HATAY TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ŞİRKETLERE İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR, ŞİRKET KAVRAMININ UNSURLARI, ŞİRKETLEŞMENİN AMAÇLARI 11.DERS.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
KOSGEB’E İLK KEZ BAŞVURACAK FİRMALARIN UYGULAMA ADIMLARI
DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ TEBLİĞİ (ÜGD:2011/53) DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ TEBLİĞİ (ÜGD:2011/53) (Yürürlüğe Giriş Tarihi.
621- S.T.M.M. HS T.M. HS Satılan malların maliyeti kaydı. 2)Satışlar = (-)Satışların Maliyeti =( ) =Brüt satış karı.
SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM MEVZUATI VE 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNLARINDA AYRILMA İŞLEMLERİ.
Mal ve Hizmet Alımları Bildirimi (BA) ve Mal ve Hizmet Satı ş ları Bildirimi (BS) Formu NE ZAMAN GÖNDER İ L İ R? Ba ve Bs formlarını aylık dönemler halinde.
Sigorta Denetleme Kurulu
İSKUR PORTAL ÜZERİNDEN İŞTEN AYRILMA BİLDİRGESİ GİRME İÇİN İNTERNET ADRESİNE GİRİLİR. İŞVEREN GİRİŞİ TIKLANIR.
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en az ikisinin birlikte, her.
ŞİRKETLER HUKUKU Genel Olarak Şirketlerin Sınıflandırılması ve Temel Özellikleri Ar. Gör. Nevfel AKKAŞOĞLU.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGAJİK FORMASYON PROGRAMI Öğrenci Numarası: Mehmet Kürşat SOĞANCIOĞLU.
Vergilendirme İşlemleri
SMMM ve YMM’LER İLE DENETİM HİZMETLERİNİN EKONOMİK GELİŞMELERE VE SERMAYE PİYASASINA ETKİSİ Nazım Hikmet YMM, Grant Thornton Türkiye İcra Kurulu Başkanı.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
#Geçici Koruma GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK ve UYGULANMASI.
MUHASEBE VE FİNANSMAN SEVİNÇ KESKİN
DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR
İHRACATÇI FİRMA YETKİLİLERİ İÇİN YEŞİL
Ceyhun yılmaz Mali hizmetler uzmanı.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
IP Licensing – Concept, Do’s and Don’ts
Şirketinize hesap açtırmak için gerekli belgeler:
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
MAKRO İKTİSAT EKONOMİNİN ÖLÇÜLMESİ 2: Faiz Haddi ve Ödemeler Dengesi
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
130 Maddeden oluşmaktadır
İZAHA DAVET VUK MADDE 370.
Aydıncık İmam Hatip Ortaokulu KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
REHBERLİK YÖNETMELİK-5
SİGORTANIN TARAFLARI Sigortada dört taraf bulunmaktadır. Bunlar;
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
12.DERS SERMAYE AZALTIM İŞLEMLERİ VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
sgk. gov. tr/sahis/pages/login
Tebliğ edilecek evrak farklı türlerde olabilir.
BANKALARIN ORGANLARI GENEL KURUL
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ DERNEĞİ
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE KATKILAR, KESİNTİLER ve DENETİM
DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR
Merkezi Sicil Kayıt Sistemi
HUKUKİ YAPILARINA GÖRE İŞLETMELER
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/2)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Defter Beyan Sistemi Başvurusu
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/3)
Burhan ERAY Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi
BÖLÜM – Kurumlar Vergisi
KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER İİK
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
Yurtiçi Fuar için devlet destekleri
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ 2019
Sunum transkripti:

HATAY TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ Hatay Ticaret Sicili Müdürlüğü Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Bünyesinde kurulmuştur. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından denetime tabi tutulan Müdürlükte 1 müdür , 1 müdür yardımcısı ve 2 ticaret sicili müdürlüğü personeli olmak üzere 4 kişi görev yapmaktadır. HATAY TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ

Hatay Ticaret Müdürlüğünü Kapsama Alanı ve Faal Şirket sayıları Hatay Ticaret Sicili Müdürlüğü, Antakya, Defne, Samandağ, Altınözü ve Yayladağı ilçelerini kapsamaktadır. Müdürlüğümüzdeki faal firma sayısı 14.06.2018 tarihi itibariyle 7.141 firmadır. Limited Şirket 4.496, Anonim Şirket 557, Gerçek kişi(Şahıs) 1.910, Koll.Şti 6, Kooperatif 166, Dernek İktisadi İşletme 5,Vakıf iktisadi işletme 1 firmadır.

6728 ve 7099 sayılı Kanunlarla getirilen yenilikler Yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 6728 ve 7099 sayılı kanunlarla getirilen yenilikler: 1-Ticaret Sicili işlemlerine ilişkin harçlar, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret odaları veyahut ilgili odalar tarafından makbuz karşılığı peşin olarak tahsis edilir.(Kanun no:6728) 2- Şirket kuruluşlarındaki ana sözleşmeler artık ticaret Sicil müdürlüklerinde imzalanacaktır. Artık şirket kuruluşlarındaki ana sözleşmelerdeki noter onayı kalkmıştır.(Kanun no:6728) TÜRKİYE’DE NOTER ONAYSIZ İLK ANASÖZLEŞMEYİ HATAY TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ ONAYLAMIŞTIR. 3-Gerçek kişi tacir ile tüzel kişi tacir adına imza atmaya yetkili kişi, ticaret unvanını ve bunun altına atacağı imzayı, noter onay şartı aranmaksızın ticaret sicili müdürü yahut yardımcısı huzurunda yazılı beyanda bulunmak suretiyle de verebilir denilmektedir. Artık imza beyannamesi kalkmıştır. 4-6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun543 maddesinde alacaklara üçüncü kez yapılan çağrı tarihinde itibaren 1 yıl geçtikten sonra tasfiye kapatılırdı. Bu kanunlarla 1 yıllık süre 6 aya inmiştir.(Kanun no:6728) 5-Şirket kuruluşlarında kurucular beyanı, sermaye artırımında istenilen yönetim kurulu beyanı kaldırılmıştır.

6728 ve 7099 sayılı Kanunlarla getirilen yenilikler 6-Defterler Anonim ve Limited Şirketler ile Kooperatiflerin kuruluş aşamasında, şirket merkezinin bulunduğu yer ticaret sicili müdürlüğünce tasdik edilir. 7-Kooperatif ana sözleşmeleri de en az 7 ortak tarafından ticaret sicili müdürlüklerinde imzalanır ve ticaret sicili müdürlüklerinde onaylanır.(Bu konuda Antakya Ticaret ve Sanayi Odasının büyük katkıları olmuştur.) 8-Kooperatif yönetim kurulu, kooperatifi temsile yetkili kılınan kimselerin isimlerini ticaret sicili müdürlüğüne bildirir ve yetkiye dayanak olan kararları ticaret sicili müdürlüğünde yetkilendirilmiş personele tescilli personele tasdik ettirilir. Kısaca genel kurul ve yönetim kurulu kararlarının noter onayına gerek kalmamıştır. 9-Limited şirket kuruluş ve sermaye artırımlarında nakden taahhüt edilen payların itibari değerlerinin en az yüzde yirmi beşinin tescilden önce ödenmesi şartı kaldırılmıştır. Anonim şirketlerde bu şart devam etmektedir. 10- Kanunla şirket kuruluşlarının vergi dairesi bildirimi kalkmıştır. Kayıt yapıldıktan sonra bu bildirim İlgili kuruma mersis tarafından direk olarak iletilecektir. 11- Kanunla, şirket kuruluşlarının ticaret sicil müdürlüklerine bildirilmesi, SGK'ye de bildirilmesi anlamına gelecek ve iş yeri SGK tarafından tescil edilmiş olacak.

YENİ SİSTEME GÖRE ŞİRKET KURULUŞ YOL HARİTASI Şirket kuruluşlarındaki prosedür çok kısalmış olup ;Kayıt için gerekli olanlar 1- Şirket kuruluş ana sözleşmesi .Şirket kuruluş ana sözleşmesi müdürlüğümüzde onaylanmaktadır. Noter onayı kalkmıştır. Ortaklar şirket kuruluş ana sözleşmeni imzalamaya gelirken nüfus cüzdanın aslını getirmelidirler. Her ortak için 1 adet resim 2- Ticaret Sicili Yönetmeliğinin 24.maddesine göre hazırlanmış olan TAAHHÜTNAME 3- Kuruluş dilekçesi(dilekçede muhasebeci bilgileri ,işyeri kira işe kiraya verenin T.C. kimlik numarası , ikametgah adresi ve yıllık kira miktarı MUTLAKA YAZILMALIDIR.) .4- Şirket sermayesinin on binde dördü tutarındaki Rekabet Kurumu hesabına yatırılacak para ve TTSG yatırılacak olan ilan parası odamıza yatırılacaktır.

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru -1: Şube kayıtlarının yapılması zorunlu mudur. Şube kavramı nedir ve neleri kapsıyor. Soru-2: Anonim ve Limited şirketlerde hisse devirlerin tescili yapılabilir mi? Soru3-:Tescille ilgili dilekçe yazılırken nelere dikkat etmeliyiz. Soru-4: Yabancıların şirket kaydı yapılırken 99 no ile başlayan numaraları mersise girdiğimizde aranılan kayıt bulunamadı çıkıyor ne yapabiliriz? Soru -5: Limited şirketlerde ortaklar dışından müdür atanabilir mi? Soru-6: Limited şirketlerde 2 müdür varsa müdürler kurulu başkanı atanması zorunlu mudur. Soru-7: İç yönergeyi anlatır mısınız? Soru-8: Limited şirketlerde genel kurul karaların tescili zorunlumdur? Soru-9: Şirketimiz vergi dairesinden resen terk ticaret sicili müdürlüğünden kaydı niçin kapanmıyor? Soru-9: Tür değişikliğini anlatır mısınız? Soru-10: Şirketlere NACE faaliyet kodunun eklenmesi için neler gereklidir? Soru-11: Şirketlerde birleşmeyi anlatır mısınız? Soru-12:Şirketlere bölünmeyi anlatır mısınız?