Cook. cook cook Yemek pişirmek / Aşçı BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP HOW TO COOK BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı Beslenme.
Advertisements

-TARHANA ÇORBASI- YAPILIŞI: -Bir tencerede yağ, domates rendesi, sarımsak, salça kavrulur. Nohutlar ilave edilir. -Sonra üzerine yeterli miktarda su.
İyi Beslenmek İçin İhtiyacınız olan vitamin ve mineralleri içeren gıdaları tercih edin Doğru kaynakları yenebilir hale getirirken besin içeriğine zarar.
Limitsiz Yerli İçecekleri
Dr. Gökçen KERİMOĞLU AÇSAP Şube Müdürlüğü
Merhabalar sevgili yemek dostları ! Ben Bolu’lu Turgay Usta. Yılların vermiş olduğu yemek bilgimi sizlerle paylaşmak istedim. Bildiğim onca yemek arasından.
RESTORAN EKİPMANLARI.
FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
Taze Otlar & Baharatlar.
MEYVELER VE KURUYEMİŞLER
TRADİTİONAL TURKİSH FOODS
THIS IS NURCAN AKALTUN’S WORK BU BİR NURCAN AKALTUN ÇALIŞMASIDIR.
YEMEK PROGRAMIMIZ AŞÇI:ELBRUZ ÖZDEMİR.
OSTEOPOROZ BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ.
Düğünlerde yapılan “Çiçek” ekmeği
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
“Çevremizde düğün, sünnet, kına, bayram gibi özel günlere has
DİYETİSYEN ÖZCAN İYİCİ
DAĞCILIKTA BESLENME VE SIVI ALIMI
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
IMPERATIVES (EMİR CÜMLELERİ)
EZME ZEYTİN İŞLENMESİ.
1 1 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER 2010 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER.
GÖRSEL SANATLAR DERSİ ANKA GRUBU Aslı ERAVCI
MADDEYİ TANIYALIM.
KUNEFE TURKİSH DESSERT. * Sugar 2 1/2 cup * Water 1 3/4 cup * Lemon juice 2 teaspoon * Pistachionuts (chopped) 2 3/4 cup * Margarine 1 Spoon * Kadayif.
İNGİLİZCE TOO / ENOUGH TOO / ENOUGH.
YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler
TOMATO TURKEY SOUP TURKISH SOUP. 6 cups chicken or turkey broth 2 cans (14-1/2 ounces each) diced tomatoes, undrained 1/3 cup quick-cooking barley 1 tablespoon.
TANTUNİİİİİİ .
 Let’s go for a walk. ( Hadi yürüyüşe çıkalım.)  Let’s drink coffee. (Hadi kahve içelim.)
Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
AFİYET OLSUN..
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 3.
Important Expressions Kelime öğrenmek Teog’da sadece kelime sorularını çözerken değil, tüm soruları anlamanız için de gereklidir…
Sicilian Food «Scacce» are sheets of folded dough mixed and seasoned to taste in a variety of ways: tomato and cheese, broccoli, cheese and sausage, eggplant.
500 gr orta yağlı dana kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet iri kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kuru nane 1 su bardağı.
cheese olive meal butter Match the words and meanings. 1.fruit 2.vegetable 3.grape 4. pear 5.peach 6.onion 7.carrot 8.lettuce.
Sağlıklı Beslenme.
Star Hotel Hotel restaurant Danish- Polish – Portuguese- Turkish Cuisine Cook Book.
Duygu Nida Özakın Temel yiyecek ve içecekleri öğreneceğiz. Sayılabilen nesnelerin neler olduğunu ve nasıl Kullanıldığını öğreneceğiz. Sayılamayan.
WATER PATTY ingredients:.8 water glass flour, 5 eggs, 1 tea spoons salt, some warm water, half a pound of cheese, half a bunch parsley, Oil How To Make.
ÖĞRENCİNİN: ADI:ENES SOYADI:YÜKSEK NO:106 SINIF:8/B ÖĞRENCİNİN: ADI:KAAN SOYADI:KILIÇ NO:286 SINIF:8/B.
Shopping How much is … ... a bar of chocolate? … a can of coke?
Defnem Anaokulu Temmuz Ayı Yemek Listesi
Defnem Anaokulu 2016 Aralık Ayı Yemek Listesi
T HE A ZERBAIJANI K ITCHEN. Azerbaijan has a very rich and delicious cuisine. However it is not very well promoted in the world and it is very hard to.
Sağlıklı Beslenme.
Ayran, maden suyu, zeytinya ğ ı, ya ğ mur, sirke, gözya ş ı Silgi, tabak, çanta, kırmızı mercimek, masa, zeytin, tuz Hava,
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Unit 2 Vocabulary matching
YUMMY BREAKFAST.
SPAIN. STATE NAME: Kingdom of Spain PRESIDENT: Madrid AREA: km2 POPULATION: OFFICIAL LANGUAGE: Spanish RELIGION: Christianity CURRENCY:
MANTAR STEİNPİLZE MUSHROOMS гриб PATLICAN AUBERGİNEN EGGPLANTS БАКЛАЖАН SUMAKLI SOGAN ZWIEBELN MIT SUMACH ONION WITH SUMACK ЛУК KABAK ZUCCHINI COURGUETTE.
L A R V A L R I C E AD:ZEYNEP SOYAD:BULUT. YOU NEED: 400G RICE SPICE 20G LARVAL MEAT SAUCE.
TRAKYA’NIN BAYRAĞI. TRAKYA’NIN TARİHİ GELENEK GÖRENEKLERİ.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Turkish cuisine is very popular around the world. It has a very wide options for everyone. The variety of the recipes and the ingredients which are grown.
UNIT 3 FOOD AND DRINKS MARATHON BOOK UNKNOWN WORDS
3-B SINIFI BİR DÖNEMİ DAHA BİTİRDİ. ACISIYLA, TATLISIYLA VE TUZLUSUYLA GEÇTİ.
Prepared by Ziya GÖKALP
Unit: 3 COOKING (YEMEK YAPMAK)
Kuru Baklagiller ve yapilan soguk yemekler MEHMET MUSTAFA ESKICIOGLU AHMET YUCE GAZIANTEP UNIVERSITESI IKRAM HIZMETLERI 2.SINIF.
İber Yarımadası Mutfağı Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NOUNS.
“8. SINIFLAR” MASTERMIND UNIT 3 In The Kitchen Wopenglish
Sunum transkripti:

cook

cook Yemek pişirmek / Aşçı

BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP HOW TO COOK BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP

BAKE

BAKE FIRINDA PISIRMEK

ROAST

ROAST ATESTE KIZARTMAK

STEAM

STEAM BUHARDA PISIRMEK

GRILL

GRILL MANGALDA PISIRMEK

BOIL

BOIL KAYNATMAK

FRY

FRY YAGDA KIZARTMAK

POP

POP PATLATMAK

SLICE

SLICE DiLiMLEMEK

CHOP

CHOP DOGRAMAK

CUT

CUT KESMEK

DIce

DICE KUP KUP DOGRAMAK

PEEL

PEEL SOYMAK

SPREAD

SPREAD SURMEK

MIX / blend

MIX / blend KARIsTIRMAK / CIRPMAK

STIR

STIR KARISTIRMAK

DESCRIBE

DESCRIBE TARıF ETMEK

HEAT

HEAT ISITMAK

MELT

MELT ERiMEK / ERiTMEK

SHAKE

SHAKE ÇALKALAMAK

SPRINKLE

SPRINKLE SERPiSTiRMEK

SERVE

SERVE SERViS ETMEK

GIVE THANKS

GIVE THANKS SUKRETMEK

PUT

PUT KOYMAK

POUR

POUR DOKMEK

ADD

ADD EKLEMEK

dessert

dessert TATLI

HEALTHY

HEALTHY SAGLIKLI

INGREDIENTS

iCiNDEKiLER/MALZEMELER INGREDIENTS iCiNDEKiLER/MALZEMELER

RECIPE

RECIPE YEMEK TARIFI

SNACK

SNACK ATISTIRMALIK

DISH / MEAL

DISH / MEAL YEMEK

TASTY / DELICIOUS

TASTY / DELICIOUS LEZiZ / LEZZETLi

OVEN / STOVE

OVEN / STOVE OCAK / SOBA

SALT

SALT TUZ

EGGPLANT

EGGPLANT PATLICAN

FLOUR

FLOUR UN

MUSHROOM

MUSHROOM MANTAR

GARLIC / CLOVE

SARIMSAK SARIMSAK DiSi GARLIC / CLOVE SARIMSAK SARIMSAK DiSi

ONION

ONION SOGAN

PEPPER

PEPPER

PEPPER BiBER / KIRMIZI BiBER

ALMOND

ALMOND BADEM

PISTACHIO

PISTACHIO ANTEP FISTIGI

COCONUT

COCONUT HiNDiSTAN CEViZi

(OLIVE) OIL

(OLIVE) OIL (ZEYTiN) YAG

SEAFOOD

SEAFOOD DENiz URUNLERi

S E B Z L R

cattle sheep Beeflamb meat

mINUTE

mINUTE DAKiKA

DOUGH

DOUGH HAMUR

FRESH

FRESH TAZE

RICE

RICE PiRiNC / PiLAV

SOUP

SOUP CORBA

TRADITIONAL

TRADITIONAL GELENEKSEL

POT

POT TENCERE

PAN

PAN TAVA

PLATE

PLATE TABAK

bowl

bowl KASE

KNiFE

KNiFE BICAK

SPOON

SPOON KASIK

BITTER

BITTER ACI

SALTY

SALTY TUZLU

SOUR

SOUR EKSI

SPICY

SPICY BAHARATLI

BON APETITE ENJOY IT

BON APETITE ENJOY IT AFiYET OLSUN Emre Dayı