Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRENCİNİN: ADI:ENES SOYADI:YÜKSEK NO:106 SINIF:8/B ÖĞRENCİNİN: ADI:KAAN SOYADI:KILIÇ NO:286 SINIF:8/B.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRENCİNİN: ADI:ENES SOYADI:YÜKSEK NO:106 SINIF:8/B ÖĞRENCİNİN: ADI:KAAN SOYADI:KILIÇ NO:286 SINIF:8/B."— Sunum transkripti:

1 ÖĞRENCİNİN: ADI:ENES SOYADI:YÜKSEK NO:106 SINIF:8/B ÖĞRENCİNİN: ADI:KAAN SOYADI:KILIÇ NO:286 SINIF:8/B

2  COOK:AŞÇI/PİŞİRMEK  BAKE:FIRINDA PİŞİRMEK  BOİL:KAYNATMAK  ROAST:KIZARTMAK  STEAM:BUĞULAMAK  GRİLL:IZGARADA PİŞİRMEK  FRY:YAĞDA PİŞİRMEK

3  How do usually cook fish? (Balık nasıl pişirirsin?)  I usually fry or grill. (Ben genellikle yağda veya ızgarada pişiririm.)  How do usually cook egg? (Yumurta nasıl pişirirsin?)  I usually boil or fry. (Ben genellikle kaynatırım veya yağda kızartırım.)

4  Slice:Dilimlemek  Peel:Kabuğunu soymak  Cut:Kesmek  Chop:Doğramak  Spread:Sürmek  Dice:Küp küp doğramak

5  Ferdi Tayfur Ne Arıyor Fransa’da? First Then Next After Finally That  Ferdi Tayfur

6  Mix:Karıştırmak  Yeast:Maya  Flour:Un  Mixing bowl:Karıştırma kasesi  Rolling pin:Oklava  Loaf pan:Ekmek tavası  Take out:Çıkarmak  A package:Bir paket  Dry:Kuru  Shape:Şekil vermek  Dough:Hamur  Lighty Floured Surface:Hafif Unlanmış Yüzey

7  Bake it:Fırında pişirmek  Loaf:Somun  Stir:Karıştırmak  Warm:Ilık  Knead:Yoğurmak  İngredients:Malzemeler  Process:Aşama,İşlem

8  Fish:Balık  Chicken:Tavuk  Meat:Et  Eggs:Yumurta  Potatoes:Patates  Mushrooms:Mantar  Onions:Soğan  Eggplants:Patlıcan  Carrots:Havuç  Enjoy İt/Bon Appetit  Cabbage:Lahana  Green Pepper:Yeşil Biber  Tomato:Domates

9  Cheese:Peynir  Salt:Tuz  Oil:Yağ  Keep:Tutmak  Put:Koymak  Add:Eklemek  Set:Ayarlamak  Pour:Dökmek  Milk:Süt  Tablespoon:Yemek Kaşığı  Teaspoon:Çay Kaşığı  Sugar:Şeker  Butter:Tere Yağ

10  Bolw:Kase  Water:Su  Mixture:Karışım  Stir:Karıştır  Tower:Havlu  Take out:Çıkarmak  Rice:Pirinç  Orzo:Arpa Şehriye  Melt:Eritmek  Rinse:Durulama  Cold:Soğuk  Heat:Sıcaklık  Turn Down:Kısmak

11  Furnace:Fırın  Continuously:Devamlı Olarak  Absorb:Emmek  Cool Down:Soğutmak  Snack:Abur Cubur  Pasta:Makarna  Delicious:Lezletli  Healthy:Sağlıklı  Leek:Pırasa  How Often:Ne Kadar Sıklıkla  Before:önce  Next:Sonra  Dish:Tabak

12  Consists:İçermek  Pilaf:Pilav  Lentil:Mercimek  Lamb:Kuzu Eti  Beef:Biftek  Oven:Ocak  Nuts:Fıstık  Pistachios:Antep Fıstığı  Almonds:Badem  Middle:Orta  National:Ulusal  Term:Terim  Noodles:Erişte  Knives:Bıçaklar

13  Serve:Servis  Soup:Çorba  Traditional:Geleneksel  Mashed:Püre  Contain:Kapsamak  Sauce:Sos  Other:Diğer  Regional:Bölgesel  Variations:Değişiklikler  Recipe:Yemek Tarifi  Prepare:Hazırlamak  Baking Powder:Kabartma Tozu  Vegable:sebze  Fruit:Meyve

14  Berries:Dut  Muffin:Kek  Cup:Fincan  Fresh:Taze  Bread:Ekmek  Cauliflower:Karnabahar  Corns:Mısır  Zucchinis:Kabak  Garlic:Sarımsak  Chicken Stock:Tavuk Suyu  Deep:Derin  Soft:Yumuşak  Blend:Harman  Jug:Sürahi

15  Corn Flour:Mısır Unu  Strawberry Jam:Çilek Reçeli  Egg Yolk:Yumurta Sarısı  Vanilla Custard:Vanilya’lı Muhallebi  Greased:Yağlanmış  Sheet:Yaprak  Sprinkle:Serpiştirmek  Fasten:Bağlamak  Chocolate:Çikolata  Pudding:Puding  Meal:Yemek  Chips:Cips  Seafood:Deniz Ürünleri  Dessert:Tatlı  Coconut:Hindistan Cevizi

16  Boşluğu tamamlayan kelimeyi işaretleyiniz. I - - - - chocolate on my bread when I’m hungry.  A) dice  B) chop  C) cut  D) spread

17  Yukarıdaki görseli ifade eden seçenek hangisidir?  A) Pan  B) Mixing bowl  C) Rolling pin  D) Soucepan

18  “ When I am in hurry, I make a sandwich.” Yukarıdaki ifadeyi anlatan görsel hangisidir? A) B) C) D)

19


"ÖĞRENCİNİN: ADI:ENES SOYADI:YÜKSEK NO:106 SINIF:8/B ÖĞRENCİNİN: ADI:KAAN SOYADI:KILIÇ NO:286 SINIF:8/B." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları