HASTA MUAYENE VE TAKİP FORMU Adı:  (___)________ Meslek :  __/__/___  Soyadı:Adres: HASTA TARAFINDAN DOLDURULACAK EvetHayır 1. GENEL HERHANGİ BİR HASTALIĞINIZ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KENDİLİĞİNDEN İYİLEŞMİŞ HORİZONTAL KÖK KIRIĞI: ÜÇ VAKA RAPORU YAMAN Y 1, ÜNGÖR M 1, AYDIN Ü 2 1. ENDODONTİ ANABİLİM DALI 2. AĞIZ, DİŞ VE ÇENE RADYOLOJİSİ.
Advertisements

OLGU SUNUMU Dr. Bilun Gemicioğlu.
AİLE HEKİMLİĞİNDE KBB HASTALIKLARINA PRATİK YAKLAŞIMLAR VAKA SUNUMLARI
Operasyon Öncesi Hazırlık
HASTA YARALININ BİRİNCİ VE İKİNCİ DEĞERLENDİRMESİ.
Acil Olguya İlk Yaklaşım
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sağlık Çalışanları -
GERİLİM TİPİ BAŞ AĞRISI
EL BİLEGİ MR GöRÜNTÜLERİ
TEMEL MÜZİK BİLGİLERİ.
WEB TABANLI BİLGİ FORMLARI EĞİTİMİ İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Bil.İşl. Ve Sağlık İstatistikleri Şubesi Bil.Uzm.Hem.Aslı İŞLEK 2008.
Nöralterapi Dr.Sedat Yıldız Süleyman Demirel Üniversitesi
Op. Dr. Mehmet Ali TUNÇBİLEK Kulak Burun Boğaz Uzmanı
CA, Erkek, 71 y. Yakınma: Birgün önce ani göz kararması, baş dönmesi ve 20 dakika süren bayılma ve ayıldığında bulantı, kusma Acil servise başvuru: Öksürük.
Solunum Sistemi Hastalıklarında Anamnez, Fizik Muayene ve Semptomlar
OLGU 4 Prof. Dr. Hidayet SARI.
OLGU 11 Prof. Dr. Hidayet SARI.
Yard. Doç. Dr. Özlem Solak AKÜ FTR AD
OLGU 5 Prof. Dr. Hidayet SARI.
OLGU 3 Prof. Dr. Hidayet SARI.
PROTEZ NEDİR? ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
DOKTORLUK.
DOKTORLUK Yiğit Özdemir 4/C sınıfı No:573.
OLGU 6 Prof. Dr. Hidayet SARI.
ADENOTONSİLLEKTOMİ SONRASI KARDİYAK FONKSİYONLARDAKİ DEĞİŞİMİN MİYOKARDİYAL PERFORMANS İNDEKSİ VE TRİKÜSPİT ANÜLER DÜZLEM SİSTOLİK HAREKET İLE DEĞERLENDİRİLMESİ.
OKSİJEN TEDAVİSİ ve KULLANILAN ARAÇLAR
24 yaşında Bayan İzmir Öğretmen
Temporal kemik bt.
OLGU 8 Prof. Dr. Hidayet SARI.
OLGU 7 Prof. Dr. Hidayet SARI.
OLGU 10 Prof. Dr. Hidayet SARI.
EPİKRİZ RESMİ OLARAK GEÇERLİ BİR SAĞLIK RAPORU DEĞİLDİR.
OLGU 2 Prof. Dr. Hidayet SARI.
DİZ VE AYAK BİLEĞİ.
KBB’DE YABANCI CİSİMLER
Tosun A, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı
DİZ AĞRISI OLAN HASTA AYIRICI TANISI
Yrd.Doç.Dr.Mehmet Halıcı
FİZYOTERAPİDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız sindirim kanalının girişidir. Ağızdaki olumsuzluklar diş sağlığının bozulmasına, sindirimin olumsuz etkilenmesine yol açar.  
POSTUR ANALİZİ Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto
MUAYENE YÖNTEMLERİ Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Alerji-İmmünoloji Bilim Dalı Olgu Sunumu 29 Eylül 2015 Salı Yandal Ar. Gör.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI DİŞ HEKİMİ EMİNE ORUÇ.
MUAYENE YÖNTEMLERİ Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto
BAŞ AĞRISI.
NEFROLOJi BD OLGU SUNUMU
İç Hastalıkları Olgu Sunumu Arş.Gör. Dr. Tuba Şahbazoğlu.
Aile Hekimliğinde Anamnez ve Genel Muayene Zekeriya AKTÜRK Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD 28 Eylül 2015
HASTA / YARALININ OLAY YERİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ
20 Yaş Dişleri.
KURU GÖZ SENDROMU Serkan ASLAN.
DESTEKLEYİCİ PERİODONTAL TEDAVİ
Tire Devlet Hastanesi HOŞGELDİNİZ.
78 yaşında kadın hasta bilinen DM,HT,KAH ve bilateral gonartrozu olup sağ dizden protez operasyonu geçirmiş(5 yıl önce) ve sağ el bileğinde karpal tünel.
MEME VE AKSİLLA.
KAS-İSKELET SİSTEMİ.
&. -Ağrılı, uzun süren ameliyatlar -Sinüs lifting ve kemik tozu gibi pahalı ileri cerrahi uygulamaları -Protezleri takamadan aylarca iyileşme süresi.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSHANE PROGRAMI.
Karadeniz Teknik Üniversitesi
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF DERS PROGRAMI A GRUBU.
TAM PROTEZ SORUNLARI.
Tedavimi Değiştirmeyelim
Tendon Dokusu Kas grubunda yaralanma olasılığı olan diğer bir doku ise, kasları kemiklere bağlayan tendondur Prof. Dr. Fehmi TUNCEL - Kas-iskelet.
FON AKIŞ TABLOSU ….
HAREKETLİ BÖLÜMLÜ PROTEZLERDE OKLÜZYON
Sunum transkripti:

HASTA MUAYENE VE TAKİP FORMU Adı:  (___)________ Meslek :  __/__/___  Soyadı:Adres: HASTA TARAFINDAN DOLDURULACAK EvetHayır 1. GENEL HERHANGİ BİR HASTALIĞINIZ VAR MI? 2. İLAÇ KULLANIYOR MUSUNUZ? 3. AĞRI ŞİKAYETİNİZ VAR MI? NEREDE?BAŞTA GENEL BİR AĞRI ŞAKAK BÖLGESİ KULAK CİVARI BOĞAZ VE NE ZAMAN?SABAH GÜN AKIŞINDA BELİRSİZ ARALIKLARLA BELİRLİ BİR SEBEPLE BAŞLAYAN AĞRI ÇENE EKLEMİ VEYA ŞAKAK BÖLGESİNDEKİ RAHATSIZLIK NE ZAMANDAN BERİ DEVAM ETMEKTE ? 5. AĞZINIZDA BİR VEYA BİR KAÇ DİŞTE AĞRI VEYA HASSASİYET (SIZLAMA) VAR MI? 6. ÇİĞNEME SIRASINDA VEYA AĞZINIZI AÇARKEN ZORLUK VAR MI? 7.DİŞLERİNİZİ GICIRDATMA VEYA SIKMA ALIŞKANLIĞINIZ VAR MI? 8. GEÇMİŞ YILLARDA VEYA YAKIN ZAMANDA KAZA GEÇİRDİNİZ Mİ VEYA BİR DARBE ALDINIZ MI? 9. HERHANGİ BİR HEKİME TEDAVİ OLDUNUZ MU?  DOKTOR  DİŞHEKİMİ  UZMAN DOKTOR DİŞHEKİMİ TARAFINDAN DOLDURULACAK 1.BULGULAR 2.BULGULAR ANAMNEZ BİLGİLERİ ÖN TANI TANI 1.Seans: 2.Seans: 3.Seans: 4.Seans:     © 1999 TOTAL-PARSİYEL PROTEZ BİLİM DALI TME ÜNİTESİ

AĞRI BÖLGELERİ SAĞ SOL 1.EKLEM SESLERİ S = Sürtünme T = Tıklama AÇMAKAPAMA STST Sağ Sol Başlangıç Orta Son 2. ALT ÇENE HAREKETİ 2.2 MAKSİMUM AĞIZ AÇIKLIĞI AKTİF mm Ağrı.... PASİF mm Ağrı ENGELLEME VAR YOK AÇMA 2.3 HAREKETİN ŞEKLİ KAPAMAIP RKP SAĞSOL SAĞ LATERAL H. SOL LATERAL H. 3. PARAFONKSİYON İLE İLGİLİ BİLGİLER DİŞ SIKMA - GICIRDATMA GECE - GÜNDÜZ 4.PALPASYON     sağsolsağsolsağsolsağsolsağsolsağsolsağsolsağsolsağsol TME POSTERIOR TME LATERAL m.MASSETER (DERİN) m.MASSETER (YÜZEYEL) m.TEMPOROLIS ANTERIOR m.TEMPORALIS POSTERIOR m.SUBOCCIPITALIS m.DIGASTRICUS POSTERIOR m.STERNOCLEIDOMASTOIDEUS m.PTERYGOIDEUS LATERALIS m.PTERYGOIDEUS MEDIALIS m.TRAPEZİUS TEMPORAL TENDON 5. DİŞ TABLOSU   7. İLERİ BULGULAR 6. OKLUZYON IP = RKPEVET - HAYIR RKP’den IP ye olan kayma DÜZ mm SAĞA DOĞRU mm SOLA DOĞRU mm OVERBITE mm OVERJET mm INTEROKLUZAL ARALIK mm ÖN DİŞLERİN TEMASI (VAR – YOK) RKP IP INTERKUSPAL SAĞ LATERALSOL LATERAL MAKSİMUM PROTRUZYON