Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

78 yaşında kadın hasta bilinen DM,HT,KAH ve bilateral gonartrozu olup sağ dizden protez operasyonu geçirmiş(5 yıl önce) ve sağ el bileğinde karpal tünel.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "78 yaşında kadın hasta bilinen DM,HT,KAH ve bilateral gonartrozu olup sağ dizden protez operasyonu geçirmiş(5 yıl önce) ve sağ el bileğinde karpal tünel."— Sunum transkripti:

1 78 yaşında kadın hasta bilinen DM,HT,KAH ve bilateral gonartrozu olup sağ dizden protez operasyonu geçirmiş(5 yıl önce) ve sağ el bileğinde karpal tünel sendromu nedeniyle opere olmuş.2 yıl önce başlayan ve zamanla büyüyen sağ el bileği dorsalinde radioulnar distaline lokalize ortalama 4*3 cm boyutunda yumuşak doku şişliği mevcut(şekil 1). Muayenesinde sağ el bileğinde fleksiyon ve ekstansiyon kısıtlılığı, yumuşak doku şişliği, Diğer muayene bulguları doğal.

2 LAB: RF (-), AntiCCP (-),sedim:33, CRP:0,3 Diğer laboaratuar parametreleri normal. Geç tbc yok,ailede tbc öyküsü yok Akciğer grafisi normal.

3

4

5

6 patoloji

7 Sorular 1.Mevcut klinik,görüntüleme ve patolojik bulgular ışığında izole bir romatoid artrit hastası mı kabul edelim? 2. Ayırıcı tanıda neler düşünebiliriz? 3. Bir sonraki aşamada total cerrahi eksizyon bir seçenek olabilir mi? Teşekkürler


"78 yaşında kadın hasta bilinen DM,HT,KAH ve bilateral gonartrozu olup sağ dizden protez operasyonu geçirmiş(5 yıl önce) ve sağ el bileğinde karpal tünel." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları