PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
DEZAVANTAJLı ÇOCUKLARDA EĞITIM HAKKı YENI ORHANLı ORTAOKULU – ÖZGÜR KAYA.
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
Materyal Hazırlama Yönergesi Nisan, Materyal Ödevi2 Materyal Hazırlama Hazırlanan materyal vize sınavı yerine geçecek. Materyal ödevlerinin en son.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
ETKİLİ ÖĞRETİM İÇİN YÖNTEM VE TEKNİKLER
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
TEOG YAKLA Ş IRKEN 7. SINIF TEOG B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
ÖRGÜTSEL ADALET Adaletsizlik Nedir? Örgütlerdeki Adaletsizlikler?
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
S. R. Ranganathan ve Bilgi Hizmetlerinin Geleneksel İlkeleri
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
Program Tasarım Modelleri
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
İyilik Okulu Projesi Uygulama Süreçleri Dr Cemil Keskin
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU “VELİ UYUM” PROJESİ
KAVRAM HARİTALAMA Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
TEOG.
Öğretimin Uyarlanması
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ
Aile Atölyeleri Projesi
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
ZEE ZİHİN ENGELLİLERE BECERİ VE KAVRAM ÖĞRETİMİ
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
GAZİKENT İMKB ORTAOKULU
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Arş. Gör. Dr. Seyhan ERYILMAZ TOKSOY
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Etkili Öğretmen Kimdir?
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
1. İnsanların kurduğu bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan değerleri, normları, kuralları, doğru-yanlış ya da iyi-kötü gibi ahlaksal açıdan.
11. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 2 ELİF YÜKSEL FURKAN CAN ÖZMEN.
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Öğretim Yöntemleri ve Yaklaşımları
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
KİŞİSEL REHBERLİK.
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü.
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Geliştirme Genel Müdürlüğü
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
ABİDE (Akademik Becerilerin İzlenmesi ve DEğerlendirilmesi)
Sunum transkripti:

PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip, insan haklarına saygılı, kişiliğe değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; pozitif düşünen, öğrencilerin iyilik yapma, yardım etme, karşılıklı iyi ilişkiler kurma becerilerini geliştirerek iyilikte ve yardımseverlikte yarışan öğrenciler yetiştirmek; öğrencilerin çevresiyle olumlu ilişkiler geliştirmesini sağlamak; okullarımızın, aile ortamlarımızın, ülkemizin ve dünyamızın daha yaşanabilir, daha huzurlu bir hale gelmesine katkıda bulunmak.

PROJENİN UYGULANIŞI

İlkokul – Ortaokul Ve Lise Öğrencileri Uygulama Süresi 2017- 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Hedef Kitle İlkokul – Ortaokul Ve Lise Öğrencileri

Okul Müdürü; okulda rehber öğretmenin de dahil olduğu bir proje yürütme ekibi oluşturmalıdır.

Okul Müdürü ve proje yürütme ekibi öncelikle okul öğretmenlerine , okul aile birliği başkanı olmak üzere velilere projeyi anlatmalıdır.

Okul müdürlerine proje kartları toplantı sonunda dağıtılacaktır. Proje yürütme ekibi tarafından kartlar okul öğrenci sayısı kadar çoğaltılmalıdır. Proje öğrencilere anlatılmadan önce öğrencilere anket soruları sorularak ön bilgi ve düşünceleri alınmalıdır. Öğrencilere bir hafta boyunca farkındalık çalışmaları yaptırılmalıdır. Panoların oluşturulması, görsellerin hazırlanması, özdeyiş ve özlü sözlerin bulunması, hikayeleştirme, drama çalış-maları …vb.

Öğrencilerimize proje anlatılmadan önce sorulabilecek anket soru örnekleri ( bu sorular geliştirilebilir ve değiştirilebilir.): İyilik deyince ne anlıyorsunuz? Ne sıklıkta iyilikte bulunursunuz? En son kime ne şekilde iyilik yaptınız? İyilik yapan yardımsever insanların olmadığı bir toplumda ne tür sorunlarla karşılaşılır? Örnekler verebilir misiniz? İyilik/ yardım / yardımseverlik gibi başlıkların içinde yer aldığı değerler eğitimi nerede verilmelidir? Niçin? ( ev- okul-çevre) Bir önceki soruyla ilişkili olarak bu eğitim nasıl verilmelidir?

Yardım kurumları hakkında bilginiz var mı? Eğer bu yardım kurumları, grupları olmasaydı toplumda yardımlaşma nasıl sağlanırdı? Dünyada bir şeyleri değiştirmek, geride bir iz bırakmak için ne yapardınız? Çok büyük şeyler düşünüp, çok önemli bir şey mi yapardınız? Yoksa hiç yılmadan her gün ufak bir şey mi yapardınız? Gibi Eğitim öğretim yılı sonunda öğrencilere tekrar bir anket çalışması uygulanarak projeye ilişkin geri dönütler alınmalıdır. İnsanlara iyilik yaptığınızda nasıl tepkiler aldınız? İnsanlara iyilik yaptığınızda siz neler hissettiniz? Ve ilk anket soruları tekrar sorulup öğrencilerin ilk cevapları ve son cevapları arasındaki farklılık karşılaştırılabilir.

Kartlar öğrencilere dağıtılır. Kartların işleyişi anlatılır. Kartı alan öğrenci iyilik/ yardımı yaptıktan sonra karta işlemeli ve yardım ettiği kişiye kartı devretmelidir. Kart bu şekilde beşinci kişiye geldikten sonra iyilik/ yardımı yapan kişi kartı işlemeli ve kartın fotoğrafını çekmelidir. Fotoğraf çekildikten sonra İl Milli Eğitim mail adresine gönderilmelidir.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü : izmirmem_ig@gmail.com

Öğrencilerimiz gördükleri , rastladıkları iyilikleri de fotoğraflayabilirler. Kendilerini de çekebilirler. İkinci dönem sonunda çekilen fotoğraflardan bir sergi oluşturulacaktır. Öğrencilerimiz yaptıkları iyilikleri yazılı olarak proje yürütme ekibine vereceklerdir. Bu yazılı metinleri okul proje yürütme ekibi değerlendirerek en iyi örnekleri bir araya getirecektir. Proje yürütme ekibi iyilik sayısını , ne tür iyiliklerin yapıldığını belirten raporlarıyla birlikte derledikleri iyi örnekleri grup sorumlularına teslim edeceklerdir. Yıl sonunda tüm gruplardan gelen ve derlenen iyilik örnekleri il yürütme komisyonu tarafından incelenerek kitaplaştırılacaktır.

PROJE TAKVİMİ İŞLEYİŞ TARİH 17 Ekim 2017 İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bilgilendirme toplantısı 17 Ekim – 1 Kasım 2017 Okullarda öğretmen ve velileri bilgilendirme ve öğrencilerle farkındalık çalışması 1- 10 Kasım 2017 Okullarda öğrencilere projelerin anlatılması 13 Kasım 2017 Projenin uygulamaya başlaması 17 Kasım 2017 Okul görsellerinin ve panoların oluşturulması 1 -12 Ocak 2018 Yapılan etkinliklerin sergilenmesi 15-17 Ocak 2018 Dönem sonu raporun oluşturulması 5-9 Şubat 2018 İkinci Dönem Başlaması, okullarda panonun düzenlenmesi 12 Şubat 2018 Projenin uygulamaya başlaması ve etkinliklerin gerçekleştirilmesi 30 Nisan 2018 İkinci dönem raporlarının ve etkinlik örneklerinin il yürütme komisyonuna teslimi 1-4 Mayıs 2018 İl yürütme komisyonun değerlendirmesi 15 Mayıs 2018 Proje Finali ( Fotoğraf sergisi ve iyilik örneklerinin kitaplaştırılması

Projeye katılımınız ve desteginiz için tesekkür ederiz Iyilik gönüllüleri ……