İLETİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MUSTAFA YEŞİLADA
Advertisements

UZAKTAN EĞİTİMDE ZAMAN YONETiMi Uzm.Nazime Tuncay.
 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ.  Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş.
ARKADAŞ VE DOST KAVRAMI
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
Değerler Eğitimi Özgüven.
ÖZGÜVEN; kendimize yönelik iyi duygular geliştirmemiz sonucu, kendimizi iyi hissetmemiz demektir. Başka bir deyişle kendimiz olmaktan memnun olmak ve bunun.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Olumlu Disiplin Yöntemleri
BODRUM İ LÇES İ N İ N E Ğİ T İ M OLANAKLARI BAKIMINDAN MU Ğ LA ÜN İ VERS İ TES İ ’NDEN BEKLENT İ LER İ.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ.
PARÇADA ANLAM.
NOT TUTMA TEKNİKLERİ Not tutma: Bir konuşmacıyı ya da dersi dinlerken, okurken, gözlem yaparken,düşünürken, dinleyiciye/öğrenciye sunulan mesajı yeniden.
OKUL DENEYİMİ -I- Dr. Muhammed TURHAN.
SINAV KAYGISI İLE NASIL BAŞEDEBİLİRİM?
İLETİŞİM UFUK FİDANLI Eğitim Öğretim Planlamacısı
Uzaktan Eğitim Kuramları
AZ İ M DERS İ Música: Songbird – Barbra Streisand.
İLETİŞİM ÇEŞİTLERİ.
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
Acil Durum Yönetimi Eğitimleri
Distimik bozukluk Siklotimik Bozukluk
ANA BABA TUTUMLARI. Tuncay DEMİRTAŞ.
İLETİŞİM SORUNLARI.
7. Hafta: Sözel Dil ve Konu ş ma Sorunları Giri ş İ leti ş im-Dil-Konu ş ma Dil ve Konu ş ma Sorunlarının Tanımı Yaygınlık Oranı Nedenleri Türleri Ö ğ.
Bipolar Duygudurum Bozukluğu
ARILARIN MATEMATİĞİ.
Konu: İ sim(Ad) Varlıkları, kavramları kar ş ılayan sözcüklerdir. İ simlerle, kar ş ıladıkları kavram ve nesneler arasında çok sıkı bir ilgi vardır.
WALDORF YAKLAŞIMI E. Hande Aydos.
Günü Sevgiyle Başlat.
ERGENLİK DÖNEMİ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
DRAMA.
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
Medya Araçlarının Yararları Ve Zararları
İLETİŞİM ENGELLERİ.
Hazırlık Çalışmaları İLETİŞİM Hazırlık Çalışmaları.
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
ŞSG Y.B.O Rehberlik Servisi
Ekinözü Çok Programlı Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin etkinlikleri, önleyici ve gelişimsel rehberlik hizmeti anlayışı çerçevesinde;
YALIN KILIÇ TÜREL Kasım-BOTE-4-ELAZI Ğ Gizlilik ve Doğruluk Ders: bilişim etiği.
WEB 2.0 ARAÇLARI TANITIM MUSTAFA EROĞLU
2 Anacıgım ve Babacıgım, Sizden ayrılmak her ne kadar içimi acıtsa da sevdanın dili yoktur, engel tanımaz. Sevda kimi seve ğ imi söylemez, laldir. Bilirim.
İLETİŞİM ENGELLERİ VE ETKİLİ İLETİŞİM
AİLE İÇİ İLETİŞİM Psikolojik Danışman: ŞAHİN AKAY HOŞGELDİNİZ
SOSYAL FOBİ.
l Bir Tehdit Mi? Ar. Gör. Zeynep Erkan Atik.
ÖZSAYGI VE ATILGANLIK.
Nazime Tuncay. araç amaç inanç ihtiyaç Motivasyon Nereden Doğar? Uzm.Nazime Tuncay.
İLETİŞİM.
Giri ş imcilik Fikrinin Geli ş mesi. Giri ş imcilik zorlu ve dikenli bir yol. Mutlak ba ş arı için; çok iyi bir planlamacı, detaycı bir ara ş tırmacı,
Çoklu Zekâ Kuramının Öğrenme-Öğretme Süreçlerine Yansıması.
Viran ş ehir Rehberlik ve Ara ş tırma Merkezi STRESLE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ.
Türkiye’de yaşayan Suriye vatandaşları için HAYATI OKU PROJESİ.
Acil Durum Yönetimi E ğ itimleri Galip USTA AFET PS İ KOLOJ İ S İ.
Kelimenin ek almamı ş hali KKÖ LER Çokluk bildiren eklerden biri.
İLETİŞİM ENGELLERİ.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ
Bütünleştirme uygulamaları
İ LKOKUL Ö Ğ RENC İ LER İ İ Ç İ N H İ JYEN E Ğİ T İ M İ.
Olumsuz duyguları salmak
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
İLETİŞİM ENGELLERİ Prof. Dr. Aynur BÜTÜN AYHAN
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi

ÇEVRE KAVRAMI 1. Çevre, bugünkü anlamıyla bir çok dilde yeni bir terimdir. Yakla ş ık 50 yıl önce üretilen bu yeni sözcükler dünyanın büyük bir bölümü.
ÖĞRETİM İLKELERİ.
HAYIR D İ YEB İ LME. NEDEN HAYIR DEMEL İ Y İ Z? Kendi ihtiyaç ve isteklerimizle çelişen durumlarda ya da reddetmek istedi ğ imiz bir iste ğ e bir öneriye.
TEKİRDAĞ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DİNLEME.
Sunum transkripti:

İLETİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER  KORKU (FOBİ) Sosyal Fobi (SF), utanç verici bir duruma dü ş mekten, onaylanmayacak bir davranı ş ta bulunmaktan, alay edilmekten, rezil olmaktan, ele ş tirilmekten, reddedilmekten, be ğ enilmemekten, olumsuz olarak de ğ erlendirilmekten duyulan korku  NEDENLERİ 1-Fizyolojik Belirtiler (Bedeninizde ortaya çıkan de ğ i ş iklikler) 2-Zihinsel Belirtiler(Sosyal ortamlarda nasıl olmanız gerekti ğ i ve kendiniz ile ilgili dü ş ünceleriniz) 3-Davranı ş sal Belirtiler (Kaçınma yöntemleriniz)

 KORKU (SOSYAL FOBİ)

 DUYARSIZLIK Ço ğ u zaman ba ş kalarının duygu ve dü ş üncelerini dikkate almayı bir fazlalık olarak görmekteyiz. Özellikle hayatımızın akı ş ı bazı zamanlar yo ğ un bir tempo içerisinde ko ş turmak durumunda kalmamız nedeniyle sadece kendi i ş imize odakla ş mı ş olabiliriz.

 DUYARSIZLIK

 ÖNKABUL  Yerle ş mi ş fikir ve inançlardır.  Bireyin sahip oldu ğ u genellikle olumsuz dü ş üncelerdir. Bazıları;  Ş imdiye kadar hep ba ş arısız oldu  Ba ş kaları yapsın  Yine mi problem  Yapılması mümkün de ğ il  Ben bu i ş i yapamam  Bu çocukça bir ş ey vs.

 ÖNKABUL (ÖN YARGI)

 LAKAP TAKMAK İ sim takmak ki ş ilerin benlik imajları üzerinde olumsuz etki yapar. Ki ş iye takılan özellikle kötü anlam ifade eden isimler, lakaplar ki ş ilerin kendilerini bulundukları ortamdan soyutlamalarına sebep olabilir.

 LAKAP TAKMAK

 BENCİLLİK(BEN MERKAZCİLİK) Her konuda kendini öne çıkarma, sürekli kendinden bahsetme, hep kendisi hakkında konu ş ma ve öteki insanlardan daha önemli ve de ğ erli oldu ğ unu ön plana çıkarma haline ben merkezcilik denir. Ben merkezci biriyle ileti ş im sürecinde birey çok kısa bir süre sonra kendini önemsiz, de ğ ersiz ve varlı ğ ının dikkate alınmadı ğ ını hissetmeye ba ş layacaktır. Sa ğ lıklı bir ileti ş imde her iki tarafında e ş it ve dengeli bir biçimde yer almaları gerekmektedir.

 KARARSIZLIK Ki ş iler, kar ş ılarındaki insana kendilerini ifade edebilmek için öncelikle kendilerinden emin olmalıdırlar. Kendisinden emin olmayan ki ş i dü ş üncelerini ifade etmekte zorlanır ve anlatmak istediklerini de anlatamaz. Buda do ğ al olarak sa ğ lıklı ileti ş imi engeller.

 KARARSIZLIK

 ALINGANLIK Alıngan ki ş i sürekli olarak, ileti ş im kurdu ğ u ki ş i tarafından kendisine yönelik bir olumsuzluk arar ve buldu ğ unu dü ş ünür. Böylece kendisi ve di ğ er insanlarla ileti ş im a ğ ının arasına duvar örer, bunun sonucu olarak ta sa ğ lıklı ileti ş im kuramaz.