AKILLI TAHTA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
• 78’’, 87’’ ve 95’’ boyut seçenekleri • Çift kullanıcılı standart • 2 öğretmen ve 2 öğrenci kalemi • Entegre hoparlör ve amfi sistemi • 2 adet USB.
Advertisements

MATERYAL VE ETKİNLİK HAZIRLAMA
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR
AKILLI TAHTA Orhan YORULMAZ Semih ŞENGİDER Nazar SALPİYEV Berk HERAL
Eğitim Öğretimde Planlama
DIGITAL SIGNAGE ÇÖZÜMLERİ
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİMDE EĞİTİCİNİN ROLÜ BİLGİSAYAR NEDİR? Bilgisayar, verileri belirli bir program mantığı içinde okuyarak, onları kendi anlayabileceği.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
İLKÖĞRETİMDE TEKNOLOJİNİN KULLANILMASI VE UYGULANMASI
AKILLI TAHTA’NIN PEDAGOJİK OLARAK KULLANIMI
AKILLI TAHTA.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar 10.Görsel Araçlar: Kitaplar, Tahtalar.
Bilgisayar Destekli Öğretim
EGIT 450 Öğrenci Merkezli Eğitim
Interaktif Akıllı Tahta Uygulamaları ve Matematik
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur
Araçları Sınıflandırma İşlemi
ÖDEV VERME VE DEĞERLENDİRME Meral KOCABAY
3.
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
Klavye, Fare ve Monitor.
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Mimio İle İnteraktif Eğitim
Bilgisayar Destekli Eğitim
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN TASARLANMASI, HAZIRLANMASI VE SEÇİMİ
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
Yansıtıcılar (Projektörler)
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
ÖĞRETİMDE GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
ÖĞRETİMDE STRATEJİ Ali ÇELiK (Biyoloji).
Akademik Bilişim Muğla Üniversitesi
MATEMATİK YAZILIMLARI.
Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
SEVCAN DEMİR ELEKTROY NEDİR? Öğrencilerin derse ne ölçüde katıldıklarını görmek; onların sorunlarını tespit etmek ve tüm sınıfın beraber ilerleme.
ETKİLİ OKULUN ETKİLİ ÖĞRETMENİ Öğrencilerin, Fiziksel Ve Zihinsel Yeteneklerini Keşfettirir. ETKİLİ OKULUN ETKİLİ ÖĞRETMENİ.
SAĞLIK EĞİTİMİNDE KULLANILAN ARAÇLAR – GEREÇLER VE ÖNEMİ
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
EĞİTİM TEKNOLOJİSİ.
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
EBAv2.
* BİLGİSAYAR * PROJEKSİYON ALETİ * AKILLI TAHTA.
Öğretim Yazılımları Hiper metin Hiper ortam Zeki Öğretim Sistemleri Yapay ZekaBenzetişim Sanal Gerçeklik.
ÖĞRETİM ARAÇLARI Bölüm 6. Öğretim Araçları Yazı tahtası Akıllı tahta Bilgisayar Tarayıcı Dijital kamera Dijital fotoğraf mk. Web kamerası Dijital ses.
Bölüm IV Öğretimde Görsel İşitsel Araçlar
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
AKILLI TAHTA NEDİR ? Akıllı tahta yani smart board sınıflarımızda bulunan beyaz tahtaların etkileşimli bir ekrana dönüştürülmesidir. İlk olarak SmartTechnologies.
Eğitmen için not; Bu modülde öncelikli olarak etkileşimli tahtanın ve tahta yazılımının kullanımı verilecektir. Öğretmenlerin etkileşimli tahta ile ilk.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
ARAÇ - GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
Teknoloji Nedir?.
Bir Öneri… 5E Modeli 1. Girme 2. Keşfetme 3. Açıklama 4. Derinleştirme
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
BİLGİSAYARDA DONANIM ve YAZILIM
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
Öğretimde Araç-Gereçlerin Yeri ve Önemi
Parmak Dokunma Taşınabilir Akilli Tahta FT6, Oway Group Limited, Çin'deki akıllı tahtaların profesyonel üreticisidir.
Neden Bilişim
YANSITILAN GÖRSEL MATERYALLER
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
PROJEKTÖR.
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR.
Sunum transkripti:

AKILLI TAHTA

Akıllı tahtanın kullanılması için gerekenler; Bilgisayar, projeksiyon, dijital kalem ve akıllı tahta. Kablolarla bağlantılar yapıldıktan sonra bilgisayara programın yüklenmesiyle akıllı tahta kullanılabilir duruma gelir. Bu programı kullanmadan önce bir defaya mahsus olmak üzere kalemlerin kalibrasyon ayarları yapılır ve program kullanılmaya başlanır. Akıllı tahtanın kullanılması için gerekli olan şeyler resimde de görüldüğü gibi bilgisayar,projeksiyon,dijital kalem ve akıllı tahtadır.Kablolarla bağlantılar yapıldıktan sonra bilgisayara programın yüklenmesiyle akıllı tahta kullanılabilir duruma gelir.Bu programı kullanmadan önce bir defaya mahsus olmak üzere kalemlerin kalibrasyon ayarları yapılır ve program kullanılmaya başlanır.

Akıllı Tahta Araçları

Akıllı Tahtanın Eğitimdeki Rolü Günümüz teknolojisi her alanda olduğu gibi eğitim sektörüne de yenilikler getirmiştir. Bilgiye ulaşmanın en kolay yolu olan teknolojik ürünler, artık okullarımızda eğitim araç ve gereçleri arasında yoğun bir şekilde yer bulmaya başlamıştır. Bir dönem tepegöz, video, televizyon, radyo gibi unsurların kullanıldığı eğitim sektöründe artık bu materyallerin yerini tartışmasız bir şekilde bilgisayarlar, projeksiyon cihazları ve akıllı tahtalar almaya başlamıştır.

Öğrenci Açısından; Yaratıcılığın ortaya çıkmasını sağlar. Sosyal iletişimde bulunma yeteneğini geliştirir. Her öğrenciye, kendi hızlarında ve düzeylerinde ilerleme olasılığı verir. Kendine güveni arttırır. Problem çözme ve dikkatini bir problem üzerine yoğunlaştırma yeteneğini geliştirir. Öğrencinin öğrenme zamanından tasarruf sağlar.

Belgeleme, dosyalama ve belgelere başvurma alışkanlığı kazandırır. Önceki çözümleri araştırıp, bunları yeni bir çözüm için kullanabilme yeteneğini geliştirme ve yeni çözüm bulmasını sağlar. Matematik ve dil yeteneğini geliştirir. Paylaşım duygusunu geliştirir. Daha çok bilgiye ulaşma imkanı verir. Dersler kayıt edilebildiği için kaçırılan ders veya konulara ulaşabilir.

Öğretmen Açısından; Bilgisayar ortamındaki her türlü görseli, eğitim materyali olarak kullanır. Zamandan önemli ölçüde tasarruf sağlar. Öğrencinin derse katılımını teşvik eder. Eğitimde görselliği geniş ölçüde kullanır. Kaliteli öğrenim sağlar. En sıkıcı dersleri kolay ve zevkli hale getirerek öğretmene yardımcı olur.

Diğer Faydaları; Teknolojiyi kullanan kurum imajını güçlendirir. Sınıf ve okul başarı düzeyini arttırır. Sınıf ortamında yapılamayacak deneyler interaktif olarak yapılabilir.

Akıllı Tahtanın Donanımsal Özellikleri Akıllı tahtalar aslında beyaz tahtanın, dokunmatik bir bilgisayar ekranına çevrilmesi şeklinde algılanabilir. Standart beyaz bir tahtanın dokunmatik bir bilgisayar ekranına çevrilmesi olayı değişik teknolojilerle mümkün olmaktadır. Bu da Akıllı tahta teknolojilerini çeşitlendiren en temel ayrışımdır. Genel olarak bütün akıllı tahta teknolojileri üçlü bir yapıda kullanılır. Bilgisayar – Projeksiyon – Akıllı Tahta. Akıllı tahta yazılımı içeren bir bilgisayar kablolu – kablosuz olarak Akıllı tahtaya bağlanır. Projeksiyon cihazı bilgisayardan aldığı görüntüleri akıllı tahta yüzeyine yansıtır. Elektronik beyin tahta yüzeyindeki dokunmayı algılar ve bu şekilde tahta yüzeyi interaktif bir bilgisayar ekranına dönüştürülmüş olur.

Üç temel Akıllı – İnteraktif – Elektronik Akıllı Tahta Teknolojisi Vardır : Mekanik Teknoloji UltraSonic ya da İnfrared Teknoloji Manyetik Teknoloji

Mekanik Teknoloji Bu teknolojide tahta özel bir zarla kaplanır. Siz tahtaya dokunduğunuzda bu zarda hareketlenme olur. Yazılım bu hareketlenmeyi değerlendirerek sizin ne yaptığınızı algılar. Bu teknolojide tahta herhangi bir elektronik kaleme ihtiyaç duymadan elle kullanılabilir. Akıllı tahtalarda en pahalı teknoloji budur. Diğer akıllı tahtalardaki sert ve sağlam yüzey doğası gereği bunlarda yoktur, dolayısıyla sert darbelere karşı dayanıksızdırlar. Mekanik bir teknoloji olması nedeniyle seri hareketleri algılayamazlar. Daha çok iş dünyasının sunum için tercih ettiği bir teknolojidir.

UltraSonic ya da İnfrared Teknoloji Ses ya da Kızılötesi dalgalarla çalışır. Elektronik bir beyin, düz beyaz bir zemin üstüne tahta yüzeyini görecek şekilde yerleştirilir ve tahtanın yüzeyi ses yada kızılötesi dalgalarla taranır. Sizin tahta üzerine yaptığınız basınç dalgalarda değişikliğe neden olacaktır. Bu şekilde hareketiniz algılanmış olur. Mimio ve Ebaim cihazları bu teknolojiyi kullanır. Yaklaşık bir kilo ağırlığında olan bu cihazlar taşınabilirdirler ve herhangi bir beyaz tahtayı akıllı tahta haline getirmekte kullanılırlar. Bu teknolojide tahtanın, emaye kaplı ve ışığı somuran bir yapıda olması dayanıklılık ve gözü yormayan bir görüntü elde etmek için önemlidir. En büyük dezavantajları 100-120 $’lık pilli ağır bir elektronik kalem kullanmalarıdır. Bu kalemler düşme gibi durumlarda kolayca bozulabilmektedirler.

Manyetik Teknoloji Bu teknoloji tahta yüzeyinin pasif elektromanyetik dalgalarla kaplanmasına dayanır. Temel çalışma yapısı ultrasonic – infrared teknolojiyle aynıdır, fakat çok daha hassastır. Ebaim – mimio gibi ayrı bir aparat içermez. Elektromanyetik indiksiyon teknolojisiyle üretilen tahtalar kurşun kalem ucundan daha küçük bir alanda dokunma algılama hassasiyeti kazanmıştır. Kompak Laminant bir yüzeyle kaplandıklarından darbelere karşı dayanıklılardır. Promethean, Inwrite, Ipboard bu alandaki tanınmış markalardır. Pilsiz hafif bir elektronik kalemle (15-20 $) kullanılırlar.

Interaktif Projektör Teknolojisi 2007 yılında geliştirilen bu sistemde tüm düzgün yüzeyler akıllı tahta olarak kullanılabilmektedir. İnteraktif projektörler, yansıtılan görüntü üzerinde kızılötesi kalem aracılığı ile yapılan etkileşimlerin pozisyonlarını tespit ederek çalışır. Bu kızılötesi bazlı interaktif beyaz tahtalarda, projeksiyonun yansıması ve kalem arasındaki “görüş hattı”ndan kaynaklı bazı problemler yaratabilmektedir.