MEHMET CAN D İ NÇER 10\H  Yunan heykelinde, ki ş isel özellikler de ğ il, ortak ideal tip önemlidir. İ deal yüzler, ideal ölçülere uygun insan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kütüphane Asistanıyım Nil ZEREK.  İ ade edilen yayınların yerle ş tirilmesi  Yeni gelen yayınların hazırlanması ( Etiketleme, pvc kaplama vb.)  Genel.
Advertisements

MUSTAFA YEŞİLADA
RÖNESANS HEYKEL SANATININ ÖZELLİKLERİ
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYAN HÜLYA AYTEK İ N GÜNDÜZ-A 2.SINIF.
KARBON ESASLI MADDELER
CANİK ANADOLU TEKNİK LİSE BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Fizik Nedir ? Fizik (Eski Yunanca: φύσις fisis “doğa”) maddeyi , maddenin uzay-zamanda hareketini enerji ve kuvveti de kapsamak üzere bütün ilgili kavramlarla.
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
Hazırlayan Nehir Gülce ÇEŞMECİ 6-B NO 1
YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ EDİRNE EVLERİ
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin GÜLER.
DÜNYA’MIZ NASIL OLU Ş TU? Güne ş Sistemi'nin Güne ş 'e uzaklık açısından üçüncü sıradaki gezegeni. Üzerinde ya ş am barındırdı ğ ı bilinen tek do ğ al.
Programlar Sabit diskte saklanır Sabit diskten veri okumak çok yava ş oldu ğ u için programlar çalı ş tırılmadan önce RAM’e yüklenir.
HİTİTLER · M.Ö 2000 yıllarında Anadolu’ya gelerek Kızılırmak çevresinde devlet kurmuşlardır. · Başkentleri Hattuşaş ( Boğazköy) şehridir. Çorum yakınlarındadır.
TÜRETİLMİŞ VERİLER VE HASTALIK ÖLÇÜTLERİ
YÜZEY ALANI – HACİM İLİŞKİLERİ
Kolayla ş tırıcı Mutluluk ipuçları…. Dostundan gelen kötülü ğ e iyilikle kar ş ılık ver. Dostundan/dü ş manından gelen iyili ğ e daha güzeli ile kar ş.
HER GÜN BAYRAM Zamanla anlıyor insan:
Uzaktan Eğitim Kuramları
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
OTOMATA TEORİSİ SELÇUK KILINÇ
Brüksel.
İRAN UYGARLIĞI.
GİZEM YALÇINKAYA LİSE 4 SOSYAL No: 350. Do ğ al afetler,can ve mal kaybına sebep olan do ğ al olaylardır.(Sel,deprem,yangın,heyelan,çı ğ,fırtına..vs)
Adaptasyon, bir organizmanın, belirli bir çevrede ya ş ama ve üreme ş ansını artıran kalıtsal özellikler ya da özellikler toplulu ğ udur. Adaptasyonlar,
YAKAÖREN İLKÖRETİM OKULU
Bipolar Duygudurum Bozukluğu
Çocuk Müzesi Projeler Hedefler Finansman kayna ğ ı olu ş turmak Bilinirli ğ i artırmak Farkındalık yaratmak Ba ğ lılık yaratmak.
KONU Bilgisayarlı tomografi
YAPI(PLAN).

Konu: İ sim(Ad) Varlıkları, kavramları kar ş ılayan sözcüklerdir. İ simlerle, kar ş ıladıkları kavram ve nesneler arasında çok sıkı bir ilgi vardır.
Tempietto Kilisesi, Roma
KIRIK, ÇIKIK , BURKULMALAR VE İLK YARDIM
Master in Advanced European and International Studies.
ATATÜRK’ÜN SANAT İLE İLGİLİ SÖZLERİ
Günü Sevgiyle Başlat.
HİTİT(ETİ) UYGARLIĞI.
KKKanola Kanola Yagı. Kanola ş algama benzeyen tek yıllık bir serin sezon bitkisidir. Dünya ya ğ lı tohum üretiminde soya ve palmiyeden den sonra üçüncü.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
Sürtünme.
ALFABEMİZDEKİ HARF SIRASINI ÖĞRENELİM FUAT ŞURGUN.
MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
GÜNCEL DE Ğ ERLER ÜRET İ P YA Ş IYORUM….  Ça ğ ımızın problemlerinden biri olan payla ş ma konusunda ben ne yapabilirim? Bu sorunun cevabını bulmaya.
Zeus Heykeli Yapan:Al İ DANI Ş MAZ Ö Ğ RETMEN:Y.Z İ YA KICNACI Yapan:Al İ DANI Ş MAZ Ö Ğ RETMEN:Y.Z İ YA KICNACI.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin TILFARLIG İ L.
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ
FRİGLER Frigler dokumacılık, kuyumculuk, maden ve tahta işçiliği, dantel örücülüğü, helkeltraşlık, kaya mimarisi, su kanalları yapımı ve üzerinde geometrik.
Engel Koşuları.
Mısır danatında resim ve heykel
Arzum ‘Her i ş in bir Arzum'u vardır.’. * Tarihçe * Yönetim Yapısı * İş letmenin Sahipleri * Vizyon-Misyon * Ürünleri * Rakipleri * Sosyal Sorumluluk.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
 İş lemci bilgisayarımızın beynidir tüm i ş lemler ondan sorulur.
GÖRSEL SANATLAR ÜÇ BOYUTLU ÇALIŞMA HEYKEL
KEMIK VE KEMIK YAPıSı AD: Ömer Faruk SOYAD: Mercan SINIF: 6/A NO: 92.
PAYAS KALESİ (CİN KULESİ). Hatay'ın En Önemli Kıyı Üssü "Cin (Payas) Kulesi" Payas Kalesi de denilen Cin Kulesi Hatay (Antakya) ilinin Payas ilçesinde.
 Ünlü bir co ğ rafya, matematik ve astronomi bilim adamı olan harezminin hayatını kısaca özetleyelim. 9.yy.da ya ş ayan harezmi 780 yılında do ğ mu ş.

PINAR KARTALO Ğ LU.  Belirli sayıda i ş lemlerin tekrarlanması için kullanılan döngülerdir. for döngüleri ba ş langıç ve biti ş de ğ erleri arasında.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
ALFRED ADLER VAKA İ NCELEMELER İ. VAKA 1: SORUN: Evli, 32 ya ş ında bir kadın sol gözu ̈ nu ̈ n etrafındaki ş iddetli a ğ rıdan ve çift görmeden ş ikâyetçidir.
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYANLAR MEN Ş URE DÜZGÜN S İ MGE ALP EL İ F NUR TURAN.
1) Radyoaktif atık nedir 2) Radyoaktif atıkların sınıflandırılması 3) Radyoaktif atıkların toplanması ve depolanması 4) Radyoaktif atıkların yarılanma.
Isı yalıtımı sıcak yada so ğ uk havanın ısı köprüleri vasıtasıyla konutların içine girmesini yada çıkmasını engellemek adına yapılan i ş lemdir.Sürekli.
FİLLER.
AŞIRI YA Ğ LI,TUZLU Y İ YECEK VE İ ÇECEKLER İ N İ NSAN SA Ğ LI Ğ INA ETK İ LER İ.
Sunum transkripti:

MEHMET CAN D İ NÇER 10\H 11472

 Yunan heykelinde, ki ş isel özellikler de ğ il, ortak ideal tip önemlidir. İ deal yüzler, ideal ölçülere uygun insan vücutları Yunan heykelinin ba ş lıca özelli ğ idir. Ba ş langıçta kil, ta ş fildi ş i, kemik ve tunç gibi malzemelerden ilkel heykelcikler ortaya koyan Yunan heykelcileri zaman içerisinde bunu geli ş tirmi ş lerdir.

 Heykel sanatının geli ş mesine ve anıtsal heykeltıra ş lı ğ ın ortaya çıkmasının nedenleri arasında olimpiyatlarda ba ş arı kazanan atletlerin heykellerinin dikilmesi gelene ğ i, geli ş en mimariye ba ğ lı olarak, tapınakların ta ş tan yapılması ve bunların iç ve dı ş cephelerinin, kabartmalarla süslenmesi sayılabilir.

 Yunan heykeli kar ş ıtlıklar ve bunun yarattı ğ ı dinamizm üzerine kuruludur. Ba ş ba ş ka, kollar ve bacaklar ba ş ka ba ş ka yönlere bakarlar. Bu durum gösteriyor ki Yunan heykelcisi vücut nüansları üzerinde çalı ş mı ş tır.