Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ RUKİYE ALVER 9-B GÜRÜLTÜ "Bir gün gelecek insanlar kolera ve veba gibi gürültüye karşı da amansız bir mücadele verecekler." Robert.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ RUKİYE ALVER 9-B GÜRÜLTÜ "Bir gün gelecek insanlar kolera ve veba gibi gürültüye karşı da amansız bir mücadele verecekler." Robert."— Sunum transkripti:

1 GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ RUKİYE ALVER 9-B 1075

2 GÜRÜLTÜ "Bir gün gelecek insanlar kolera ve veba gibi gürültüye karşı da amansız bir mücadele verecekler." Robert KOCH (1910) Sanayileşme ve modern teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan çevre sorunlarından biri de ses kirliliğidir. Gürültü de denilen ses kirliliği, istenmeyen ve dinleyene bir anlam ifade etmeyen sesler ya da insanı rahatsız eden düzensiz ve yüksek seslerdir.

3 Ça ğ ımızın Sinsi Hastalı ğ ı GÜRÜLTÜ Kokmaz Havada yayılır ama Diğer kirleticiler gibi; Görünmez

4 iz bırakmaz Diğer kirlilik türleri gibi; Toprakta Suda Ça ğ ımızın Sinsi Hastalı ğ ı GÜRÜLTÜ Havada

5 GÜRÜLTÜ KAYNAKLARI KARAYOLU ARAÇLARIHAVAYOLU ARAÇLARI DENİZYOLU ARAÇLARI DEMİRYOLU ARAÇLARI

6 SANAYİ TESİSLERİ GÜRÜLTÜ KAYNAKLARI EĞLENCE YERLERİ DİĞER FAALİYETLER

7 Kuş cıvıltıları (15m uzakta) 50 dBA Normal konuşma (1 m) 60 dBA Sessiz alan 40 dBA Fısıltılı konuşma 30 dBA Yaprak hışırtısı 20 dBA 10 dBASesin algılanma eşiği Duyma eşiği 0 dBA Yük treni (30 m uzakta) 70 dBA 2 Kat gürültülü 4 Kat gürültülü 8 Kat Gürültülü Çalar saat zili 80 dBA 16 Kat Gürültülü Çocuk çığlığı 90 dBA 32 Kat Gürültülü BAZI GÜRÜLTÜ DEĞERLERİ VE ETKİLERİ

8 HANGİ KAYNAKLAR NE KADAR ŞİKAYETE SEBEP OLMAKTADIR?

9 ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINA, http://gurultu.cevreorman.gov.tr http://havayonetimi.cevreorman.gov.tr. KAYNAKÇA


"GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ RUKİYE ALVER 9-B GÜRÜLTÜ "Bir gün gelecek insanlar kolera ve veba gibi gürültüye karşı da amansız bir mücadele verecekler." Robert." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları