1- İmam Hatip Okulları nedir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1- İmam Hatip Okulları nedir?
Advertisements

Diyadin İmam Hatip Lisesi Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam.
dİn kültürü ve ahlak bİlgİsİ
REHBERLİK VE VE KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ MERKEZİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi ile;  Resmi Fen Liselerine,  Özel Fen Liselerine,  Sosyal Bilimler Liselerine,  Anadolu Liselerine,  Anadolu.
 1 – 5 Yaş Grubu  6 Yaş Anaokulu  7 – 16 Yaş İlk öğretim  Lise Eğitimi İSVEÇ EĞİTİM SİSTEMİ.
İMAM HATİP ORTAOKUL VE LİSELERİ MÜDÜRLERİ TOPLANTISI GÜNDEMİ 1- Açılış ve Tanışma 2- Memnuniyet Anketi Analizi 3-Değerlendirme (Sayın Kâmil AYDOĞAN) 4-İlimizdeki.
MADENBOYU İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL OLACAK ? TEOG TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK? Tercihler öğrencinin; Yerleştirme Esas Puanı(YEP) doğrultusunda açıklanan.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
TEOG PUANI İLE LİSE TERCİH AŞAMALARI AYSEL ÖZMUTLU 24 KASIM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
Vizyon Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen,
AKKUŞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 2016.
%68 % 32 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ İMAM HATİP ORTAOKULLARI EĞİTİM İÇERİĞİ.
Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 37 Öğrenci Sayısı : 1051 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 34 Fen Laboratuarı Sayısı :
T.C. ALTINDAĞ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM - YÖNELTME Ankara, 2016.
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 6 Öğrenci Sayısı : 211 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 24 Fen Laboratuarı Sayısı :3 BT(Bilgisayar)
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
İNGİLTERE.
BEYŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
GÖLCÜK İMAM HATİP ORTAOKULU
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı Bilgilendirme Sunusu
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ TANITIM PROGRAMINA
ESENLİ BİLAL ŞAHİN İMAM HATİP ORTAOKULU
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
FELSEFE BÖLÜMÜ.
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
ORTAOKULA GEÇİŞ.
MİLLİ BİLİNCİ OLUŞTURMAK İYİ İNSAN, İYİ VATANDAŞ YETİŞTİRMEK
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
DEMETEVLER KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Eğitim; bireyin davranışlarında, kendi yaşantısı yoluyla,
NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
Müfitcan ÖZKÖYLÜ CUMHURİYET İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
YENİ SINAV SİSTEMİ   REHBERLİK SERVİSİ.
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Medya okuryazarlığı eğitimi dersi
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
2017 ÖSYS YGS-LYS DEĞİŞİKLİKLERİ.
PETKİM ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Geliştirme Genel Müdürlüğü
ÖZEL ATACAN ORTAOKULU LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) ( )
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
FELSEFE BÖLÜMÜ.
Liselere Geçiş Sınavı;
Geliştirme Genel Müdürlüğü
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sosyal Bilgilerde Değer Eğitiminde Biyografi Kullanımı
Sunum transkripti:

1- İmam Hatip Okulları nedir? İmam Hatip Okulları ortaokul ve lise bölümlerinden oluşmaktadır. Normal ortaokul ve lise müfredatına ek olarak dini ve ahlaki eğitim veren, mesleğe ve üniversiteye öğrenci yetiştiren, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi devlet okullarıdır.

KUTLUDÜĞÜN İMAM -HATİP ORTAOKULU MESLEKİ GELİŞİM SEMİNERİ

NEDEN İMAM-HATİP ORTAOKULU

2- İmam Hatip Okullarının temel gayesi nedir? İmam Hatip Okullarının temel gayesi kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, inançlı gençler yetiştirmek; 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak onları hayata hazırlamak; insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak onları yetiştirmektir

3- İmam Hatip Okulları nasıl bir programa sahiptir? İmam Hatip Okulları sosyal, beşeri, fen bilimleri ile birlikte İslami ilimleri aynı müfredat altında göstermesi bakımından Türkiye’ye özgü bir tecrübedir.

4- Normal ortaokullarda ve liselerde görülen zorunlu derslerin tamamı İmam Hatip Okullarında var mıdır? Evet, zorunlu derslerin tamamı İmam Hatip Okullarında mevcuttur. Öğrencilerimiz diğer ortaokul ve lise öğrencilerinin sahip oldukları bilginin yanı sıra İslam dininin temel kaynaklarını ve yöntemlerini doğru kaynaklardan ve formasyon sahibi eğitimcilerden edinmektedirler

5- İmam Hatip okullarında yabancı dil eğitim var mıdır? Evet, İmam Hatip Okullarında en az iki yabancı dil öğrenilebilmektedir. Arapça’nın yanı sıra İngilizce de öğrenilebilir.

6- Aileler niçin İmam Hatip Okullarını tercih etmeli? Kurumlarımız manevi değerlerine bağlı, topluma faydalı, düşünen ve düşündüğünü söylemekten çekinmeyen, hitabeti kuvvetli, araştırmayı seven aktif gençler yetiştirmeyi ilke edinmesiyle ailelerin ve öğrencilerin tercih sebebidir

7- İmam Hatip Okullarından nasıl insanlar yetişir? Okullardan hemen her mesleğe yönelmiş saygın kişiler mezun olmuştur. Bilim, kültür, sanat, eğitim, siyaset ve iş dünyasında önde gelen birçok kişi İmam Hatip mezunudur

8- İmam Hatip Okullarında kötü alışkanlıklar ve suç oranları diğer okullara oranla nasıldır? Gençlerimize bu okullarda değerler eğitimi verildiği için kötü alışkanlıklar yok denecek kadar azdır.

9- Normal ortaokullarla İmam Hatip Ortaokulu arasında ders saati farkı var mı? Normal okullarda haftalık ders saati 35, İmam Hatip Ortaokullarında 36’tır. 10-Normal ortaokullardan farklı olarak İmam Hatip Ortaokullarında ek olarak ne gibi dersler vardır?

10-Normal ortaokullardan farklı olarak İmam Hatip Ortaokullarında ek olarak ne gibi dersler vardır? Arapça, Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler gibi dersler zorunlu olarak  verilmektedir.

11-İmam Hatip Ortaokullarında Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim derslerinin içeriği nasıl olacak? Kur’an-ı Kerim’i yüzünden kurallarına uygun bir şekilde öğrenmenin yanında, Kur’an’ın mesajlarını anlamak ve hayata geçirmek için gerekli eğitim ve öğretim verilmektedir.

12- İmam Hatip Ortaokulu mezunları Anadolu ve Fen Liselerine girişte herhangi bir sorunla karşılaşacak mı? İmam Hatip Ortaokullarında normal okullardaki kadar matematik ve fen dersleri vardır. Herhangi bir katsayı ve buna benzer uygulamalarla karşılaşılmadan istenilen Anadolu ve Fen Liselerine gidebileceklerdir

13- İmam Hatip Ortaokullarından İmam Hatip Liselerine geçiş mümkün müdür? Evet, mümkündür. Bunan yanı sıra istedikleri meslek, spor, sanat, sosyal bilimler gibi lise bölümlerine gidebilirler

15- İmam Hatip Lisesi mezunları Polis Okullarına gidebiliyor mu? Evet, gidebiliyorlar. 

16- İmam Hatip Okullarına kayıt için ne yapmalıyım? İlköğretim dördüncü sınıfı bitiren öğrenci velisi aracılığıyla kendisine en yakın İmam Hatip ortaokuluna öğrencisinin nüfus cüzdanı ile başvurmak suretiyle kaydını yaptırabilir.