HAZIRLAYAN : Özgür Arda Aslan 9A Wolfgang Amadeus Mozart, 27 Ocak 1756 yılında Avusturya'nın Salzburg kentinde doğmuştur. Babası Leopold Mozart, ablası.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
Advertisements

HAZIRLAYAN:Melis Doğa URAL
Hazırlayan: Merve BOYUN
Müzik Eğitimcileri Sitesi © 2006
SON NEFESİME KADAR SEN…
SUNUMMAT MATEMATİK SİSTEMİ SAYESİNDE BİR KÂBUS OLMAKTAN ÇIKTI.
HAZIRLAYAN: İREM İSLAMOĞLU
Rio Piracicaba İçimizde yaşam boyu acılı bir anı yaşamamış olan var mı? Hangimiz yaşamın herhangi bir bölümünde ümitlerimizi yitirmemişizdir?
KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
OUR MUSIC ACTIVITIES DECEMBER 1.
HAZIRLAYAN: Ece BAŞYAZICI
Hazırlayan: Ömürcan Aydın
Alexander Graham Bell.
FRANSIZ BESTECİ BIZET'İN HAYATI,ESERLERİ VE RESİMLERİ
HENRY PURCELL ©2006 ( ) HAZIRLAYAN : GÜLCİHAN KENDİ ©2006.
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
Ludwig van Beethoven 16 Aralık Mart 1827.
Hazırlayan: Duygu Özkan
©2006 Fauré Gabriel Fauré (1845 – 1925)
YURDUMUZUN TANINMIŞ MÜZİKÇİLERİ
MASALLAR DİYARI Çocuklar masalı dinlemeye hazır mısınız?
Charlotte Brontë, 21 Nisan 1816’da Yorkshire, İngiltere’de doğdu
Barok Dönemi Etkileyen Müzik Özellikleri
Edatlar.
Wolfgang Amadeus Mozart
PERFORMANS ÖDEVİ KONU : AİLE TARİHİMİZ Röportaj randevusu:
JOHANN STRAUSS, JR. (Viyana, Viyana, 1899) ESERLERİ HAYATI
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik:
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
FEDAKARLIK.
MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER İNSAN SESLERİ ÇALGI SESLERİ DOĞAL SESLER YAPAY SESLER.
SWAN LAKE KUĞU GÖLÜ Hazırlayan : Cem Yurtsev.
‘’İYİKİ DOĞDUN KIZIM’’ Dokuz Ocak Bin Dokuz Yüz Doksan Üç tarihinde, Baban ile seni yaratmaya karar verdik! On Dokuz Ekim Bin Dokuz Yüz Doksan Üç tarihinde.
Viyana Metrosu, Avusturya
BATI MÜZİĞİ TARİHİ GOTİK DÖNEM.
Lindsey Stirling, 21 Eylül 1986 Santa Ana, Orange İli, Kaliforniya doğumlu Amerikalı Violinist, Müzisyen, Dansçı, Performans Sanatçısı ve Bestecidir.
B AROK D ÖNEMI B ACH A ILESI. Bach ailesinin fertlerinin damarlarında sanki kan degil de müzik dolasıyordu.
BETİMLEME (TASVİR.
WOLFGANG AMADEUS MOZART
27 Ocak 1756′da Avusturya’da Salzburg şehrinde doğdu. 5 Aralık 1791′de Viyana’da öldü. Babası Leopold Mozart, Salzburg Başpiskoposluğu Saray Orkestrası’nda.
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
CUMHURİYET DÖNEMİ HALK ŞİİRİ
KELİME TÜRLERİ BAĞLAÇ EDAT.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tek ebeveynli ailelere yönelik rehberlik faaliyet raporu.
Babası bağlama ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Ertaş'tır. 8 yaşına kadar doğduğu köy olan Kırtıllar Köyü'nde yaşamış, sonrasında ailesi ile birlikte.
Doğumu Gençliği ve Evliliği
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
doğum==> 4 mart 1678 ölüm==>temmuz 1741
Helal ve Haram.
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
Ludwig van Beethoven 1770 yılında Bonn’da mütevazı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk müzik öğretmeni babasıdır. Alkolik bir müzisyen olan.
Sayılar Ve Müzik Dr. Vural Yiğit
BACH AİLESİ Ayşenur SEKBAN.
KLASİK BATI MÜZİĞİNDE KLASİK DÖNEM
NEŞET ERTAŞ Kırşehir'de 1938'de doğan Neşet Ertaş, Çiçekdağı'ndan Türkiye 'ye açılan bir halk ozanıdır. Babası kendisi gibi bir saz üstadı olan Muharrem.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Bir kısmı ağızla çalınan, bir kısmı da dövülerek ses çıkaran çalgılardan meydana getirilen en çoğu kırk elli parçadan ibaret müzik.
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 4. ÜNİTE BAROK DÖNEM MÜZİĞİ
BAROK VE KLASİK DÖNEM.
OSMAN HAMDİ BEY HAZIRLAYAN AHMET REŞİT BOSTANOĞLU.
Barış Manço ve Eserleri Hazırlayan:HÜSEYİN KÖROĞLU.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK BESTECİLERİMİZ Hazırlayan :OMÜ Eğitim Fak.Resim –iş Öğrt. 2.Sınıf Öğrencisi Buket AKSAKAL CEMAL REŞİT REY
Kurbağa Prens Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
TÜRK BEŞLERI KIMDIR. MÜZIK HAYATLARı, ESERLERI, BESTELERI.
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
ROMANTIK DÖNEM VE BESTECILERI ROMANTIK DÖNEMDE BULUNAN BESTECILER.
NAIM SÜLEYMANOĞLU NAIM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?. Naim Süleymanoğlu ■ Dünya halterinin efsane ismi, olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu,
METEHAN YAPICI 9/B ATT 127 LUDWİG VAN BEETHOVEN. LUDWİG Van BEETHOVEN Bu çocuğa iyi bakın, bir gün tüm Dünya onu tanıyacak." On yaşındaki Beethoven' ı.
MATERYAL TASARIMI DERSİ
İDİL BİRET İ dil Biret Kimdir ? 21 Kasım 1941 yılında Ankara’da doğan İdil Biret, Türk piyano sanatçısıdır.
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN : Özgür Arda Aslan 9A

Wolfgang Amadeus Mozart, 27 Ocak 1756 yılında Avusturya'nın Salzburg kentinde doğmuştur. Babası Leopold Mozart, ablası ise Nannerl Mozart'tır. Babası Leopold Mozart, Salzburg Başpiskoposluğu Saray Orkestrası'nda keman çalan, bir çok besteler ve keman için bir metod yazan bir müzikçiydi. Mozart, henüz çocukken müzik dersleri almaya başladı. Hatta bu dönemde bazı eserler besteledi. Müzik otoriteleri Mozart'ın henüz çocukken bestelediği eserlerde bile müzikal dehasının izlerinin görüldüğünü belirtir. Daha küçük yaşta kendiliğinden çaldığı piyanoda, parçaları babası dikkatle dinliyor, notalarını yazıyordu. Babası onun üstün kabiliyetini bütün dünyaya tanıtabilmek için Avrupa'nın baş kentlerinde uzun bir konser turnesine çıkardı. Dinleyiciler bu sakin tavırlı küçük çocuğun kabiliyetine hayran olmuşlardı. Mozart her gittiği yerde alkış topluyordu. Viyana'ya, Paris'e, Londra'ya gitti. Londra'dayken keman için 6 sonat besteledi. Ayrıca ilk senfonisini de tamamladı.

1762 yılında, Bavyera Elektörlüğü'nün başkenti Münih'te, Bavyera Kurfüstü (Elektör prensi) lll. Maximillian' ın sarayında konser verdi. Aynı yıl Prag ve Viyana'da da imparatorluk saraylarında konser vermiştir. Konser turu, üç buçuk yıl sürmüştür. Viyana'ya 1767'de giden ikili, burada 1768 yılının kasım ayına kadar kalırlar. Bu gezi sırasında Mozart çiçek hastası olur. Sonradan iyileşmesi babası Leopold tarafından Tanrı'nın oğlu için sevgisini temsil etmektedir. Salzburg'da geçen bir yıl sonunda, üç kez İtalya'ya yolculuğa çıkmıştır kasımından, 1771 martına kadar, 1771'in ağustosundan kasım ayına kadar ve 1772 ekimi 1773 martı arası dönemde Mozart, üç opera besteler Üç opera da Milan'da oynanır.

Mozart 21 yaşında Almanya'ya gitti. Bir yandan yeni eserler besteliyor bir yandan da geçimini sağlayabilmek için piyano dersleri veriyordu. Weber adında bir müzikçinin evinde pansiyon olarak oturuyordu. Evin büyük kızı Aloysie'ye aşık olmuştu. Kızın sesi güzel idi ve opera sanatçısı olmak istiyordu. Mozart ona müzik dersleri verirken ileride evlenmek için de sözleşmişti. Yalnız kısa bir süre sonra Mozart konserler vermek üzere Paris'e gitmek zorunda kalınca bu macera da sona erdi. Bir yıl sonra Aloysie Mozart'a olan aşkını çoktan unutmuş kendini tamamen opera sanatına vermişti. Mozart çok üzgün bir halde Salzburg'a döndü ve bol bol eser besteleyerek üzüntüsünü unutmaya çalıştı. 1781'de Weber'lerle Viyana'da karşılaştı. Bu defa da ailenin küçük kızı Constanze'ye aşık oldu. Mozart'ın babası Constanze'nin müsrif, bencil bir kız olduğunu anlamıştı ve oğlunu ondan vazgeçirmek istiyordu ama Mozart bu konuda babasını dinlemedi. İki genç evlendiler.

Evlendikten sonra maddi durumu hiç düzelmeyen ve devamlı borç içinde bir hayat geçirmeye başlamıştır ve yaptığı evlilikte babasını haklı çıkararak, başarılı olamamıştır yılında yaptığı besteler ile gereken başarıya ulaşamayan Mozart, giderek kötüleşen maddi durumu nedeni ile babası gibi Mozart ta, sarayda müzikçi olmuştur. Mozart'ın otuz altı yaşını doldurmadan 5 Aralık 1791'de Viyana'da öldü. Cenazesi fakir cenazeler için uygulanan biçimde kaldırıldı. Mezarının nerede olduğu ise bilinmemektedir. Söylenenlere göre, Mozart'ın tanıdığı insanlar arasından sadece altı kişinin katıldığı katedraldeki cenaze duasından sonra bu küçük kafile şiddetli yağmur nedeniyle mezarlığa kadar tabuta eşlik edemeyince cenaze aceleye getirilerek dilenciler için ayrılan bir mezara gömüldü. En fenası, bütün araştırmalara rağmen bu mezarın yeri öğrenilemedi, tabutun nasıl olup ta sahipsiz kaldığı ise ölüm sebebi gibi hiç bir zaman anlaşılamadı.