AAAA BU DA KİM? Yazar:Melih Tuğtağ Hazırlayan:Nazlı Sönmez Ders:Türkçe Öğretmen:Aslı Koçoğlu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.
Advertisements

SELİM İLERİ.
A TEMASI OKUL HEYECANIM
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
J.K. ROWLİNG.
“HİÇBİR GEMİ, SENİ KİTAPLAR KADAR UZAĞA GÖTÜREMEZ”
SELAMLAŞMA Amaç : Görgü kurallarını geliştirme.
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI EDANUR ACAR
GÖNÜLDEN SESLER.
MESLEKLERİ ÖĞRENELİM.
ÖZENLİ KULLANIM Hazırlayan NEHİR OR 1 / C.
SORU EKİNİN YAZILIŞI ?.
Hasta ve yaralı insanlara bakar ve onların iyileşmesinde de yardımcı olurum. Hastalığın belirtilerini izlerim. Hastalara ilaç.
HERKESİN AİLESİ FARKLIDIR 
DOĞAL AFET BTÖ–302 Internet Ortamında Yazarlık Dilleri ve Uygulamaları
KAYRA DİREN EROL 2-A SINIFI NO :411
NUSAYBİN EMİRE GÖZÜ ANADOLU LİSESİ HAZIRLAYAN: KOORDİNATÖR REHBER ÖĞRETMEN MEHMET AYDOĞAN.
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © Fotoğraflar : Cem Yurtsev.
DİSLEKSİ(ÖZEL ÖĞRENME VE ALGILAMA BOZUKLUĞU)
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
Patron merak ederek Saate bakiyor cünki yaninda calisan isci hala ortada yok, ve 10 dakka sonra önemli bir toplantida olmalari gerekiyor..buyüzden son.
BENİ ANNEM YAVRULADI TÜR “Beni Annem Yavruladı” basılı (matbu) bir kitaptır. 2.
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
Kalbinizin Sesini Dinleyin. Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğlunun.
DOĞA KOLEJİ ORTAOKUL YARATICILIK ETKİNLİĞİ BAŞLIYOR…
Patron merak ederek Saate bakıyor, çünki yanında çalışan işçi hala ortada yok……… ve 10 dakika sonra önemli bir toplantıda olmaları gerekiyor.. Bu yüzden.
NOT TUTMA.
ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ
Garip Akımı Birinci Yeniciler
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Servet-İ fünun edebİyatI
ZARARLI MADDELERİN BOŞALTIMI İstanbul, Kadıköy’de belediye ekipleri tarafından tespit edilen bu ev görenleri hayrete düşürdü. Mahalleliler eve: ÇÖP.
1. Christy ‘nin rahatsızlığını anlayan ilk kim olmuştur
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime ve kelime gruplarının arasına konur Fırtınadan, soğuktan, karanlıktan ve biraz da korkudan sonra bu sıcak,
Hasta ve yaralı insanlara bakar ve onların iyileşmesinde de yardımcı olurum. Hastalığın belirtilerini izlerim. Hastalara ilaç veririm. İnsanların hastalık.
METİN TÜRLERİ TEOG SORULARI
CİHAN DEMİRCİ.
EGE ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI YARATICI YENİLİKÇİ ÖĞRETMEN SEMİNERİ “YARATTIKÇA YAZ ATÖLYESİ” AYDAN AYKAÇ S. YUSUF ÇAĞLAYAN 16 Nisan 2011.
GÜLÜŞÜNÜ ESİRGEME Ahmet Burak Çiçek Ayça İmanlık Cem Kurumoğlu
Kitap tanıtımı/Boor reivews
FİLm Gösterİm ProğramI (ŞUBAT 2017)
Başlık Düzeni Alt Başlık. Listeli Başlık ve İçerik Düzeni Birinci madde işaretinizi buraya ekleyin İkinci madde işaretinizi buraya ekleyin Üçüncü madde.
ÖĞRETMENİM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.
KARDELEN Sinopsis : Ataerkil bir sistemde yetişen bireyin kend i kızının eğitim hakkını elinden alması ve kızının daha sonrasındaki başarı hikayesi.
Başlık Düzeni ALT BAŞLıK. Listeli Başlık ve İçerik Düzeni Birinci madde işaretinizi buraya ekleyin İkinci madde işaretinizi buraya ekleyin Üçüncü madde.
GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ RUKİYE ALVER 9-B GÜRÜLTÜ "Bir gün gelecek insanlar kolera ve veba gibi gürültüye karşı da amansız bir mücadele verecekler." Robert.
İSMAİL ACUN. ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN Başarımda sen varsın…Kalbim ismini ansın…Saygılar seninle olsun…Sevgili öğretmenim’miz 5 yaşında başlarsın.
HALİDE EDİP ADIVAR.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Konu Başlığı.
Resimli Başlık düzeni alt başlık.
Başlık Düzeni Alt Konu Başlığı.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Lütfen Sesli İzleyin.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Konu Başlığı.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Sunum transkripti:

AAAA BU DA KİM? Yazar:Melih Tuğtağ Hazırlayan:Nazlı Sönmez Ders:Türkçe Öğretmen:Aslı Koçoğlu

Köşeyi Dönen Adam Nereye Dönüyormuş?(Bölüm-5) Sessiz, Köşeyi Dönen Adam ismini verdiği o adamın nereye döndüğünü çok merak eder.O adamın hikayesini yazmayı çok istiyordur.Her gün Köşeyi Dönen Adam'ı takip eder ama bir türlü sonuca varamaz.Çünkü adam her köşeyi döndüğünde ortadan kaybolur.Sessiz,en sonunda pes eder ve hayalinde öyküler canlandırıp yazar.

Tablolu İki İçerik Düzeni Bu hikayeleri yazmak için bir kapının önüne oturur.Mesela hikayelerinden bazılarında adamın köşeyi döndükten sonra yerden çıkan bir düzenek yayla havaya uçtuğunu iddia eder.Bir başka hikayesinde ise her gece herkesin lavabosundan gelen seslerden şikayetçi olduğunu yazar.Birkaç gün sonra bu olaya polislerin ve özel TİM ekiplerinin karıştığını yazar.İşin aslı ise Köşeyi Dönen Adam'ın, yeraltına bir ev inşa etmesidir. Grup 1Grup 2 Ders Ders Ders 38490

Peki Ya Gerçekler??? Sessiz,kendini hikaye yazmaya kaptırır.Bu anda da arkasındaki kapı açılır ve Sessiz kapıdan içeriye düşer.Rüya gördüğünü zanneder.Aslında bayılmıştır.Sessiz çok şanslıdır çünkü evin sahibi ve kapıyı açan kişi Köşeyi Dönen Adam'dır..... Heyecanlı bölüm geldiği için kesiyorum...

Köşeyi Dönen Adam'ın asıl adının Ahmet olduğunu öğrenir.Köşeyi Dönen Adam aslında evine döner.Evi köşeyi döndükten sonraki ilk yerdir.

Anafikir Merakımızı gidermek için sabretmeliyiz. Belki şans yüzümüze güler.

Şahıs Kadrosu/Özellikleri Sessiz Sakin (Kitabın Kahramanı): Uykucu-Uyuşuk ve Hayalperest Melek (Öğretmen): Bilgili-Sportif-İyimser Sakine Sakin (Anne): Titiz-Hoşgörülü Taşkın (Arkadaşı) : Dili Dönmeyen-Hiperaktif Diğerleri :Coşkun Sakin(Abi)-Gizem Sakin(Kardeş) Saniye Sakin(Babaanne)-Selim Sakin(Baba)…......

Kitabın Eleştirisi Bu kitap bir eğlence kitabıydı ve ben bu kitabı çok beğendim.Ama daha ders verici olabilirdi.Ben sadece kitabın bu yönünü beğenmedim.Yoksa kitap gerçekten eğlenceli. Okumanızı tavsiye ederim...

Yazarın Hayatı Melih Tuğtağ:27 Ekim 1987 tarihinde İstanbul'da doğdu.Elazığlıdır kendisi.İstanbul Teknik Üniversitesi'nde uzun yıllar Jeofizik Mühendisliği okudu.Mühendis olamadığını anlayınca yazar oldu.Sessiz Sakin'in Gürültü Maceraları adlı serisini devam ettiriyor.