Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eser : Aşık Nihani Derleyen : Muzaffer Sarısözen Yöre : Erzinzan-Çadırkaya Kaynak : “BARDIZLI AŞIK NİHANİ DİVANI” Türkünün Hikayesi : Erzincan’ın eski.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eser : Aşık Nihani Derleyen : Muzaffer Sarısözen Yöre : Erzinzan-Çadırkaya Kaynak : “BARDIZLI AŞIK NİHANİ DİVANI” Türkünün Hikayesi : Erzincan’ın eski."— Sunum transkripti:

1

2 Eser : Aşık Nihani Derleyen : Muzaffer Sarısözen Yöre : Erzinzan-Çadırkaya Kaynak : “BARDIZLI AŞIK NİHANİ DİVANI” Türkünün Hikayesi : Erzincan’ın eski adıya Pekeriç yeni adı Çadırkaya köyünde bir muhtarlık seçimini sonrası seçimi kazanan Mehmet Bey’in eşi ve çocukları, eski muhtarın adamları tarafından öldürülmüş olay çevrede büyük bir yankı uyandırmıştı. Âşık Nihâni Erzincan’a gidince bu köye uğramış, olay Mehmet Bey’in kayınbiraderi tarafından Nihâni’ye anlatılmıştı. Nihâni de olayı bu ağıtla dile getirmişti. Ağıtın bazı dörtlükleri Erzincanlı Halk Ozanı Salih Dündar tarafından Muzaffer Sarısözen’e aktarılmış olup tarafından derlenmiştir. Erzincanlı Hafız Şerif tarafından da taş plaka okunan bu eser, daha sonra ses sanatçısı Zeki Müren ve diğer bazı ses sanatçılar tarafından anonim olarak okunmuştur!.. Erzincanlı Hafız Şerif tarafından taş plaka okunan bu eser Milli Kütüphane Başkanlığı tarafından muhafaza edilmektedir.

3 Keklik gibi kanadımı süzmedim Murad alıp doya doya gezmedim Bu kara yazıyı kendim yazmadım Alnıma yazılmış bu kara yazı Kader böyleymiş ağlarım bazı Gönül ey ey sebep ey Geceleri uyku girmez gözüme Zalim yastık diken oldu yüzüme Uyma dedim uydun eller sözüne Alnıma yazılmış bu kara yazı Kader böyleymiş ağlarım bazı Gönül ey ey sebep ey

4 AGİT ARİS 8/E 8/E

5


"Eser : Aşık Nihani Derleyen : Muzaffer Sarısözen Yöre : Erzinzan-Çadırkaya Kaynak : “BARDIZLI AŞIK NİHANİ DİVANI” Türkünün Hikayesi : Erzincan’ın eski." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları