Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİT’in Günlük Yaşamdaki Önemi
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
HAYRİ ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A LANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Aşağıdakilerden hangisi bilginin tanımı değildir ?
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Uzaktan Eğitim Sürecinde Materyal Ortam ve Teknoloji Tasarımı Yusuf DOĞANAY.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM © TemplatesWise.com 1.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
BİLGİ ve VERİ GÜVENLİĞİ
Program Tasarım Modelleri
BBY469 Öğretim Yönetim Sistemleri Turgay Baş 1.
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
İşletmelerde Tesis Yönetimi
Uzaktan eğitim; - eğitim sisteminden doğan yüksek maliyeti düşürme, geleneksel eğitim modelinden daha yüksek verimin alındığı sanal sınıf ortamında.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
İMKANLARIMIZ Okulumuzda 9 derslik, 235 aktif öğrenci vardır.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
İletişimin Zamanda yolculuğu
7.SINIFLAR TEKNOLOJİ TASARIM
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
DİJİTAL VATANDAŞLIK ve E – DEVLET
Prof Dr. Hakan Kahyaoğlu
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
BİLGİSAYAR ÇEŞİTLERİ.
Ağ İşletim Sistemleri Öğr. Gör. Arif DAŞ.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
BİLGİ TOPLUMU.
Program Tasarım Modelleri
BİLGİ GÜVENLİĞİ Güvenli Şifre Oluşturma Bilgi Gizliliği ve Güvenliği
Dersin içeriğinin ve kaynaklarının tanıtılması
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME YAKLAŞIMI
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
AKILLI SINIF NEDİR? Görsel ve işitsel elektronik teknolojilerin kullanılarak, bir sınıfın özel olarak tasarlanmasıyla, derslerin daha anlaşılabilir ve.
ESKİ ZAMANLARDA TEKNOLOJİ Buse Beren Eğrilmez
UZAKTAN EĞİTİM.
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Materyallerin Katkıları Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Bilgi Teknolojileri Hafta 01
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Hata ayıklama da denilen programlama hatalarını bulma ve düzelme işlemine ne denir? a) Veri b) Yazılım c) Bug d) Debugging e) Donanım.
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması.
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Çağdaş Gelişmeler Işığında Ana Dili Öğretimi
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi  Bilgi, İletişim ve Teknoloji Kavramları  Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Önemi  Bilgi ve İletişim Teknolojileri Faydaları  Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanım Alanları

Bilgi Nedir? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçeklerdir. İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünüdür.

Bilginin bir göndericiden bir alıcıya aktarılma sürecidir. İletişim Nedir? Bilginin bir göndericiden bir alıcıya aktarılma sürecidir.

Teknoloji Nedir? İnsanoğlunun tasarlayarak ürettiği ya da uygulamaya koyduğu faydalı, faydasız veya zararlı her türlü aletler ve araçlardır.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Nedir? Bilgi ve iletişim Teknolojileri, bilgiye ulaşılmasını ve bilginin oluşturulmasını sağlayan her türlü görsel, işitsel, basılı ve yazılı araçlardır.

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Önemi Bilişim teknolojisi günlük insan yaşamının merkezindedir. Bilgiyi saklayan, işleyen ve iletişimini sağlayan da teknolojidir. İnsanlar bilişim teknolojisindeki gelişmelerden olumlu ve olumsuz yönde etkilenirler. Kısacası insan teknolojiyi, teknolojide insanı etkiler.

İletişim Teknolojilerinin Avantajları Maliyetleri azaltır ve verimliliği artırırlar. Veri girişini kolaylaştırır Zaman tasarrufu sağlar. Kâğıt kullanımını azaltır ve tasarrufu sağlar. Anlık iletişimi kolaylaştırır.

İletişim Teknolojilerinin Avantajları Maliyetleri azaltır ve verimliliği artırırlar. Bilgiye kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmayı sağlar. Veri girişini kolaylaştırır Zaman tasarrufu sağlar. Kâğıt kullanımını azaltır ve tasarrufu sağlar. İletişim ve hızlı haberleşmeyi sağlar. Bilginin kolay ve güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar. Hayatı kolaylaştırır.

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Eğitimdeki Amaçları Veli, okul, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki işbirliğini geliştirmek. Öğrenme ortamlarını, eğitimsel yazılımlar, uygulama yazılımları ve eğitsel oyunlarla destekleyerek eğitimin kalitesini arttırmak. Bilişim Teknolojilerini eğitimin her kademesindeki öğrenme ortamlarında kullanmak. Öğrenciyi pasif öğrenme ortamlarından kurtararak kendi kendine aktif bir şekilde öğrenme yeteneği kazanmasını sağlamak.

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanıldığı Alanlar Sağlık Alanında Eğitim Alanında Güvenlik Alanında Mühendislik Alanında Gazetecilik alanında Sosyal Medya Alanında Alışveriş Alanında Ulaşım Alanında Ticaret & Bankacılık alanında

1- Sağlık Alanında: Teknoloji sayesinde hastalıklar erken fark edilmektedir. Aynı zamanda hastalıkların tedavilerinde önemli gelişmeler sağlanmaktadır. Bu sayede birçok hayat kurtulmaktadır. Aynı zamanda bilgisayar ortamında ya da telefonla kolaylıkla muayene için randevu alınabilmektedir. Randevu sisteminin numarası 182’dir. https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/

1- Eğitim Alanında: Gelişen teknoloji ile kitaplar dolusu bilgi, bellekler ve disklere yüklenerek taşınabilmektedir. Bir çok üniversitede ve eğitim kurumunda uzaktan eğitimler yapılmaktadır. hatta günümüzde online sınavlar düzenlenmektedir.

1- Mühendislik Alanında: Günümüz teknolojisiyle inşaat sektöründe ve mimari alanda hızlı gelişmeler yaşanmaktadır.

1- Gazetecilik Alanında: Günümüz teknolojisiyle yazılı olan birçok materyal online olarak hizmet sunmaktadır. Ayrıca online gazetecilik sayesinde haberlere bir gün sonra değil anında ulaşabilmekteyiz.

1- Sosyal Medya Alanında: Sosyal medya ile aynı anda yüzlerce arkadaşımız ile iletişime geçebiliyoruz. Ne düşündüğümüzü tüm çevremize yayabiliyoruz.

1- Alışveriş Alanında: Online alışveriş siteleri ile yüzlerce km uzaklıkta merkezi bulunan ya da ülkemizde bulunmayan bir ürüne dahi kolaylıkla ulaşabiliyoruz.

1- Ulaşım Alanında: Ulaşım alanındaki gelişmeler ile internet üzerinden online bilet alınabilmektedir. Ayrıca Gps’ler sayesinde bir adresi rahatlıkla bulabiliriz.

1- Bankacılık Alanında: Bankalardaki bir çok işlemler online olarak gerçekleşebilmektedir.

TEŞEKKÜRLER