ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HEDEFLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PLN.444 Mesleki Uygulama Esasları Sunum :Fadime Ballı
Advertisements

ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ
SAĞLIK KURULUŞLARINDA ATIK YÖNETİMİ
MEKÂNSAL PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmar Planlama Dairesi Başkanlığı
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
ATIK YÖNETİMİNDE ENVANTER VE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) Arzu NURAY Şube Md. V.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Gölcük Vizyon 2023  Kocaeli Üniversitesi bulunduğu kentle bütünleşmek adına, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile bir işbirliği içine girerek,
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
ACİL EYLEM PLANI HAZIRLIĞI
HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI Kasım 2012 Antalya
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
İTÜ-Mimarlık Fakültesi
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
AMACIMIZ: Dim Barajı ile deniz arasındaki alanın yönetim planının çıkarılması, turizm alanında daha fazla yararlanmak, denizden içeriye doğru 1 km’lik.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
T.C. OSMANİYE VALİLİĞİ TEMİZ HAVA EYLEM PLANI ARALIK 2012 ARALIK 2012OSMANİYE.
MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Araştırma-Geliştirme Destek Programı
BOLU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
İLLER BANKASI.
KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLİN TARİHİ-COĞRAFİ- EKONOMİK VE KÜLTÜREL DURUMU …… İlinin kuruluşu …….
ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ MEVZUATI
BİLECİK ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE PLANLAMA ŞUBESİ
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
TÜRKİYE’DE ATIK YÖNETİMİ İLE GERİ DÖNÜŞÜM
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
ORDU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü FAALİYET ÖZETİ.
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
SUNUM İÇERİĞİ Şubenin Görevleri Mevzuat Çalışmaları Projeler.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
Nehir Havzaları Su Kaynakları Modelleme Çalışmaları
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Ahmet DOĞAN Uzman.
Havza Paydaşlar Toplantısı Genel Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Tesisleri Adana 19 Kasım 2015.
İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI Şubat-2013 Genel Müdürlük Makamına SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LABORATUVARLAR ŞUBESİ.
Veysi GÜMÜŞ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Etüd ve Değerlendirme Şube Müdürü 09 – 11 Şubat /21 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
ENTEGRE KATI ATIK T.C. OSMANİYE KATI ATIK BERTARAF VE ALTYAPI
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
YUMURTALIK BELEDİYESİ
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Şehir Pazarlama: Gelecekle İletişim
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HEDEFLERİ

Çevre Koruma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü Hedefleri

 HAFRİYAT YÖNETİMİ  ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ KONTROLÜ  DENETİMLERİMİZ  DİĞER UYGULAMALARIMIZ

HAFRİYAT YÖNETİMİ…

- Hafriyat Toprağı Sahalarında karşılaşılan sorunlara çözüm olarak bu sahaların “Belediye Şirketince” işletilmesi öngörülmüş olup Eylül 2016 tarihi itibari ile “SAÇEV A.Ş”. kurulmuştur orta vadeli planlamada şirketin bütün ilçelerde hizmet vermesi ve şirket tarafından işletilen sahalarda kantar uygulaması da dahil olmak üzere işletim koşullarının istenilen seviyeye getirilmesi öngörülmektedir.

HAFRİYAT YÖNETİMİ… İnşaat Yıkıntı Atığı Geri Kazanım Tesisi -Sakarya genelinde inşaat atıkları hala geri kazanılmamaktadır. Bu atıkların 2023 yılına kadar geri kazanılmak suretiyle hem çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hem de ekonomik değer elde edilmesi hedeflenmektedir.

ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ KONTROLÜ…

ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ KONTROLÜ Gürültü denetimlerinin daha etkin yürütülebilmesi adına 2023 yılına kadar gürültünün yoğun olarak hissedildiği (Eğlence mekanları ve sanayi tesislerinin yoğun bulunduğu alanlara) bölgelere gürültü ölçüm istasyonlarının kurularak gürültünün online olarak izlenmesi ve müdahale edilmesi öngörülmektedir

STRATEJİK GÜRÜLTÜ HARİTASI - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK ortaklığında İlimizde Adapazarı, Serdivan ve Erenler ilçelerini kapsayan Stratejik Gürültü Haritası hazırlanmıştır yılına kadar özellikle yaz aylarında nüfusu artan gelişmekte olan Karasu ve Sapanca İlçelerini kapsayan Stratejik Gürültü Haritasının hazırlanması planlanmaktadır.

ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ KONTROLÜ … EYLEM PLANI - TÜBİTAK ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığında İlimizde Adapazarı, Serdivan ve Erenler İlçesi için hazırlanan Stratejik Gürültü Haritaları kapsamında haritası hazır olan ilçeler için hazırlanacak Eylem Planlarının ise 2023 yılına kadar hayata geçirilmesi öngörülmektedir.

Eylem Planları kapsamında; - Elde edilen sonuçlar kamu oyu ile paylaşılacak - Elde edilen sonuçlar imar planlarına işlenecek, aşırı gürültüye maruz kalınan bölgeler imara açılmayacak, açılsalar bile sadece endüstri tesislerinin olduğu bölgeler olarak kalacak. - Yapılması planlanan eylem planları halkın onayına sunularak görüşleri alınacak - Mevcut gürültü kaynaklarının ve etkilenme alanlarının olduğu bölgelerde ise eylem planları yapılacak (Gürültü Bariyeri, Ağaçlık Alan oluşturulması, Trafiğin düzenlenmesi vb.) - Yeni yapılacak olan karayolu, demiryolu, sanayi tesisi vb. gibi gürültü kaynağı olabilecek tesisler yapım aşamasında gürültü kontrol tedbirleri alınması sağlanacak

Kent Planlama Aşamasında Raylı Sistem veya Metro Hattı

Binaların bulunduğu alanlara Gürültü Bariyerleri

Peyzaj ve Kent Planlaması

Yüksek kaliteli asfalt

Trafik Yönetimi - Belli saatlerde hız sınırlaması

Trafik Yönetimi - Belirli saatlerde araç sınırlaması (Ağır taşıt trafiği)

DİĞER UYGULAMA ALANLARIMIZ…

SAKARYANIN MAVİ BAYRAKLI SAHİLLERİ 2023 YILI İÇİN; Sakarya İli Karadeniz sahilimizde yeni numune noktaları belirleyip Mavi Bayraklı Plaj sayımızın arttırılması hedeflenmektedir.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANI KAPSAMINDA PROJELERİN GELİŞTİRİLMESİ 3 Mayıs 2010 tarihinde Yüksek Planlama Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Türkiye’nin “Ulusal İklim Değişikliği Strateji Belgesi”nde “Türkiye’nin iklim değişikliği kapsamındaki ulusal vizyonu, iklim değişikliği politikalarını kalkınma politikalarıyla entegre etmiş; enerji verimliliğini yaygınlaştırmış; temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını arttırmış; iklim değişikliğiyle mücadeleye özel şartları çerçevesinde aktif katılım sağlayan ve yüksek yaşam kalitesiyle refahı tüm vatandaşlarına düşük karbon yoğunluğu ile sunabilen bir ülke olmaktır”. Vizyonu sunulmuştur. İklim Değişikliği Eylem Planının 2023 Hedefleri izlenecek ve raporlanacaktır.

Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü Hedefleri

Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisinin İşletilmesi 3996 sayılı bazı yatırım ve hizmetlerin Yap-İşlet-Devlet modeli çerçevesinde yaptırılması.

Atıktan Türetilmiş Yakıt Yakma Tesisinin Yapılması (Fizibilite, Proje ve İhale Dokümanları, Tesis Yapım İşi) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile Yapılmaktadır.

Çevre ve Doğa Konulu İlkokullar Arası Ödüllü Resim Yarışması Yaklaşık bütçesi : Yaklaşık bütçesi : 5.000,00 TL (2018 Yılı)

Elektronik Atıklar İle İlgili Vatandaşları Bilgilendirme Çalışmalarının Yapılması

İnert Atık Sahasının Yapımı Yaklaşık bütçesi : ,00 TL Yaklaşık bütçesi : ,00 TL

İnert Atık Sahasının İşletilmesi Yaklaşık bütçesi : Yaklaşık bütçesi : ,00 TL (2018 Yılı)

Çevre Eğitim Merkezinin İşletilmesi Yapılması ve İşletilmesi 3996 sayılı bazı yatırım ve hizmetlerin Yap-İşlet-Devlet modeli çerçevesinde yaptırılması. - SEKAY tesisine gelen misafir ve ziyaretçiler için bu binada bilgilendirme ve eğitim programı yapılacaktır. - Hazırlanacak programın içerisinde basılı malzemelerin tanımı, görsel malzemelerin tanımı ve okullara yönelik çalışmalar da olacaktır.

Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinin İşletme İhalesinin Yapılması 2886 sayılı devlet ihale kanunu göre yapılacaktır.

Ana Arterlerin Yol Süpürme Araçlarıyla Temizlenmesi Yıllık ortalama km. hat boyunca yapılan ana arterlerin temizliği, önümüzdeki yıldan itibaren yıllık ortalama km. uzunluğa çıkacaktır.

Bisiklet Yollarının Yol Süpürme Araçlarıyla Temizlenmesi Yaklaşık bütçesi : ,00 TL Önümüzdeki yıldan itibaren yıllık ortalama 3900 km.’ lik bisiklet yolu temizliği yapılacaktır.

Bitkisel Atık Yağların Koordinasyonu Lisanslı firmalar tarafından yapılmaktadır.

Ambalaj Atıklarının Koordinasyonu Lisanslı firmalar tarafından yapılmaktadır.

Atık Pillerin Toplanmasının Koordinasyonu TAP derneği tarafından yapılmaktadır.

Elektronik Atıkların Toplanmasının Koordinasyonu Lisanslı firmalar tarafından yapılmaktadır. Lisanslı firmalar tarafından yapılmaktadır.

Madeni Yağların Toplanmasının Koordinasyonu PETDER tarafından yapılmaktadır.

Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Toplanmasının Koordinasyonu LASDER tarafından yapılmaktadır.

Çevre Dostu Çocuk Tomurcuk Projesi Yaklaşık bütçesi : ,00 TL (2018 Yılı)

Çevre Yarışmalarının Düzenlenmesi Yaklaşık bütçesi : ,00 TL (2018 Yılı)

Çevre ve Mıntıka Temizliğinin Yapılması

Atık Yönetim Planının Hazırlanması, Karakterizasyon Çalışmalarının ve Katı Atık Hakkında İstatistiki Bilgilerin Toplanması

Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü Hedefleri

SAKARYA PARK 2. ETAP PEYZAJ PROJESİ Proje alanı (m²)- Proje TürüPark Tahmini Bütçe ,00 TL Hedef Yılı2019 AşamaProje çalışmaları devam etmektedir. Proje Genel Bilgileri Sakarya Parkın devamı niteliğinde yapılması planlanan projedir.

KAYNARCA KARABOĞAZ SAHİL Proje alanı (m²)- Proje TürüSahil kenarı rekrasyon alanı Tahmini Bütçe ,00 TL Hedef Yılı2019 AşamaProje çalışmaları devam etmektedir. Proje Genel Bilgileri Sakarya İli’nin Karadeniz sahillerini turizme kazandırmak amacıyla yapılması planlanan ve fikir projesi aşamasında olan çalışmadır.

ÇARK DERESİ KENARI PEYZAJ PROJESİ Proje alanıYaklaşık 14 km uzunluğundaki alan Proje TürüRekreasyon Tahmini Bütçe- Hedef Yılı2019 AşamaProje çalışmaları devam etmektedir. Proje Genel Bilgileri Çark deresi kenarınının rekreasyon alanına dönüştürülmesi amacıyla çocuk oyun alanları, bisiklet yoları spor alanları yapılması planlanmaktadır.

KIRANTEPE SEYİR TEPESİ PROJESİ Proje alanı- Proje TürüRekreasyon Tahmini Bütçe- Hedef Yılı2019 AşamaFikir projesi Proje Genel Bilgileri Serdivan Kırantepe’de yamaç paraşütü alanı çevresinde rekreasyon alanı oluşturulması.

JUSTINANUS KÖPRÜSÜ ÇEVRESİ PEYZAJ PROJESİ Proje alanı- Proje TürüRekreasyon Tahmini Bütçe- Hedef Yılı2020 AşamaFikir projesi Proje Genel Bilgileri Sakarya’nın tarihi ve kültürel mirası Justinanus Köprüsü’nde enstalasyon çalışması ve çevresinin peyzaj projelendirme çalışmasının yapılması

KARASU YENİMAHALLE REKREASYON PROJESİ Proje alanı- Proje TürüKentsel tasarım Tahmini Bütçe Hedef Yılı2019 AşamaProje çalışmaları devam etmektedir. Proje Genel BilgileriSakarya Nehrinin Karadeniz’e döküldüğü alanda yapılması planlanan bir kentsel tasarım projesidir. Projelendirme aşamaları devam etmektedir. Projenin amacı, Karasu sahilinin turizm potansiyelini arttırmak, sahildeki düzensiz yapılaşmaların engellenmesi ve sahilde mimari bir uslup belirlenmesidir.

OLİMPİK KÜREK VE KANO PARKURU PROJESİ Proje alanı (m²)- Proje TürüSpor Alanı Tahmini Bütçe- Hedef Yılı2021 AşamaProje çalışmaları devam etmektedir. Proje Genel Bilgileri Sakarya iline Uluslararası Kürek ve Kano pistinin yapılmasıdır.