(ERZURUM) KADAYIF DOLMASI Zeliha IŞIK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

SiNDiRiM SiSTEMiMiZ Sindirim… Mekanik ve Kimyasal sindirim..
DİYABETTE BESLENME TEDAVİSİ
Besin nedir?.
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
HAYAT BİLGİSİ PERFORMANS ÖDEVİ
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
FEN DENEYLERİ.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
5.Sınıf fen bilgisi dersi sunusu Besin nedir?
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
FEN VE TEKNOLOJİ PROJE ÖDEVİ
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
DERS İÇERİĞİ 1.hafta = Beslenme, yeterli ve dengeli beslenme, spor ve beslenme 2.hafta = Egzersizde enerji sistemleri, enerjinin hesaplanması, enerji dengesi.
Prof.Dr.Yavuz ÖZTÜRKLER
Zekayı Arttıran Besinler. Beslenme uzmanları, bilimsel araştırmaları inceleyip zeka gelişimine en çok katkı sağlayan gıdaları belirledi. İşte beynin çalışmasını.
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
Şeftali Şeftali anayurdu Doğu Asya ve Çin olan meyvedir.Çiçekleri kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür. Şeftalinin faydaları Vücudun hastalıklara.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN ÖNEMİ
BESLENME REHBERİ 1.
FEN VE TEKNOLOJİ ÜNİTE:VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR??
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
PROJESİ.
Erik bol miktarda B vitamini içerir.
MİNARALLER KALSİYUM Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur. Yararları : Kemik ve dişlerin.
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
OKUL ÇAĞI DÖNEMİ VE SAĞLIKLI BESLENME
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
Sindirim Sistemi Nedir ?
PATLICAN.
LAHANA. Lahana Lahana grubu sebzelerin toplam ekim alanı yaklaşık 20 bin hektar üretim miktarı ise yıllara göre değişmekte olup ton civarındadır.
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme.
Sağlıklı Beslenme / 32.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
DERS: Fen ve Teknoloji TEMA: Besinler Ve Dengeli Beslenme SINIF: 5. Sınıf
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
Sağlıklı Beslenme.
SAĞLIKLI BESLENME TUĞHAN YENİYOL 4 / A 391.
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA.
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
SAĞLIKLI BESLENME.
Limonun FAYDALARI VE ZARARLARI.Limon suyunun "MUCİZEVİ ETKİLERİ"
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
SODYUM KARBONAT Na 2 CO 3. Sodyum karbonat halk arasında çamaşır sodası olarak da bilinen kimyasal bir üründür. Formülü Na 2 CO 3 olan bu kimyasal bir.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Karaciğer Hastalıkları
Sıla’nın Keki. Sıla bakkala yeni ulaşmıştı. Annesi,Sıla’ya bakkaldan iki kilo un ,sekiz yumurta ,dokuz kilo şeker almasını söyledi.Sıla ,”Anne bu malzemelerle.
Sunum transkripti:

(ERZURUM) KADAYIF DOLMASI ZELİHA IŞIK

KADAYıF DOLMASı MALZEMELERI: Yarım kilo kadayıf 2 bardak ceviz içi 4 yumurta 1 bardak süt

Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbeti İçin: 4 bardak şeker 4 bardak su 1 dilim limon

HAZıRLANIŞI Kadayıftan yumurta büyüklü ğ ünde parçalar koparalım ve içine ceviz içi koyalım. Kadayıfları lahana sarması gibi saralım. Bütün kadayıfları bu şekilde hazırlayalım. Bir kabın içine yumurtaları kıralım ve yumurtaları iyice çırpalım. İ çine sütü ilave edelim ve tekrar çırpalım. Sardı ğ ımız kadayıfları, yumurtalı süte batıralım ve hafifçe sıkalım. Derin bir kabın içinde, bol sıvı ya ğ ile kızartalım. Tencereye toz şekeri, suyu, limonu koyalım ve 15 dk. kaynatalım. So ğ uk şerbetin içine, kızarttı ğ ımız kadayıfları sıcak sıcak atalım ve 1 dk. şerbette tutalım, süzgeçle çıkaralım. AF İ YET OLSUN..

BESİN IÇERIĞI KADAYIF: Karbonhidrat Protein Ya ğ Sodyum Potasyum Kalsiyum Vitamin A(Bol miktarda,89.01) Vitamin C Demir CEV İ Z: Karbonhidrat Lif Protein Ya ğ (Bol olarak 55.8) YUMURTA Karbonhidrat Protein(Bolca içerir,6.3gr) Ya ğ SIVI YA Ğ Ya ğ (Bolca içerir 99.8) Vitamin A Demir L İ MON Kalori Karbonhidrat Lif Protein Ya ğ Vitamin A Vitamin C(Bolca içerir,44.1) Potasyum Kalsiyum Demir

KADAYIF DOLMASININ FAYDALARI Gerek içerdi ğ i karbonhidrat, gerek protein ve ya ğ ile vücudun direncini arttıran özelli ğ i vardır. Zihin açar, direnci kuvvetlendirir, yorgunlu ğ u alır ve mideye iyi gelir. Ayrıca proteinler sayesinde çok önemli vücutsal fonksiyonlarda görev yapar. Hormonal dengenin ayarlanmasında etkilidir. Kandaki şeker oranını belirleyici olarak faaliyet gösterir.

KULLANDI Ğ IM KAYNAKÇALAR