ÇOCUK HAKLARI HAZIRLAYAN:BÜŞRA ÇİÇEK. ◦ Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Advertisements

Toplumsal yaşamda bazı gelişmeler öylesine tam olur, bazı haklar öylesine işlerlik kazanırlar ki zamanla bu haklara sahip olanlar dahi bunları olağan.
BUGÜN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ! 20 KASIM.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
ÇOCUK HAKLARI Çocuk Haklarının Önemi Ve Anlamı Çocuk Haklarının Konusu
Cenevre''de 1923 yılında 40 ülke delegelerinin toplanmasıyla "Uluslararası Çocukları Koruma Birliği" kuruldu ve sonradan UNISEF adını aldı.
İNSAN HAKLARI
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TEMEL İNSAN HAKLARINDAN BİRİDİR
ÇOCUK HAKLARI.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1945 SONRASI İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu veya kısaca UNICEF, 1946 yılında dünya çocuklarının haklarını korumak amacıyla kurulmuş uluslararası bir teşkilattır.
ÇOCUK HAKLARI.
İNSAN HAKLARI.
10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 10 Aralık 1948 tarih ve 217 A (III)
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI
İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ
TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ (TODUP)
10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ
Çocuk Hakları ve önemi Arzu Mahmud VII.
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
Çocuk istismarı ve ihmali hakkında genel bilgi
Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi
ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ KANUNLAR 5176 Sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması.
ROLLERİMİZ ve SORUMLULUKLARIMIZ ÇOCUK HAKLARI BİLDİRGESİ
Öğr. Gör. Mehmet Akif Barış
İ NSAN HAKLARI ve BAROLAR Av.Mustafa Ç İ NKILIÇ Adana Barosu-2015.
İNSAN HAKLARI KAVRAMI VE İNSAN HAKLARI HUKUKU
MİLLETLER CEMİYETİ (CEMİYET-İ AKVAM).
İNSAN HAKLARI İNSAN HAKLARI.
İNSAN HAKLARI BU SUNUM PSK.DANŞ. VE REHBER ÖĞRETMEN PINAR ORMANCI TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR.
İnsan, sadece insan olmasından dolayı doğuştan bazı hakları kazanarak dünyaya adımını atmaktadır. Hak kavramı evrensel bir kavramdır. Kısaca hak; ‘hukuk.
ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Çocuk Hakları Konusunda Türkiye'de Yapılan Çalışmalar.
ÇOCUK HAKLARI.
1 NİSAN 2015 SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA GÜNLERİNİN 92. GÜNÜ YOKSULLUĞA SON DİYORUZ. DÜNYA DAHA GÜZEL YARINLAR İÇİN ETKİNLİKLERİNİZİ BEKLİYORLAR 14 SENE 9.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
Haklarımı Biliyorum, Düşüncelerimi Açıklıyorum
“BEN ÇOCUĞUM HAKLARIMLA VARIM”
HAKLARIMIZ Birleşmiş Milletler 1989 Yılında kabul edilen “Çocuk Hakları Sözleşmesi” ile Çocukların himaye edilip korunmasını hedeflemiştir.
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÇOCUK HAKLARI.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
İNSAN HAKLARININ TARİHSEL SÜRECİ Prof. Dr. Ayten DEMİR
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Bana “Özel”, Başkalarına “Gizli”
İNSAN HAKLARI DEMOKRASİ
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI İnsan hakları nedir? İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını.
Çocukların himaye edilip korunmasını hedeflemiştir.
ÇOCUK HAKLARI.
ÖĞRENME KAZANIMI Hasta Hakları Yönetmeliğine uygun olarak hasta haklarını koruyabileceksiniz. mustafa gedikli.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER
GÜVENLİK KONSEYİ (BM Antlaşması, m. 23 vd.)
AETR KONVANSİYONU
ETİK VE GÜVENLİK İnternette ne kadar güvendesin? 1.
Birey ve Toplum.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
İNSAN HAKLARI (TEMEL HAKLAR)
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İNSAN HAKLARI ALANINDA GEÇEN TEMEL KAVRAMLAR «İNSAN HAKLARI KAVRAMI» Prof. Dr. Yasemin KARAMAN KEPENEKCİ Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
İnsan, sadece insan olmasından dolayı doğuştan bazı hakları kazanarak dünyaya adımını atmaktadır. Hak kavramı evrensel bir kavramdır. Kısaca hak; ‘hukuk.
Sunum transkripti:

ÇOCUK HAKLARI HAZIRLAYAN:BÜŞRA ÇİÇEK

◦ Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan, evrensel kavramdır.

TARİHÇE: ◦ Yirminci yüzyılın başlarında çocukların erişkinlerden farklı haklara sahip olduğu, dolayısıyla da bu hakların ayrıca tanınması gerektiği konusunda. Leh eğitimci Janusz Korczak'ın 1919 yılında yayımlanan “How to Love a Child” adlı kitabında çocuk haklarından söz etmiştir. Ancak, çocuk haklarını savunma konusunda, ilk etkili girişim 1923 yılında Eglantyne Jebb tarafından taslağı hazırlanan ve 1924 yılında Milletler Cemiyeti tarafından kabul edilen, “Cenevre Çocuk Hakları Bildirisi”dir. Günümüzde çocuk hakları ile ilgili olan uluslararası belge 20 Kasım 1989 tarihinde “Birleşmiş Milletler” tarafından kabul edilen ve 193 ülke tarafından onaylanmış olan, “Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesi”dir.

◦ Dünyada 208 ülke var, bu durumda tüm ülkelerin %92 si bu sözleşmeye imza atmış durumdadır. Bunun en önemli istisnaları ise, ABD ve Somali’dir. ABD, Sözleşmeyi imzalamış ancak onaylamamıştır. 20 Kasım günü günümüzde Evrensel Çocuk Günü(Universal Children's Day) veya Çocuk Hakları Günü olarak kabul edilmiştir. Türkiye’de ise 14 Ekim 1990'da imzalandı ve sözleşme 27 Ocak 1995'te yürürlüğe girmiştir.

◦ “Çocuk Hakları Sözleşmesi”(ÇHS), on sekiz yaşın altında olanları çocuk olarak tanımlayarak başlamaktadır. Devletler, çocukların haklarına eksiksiz biçimde saygı gösterilmesini sağlayacak önlemleri almakla yükümlüdürler. Anne–babanın rolü ve sorumluluğu, ihmal edildiği durumlarda ise devletin rolü ve sorumluluğu devam edecektir.

ÇOCUKLAR DONMAMIŞ BETON GİBİDİR.ÜZERLERİNE NE DÜŞERSE İZ BIRAKIR.

BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.