KÜÇÜK FİL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KÜÇÜK FİL.
Advertisements

Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
Dosya Yönetimi Dosya, Klasör ve Sürücüler HÜSEYİN ALİOSMANOĞLU.
OKULA UYUM OKUL FOBİSİ. Okul Fobisi Değil, Anneden Ayrılma Korkusudur.
Güçlü ve kararlı ol. Tanrın RAB'bin verdiği görevleri yerine getir. Onun yollarında yürü ve Musa'nın yasasında yazıldığı gibi Tanrı'nın kurallarına, buyruklarına,
DUYGUSAL VE ABARTILI İFADELER
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
DERS :FEN VE TEKNOLOJİ KONU:BASİT MAKİNELER
MELİKE DEMİRDAĞ ARKADAŞ ARKADAŞ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?
Tatlı çocuk… Küçük Luis parkta oynarken Babasının arabasının İçinde Mari teyze olduğu halde ormana doğru Gittiğini gördü.Merak içinde arabayı takip etti.
Şehit Öğretmenlerimize Tıklamadan, sesli izleyiniz.
Benim Yerim Neresi? Hikmet SIRMA. Yavru karga artık büyümüş, ilk defa uçmak üzere uçsuz bucaksız gökyüzüne kanat çırpmaya başlamıştı.
Yıllar önce bir Millî Eğitim Bakanı’nın makam odasının kapısı çalındı. İçeriden kararlı ve tok bir ses, ''Girin'' diye seslendi. Oldukça mütevâzı’ döşenmiş.
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
İSİM TAMLAMALARI  Tanımlı kavram haritası  Cevaplı test soruları (17 soru)
YEDİEYLÜL İLKOKULU Kişisel Sınırlarımız Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Nisan 2014.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
Zaten onlarla adaştı... Adı : Gül 'dü...
Öğretmenim! Bana Herkesi Sevmeyi Öğret
Düzgün ve Doğru Yapacağız, Adam Gibi Adam Olacağız.
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1
Sunumu Hazırlayan: Emel Özdemir © Her hakkı Saklıdır.
HANSEL VE GRATEL.
ASKIDA KAHVE.
Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı
ASKIDA KAHVE.
EŞSİZ YUVAM TEMASI ETKİNLİKLERİ 2
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
REHBERLİK SERVİSİ.
EŞYALAR KONUŞUYOR Ceren, o gün okuldan eve gelince çantasını bir kenara atıp,giysilerini bile çıkarmadan yatağa uzanmıştı.Ama çok geçmeden uyuyakaldı.
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
Ayın Öğrencisi Belgesi
İNANILMAZ AMA GERÇEK. > Okulun ilk gününde 5
ELİ ÖPÜLESİ CAN ÖĞRETMENLERİM KAÇ ALIŞKANLIĞIMIZ VAR DERSİNİZ?
KURT AİLESİ.
Yaşlanmanın ayrıcalıkları …
Yaşlı Bilge Adam Başlamak için tıklayın..
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
ŞİİR : Ali Uluraspa  SESLENDİREN : Bedirhan Gökçe.
SONBAHAR.
Yaşlılar için felsefe George Carlin 102 yaşında (Sevimli bir ihtiyarcık) TÜRKÇEYE ÇEVİREN : ONUR AYANGİL SONUNA KADAR OKUMAZSANIZ, YAŞAMINIZDAN BİR GÜN.
Sevgi çiçekleri.
Bugün neler öğreneceğiz?
Bir Bakan Ve İki Çocuk.
ÇOCUKLARDA MAHREMİYET EĞİTİMİ 1. Duyguları İfade etme 2
ASKIDA KAHVE.
Eklerle Kelime Türetelim
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
Bedirhan Gökce'nin Siir Albümünden
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Bir varmış bir yokmuş. Büyüdüğü zaman ne olacağını çok merak eden bir çocuk varmış…
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
-asan –asta oldu. –ülya –anım ı-lamur Yaptı. -oroz çorbası yaptı.
VELİ SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
6. Sınıf 2. Ünite: Namaz ÜNİTE KONULARI Namaz İbadeti ve Önemi
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
Hayatta,birinin eksikliğini hissettiğimiz
DÜNYADA ÇALIŞILABİLECEK EN İYİ ŞİRKET SEÇİLDİ
gez gür gel kaygı gezgin gelinlik göz gül git saygı güzel Gülderen
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

KÜÇÜK FİL

Ormanda yaşayan küçük fil çok unutkandı Ormanda yaşayan küçük fil çok unutkandı. Arkadaşları yıkanmayı, dişlerini fırçalamayı hep hatırlatırlardı. Fakat küçük fil bunları yapmayı hep unuturdu. Unutmadığı tek şey yemek yemekti. O yemek zamanlarını hep hatırlardı. Küçük fil kahvaltıda meyve püresi yer, süt içerdi. Öğle yemeğinde ıspanak, akşam yemeğinde patates ve fıstık yemeği çok severdi. Bazen de annesi ona karpuz verirdi. Küçük fil en çok da karpuz yemeği severdi.  

Ormanda yaşayan diğer fil yavruları harfleri öğrenmişlerdi Ormanda yaşayan diğer fil yavruları harfleri öğrenmişlerdi. “Teşekkür ederim, Lütfen” demesini biliyorlardı. Okulda Küçük fil büyüdü, fakat büyüdükçe daha da unutkan oldu. Anne ve baba fil onun her şeyi unutmasına çok üzülüyorlardı. Bir gün küçük filin öğretmeni “Unutmaması için kuyruğuna ip bağlayın” dedi. Fakat o da işe yaramadı. Küçük fil her şeyi unutmaya devam etti. öğretmenlerinin öğrettiği şiirleri, şarkıları hatırlıyorlardı. Yalnız bütün bunları unutan biri vardı, o da Küçük fildi. Ama küçük fil yemek zamanını hiç unutmuyordu, hele karpuz olduğu zaman.

Bir gün anne fil “Haydi pazara git en büyük ve en sulu karpuzu al gel, ama sakın unutma” dedi. Küçük fil, “Böyle bir şeyi nasıl unutabilirim” dedi. Sevinçle ormanı geçti ve Pazar yerine geldi. Fakat annesinin ne istediğini unuttu. Satıcı Küçük file yardım etmek için “Acaba şeker, tuz ya da sabun mu alacaktın?” diye sordu. Küçük fil “Hayır” dedi. Satıcı “Acaba çay, kahve veya peynir mi?” diye sordu. Küçük fil yine “Hayır” dedi. Zavallı Küçük fil bir kenara oturdu. Düşündü düşündü fakat bir türlü hatırlayamadı. O kadar uzun düşündü ki sonunda çok acıktı. Canı ıspanak, patates en çok da karpuz istiyordu. Küçük fil “Karpuz” diye bağırdı. “Hatırladım, kocaman ve sulu bir karpuz istiyorum” dedi. Hayatında ilk kez bir şeyi hatırlayabilmişti.

Küçük fil kocaman bir karpuzla eve döndü Küçük fil kocaman bir karpuzla eve döndü. Annesi ona üç büyük dilim karpuz verdi. İştahla karpuz dilimlerini çabucak yedi. “Bundan sonra bende arkadaşlarım gibi her şeyi hatırlayacağım” dedi. Küçük fil sözünü tuttu. Artık pijamalarını yerine koymayı, yıkanmayı, dişlerini fırçalamayı hatırlıyordu, tıpkı diğer fil yavruları gibi. Küçük fil harfleri hatırlıyordu. “Teşekkür ederim, Lütfen” demeyi hatırlıyordu. Hatta doğum gününü bile hatırladı. Anne ve baba fil çok seviniyorlardı. Annesi “Doğum gününü kutlamalıyız” dedi. Küçük filin doğum günü partisi çok eğlenceli oldu. Arkadaşları ona doğum günü hediyesi getirmişlerdi. Küçük fil onlara “Teşekkür ederim” demeyi unutmadı