CANLILAR 1-Bitkiler;çiçekli bitkiler, çiçeksiz bitkiler. 2-Hayvanlar;omurgalı hayvanlar,omurgasız hayvanlar. 3-Mantarlar;şapkalı mantarlar,maya mantarları,kültür.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJEYİ HAZIRLAYAN Bahattin Karlankuş
Advertisements

CANLILAR DEYİNCE AKLA SADECE HAYVANLAR GELMEMELİDİR
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM,TANIYALIM
Canlılar.
HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
hazırlayanlar Ece ÇINAR 5-L 1572 Nisa Nur GÜNEŞ 5-L 1716
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ Tüm canlılar hücrelerden oluşur.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM ve TANIYALIM
ÇİÇEKSİZ BİTKİLER
BİTKİLER.
Yard. Doç. Dr. Neşet DEMİRCİ
CANLILAR 1.Bakteriler 2.protista 3. Mantarlar 4. Bitkiler 5. Hayvanlar.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
BENİ TANIMAK İSTER MİSİNİZ?
TC. MARMARA ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 186 İLKNUR BEKTAŞ 201 SELDA AKAY 3-C CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU ANDA BENİ GÖREMEZSİNİZ ŞİMDİ GELİYORUM.
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
ÇEVREMİZDEKİ CANLILARI TANIYALIM
YAKIN ÇEVREMİZDEKİ ORGANİZMALAR
ÇİÇEKLİ BİTKİLER Çiçek Sap Yaprak Kök
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI YAŞAM GRUBU ÜNİTE SUNUMU.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
? Bu canlıları gruplandırmasında arkadaşımıza yardım eder misiniz?
CANLILARI TANIYALIM Hz:İSMAİL BAŞPINAR.
Canlıları tanıyalım.
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
HAYVANLAR 1. HAYVANLAR Çevremizde yaşayan hayvanlar vücut yapılarına göre OMURGALI HAYVANLAR ve OMURGASIZ HAYVANLAR olmak üzere iki bölümü ayrılır.
Hazırlayan:K.Merve GÜNAY
MİKROSKOBİK CANLILAR SERRA NUR GÜRKAN.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, ÖĞRENELİM
KONULAR 1-BİTKİLER 2-HAYVANLAR 3-MANTARLAR 4-MİKROSKOBİK CANLILAR.
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
BİTKİ VE HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME Şehit Polis İsmail
HAYVANLAR ALEMİ.
OMURGALI HAYVANLARIN ÖZELLİKLERİ
Canlıların Dünyasını Gezelim ve Tanıyalım.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
MİKROSKOBİK CANLILAR.
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
Canlıların Çeşitliliği
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM
4. Sınıf fen ve teknoloji dersi Canlıların dünyasını gezelim
ÜNİTE : 5 CANLILAR DÜNYASI. CANLILARI SINIFLANDIRALIM Çevremizde birçok canlı vardır. Dünyada ismini sayamayacağımız çok canlı vardır. Kedi Gül.
4-MİKROSKOBİK CANLILAR
DERS: FEN BİLİMLERİ ÜNİTE: 5 CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM.
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME
FARKLI YERLERDE FARKLI CANLILAR
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
Doğadaki canlıların,aralarındaki benzerliklerine göre gruplandırılmasına ………………. Denilir Doğadaki canlıların,aralarındaki benzerliklerine göre gruplandırılmasına.
X A. CANLILARI NEDEN SINIFLANDIRIYORUZ? Büyüme, gelişme, çoğalma (üreme), beslenme, solunum yapma, uyarılara tepki verme ve hareket etme gibi ortak özelliklere.
BİTKİLER.
CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI
CANLILAR HAYVANLAR türüdür türüdür BİTKİLER e ayrılır e ayrılır
CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI
6.SINIF FEN BİLİMLERİ. KONU: BITKI VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELIŞME  Canlıların kendilerine benzer bireyler meydana getirmesine üreme ya da çoğalma.
6.SINIF FEN BİLİMLERİ. KONU: BITKI VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELIŞME  Canlıların kendilerine benzer bireyler meydana getirmesine üreme ya da çoğalma.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI.
Sınıf: KUŞLAR (AVES) KUŞLAR Arka üyeleri bacak, ön üyeleri kanat şeklindedir. Vücutları keratinden oluşmuş tüyler ile kaplıdır.
HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..
Canlılar.
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU ANDA BENİ GÖREMEZSİNİZ ŞİMDİ GELİYORUM.
Mikroskobik Canlılar.
Sunum transkripti:

CANLILAR 1-Bitkiler;çiçekli bitkiler, çiçeksiz bitkiler. 2-Hayvanlar;omurgalı hayvanlar,omurgasız hayvanlar. 3-Mantarlar;şapkalı mantarlar,maya mantarları,kültür mantarları,küf mantarlar,hastalık yapan mantarlar. 4-Mikroskobik canlılar.

BİTKİLER: ÇİÇEKLİ BİTKİLER:Kök,gövde,yaprak ve çiçek olmak üzere dört bölümden oluşur. En önemli özelliği çiçek ve tohuma sahip olmalarıdır. KÖK:Bitkiyi toprağa bağlar,topraktan su suda çözünmüş maddelerin emilmesini sağlar. Gerektiğinde su ve besin depolar. GÖVDE:Bitkinin dal,yaprak,çiçek ve meyve gibi kısımlarını taşıyan toprak üstünde kalan bölümdür. Bitkiyi dik tutar köklerle emilen su ve madensel maddeleri yaprak ve çiçeklere iletir.

YAPRAK:Gövde ve dallar üzerinde bulunan değişik biçimlerdeki yeşil renkli yapılara denir. Fotosentez (besin üretme), solunum, terleme ve boşaltım gibi yaşamsal faaliyetleri gerçekleştirir. ÇİÇEK:Çiçekli bitkilerde üreme organı çiçektir. Meyve ve tohum oluşturur.Bir çiçek dıştan içe doğru çanak yaprak,taç yaprak,erkek organ,dişi organ bölümlerinden oluşur.

ÇİÇEKSİZ BİTKİLER:Genellikle çölde,nemli topraklarda,ağaç gövdelerinde,bataklıklarda ve denizlerde yaşayan çiçeği ve tohumu olmayan bitkilerdir. Karayosunu,eğrelti otu, kibrit otu,at kuyruğu ve ciğer otu örnek verilebilir. Bu bitkiler çiçekleri olmadığı için tohum oluşturamaz. Çiçekli bitkiler gibi fotosentez yaparak besin üretirler.

HAYVANLAR:Omurgalı hayvanlar Omurgasız hayvanlar. Omurgalı hayvanlar:Balıklar,kurbağalar,sürüngenler,kuşlar ve memeliler olmak üzere beş sınıfta incelenir. Balıklar:Suda yaşar,solungaç solunumu yapar,yumurtayla çoğalırlar. Vücutları pullarla kaplıdır. Kurbağalar:Hem karada hem suda yaşayan, kaygan ve nemli derileri olan hayvanlardır. Karada akciğer solunumu suda deri solunumu yapar.

Sürüngenler:Kalın, kuru ve pullu deriye sahiptirler. Akciğer solunumu yaparlar,yumurtlayarak çoğalırlar. Kuşlar:Vücutları tüylerle kaplıdır. Ön üyeleri kanat şeklini almıştır. Bazıları uçabilir bazıları uçamaz. Akciğer solunumu yaparlar. Yumurtayla çoğalırlar. Memeliler:Doğurarak çoğalırlar. Yavrularını sütle beslerler. Otla ve etle beslenirler.

OMURGASIZ HAYVANLAR:Vücutlarında kemik ya da kıkırdaktan yapılmış iskeleti ve omurgası olmayan hayvanlardır. Bu hayvanları bütün olarak tutan en dıştaki kabuklarıdır. Deniz anası,deniz yıldızı,sünger,mercan Ahtapot, midye,salyangoz Solucan Böcekler,örümcek,kelebek,akrep gibi sınıflara ayrılırlar.

MANTARLAR:Genellikle nemli,ılık,karanlık ve besin bakımından zengin ortamlarda yaşarlar. Yaprakları olmadığı için besin yapamazlar. Basit yapılı canlılardır. Şapkalı mantarlar Küf mantarları Maya mantarları Hastalık yapan mantarlar gibi gruplara ayrılırlar.

MİKROSKOBİK CANLILAR:Bitkiler,hayvanlar ve mantarlar gözümüzle görebildiğimiz canlılardır. Bunların dışında sadece mikroskopla görebileceğimiz kadar küçük canlılarda vardır. Bunlara mikroskobik canlılar denir. Yararlı ve zararlı türleri vardır. Sütten peynir ve yoğurt, üzüm suyundan sirke yapılmasında yararlı rol oynarlar. Virüs ve bakteriler çeşitli hastalıklar yaparak zarar verirler.