(ERZURUM) KADAYIF DOLMASI ZELİHA IŞIK
KADAYıF DOLMASı MALZEMELERI: Yarım kilo kadayıf 2 bardak ceviz içi 4 yumurta 1 bardak süt
Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbeti İçin: 4 bardak şeker 4 bardak su 1 dilim limon
HAZıRLANIŞI Kadayıftan yumurta büyüklü ğ ünde parçalar koparalım ve içine ceviz içi koyalım. Kadayıfları lahana sarması gibi saralım. Bütün kadayıfları bu şekilde hazırlayalım. Bir kabın içine yumurtaları kıralım ve yumurtaları iyice çırpalım. İ çine sütü ilave edelim ve tekrar çırpalım. Sardı ğ ımız kadayıfları, yumurtalı süte batıralım ve hafifçe sıkalım. Derin bir kabın içinde, bol sıvı ya ğ ile kızartalım. Tencereye toz şekeri, suyu, limonu koyalım ve 15 dk. kaynatalım. So ğ uk şerbetin içine, kızarttı ğ ımız kadayıfları sıcak sıcak atalım ve 1 dk. şerbette tutalım, süzgeçle çıkaralım. AF İ YET OLSUN..
BESİN IÇERIĞI KADAYIF: Karbonhidrat Protein Ya ğ Sodyum Potasyum Kalsiyum Vitamin A(Bol miktarda,89.01) Vitamin C Demir CEV İ Z: Karbonhidrat Lif Protein Ya ğ (Bol olarak 55.8) YUMURTA Karbonhidrat Protein(Bolca içerir,6.3gr) Ya ğ SIVI YA Ğ Ya ğ (Bolca içerir 99.8) Vitamin A Demir L İ MON Kalori Karbonhidrat Lif Protein Ya ğ Vitamin A Vitamin C(Bolca içerir,44.1) Potasyum Kalsiyum Demir
KADAYIF DOLMASININ FAYDALARI Gerek içerdi ğ i karbonhidrat, gerek protein ve ya ğ ile vücudun direncini arttıran özelli ğ i vardır. Zihin açar, direnci kuvvetlendirir, yorgunlu ğ u alır ve mideye iyi gelir. Ayrıca proteinler sayesinde çok önemli vücutsal fonksiyonlarda görev yapar. Hormonal dengenin ayarlanmasında etkilidir. Kandaki şeker oranını belirleyici olarak faaliyet gösterir.
KULLANDI Ğ IM KAYNAKÇALAR