MÜZEYYEN SENAR Rugeyye Koca 11/F 2. HAYATI; Cumhuriyet tarihinin en eski sanatçısı ve en değerli sanatçısı olan Müzeyyen Senar 1918 yılında Bursa’da Dünya’ya.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

Bu Sunu Aydın BOZAN tarafından hazırlanmıştır.
1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
NEVESER “Çaresiz”in Şarkısı ses düğmesinin açık olması gerekmektedir.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Müzikteki ilk günlerim..İlk hocam “Ali Şenozan” 1978
Sesli izleyiniz yılında İzmir'de doğmuştur. Bestekarımız mûsikî çalışmalarına daha yedi yaşında iken amcası Emin Efendi'den meşk ederek başlamıştır.
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
ATATÜRK, BÜTÜN SANAT DALLARINA ÖNEM VERDİĞİ GİBİ, MÜZİĞE DE BÜYÜK ÖNEM VERMİŞTİR YILINDA SOFYA’DA ASKERİ ATEŞE OLARAK GÖREV YAPTIĞI DÖNEMDE, ÇOK.
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
ANILARLA ATATÜRK.
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
BÜYÜK HARFLERİN KULLANILDIĞI YERLER
ULU ÖNDER ATATÜRK ’DEN GÜNÜMÜZE EĞİTİM
….. D A İ M A İ Z İ N D E Y İ Z … F İ KRET AKTAN.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
HALDUN TANER ve FAZİLET ECZANESİ
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
 Taha DİNDAR 9/G  Berkay ACER 9/G  M.Berk BERKTAŞ 9/G
Hayatı,Eserleri,Çalışma Yöntemi
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı
Kemal sunal’ ın hayatı 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ŞİİRLERDE BULUŞMA.. TARİHE ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRMIŞ ŞAİRLERİMİZLE ŞİİRLERDE BULUŞMA.
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Lindsey Stirling, 21 Eylül 1986 Santa Ana, Orange İli, Kaliforniya doğumlu Amerikalı Violinist, Müzisyen, Dansçı, Performans Sanatçısı ve Bestecidir.
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDE TÜRKİYE
Geçmişten geleceğe.
TRT’de çalışan Orhan Aybertürk isimli bir elemandan Minsk 23 Nisan kutlamaları ile ilgili olarak özel gönderilmiştir.
ATATÜRK’ÜN HAYATININ KRONOLOJİSİ 1893:Askeri Rüştiye'ye girdi ve Kemal adını aldı.1893:Askeri Rüştiye'ye girdi ve Kemal adını aldı. 1895:Selanik Askeri.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI HAZIRLAYAN: MURAT ÖZDEMİR HAKİMİYET İLKOKULU 3/B SINIF ÖĞRETMENİ.
TABLOLAR RÜBAİLER ve Teoman Bayer Değerli kardeşim Teoman Bayer’in
İSMEK 14. Genel Sergi ve Festivali 31 Mayıs – 14 Haziran 2011 Feshane Kültür Merkezi / Eyüp – İstanbul ORGANİZASYON Dünyanın En Büyük El Sanatları Sergisi’nde.
SINIF DÜZEYİ:1.SINIF ÜNİTE ADI:CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK
Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
4-D Sınıfı Atatürk Müzesine Gezi Nursel Karagül Demir Çelik.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
Babası bağlama ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Ertaş'tır. 8 yaşına kadar doğduğu köy olan Kırtıllar Köyü'nde yaşamış, sonrasında ailesi ile birlikte.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU ( )
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sanat, Spor ve Atatürk
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Atatürk Anıtları ve Heykeltıraşları
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
BARIŞ MANÇO CEM KARACA SEZEN AKSU VE BEN CEM KARACA “ TAMİRCİ ÇIRAĞI”
SANAT DALLARI.
AYRILDIK, GÖREMİYORUM GÖZLERİNİ
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var
Atatürk’ün Çocukluk Anıları

Beklerim Seni Urla’ya Geleceksin Diye
ÖMER BEDRETTİN UŞAKLI (d. 1904, Uşak - ö. 23 Şubat 1946, İstanbul)
10 KASIM 1938.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
 23 Temmuz-7 Ağustos 1919 ERZURUM KONGRESİ Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
NEŞET ERTAŞ Kırşehir'de 1938'de doğan Neşet Ertaş, Çiçekdağı'ndan Türkiye 'ye açılan bir halk ozanıdır. Babası kendisi gibi bir saz üstadı olan Muharrem.
POP ŞARKıLAR Tarkan tevetoğlu. Tarkan tevetoğlu hayatı Tarkan Tevetoğlu altı çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak 17 Ekim 1972'de Almanya'nın Frankfurt.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Bir kısmı ağızla çalınan, bir kısmı da dövülerek ses çıkaran çalgılardan meydana getirilen en çoğu kırk elli parçadan ibaret müzik.
TÜRK HALK MÜZİĞİ ve TÜRK SANAT MÜZİĞİ
 Aşık Veysel Şatıroğlu, 1894 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya geldi. Annesi Gülizar, babası "Karaca" lakaplı Ahmet.
Barış Manço ve Eserleri Hazırlayan:HÜSEYİN KÖROĞLU.
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
Hüsamettin Ataman - Mimar – Denizli
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK BESTECİLERİMİZ Hazırlayan :OMÜ Eğitim Fak.Resim –iş Öğrt. 2.Sınıf Öğrencisi Buket AKSAKAL CEMAL REŞİT REY
( ) HAYATI Yakup Kadri Karaosmanoğlu, 1889 yılında Mısır’ın Kahire şehrinde doğmuştur. Sanat hayatına Fecriati topluluğunda başlayan sanatçının,
Eser : Aşık Nihani Derleyen : Muzaffer Sarısözen Yöre : Erzinzan-Çadırkaya Kaynak : “BARDIZLI AŞIK NİHANİ DİVANI” Türkünün Hikayesi : Erzincan’ın eski.
SABAHATTİN ALİ’NİN HAYATI VE ESERLERİ. Sabahattin Ali( ) ◦ 25 Şubat 1907 tarihinde şimdi Bulgaristan’da kalan Kırcaali’nin Eğridere ilçesinde.
1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.
Sunum transkripti:

MÜZEYYEN SENAR Rugeyye Koca 11/F 2

HAYATI; Cumhuriyet tarihinin en eski sanatçısı ve en değerli sanatçısı olan Müzeyyen Senar 1918 yılında Bursa’da Dünya’ya gelmiştir. Müzeyyen Senar ilk müzik eğitimini Anadolu Musiki Cemiyeti’nde dönemin kemençe üstadı olan Kemal Niyazi Seyhun Bey ve Udi Hayriye Hanım’dan almıştır. Sanatçı popülerleşmeye ve sesi duyulmaya başladıkça dönemin ses üstatları ona ders vermeye başlamışlardır. Bu üstatlar bazı zamanlarda bilindik ezgileri okuturlarken bazı zamanlarda ise kendi bestelerinin okutmuşlardır.

Müzeyyen Senar müzik adına ilk ciddi atılımını Kemal Niyazi Bey ile birlikte İstanbul Radyosunda şarkı söyleyerek başlamıştır. Her Perşembe radyoda program yapan Senar, geniş bir dinleyici kitlesine sahip olmuştur. Radyo dinleyicileri arasında yer alan 10. Yıl Belvü Gazinosu’nun sahibi İbrahim Dervişzade sesi kendi gazinosunda değerlendirmek istemiştir ve 1933 yılından itibaren yaz sezonlarında Senar’a yer vermiştir. Senar bu tecrübesinin ardından diğer ünlü gazinolarda da sahne almıştır.

1938 yılında Ankara Radyosu’nun ilk yayınlarına katılmıştır. Ve 1941 yılına kadar dek radyo aracılığıyla dinleyicileriyle buluşmayı sürdürdü.

Türkiye'nin ünlü gazinolarında yaptığı başarılı sahne programları ve plak çalışmalarıyla Türk musikisine yeni bir soluk getiren Müzeyyen Senar, son sahne konserlerini 1983 yılında İstanbul Bebek Gazinosu'nda verdi. Cumhuriyet’in kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk de Müzeyyen Senar’ın yeteneğini bilenler arasında yer alıyordu. Birçok etkinlikte Atatürk’ün huzuruna çıkan Senar, özel meclislerde de şarkılar okumuştur.

Müzeyyen Senar 1998 yılında Devlet Sanatçısı seçildi. Senar, 2004 yılında Sezen Aksu tarafından düzenlenen ve sanatçı dostlarının da katıldığı gecede 73.sanat yılını kutladı.

ZEKİ MÜREN İLE MÜZEYYEN SENAR

26 Eylül 2006 tarihinde İzmir’deki evinde fenalaşan sanatçının beyin enfarktüsü geçirdiği ve vücudunun sol tarafının felç olduğu açıklandı. Beynindeki kan pıhtılaşması yüzünden felç olan sanatçının hayatî tehlikesinin bulunmadığı da ek olarak belirtildi.

2007'de İstanbul'daki Darüşşafaka'da Rehabilitasyon Merkezinde Nisan ayı başına kadar tedavi gördü. 24 Şubat 2008'de kızı Feraye annesi Müzeyyen Senar‘ın sesini kaybettiği açıklandı. 30 Ekim 2009'da öğrencisi Bülent Ersoy tarafından anısına Müzeyyen Senar'ın sanat yaşamından fotoğrafların yer aldığı Cumhuriyetin Divası: Müzeyyen Senar sergisi açıldı.

8 Şubat 2015 tarihinde İzmir’de hayatını kaybetti.

MÜZİK HAYATI BOYUNCA YAPMIŞ OLDUĞU BAZI ESERLER İSE ŞÖYLEDİR; 1) 1979 Şarap Gibi 2) 2008 Odeon Yılları 2 3) 2007 Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar 4) 2008 İkinci Dubleden Sonra - Efsane Sesler Arşiv Serisi 5) 2006 Ne Yaptım - Efsane Sesler Arşiv Serisi 6) 2006 Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim - Efsane Sesler Arşiv Serisi 7) Son Aşkımı Canlandıran - Efsane Sesler Arşiv Serisi 8) 2004 Bir Bahar Akşamı - Efsane Sesler Arşiv Serisi 9) 1976 Gelse O Şuh Meclise 10) 1983 Gelse O Şuh Meclise 2 11) 2006 Müzeyyen Senar Odeon Yılları 12) 1986 Bilmem ki Sefa 13) 1988 Yine Bir Sızı Var İçimde - Efsane Sesler Arşiv Serisi 14) 1998 Müzeyyen Senar ile Bir Ömre Bedel 15) 1988 Ayrıldı Gönül Efsane Sesler Arşiv Serisi

16) Söyleyin Güneşe - Efsane Sesler Arşiv Serisi 17) 1979 Güller Arasında - Efsane Sesler Arşiv Serisi 18) 1970 Son Veda 19) 1978 Çilingir Sofrası ) 1989 Çilingir Sofrası ) 1990 Çilingir Sofrası ) 1990 Günay Sanat Geceleri 23) 1991 Nostalji Müzeyyen Senar'la Faslı Muhabbet 24) Gül Yüzlülerin Şevkine Gel 25) 1995 Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine 26) 2001 En Son Okuduklarım 27) Meşk