Tarımsal İnovasyon Eko-Sistemi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarimsalpazarlama.com Tarım Sektöründe Tedarikçiyi Çiftçiyle,
Advertisements

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
PAZARLAMAYA GİRİŞ PAZARLAMANIN TANIMI
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
TÜBİTAK NATIONAL PARTNER OF PLATON+ 28 Ocak 2010 TÜBİTAK, ANKARA.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
Mikro-İşletmelere Geçiş: Yaşanan Pratikler ve Gelecek için Stratejiler.
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Rekabet Gücü Temel Bulgular Mevzuat, Arge ve Inovasyon.
WORLD HALAL UNION SUMMIT 2015/BURSA.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
AKILLI ŞEBEKELİ KİM İŞLETECEK ? Murad ŞERALIOĞLU İGDAŞ EĞİTİM MÜDÜRÜ
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
30 Nisan 2014 İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ 15 MAYıS 2014.
1 Finans Konulu Tematik Çalışma Grubu Raporu Koordinatörler Toplantısı 5-6 Kasım 2007 T. Woudeneh & J. Labre.
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
NASIL BİR ODTÜ ? 7 Mayıs NASIL BİR ODTÜ ?  Öncü ve farklılık yaratan bir ODTÜ  Demokratik ve laik cumhuriyetin değerlerini koruyan ve savunan.
Arş. Gör. Tolga Çakmak Hacettepe Üniversitesi – Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Sosyal Medya ile Değişen Pazarlama Anlayışları.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
Meslek Odaları ve örgütlerine AB Platform, Meslek Odaları ve örgütlerine alternatif olarak kurulmamıştır alternatif olarak kurulmamıştır. Aksine.
ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Bilgi Destek Sistemlerin Kurulması Yrd. Doç. Dr
İşletme Doktora Programı Bilgi Teknolojileri ve Yönetim (IYO 713)
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İşletmelerde Bilişim Sistemleri
Fatih Projesi Bazı Öneriler Fatih Zirvesi akgul.web.tr/yazilar/sunum/
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
Sosyal Medyada Tanıtım ve Pazarlama
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
TÜRKİYE’NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ  2011 öncesi ( BTYK)  (23.BTYK - 27.BTYK)  2014 ve Sonrası (27. BTYK - )
Misyon Coca-Cola Hayata Artı Vakfı'nın misyonu çevresel ve toplumsal sorunlara sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kamu kuruluşları ile birlikte.
Geleceğin Kütüphanelerinde Değişen Hizmetler ve Kütüphanecilerin Yeni Rolleri Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi 51. Kütüphane Haftası, Geleceğin Kütüphaneleri.
Endüstri 4.0 ve Ulusal Eğitim Politikası. Dünya Nereden Nereye Ulusal Dijital Sınırlar Dışlayıcı İşbirliği (müttefik) Kapsayıcı İşbirliği (ortak) Kitlesel.
Bölüm 1 Giriş. Bölüm 1 Giriş Teknolojik Yeniliğin Önemi Teknolojik yenilik günümüzde birçok endüstrideki rekabet başarısının en önemli tek itici gücüdür.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
MERKEZİN AMACI SPORDA PERFORMANS VE HAREKET ANALİZİ İLE İLGİLİ ALANLARDA DİSİPLİNLERARASI (TıP VE MÜHENDISLIK) KOORDINASYONU SAĞLAYARAK, BILIMSEL VE.
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
Ekonomik Bir Değer Olarak “TEKİRDAĞ BAĞCILIĞI VE ÜZÜM”
Capacity Building Sorun ve Çözüm Önerileri
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
Üretici Birliklerinin ve Kooperatiflerin Güçlendirilmesi
Tedarik Zinciri, Kapasite Geliştirme ve Fon Kaynakları Çalıştay Sonuçları : Yaşanan Sorunlar Çözüm Önerileri.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
WEB 2.0 ARAÇLARI.
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Tarım ve Gıda kümelerinde yenilikçi modeller
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Sunum transkripti:

Boğaziçi Üniversitesi Yenilikçi Tarım ve Gıda İşletmeciliği Platformu 22 ŞUBAT 2018

Tarımsal İnovasyon Eko-Sistemi Finans Kuruluşları Tüketiciler Ürün İşleme Tarımsal Araştırma Sistemi Eğitim ve Öğretim Teknoloji Üreticiler (Mekanik ve Dijital) Yayım ve İş Geliştirme Üreticiler Birlikler Girdi sağlayıcılar Köprü ve Koordinasyon Kurumları Lojistik Bilgi ve Veri İşlemeciler Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar

Yenilikçi Tarım Ekosistemi Gelenekselci inovasyondan (innovation by tradition) Açık ve interaktif inovasyona (open & interactive innovation) geçiş Etkin, verimli ve yenilikçi tarım için Çok katmanlı değer zinciri ağları Bilginin üretildiği, paylaşıldığı, işbirliği ve etkileşimin motive edildiği, çok-disiplinli platformlar Sistem yaklaşımı Başarılı Platformlar İnovasyon odaklı, Rekabet gücü yüksek, bilimsel, öğrenen, toplum dinamikleri ile hareket eden, işbirlikçi, yüksek etkileşimli, örnek, bütünsel ve yapıcı Fırsatlar yaratmak, araştırma ve bilginin bu yönde uzanımını sağlamak Sorunları belirlemek, çözüm için işbirliği ve iş stratejileri geliştirmek

Rekabet içinde ol ama İşbirliği yap Yenilikçi Sistemde Ortak Hareket Yaklaşımı Yıkıcı Teknolojiler (Disruptive Technologies) Yeni iş modelleri ve tedarik zinciri ilişkileri İnteraktif İnovasyon Modeli: Katılımcı, yan-yana, omuz-omuza; çiftçiler, kamu, firmalar, araştırmacılar, ara aktörler (danışman, girdi tedarikçileri, uzmanlar, dağıtımcılar), tüketiciler bir arada inovasyon üretiyor Birlikçi girişimcilik (holistic entrepreneurship) Rekabet içinde ol ama İşbirliği yap

Agri-Tech East 122 Üye Innovate UK: İngiltere inovasyon kurumu University of Cambridge Rothamsted Research Anglia Farmers: İngiltere’nin en büyük tarımsal girdi tedarik kooperatifi BASF, Bayer Crop Science, Fresca Group Institute for Environmental Analytics: Airbus Defence & Space, Microsoft UK & Microsoft Research, University of Oxford, Sainsbury’s, Agrimetrics, Centre for Ecology and Hydrology. NIAB: Uluslararası agronomi araştırma merkezi Weather Logistics

Platforma neden ihtiyaç var? Platformun oluşturduğu kapsayıcı işbirliği modeli Türkiye’de ilk defa hayata geçirilecek bir interaktif inovasyon sistemi örneğidir. Bilginin üretildiği ve paylaşıldığı Sektörde eğilim belirleyici Gelişmelere duyarlı ve çözüm üretici İşbirliği ve etkileşim odaklı Çok paydaşlı ve çok disiplinli Tarafsız

Networking ve Knowledge Building Tarım İşletmeciliği Platformu Finans Kuruluşları Birlikler Üreticiler Networking ve Knowledge Building Ürün İşleme Eğitim ve Öğretim Girdi sağlayıcılar ORTAK HAREKET Teknoloji Üreticiler (Mekanik ve Dijital) Ar-Ge ve Bilgi Üretimi Görünürlük Bilgi ve Veri İşlemeciler Lojistikçiler Yerel yönetimler Kamu kurumları STKlar

Platform Faaliyetleri Networking ve Knowledge Building Faaliyetleri Senelik uluslararası katılımlı konferans Tematik seminerler Tematik çalıştaylar Webinarlar, podcastler, video konferanslar Aylık Bülten Blog yazıları Tematik raporlar Yurtdışı ortaklar ile işbirlikleri sağlamak Eğitim ve Öğretim Yöneticiler İçin Yenilikçi Tarım İşletmeciliği Üreticiler İçin Yenilikçi Tarım İşletmeciliği İnovasyon Diğer Ar-Ge ve Bilgi Üretimi Senelik Ar-Ge Teması (Teknoloji Kullanımı; Kooperatif Stratejisi, vb) Benchmarking çalışmaları Platform içi etkileşimle gelişen ihtiyaçlara göre disiplinlerarası proje tasarımı Tarım sektöründe çok disiplinli projeler Görünürlük Web sayfasında yer alma Logo kullanımı Basın bülteni ve medyada yer alma İçerik yaratmaya (örn. bültenlere, bloglara) katkı yapma

TEŞEKKÜR EDERİZ