Elektrokardiyografi(EKG Elektrokardiyografi(EKG ).

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ELEKTROKARDİYOGRAFİ (EKG)
Advertisements

Elektrokardiyografi nedir?
Bilgisayar Ağ Pasif Bileşenleri
Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü
KALİBRASYON CİHAZLARI
Montaj Kural Kitapçığı
Eğitim Şube Müdürlüğü Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü Y
İSKELET.
KORUYUCU EKİPMAN KULLANIMI
Elektrokardiyografinin temel ilkeleri
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ.
EKG ve RİTİM-İLETİ BOZUKLUKLAR
ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM
STERİLİZASYON DEZENFEKSİYON
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ YAPI TESİSAT BİLGİSİ.
T.C. Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Nurcan SAYDAM KENE KIRIM-KONGO KANAMALI ATEŞİ.
Omuz ve Kol için Gerdirme Hareketleri
Primer Hipertansiyon Tanım, Yaklaşım ve Tedavi
ASTIM Prof. Dr. A.Zafer ÇALIŞKANER.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
YANIK, DONMA VE SICAK ÇARPMALARI
OLGU 1 Prof. Dr. Hidayet SARI.
AKUT KORONER SENDROMLAR
HİPERTANSİYON VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
BEL BACAK AĞRILI HASTA AYIRICI TANISI
EEG Beynimiz çok düşük şiddette sürekli eletkrik akımı üretir ve dalgaları düzenli bir şekilde yayar, EEG bu dalgaları bilgisayar ortamında kaydedilmesi.
ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIK VE GÜVENLİK. Futboldaki rekabet ve yoğun fiziksel aktivite, çoğu zaman beklenmedik yaralanmaları beraberinde getiriyor. Bu yaralanmalar.
RİTİM BOZUKLUKLARI.
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ.
Pediatrik Kardiyoloji Bölümü Acıbadem Maslak Hastanesi
BAŞAĞRILI HASTADA DEĞERLENDİRME
Hayvan Fizyoloji Laboratuarı
BİT KULLANIMI VE SAĞLIK
BEL AĞRILI HASTA AYIRICI TANISI
OLGU 8 Prof. Dr. Hidayet SARI.
İpli kurtarma ekipmanı- Düşme koruma ekipmanı
KARDİYAK REHABİLİTASYON
AKUT MİYOKARD İNFARKTÜSÜNÜN DİAGNOSTİK LABORATUVAR BELİRLEYİCİLERİ I
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ
OTOMATİK EKSTERNAL DEFİBRİLATÖR
BİLİNÇ BOZUKLUKLARINDA İLK YARDIM
HÜSEYİN ERİŞEN
EKG GİRİŞ Nursun ÜSTÜNKARLI Paramedik Programı.  Kalbin elektriksel akımının elektrokardiyograf denilen bir aletle özel bir kagıt üzerine aktarılmasına.
Organlarımız ve Görevleri
Göğüste kuvvetli ağrıda (kalp krizi şüphesi) ilkyardım uygulama
EMG.
TEMEL ELEKTROKARDİYOGRAFİK TEKNİKLER
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
BEL – BOYUN FITIKLARI.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
KARDİYAK REHABİLİTASYON ÖĞR. GÖR. CİHAN CİCİK. DİĞER TANISAL TESTLER 1)Holter monitörizasyon -Hastaların kalp ritimlerinin 24 saat boyunca gözlemlenmesidir.
Yaralanmalar Bölüm 5.
Bilgisiyar Karşısında Nasıl Oturmalıyız?
HASTA BAŞI MONİTÖR CİHAZI
KALP-DAMAR HASTALIKLARI
Kan basIncI (tansİyon)
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi
HASTA HAREKET KISITLAMASI
PERNİSİYOZ ANEMİ Vücudun yeteri kadar B12 vitaminine sahip olmamasından dolayı yeterli miktarda sağlıklı alyuvarın yapılamadığı bir durumdur.  intrensek.
ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM. Zehirlenme Nedir? Vücuda Toksik Bir Maddenin Girmesiyle Veya Normal Dozda Toksik Olmayan Bir Maddenin Yüksek Dozda Alınmasıyla.
ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM. Zehirlenme Nedir? Vücuda Toksik Bir Maddenin Girmesiyle Veya Normal Dozda Toksik Olmayan Bir Maddenin Yüksek Dozda Alınmasıyla.
MÜSKÜLER DİSTROFİ (KAS DİSTROFİSİ) Zeliha IŞIK
DEFİBRİLATÖR Kalp ventriküler fibrilasyona girdiğinde, dışarıdan yeterli miktarda elektrik akımı vererek normal sinüs ritmine döndürme işlemine defibrilasyon,
KULLANILMIŞ ALETLERİN STERİLİZASYONA HAZIRLANMASI: Aletlerin sterilizasyon öncesi yıkanması, sterilizasyonun en önemli aşamasıdır. Temizlenemeyen hiçbir.
YAŞAM BOYU SPOR 3. hafta Öğr. Gör. Elif Öz
Kalp damar hastalıkları ve kan basıncı bozuklukları.
ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM
Sunum transkripti:

Elektrokardiyografi(EKG Elektrokardiyografi(EKG )

Kalbin elektriksel aktivitesinin özel kâğıtlara yazdırılma iş­lemine elektrokardiyografi (EKG) denil­mektedir. Kalbin elektriksel aktivitesi deri­ye yerleştirilen küçük metal diskler (elek­ trotlar) vasıtasıyla ölçülmektedir

EKG Neden Önemlidir ? EKG genellikle, göğüs ağrısı ile başvuran hastalarda kalp krizi tanısını koyabilmek, düzenli veya düzensiz kalp ritim bozukluk­larını ortaya çıkarmak, efor testi sırasında kalbin elektriksel aktivitesini kay­detmek, kalbi etkileyebilecek değişik ilaç­ların etkinliklerini veya yan etkilerini ve mekanik aletlerin (kalıcı kalp pili vb) fonk­ siyonlarını değerlendirmek amacıyla yapıl­maktadır.

EKG T ESTI N ASıL Y APıLıR : Hastanın bel üstü bölgesi, el ve ayak bilekleri açılmalıdır. Eğer çorap varsa çıkarılmalı veya bilekler ortaya çıkarılacak biçimde sıyrılmalıdır. Elektrot diskleri kol­ lara, bacaklara ve göğsün ön yüzüne yerleş­ tirilmektedir.

EKG KAĞIDI EKG kağıdı, kenarı 1mm boyutunda 5 kiçük kareden oluşan ve kalın çizgilerle işaretlenmiş büyük karelerden oluşan bir kağıttır.kağıt ne şekilde olursa olsun üzerinde bulunan küçük ve büyük karelerin ölçüsü aynıdır.

EKG ÇEŞİTLERİ 1. Eforlu EKG:Efor testi, kalp yükünü giderek artıracak şekilde egzersiz yapılırken, EKG'nin sürekli izlenmesi ve belli aralıklarla kayıt alınması olarak özetlenebilir. Kalp damar hastalıklarını araştırmada kullanılan testlerden biridir.

2. HOLTER EKG: insan kalbinin elektrik aktivitesini 1 gün boyunca veya daha uzun süreli bir şekilde kayıt altına alınması işlemidirHolter ekg kalp aritmesine ya da kalp aritmilerine yol açacak olan hastalıkların belirlenmesinde sık şekilde kullanılır.

EKG ELEKTROTLARıNıN BAĞLANMA YERLERI

EKG CİHAZININ BAKIMI VE TEMİZLİĞİ Temizlenme işleminden önce cihazın elektirik bağlantısı kesilmeli, kablo ve bağlantıları cihazdan arılmalıdır.Cihaz, hasta kablosu ve elektrotlar suyla temas ettirilmemelidir.Suyla ıslatılmış pamuklu bezle silinmelidir.Deterjan,eritici ve organik çözücüler kullanılmamalıdır.Hasta ile temas eden kısımların temizliğinde enfeksiyon riskine yönelik koruyucu tetbirler alınmalıdır

MESLEK ESASLARI PERFORMANS ÖDEVİ YASİN ÖZDEMİR /A