KAT ISITMASI Kat kaloriferi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Harun ERPOLAT TMMOB Makine Mühendisleri Odası
Advertisements

LPG SİSTEMİNE AİT PARÇALARIN ARAÇ ÜZERİNDEKİ YERLERİ
ALEVSIZDIRMAZLIK TESTİ
GAZ AÇMA SÜRECİ.
ISI MADDELERİ ETKİLER Yunus Emre KARAKUŞ Fen ve Teknoloji.
KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİ (Soba, Şofben vb) ve ALINACAK ÖNLEMLER
KARBON MONOKSİT ZEHİRLENMELERİ
BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ
MARDİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SOBA ZEHİRLENMELERİ
GAZİANTEP AİLE HEKİMLİĞİ DERNEĞİ (GAHD)
TARIMSAL YAPILARDA HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI
KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMESİ
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
GİRİŞ Genel İster bireysel sistem, ister merkezi sistem olsun ısıtıcı ve soğutucu cihazların uygun büyüklükte seçilmesi gerekir. Her oda veya mahali, ısıtma.
Montaj Kural Kitapçığı
Doğalgaz Yakıcı Cihazlarının Bakım Onarımı konusundaki akış
BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları
Sanayide Enerji Verimliliği Etüdü Çalışmaları
KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİ (Soba, Şofben vb) ve ALINACAK ÖNLEMLER
Madde ve Isı.
Daire İstasyonları ile Merkezi Sistemlerde Anlık Sıcak Su Üretimi
BÖLÜM-3 SICAK SU TESİSATI
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
BORU ÇAPI HESABI Bölüm V.
DOĞALGAZ TESİSATLARINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ENERJİ EKONOMİSİ
The art of Engineering The art of Engineering.
SOBA VE TÜPGAZ (LPG) ZEHİRLENMELERİ
YAKITLAR VE ISITMA sistemlerinde ENERJİ VERİMLİLİĞİ
DOĞALGAZ KULLANMANIN KONFORUNU YAŞAYIN Evinize Doğalgaz Tesisatı alırken mutlaka uzman ve yetkili belgeli firmalara iş yaptırılmalı, tabi ki ekonomik çözümler.
Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Müh. Bölümü
Besin maddelerinin oksijenli ve oksijensiz
ÜRÜN FİYATLARI Fiyat listelerini görebilmek için Acrobat Reader yüklemeniz gerekiyor klima, kombi fiyat, klima fiyatları, klima fiyat, pompa fiyat, dalgıç.
SOĞUTMA VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ
Doç. Dr. Derya Burcu ÖZKAN Yıldız Teknik Üniversitesi
SOLUNUM SİSTEMİ
Elektrik Enerjisi Üretimi
Hava Dünyamızda ki hava karışımı; % 78 Azot % 21 Oksijen
Isıtma Sistemlerinin Otomasyonu ve İnternet Üzerinden Kontrolü 2 Şubat 2007 KÜTAHYA İrfan ATABA޹ Mevlüt ARSLAN¹ İbrahim UZUN² İrfan ATABA޹ Mevlüt ARSLAN¹.
Enerji Kaynağı Güneş.
Isının Yalıtımı.
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
BASINÇLI TÜP İLE ÇALIŞMA TALİMATI
Boru ve hortumlar.
KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİ (Soba, Şofben vb) ve ALINACAK ÖNLEMLER
Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu T.C. Sağlık Bakanlığı KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİ ÖNEMİ VE ÖNLENMESİ Sobalar Yansın,
Fatih vaillant servisi Fatih vaillant servisi 2000 yılında başladığımız servis hayatımıza yılların verdiği deneyim ve profesyonelikle.
Evaporatif Klima Erdinç Klima Düşük Maliyet Enerji Tasarrufu Çevre Dostu Çok Kolay Montaj Tüm hakları saklıdır © Erdinç Klima 2009.
HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. KOMBİ KULLANIMI. HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. GECELERİ KOMBİ KULLANIMI Binanın dış hacminin soğumaması için, geceleri en düşük.
MUTFAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
BAĞLANTI ŞEMASI DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
BÖLÜM-3.1 KONDENSERLER.
Motorlarda Termodinamik Çevrimler
KAZANLAR VE ISI DEĞİŞTİRİCİLERİ
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
KLİMA SİSTEMLERİ 42&pt=Turgutreis+Oto+Klima+Gaz+D olum+Servisi
ENERJİ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ
ESM-315 ISITMA SİSTEMLERİ
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
BUHAR KAZANI. Neden buhar? 1) Buhar, yüksek miktarda ısı enerjisi taşır. 2) Sabit sıcaklıkta ısı transferi sağlar. 3) Isıtılacak madde ve yüzeylerde homojen.
TERMİK SANTRAL NEDİR Yanmayla ortaya çıkan ısı enerjisinden elektrik enerjisi üreten merkez. Yanma, bir kazan yada buhar üretecinde gerçekleştirilir ve.
KOMBİ Kombi nedir ? Doğalgaz ve LPG yakan,
ISITMA SİSTEMLERİNİN GELİŞİMİ
ALİ KAZ 6146 FATİH ÖZDEMİR MOBİL SİSTEM G A. MOBİL SİSTEM VE ÖZELLİKLERİ Mobil sistemde ısıtıcı cihazdan tek bir kolon tesisatı çekilir. Kolon tesisatından.
2017 TESKON ATİLLA GEDİK ORTAM HAVASINDAN BAĞIMSIZ ÇALIŞAN KATI YAKITLI ISITMA CİHAZLARI İÇİN HAVA ATIK GAZ BACA SİSTEMLERİ ATİLLA GEDİK.
Sunum transkripti:

KAT ISITMASI Kat kaloriferi

Kat kaloriferi Bireysel ısıtmada en yaygın kullanılan ısıtma sistemidir. Bunda gerek ekonomikliğin ve gerekse kullanıcının özgürlüğünün katkısı büyüktür Doğal gaz bağlanan konutlarda çoğunlukla kombi tercih edilmektedir. Büyük kapasiteli konutlarda ve sıvı veya katı yakıt kullanılan sistemlerde yer tipi kat kalorifer kazanı kullanılmaktadır

Kombinin özelliği Günümüzde kat ısıtmasında en yaygın kullanılanı kombi cihazlarıdır. Kombi cihazları kat kaloriferi olarak ısıtma işlemini görürken, aynı zamanda bir şofben gibi kullanım sıcak suyunu da sağlarlar

Şekil 6.2- Kombinin Tesisata Bağlantısı

doğal gaz bileşik kombi su ısıtıcısı şematik olarak

Kombi Çeşitleri Bacalı kombi Bacalı kombilerde yanma odası cihazın bulunduğu ortama açıktır ve cihaz yanma sırasında ortamın havasını kullanır. Yanma sonucu oluşan atık gazlar baca vasıtası ile dışarı atılır. Bu cihazlar mutlaka çekişi iyi olan bir bacaya bağlanmalıdır ve bulunduğu ortam havalandırılmalıdır. Bacalı kombiler banyoya, yatak odalarına, apartman boşluğu gibi ortamlara ve hacmi 8m3’ten az olan yerlere konulmaz.

Bacalı kombi

Baca ve Bağlantılı Özellikleri İki cihaz karşılıklı olarak aynı eksende bacaya bağlanmamalıdır. İki cihaz baca bağlantısı ortak yapılmamalıdır. Yataydaki boru uzunluğu izin verilenden uzun olmamalıdır. Yatay boru eğimi aşağı doğru verilmemelidir. Hafif bir eğimle yükselerek bacaya bağlanmalıdır. En kısa yoldan bacaya bağlanmalıdır. Kombinizden çıkan boru ilk kıvrıma kadar en az 33cm olmalıdır. Baca çekişi yeterli olmalıdır

Kombinin Duvara Montajı

Kombi Baca Bağlantısı

hermetik kombi Hermetik kombiler bacaya ihtiyaç göstermezler. Mahal havasını kullanmadığı için kısıtlama getirmeden mahallerde kullanılırlar. Yanma odaları bulunduğu ortama kapalıdır. Yanma için gerekli havayı bir fan vasıtası ile ve özel iç içe geçen iki borudan oluşan hava akım borusu sayesinde dışarıdan alırlar. Yanma sonucu oluşan atık gazları ise aynı hava akım borusu sayesinde atarlar. Hermetik kombiler mutlaka dış duvara veya dış duvara yakın bir yere monte edilmeli ve hava akım borusu atmosferle açık olmalıdır.

Hermetik Kombi

Hermetik kombi Taze hava – atık gaz sistemi Baca sensörü Fan Entegre eşanjör (ısı değiştiricisi) Ateşleme elektrodu Atmosferik brülör Elektro valf Açma – kapama butonları Kullanım suyu ayar düğmesi Kalorifer suyu ayar düğmesi Baca sensörü Yanma odası Alev kontrol elektrodu Pompa otomatik pürjörü Pompa Genleşme kabı Otomatik by – pass Üç yollu vana

Hermetik kombi

Hermetik kombi bağlantısı

YOĞUŞMALI KOMBİ

. Bi-Metal Çift Ateşleme Donanımı

Tesisat Bağlantıları Isıtma tesisatından dönüş......... ¾” Isıtma tesisatına gidiş...............¾” Gaz bağlantısı......................... ¾” Kullanım suyu çıkışı….............. ½” Kullanım suyu girişi................ ½”

Kombi sisteminin şeması

Gaz Bağlantısı Cihazı doğalgaz tesisatına bağlamadan önce aşağıdaki kontrollerini yapınız. Geçerli mevzuatlara uyulmuş olunmalı Gaz tipi cihazın çalışmasına uygun olmalı Borular temiz olmalı Gaz boruları sıva üstü olarak öngörülmüştür. Gaz hattı üzerine ¾” boyutlarında bir gaz filtresi takılmalıdır. Montaj bitiminde yapılan bağlantıların ilgili normlarda belirlenmiş kesin sızdırmazlığa sahip olduğunu kontrol ediniz.

Isıtma Tesisatının Suyla Doldurulması Su bağlantıları yapıldıktan sonra ısıtma tesisatına su doldurulmaya başlanabilir. Bu işlem tesisat soğukken ve aşağıda işlemler yapıldıktan sonra gerçekleştirilmelidir. Otomatik hava pürjörü tapasının iki veya üç tur gevşetiriz. Soğuk su giriş musluğunun açık olduğunu kontrol ediniz. Su doldurma musluğunu hidrometre üzerinde basınç değeri bir bara gelinceye kadar açık tutunuz

Tesisatının Su ile Doldurulması

Yer tipi kat kalorifer kazanı

Gaz Yakıtlı Kat Kaloriferi

Kat Kaloriferi Tesisat Şeması

Kat Kaloriferi Baca Bağlantısı

Tabi dolaşımlı kat kaloriferi