIFI HAYAT BİLGİSİ SORULARI
SALAH BİRSEL
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
ÇAĞDAŞ EDEBİTAYIMIZIN ÇAĞDAŞ İNSANI
TÜRKÇE / Düzyazı Türleri ( Eleştiri - Deneme - Söyleşi )
Edebiyat kendimizi daha iyi anlamamıza nasıl yardım eder?
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
FİLİZ ÖZDEM İstanbul, 19 Temmuz 1965.
Aşağıdakilerden hangisinde mecaz anlamlı sözcük kullanılmamıştır?
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.
NOKTALAMA İŞARETLERİ Tırnak İşareti (“ ”) Ünlem İşareti ( ! )
PROF.DR. MURAT DERBENT ( )
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI.
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
BİLİŞİM TEKNOLOJİERİ VE YAZILIM DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
Sevgin yoksa, dost arama. (Sadi)
Ben kimin için ağladım, Bilmediğim o ıssız gecelerde, Kimin için yazdım onca özlem şiirini, Umutsuzluğu yaşayarak…..
Bilal BİLGİN - Gazi Anaokulu- Rehber Öğretmeni
Antoine de Saint-Exupery
1) Yiğit bu yıl 7 yaşına girdi. Yiğit 5 yıl sonra kaç yaşında olacaktır?
DERS: Sosyal Bilgiler SINIF : 4 SÜRE:40’+40’ ÜNİTE: Yaşadığımız Yer ÖĞRENME ALANI: İnsanlar, Yerler ve Çevreler KULLANILACAK KAVRAMLAR: bölge, hava durumu,
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ( ) Naturalizm’in temsilcisidir. Ahmet Mithat geleneğini sürdürür. Dili sadedir. Kahramanlarını çevrelerinin.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Servet-İ fünun edebİyatI
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
Garipçiler (1. Yeniçiler) Geleneksel şiir anlayışına tepki olarak doğdu Garip atıl kitapta görüşlerini ortaya koymuştur Şiirde her kurala karşı çıkmışlardır.
KONU 1: SÖZCÜKTE ANLAM.
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
Metinleri Okuyalım.
[Hüseyin Nihâl Atsız 7 Aylık iken] [Atsız’ın Askeri Tıbbiye yıllarına ait bir fotoğraf.] [Atsız’ın Askeri Tıbbiye yıllarına ait bir başka fotoğraf.]
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
CİHAN DEMİRCİ.
ALİ CANİP YÖNTEM ( ).
B E D İ A C E Y L A N G Ü Z E L C E "Devrim, kadınların gözlerinde başlar. Bir kadın gözlerini deviriyorsa, bir şeyler değişecektir.’’
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
TEOG NEDEN-SONUÇ AMAÇ-SONUÇ ÖZNEL NESNEL
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M. Y
POLYANNA’ NIN MUTLULUK SIRLARI 
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Tanzimat Edebiyatı'nın birçok türünde eserler vermiş yazarlarından Şemsettin Sami tarafından kaleme alınmış bir romandır.
CAHİT SITKI TARANCI. 4 Ekim 1910 tarihinde Diyarbakır'da Camiikebir mahallesinde doğdu, 12 Ekim 1956 tarihinde Viyana (Avusturya)'da öldü. Asıl adı "Hüseyin.
KONU:NOKTALAMA İŞARETLERİ SUNUSU
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
HALİDE EDİP ADIVAR.
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
AHMET ÜNVER.
TATİLİMTATİLİM Bilgisayar oynadım kitaplarımı okudum tamam bitti.
HAYAT BİLGİSİ Metin KELEŞ Zeki Sabah İlkokulu. KİTAPLAR Neler öğrendim neler, Karalar, denizler, ülkeler. Neler öğrendim neler, Hayvanlar, ağaçlar, bitkiler.
 Ali'nin bir hafta önce işe başlaması, işine gitmesi için annesi tarafından uyandırılması.  Ali'nin annesi ile birlikte öz değerleri yaşaması.  Fabrika.
FİLLER.
Sunum transkripti:

BURCU AKTAŞ

BURCU AKTAŞ KİMDİR? 1980 doğumlu Burcu Aktaş, İstanbul Üniversitesinde Sosyal Antropoloji okudu. 2004 yılından beri Radikal gazetesi Radikal Kitap ekinin editörlüğünü yapıyor. 2003 yılında Ümit Kıvanç ve Ender Özkahraman ile birlikte "Kızlar ve Kökler" adlı belgeseli yaptı. Edebiyat eleştirileri, yazıları ve şiirleri çeşitli dergilerde yayımlanmaya devam eden yazar, radyo programcılığı ve metin yazarlığı da yapıyor.

ESERLERİ İstasyon Meydanı'nın insanlarını, Film Mehmet'i, pastanenin Nevin Hanım'ını, mobiletli Bebek Amca'yı, kadınları, erkekleri ve çocukları mutlu eden lunaparktır, İstasyon Sineması'dır ve bir de orkestradır. Günün birinde bunlardan biri eksilirse meydanda neler olur? Burcu Aktaş, okurlarına küçük bir dünyanın kapılarını aralarken alıştığımız ve benimsediğimiz şeylerin hayatımızdan eksilmesiyle neler yaşadığımızı etkileyici karakterlerle anlatıyor. Küçük-büyük bütün çocuklara.

Gündüzleri göğü delen apartmanların gölgesinde kalan, akşamları onların ışıklarıyla aydınlanan çarpık bir ev... İçinde kuşlar gibi havada duran marullar, canavara dönüşen bir kadın ve galiba bir fil... Çarpık Ev'i gözetleyen çocuklar onun sırrını çözmeye çalışıyor, bir karga da onların... Karşılaşacakları sürprizlerin ise ev ödevi sıkıcılığında olmayacağı kesin. Gölgelerin saklambaç oynadığı bu evin sırrını çözmek için şunu unutmamak lazım: Gerçekten bakmazsan göremezsin!

Yağmurlu bir günün sabahında, Yokuşpaşalılar acı bir çığlıkla uyandılar. Asuman kaybolmuştu. Tüm mahalle toplandı. Kaybettiklerini geri getirebilecekler miydi? Bir tek ipucu vardı: Hayal etmeyi bilmeyenler, her şeye inanmaya hazırdır…

HOŞ GELDiNiZ 