St SİMON MANASTIRI "AZİZ SİMON" ( Antakya'nın gizli hazinesi) Terk-i Dünya tarikatının merkezi olarak bilinen St.Simon Manastırı HATAY(Samandağ -Antakya) arasındadır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan ve Sunan Fatma Sena YAMAN.
Advertisements

UZAKTAN EĞİTİMDE ZAMAN YONETiMi Uzm.Nazime Tuncay.
Veri Madenciliğinde Kümeleme Slink Algoritması
JOHARİ PENCERESİ HAZIRLAYAN: BEDİİ DURMUŞ
HAZIRLAYAN: 10 –A 1316 HAZAL TAYŞİ
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Olumlu Disiplin Yöntemleri
E t k i l i İ l e t i ş i m i n S ı r l a r ı D r. H ü s e y i n Ç e t i n a l p İ z m i r İ l S a ğ l ı k M ü d ü r l ü ğ ü H a s t a H a k l a r ı İ.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ.
DÜNYA’MIZ NASIL OLU Ş TU? Güne ş Sistemi'nin Güne ş 'e uzaklık açısından üçüncü sıradaki gezegeni. Üzerinde ya ş am barındırdı ğ ı bilinen tek do ğ al.
HAZIRLAYAN : EBRU ÖZÇİFTÇİ NO: 1257 SINIF: 6-B
ANTAKYA KENT MERKEZİ YAPI STOĞUNA GENEL BİR BAKIŞ.
CÜMLE ÇEŞİTLERİ.
HER GÜN BAYRAM Zamanla anlıyor insan:
EDA PEKCAN HATAY.
Uzaktan Eğitim Kuramları
STADYUM BİNALARI Stadyum güncel olarak, çeşitli spor müsabakalarının yapılabilmesi için uygun fiziksel mekanı sağlayan spor tesisine verilen isimdir. Tarihten.
Medeniyetlerin kesişim noktası
İRAN UYGARLIĞI.
Yrd.Doç.Dr. Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
Gerçek Anlam Mecaz Anlam
İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ
Armand Vallin Feigenbaum
YAPI(PLAN).
Konu: İ sim(Ad) Varlıkları, kavramları kar ş ılayan sözcüklerdir. İ simlerle, kar ş ıladıkları kavram ve nesneler arasında çok sıkı bir ilgi vardır.
Sonra Adem yürüdü, tepeyi aştı vadiye indi mağarayı buldu nehri geçti
Daire Grafiği.
Günü Sevgiyle Başlat.
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
 Yoklu ğ un varl ığı n ate ş ten g ö mlek yoklu ğ un ondanda k ö t ü m ü mk ü n de ğ il senle g ü lmek yoklu ğ un ondan da k ö t ü. bu belay ı a ş k.
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Medya Araçlarının Yararları Ve Zararları
(Şehit Polis İsmail Özbek Ortaokulu Kestel /Bursa)
CİN ALİ FACEBOOK İLE TANIŞIYOR
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ
Bana göndermekte oldu ğ unuz… Çok ho ş uma giden.
 Tayyareci Fethi BEY ilk Osmanlı pilotlarındandır.  istanbul'da do ğ mu ş, 1907 yılında Bahriye Mektebi'ni bitirmi ş tir. Mesle ğ inde ilerlemek için.
HAZIRLAYAN: FURKAN BALCI
NEVZAT SAYIN. NEVZAT SAYIN HAKKINDA GENEL BİLGİ Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunudur.( ) Yüksek lisans çalı ş ması.
TOPKAPI SARAYI Hazırlayan Eralp Ata.
ÖĞRENCİ ADI: Tolga Baran TÜRKKAN ÖĞRETMEN ADI: Yusuf Ziya KINACI
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
BAGCOAT İ L: ıSTANBUL OKUL: MALTEPE OSMANGAZı ıMAM HATıP ORTAOKULU SıNıF: 6D TASARLAYAN: ZEYNEP BATMAN.
OLGU VE GÖRÜ Ş HAZIRLAYAN Kübra bardak.
D İ VAN-I H İ KMET EDEBıYAT PROJE ÖDEVI. DIVAN- ı HIKMET NEDIR ? K ı SACA TAN ı YAL ı M -> Ahmed Yesevi’nin söyledigi “hikmet” adlı siirleri bir araya.

Sosyal Bilgiler Dersi 2. Ünite ADIM ADIM TÜRKİYE
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğrenim Hayatı
E m …Egitimhane.com….
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖRGÜT KÜLTÜRÜ Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Şahin
HIRISTIYANLIK. Hristiyanlık, 1.YY da Hz. İ sa’nın tebli ğ iyle ba ş lamı ş tır. Hz. İ sa’nın do ğ du ğ u yıllarda Filistin, Roma’nın hâkimiyeti altında.
TRABLUSGARP VE BALKAN SAVA Ş LARI AFYONKARAH İ SAR NASUF TANRIVERDİ.
1. TEMEL HUKUK BİLGİLERİ.
ESKİ ANTAKYA SOKAKLARI, EVLERİ, ÇARŞISI.Hatay/Antakya'nın Tarih Kokan Evleri, Tarihçesi.
Anadolu'nun ilk Camisi Habib-i neccar Cami ve Habib-i Neccar Hazretleri Hikayesi ve Tarihçesi.
Limonun FAYDALARI VE ZARARLARI.Limon suyunun "MUCİZEVİ ETKİLERİ"
PAYAS KALESİ (CİN KULESİ). Hatay'ın En Önemli Kıyı Üssü "Cin (Payas) Kulesi" Payas Kalesi de denilen Cin Kulesi Hatay (Antakya) ilinin Payas ilçesinde.
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.

MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
RAMANZAN GÜMÜ Ş SOY BEN İ D İ NLED İ G İ N İ Z İ Ç İ N TE Ş EKKÜR ERDER İ M.
Öğr. Gör. Asuman Reyhan KURT
 Çevremizdeki cisimleri sahip oldu ğ umuz be ş duyu organımızla tanıyıp algılamaya çalı ş ırız. Görme olayı ise tamamen ı ş ıkla gerçekle ş ir. 2.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
 O VE BEN  ARKADA Ş  Şİ MD İ SEV İ NME VAKT İ  KIRMIZI YE Şİ L  KÖPRÜ  B İ R ZAMANLAR  MAR İ KULA DO Ğ UR Ceylan-ı Bahri.
HAZIRLAYAN : HEL İ NNAZ ÜLGE N DERS Ö Ğ RETMEN İ : NECM İ YE GÜNGÖR.
Taif’i daha önce duydunuz mu?
Sunum transkripti:

St S İ MON MANASTIRI ( Antakya'nın gizli hazinesi) Terk-i Dünya tarikatının merkezi olarak bilinen St.Simon Manastırı Samanda ğ -Antakya arasındadır ve Antakya’ya 18 km uzaklıktadır. Nahırlı köyü yakınlarındadır ve Asi Nehri’nin yata ğ ına bakan bir tepe üzerine in ş a edilmi ş tir.Da ğ adını çok küçük ya ş larda din e ğ itimi alan ve kendisini tamamen Tanrı’ya adayan St.Simon‘dan alır. St.Simon bu a ğ ır din e ğ itiminden sonra insanlardan uzakla ş mak istemi ş ve sadece tanrı ya yakın olmak istemi ş bu nedenle tek ba ş ına bir da ğ ın tepesine giderek orada ya ş amaya ba ş lamı ş. Günümüze kadar ula ş an manastırın ortasında bulunan sütunun üzerinde ya ş amaya ba ş lamı ş. Adı günden güne herkes tarafından duyulmaya ba ş lamı ş ve hastalara ş ifa olmaya ba ş lamı ş. Hristiyan ziyaretçi akımına u ğ ramaya ba ş layan Simon git gide insanlar tarafından yüceltilmi ş. 40 yıl boyunca bu sütunun üzerinde ya ş amı ş. Burada insanlara ş ifa oldu ğ u için bulundu ğ u da ğ a mucize da ğ ı denilmi ş. St.Simon‘un vefat edince annesi Aziz Marta’nın yanına gömülmü ş ve burada muhte ş em bir manastır in ş a edilmi ş.Belirtmek gerekir ki ya ş adı ğ ı yere defnedilmi ş tir. MS.6. yüzyılda in ş a edilen bu manastır kesme ta ş larla oyularak yapılmı ş tır ve bu manastır hac ş eklindedir.

«HAZIRLAYAN» «ALİYE SENA ASARCIKLI» «Umarım Hatay Tarihi ve Kültürü ile ilgili aklınızda bir ışık tutabilmişimdir.» «Sevgiyle ve Değerle Kalınız…» « İ ZLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TE Ş EKKÜR EDER İ M»