YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Advertisements

Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
ÇOCUK GELİŞİMİNE GİRİŞ
Seralarda domates Tuta absoluta.  Yumurtadan çıkan larva, yaprak, meyve, sap, gövde ve büyüme noktalarında galeriler açarak beslenir.  Yaprakta açtığı.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 2
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
Süs Bitkileri Eğitim Semineri Uzm. Hale ESEN 2008
ÜNİTE 1 HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM MİTOZ BÖLÜNME.
ÖĞRENME SINIF YÖNETİMİ
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
Ziraat Yüksek Mühendisi Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
Toprak istekleri Oğul otu Melissa officinalis Kültür
Yem Bitkilerinin Sınıflandırması
TIBBİ BİTKİLERİN YAYGINLAŞTIRILMASI VE TARIMI
Başarılı bir üretim amaçlandığında yüksek verim, kalite ve en başta genetik özellikleri bilinen, canlılığı, çimlenme ve çıkış gücü yüksek tohum kullanımı.
FOTOSENTEZ HIZINA ETKİ EDEN FAKTÖRLER
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
BİR BİTKİDE ÇİÇEKLİ ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
ÜLKEMİZDE CEVİZ YETİŞTİRİCİLĞİ İÇİN ÖN FİZİBİLİTE
ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK
MELEZ ÜÇGÜL ( Trifolium hybridum L.)
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
YETİŞKİNLİK DÖNEMİ İlk Yetişkinlik Orta Yetişkinlik Yaş
YEM BİTKİLERİ TARIMININ ŞEKİLLERİ
Bitki Sistemleri Kök Sistemi Sürgün Sistemi Kök Gövde ve Yaprak.
HALİM GÜNEŞ.
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
Ördek Barınakları.
Maddenin Ayırt Edici Özellikleri
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Yem Bitkilerinin morfolojik özellikleri
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Kılçıksız Brom (Bromus inermis).
………….İLKOKULU Fen Bilimleri Sınavı Canlı Varlıklar Ad-Soyad : No :
NeTIRail-INFRA Bilgilendirme Toplantısı, Ankara, Türkiye
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
YONCANIN OT HASADI Yoncada biçim zamanının belirlenmesi önemlidir. Dekara ham protein verimi en yüksek olduğu zaman biçim yapılmalıdır. Bu nedenle yoncanın.
BİY 422 BİTKİ EKOLOJİSİ PROF. DR. LATİF KURT
BİY 422 BİTKİ EKOLOJİSİ PROF. DR. LATİF KURT
Dişi organ Dişi organa pistil de denir.
Problemler – Kültür Sırasında Problemler
Buğdaygil Yem Bitkileri
BÜYÜME VE GELİŞME DEĞERLENDİRİLMESİ Yrd. Doç. Dr. Aysel TOPAN
KALITIM VE ÇEVRE I. Kalıtım II. Çevre
Stolon (Göbek Bağı) Ana sap ile yumru arasında, yumruya yapraklarda asimile edilen besin maddelerini taşıyan organdır. Görünüşü sapa benzer. Stolonlar.
Gövde Tatlı patateste gövde ince, uzun ve zayıftır. Bu nedenle kendi başına dik büyüyemez, toprak yüzeyine yayılarak gelişir. Gövde uzunluğu çeşitlere.
Gelişim ve Temel Kavramlar
Canlıların Büyüme ve Yaşamasına Etki Eden Faktörler
PATATES.
DOKU KÜLTÜRÜ VE BİYOTEKNOLOJİ İLE İLGİLİ PROBLEMLER
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
Maddeyi Tanıyalım Madde ve Cisim Maddenin Özellikleri Maddenin Haller
FOTOSENTEZ.
Sıcaklık Meyve ağaçlarının gelişmesi ve verimliliği sıcaklık ile yakından ilgilidir. Sıcaklığın yüksekliği veya düşüklüğü metabolik olayları farklı şekillerde.
HIYARDA GÖRÜLEN BESİN ELEMENT NOKSANLIĞI
KOCA FİĞ (Vicia narbonensis L.)
Ergenlikte Psikososyal Sorunlar
HÜCRE BÖLÜNMESİ.
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ Prof.Dr. Cengiz Sancak YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ

Toprak Faktörleri ve Büyüme YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ

YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ Toprak Faktörleri Kumsal topraklarda daha iyi gelişebilen yem bitkileri Yüksek çayır yulafı Avena elatior Domuz ayrığı Dactylis glomerata Kırmızı üçgül Trifolium incarnatum Korunga Onobrychis sativa Tüylü fiğ Vicia villosa YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ

YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ Tınlı ve killi topraklarda daha iyi yetişebilen yem bitkileri Çayır kelp kuyruğu Phleum pratense Kılçıksız brom Bromus inermis Yüksek çayır yumağı Festuca elatior Ak üçgül Trifolium repens Çayır üçgülü Trifolium pratense Çayır salkımotu Poa pratensis YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ

YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ Toprak nemi Kurak koşullara uymuş bitkilerin genel özellikleri Toprak üstü aksamları küçülmüştür. Kuvvetli bir kök sistemi oluşmuştur. Yaprak alanı daralmıştır. Daha kalın hücre duvarları ve kütikula tabakası oluşmuştur. Yaprakların üzeri tüylü veya mumsu bir tabakayla kaplanmıştır. Mezofil dokuları daha iyi gelişmiştir. Stomalar, ksilem hücreleri ve hücreler arası boşluklar küçülmüştür. Hücreler daha fazla ligninleşmiştir. YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ

YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ BÜYÜME Birbirine bağlı iki evreden oluşur. Büyüme Gelişme ve Farklılaşma Bitkinin hayat devresini tamamlayıncaya kadar iki farklı ve büyük evre ayırt edilmektedir. Vejetatif büyüme ve gelişmenin olduğu, yapısal büyüme evresi Bitkinin meyve ve tohumlarının oluştuğu üretken büyüme devresi. YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ

Bitkilerde Büyüme Büyüme Belirli bir dönemde organizmanın bütününde veya bir bölümünde boyutların artması, irileşmesi veya eskisinden büyük bir duruma gelmesi olayıdır. Belirli bir dönemde canlının geri dönüşümsüz olarak ağırlık, hacim ya da boy artışıdır.

Bitkiler büyümede fotosentezde oluşturdukları organik maddeleri kullanırlar. Bitkilerin büyüme kinetiği ise bitkinin belirli bir gelişme devresinde göstermiş olduğu büyüme hızı ile belirtilir. Büyüme hızı Genellikle o devrede bitkilerin ya boylarını ölçmek ya da ağırlıklarını tartmak suretiyle tespit edilmektedir.

Çok yıllık bitkilerde dinlenmeyi takip eden büyüme, tomurcukların faaliyeti ile başlar. Buğdaygillerde ve diğer otsu türlerde bunlar sapların tabanında, toprak yüzeyinin altında bulunur. Uygun çevre şartları ile uyarıldıklarında bu tomurcukların her biri bir sürgün çıkarır. Bazı buğdaygillerde uç kısımları koparıldığı zaman serbest hale geçen yedek tomurcuklar bulunur. Çalılarda tomurcuklar dalların uçlarına ve genç sapların yaprak koltuklarına yerleşmiştir. Tepe tomurcuğun zarar görmediği durumlarda yaprak koltuğundaki tomurcuklar normal olarak büyümezler.