TERLİK SAYA VE ASTAR PARÇALARININ KESİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DUVAR BAĞLANTILI PANOLU KATLANIR YEMEK MASASI
Advertisements

izoBOZZ, A SINIFI KAZANÇ
Çalışan Annenin İş Yaşamında Giyimi
SANAL ELBİSE DOLABI YAPIMI
İLKYARDIM NEDİR Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması yada.
SOLİDWORKS KALIP TASARIM
Nasıl Kullanılmalı ? Neoderm® antibakteriyel bir ürün değildir ve asla enfekte olmuş yaralarda kullanılmamalıdır. Neoderm® kullanmadan önce yaranın enfekte.
Kaliteli Teknik Resmin Üç Temel Niteliği:
Çalışma sırasında kırılma
SANAL TUVALET MASASI YAPIMI
PANOLARDA YAPILAN ÜRETİM ŞEKLİNE GÖRE UZUNAYAK ÇEŞİTLERİ
GÖZE İLAÇ UYGULAMA Göze, göz hastalıklarının tanısı (göz bebeğini büyütmek ya da küçültmek), göz enfeksiyonlarının tedavisi ve gözü nemlendirmek amacıyla.
Merve İLBAYLI Merve BÜTÜN H. Buse BİTMEZ Section 2
BÜKME KALIBI İLE HAVA KANALI PLAKASI ÜRETİMİ (PLATE, AIR DUCT) Karabük Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği Olgu.
Bal Peteği (honeycomb) Kompozitler
Arazi biçimleme 4. Bozuk arazi formunun düzeltilmesi ve yükselti farkının duvarsız çözümü amacı ile.
CNC TEL EROZYON Tel erozyon ile işleme, elektrot olarak bobin şeklinde makaraya sarılan iletken telin, sürekli olarak yukarıdan aşağıya doğru ilerletilmesi.
KOLAJ ÇALIŞMASI KAPLUMBAĞA YAPIMI
CANAN TEKİN FATMA SUBAŞI HACER MALAK MELEK ÜLKÜ
DUVAR BAĞLANTILI PANOLU KATLANIR YEMEK MASASI
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
SANAL MOBİLYA İMALATI VE KİTAPLIK YAPIMI
MEYVECİLİKTE AŞILAMA TEKNİĞİ.
İD0SK Kampçılık ve Doğada Yaşam
KOMPOZİT KANAT ÜRETİMİ
GEOGRİD KULLANIMI.
Kılık Kıyafet.
Endüstriyel Yapı Tasarımında Prefabrikasyonun Önemi
KONFEKSİYON TEKNOLOJİSİ
ONDALIK KESİRLER (SAYILAR)
TEKNİK RESİM Perspektifler.
TEKNİK RESİMDE KESİT GÖRÜNÜŞ
1. ASTAR BOYA VE MACUNLAMA
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 1 GİRİŞ.
Kalça ve alt taraf kemiklerinin kırık, çıkık ve burkulmaları, üst taraf kemiklerinde olduğu gibi düşme, çarpma ya da trafik kazaları gibi şiddetli travmalar.
Doç. Dr. Hüseyin UZUN – Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı
4. İŞ PARÇASI KOORDİNAT SİSTEMİ TANIMLAMA İş parçası sağlam bir şekilde bağlandıktan sonra referans olarak seçilen takımla sıfırlama işlemi yapılır. Bunun.
GÜREŞ Güreşte KAFA – KOL Hareketi.
PATLAMA MUKAVEMETİ TESTİ
ANA ÖRGÜLER.
Halı ile ilgili genel kavramlar
BLUZ DİKİMİ.
SOLUNUM YOLU TIKANIKLIKLARI
ETT VE TRAKEOSTOMİ BAKIMI
SÜRTÜNME HASLIĞI TESTİ
DÜĞME NEDİR ? Düğme ; kapama ve süsleme amaçlı giysiye tutturulan üç boyutlu bir malzemedir ve giysiyi kapamak için bir ilikten geçirilir . Düğmeler ,
TELA ve ÇEŞİTLERİ.
Konfeksiyon yardımcı malzemeleri
KOL AĞZI TEMİZLEME TEKNİK ÇALIŞMALARI
  Pano montajı yapılırken; elektrik panosuna yerleştirilecek malzemelerin yerleri önceden hazırlanır. Pano malzemelerine montajı yapılacak parçalar.
Hazırlayan : Burcu TÜLÜCÜ
(TEKSTİL TEKNOLOJİSİ)
SAYA VE ASTAR KESİMİNDE DİKKAT EDİLECEK ANA MADDELER
*GOVA SAYANIN KESİMİ Bayanlar için yapılan klasik, her zaman giyilebilen ayakkabı türüdür. Çeşitleri pek çok olan gova sağlam, rahat, basit, sade ve.
*SAYA YAPIMINDA KULLANILAN TAKVİYE MALZEMELERİ
*DİKİŞİN ÇEŞİTLERİ Ağız dikim teknikleri Arka çatma Filoto İçe çatı dikişi Dışa çatı Bindirme dikişi Tıranta dikişi Sota dikişi.
*Tıraş çeşitleri Kıvırma Tıraşı Yakma Tıraşı Bindirme Tıraşı
*GOVA MODEL SAYANIN TEZĞAH İŞLERİ
BANTLI GOVA MODEL SAYA Bantlı gova saya normal gova sayadan farklı olarak sayanın iç tarafında bant dış tarafındada toka olmasıdır. Bant toka yardımı.
KESİTLER VE KESİT GÖRÜNÜŞLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ECZANELERDE PERSONEL YÖNETİMİ
HAZAL TİMUR 11/A 517 SÜMEYYE GÖÇEN 11/A. + Genellikle üst taraf (üst yan)kırık, çıkık ve burkulmaları düşme, çarpma gibi darbelere bağlı olarak gelişir.Kırıklar,
28 N/mm2 (oda sıcaklığında)
TEMSAD GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU 2017 TEKSTİL MAKİNE SEKTÖR RAPORU
HOŞGELDİNİZ HAZIRLAYAN : BERAT ÖZBEY GEÇİOĞLU MAKİNA MÜHENDİSİ
TEFE MEKANİZMASI HAZIRLAYAN : FULYA DEMİRKOL
Sunum transkripti:

TERLİK SAYA VE ASTAR PARÇALARININ KESİMİ

TERLİK SAYA VE ASTAR PARÇALARININ KESİMİ Bayan ve erkeklerin özellikle ev içinde veya dışında giydikleri hafif farklı biçimlerde arkası açık ayakkabı çeşididir. Genellikle arkası ya da burun kısmı açık olduğundan dış şartlarda giyilmeye elverişli değildir. Günümüzde yaz aylarında ayağın rahat etmesi ve hava alması maksadı ile giyilir. Sade olanları olduğu gibi bol aksesuarlı olarak tasarlananları da vardır.

TERLİK YÜZ VE ASTAR KESİMİ Yüz: Ayakkabının önünde en çok dikkati çeken ve görünen parçasıdır. Bu özelliğinden dolayı sayanın en önemli elemanıdır. Malzemenin en kaliteli yerinden kesilmelidir. Yüz astarı: Yüz parçasının altına gelen astar parçasıdır. Yarma makinesinde inceltilmiş deri ya da meşinden kesilir. Sıklık yönü yüz parçasının aynıdır

REGOLA (TOPLAMA) Sayanın monteye hazır duruma getirilmesi için kesilmiş ve gerekli işlemleri bitmiş saya elemanlarının birleştirilerek dikmeye ya da üste atma işlemine hazırlanmasına regola (toplama) denir.

YAKMA Saya parçalarının kenarlarını ispirto ocağı ve mum ile kenarlarının hafif şekilde ateşe tutulup kenar pürüzlerinin yakılma işlemine yakma denir.

KIVIRMA Saya parçalarının kenarlarına daha estetik görüntü vermek amacı ile yapılan katlama işlemine kıvırma denir. Kıvırma sayada çok kullanılan bir kenar şeklidir. Sayanın ağız kısmında, gambalarında, aynalarda, yüz ve maskaretlerde farklı model özelliğine göre birçok yerde uygulanır. Kıvırma işlemi, saya dikişinin istenilen kalitede olmasının en önemli işlem basamağıdır. Öncelikle kıvırma tıraşı yapılarak derinin pürüzleri giderilir, el ile ya da makine de solüsyon sürülür. Derinin esnemesini önlemek ve kenar sağlamlığını artırmak amacıyla sayanın ağız kısmına takviye bandı yerleştirilir. Deri parçasını uç kısmından başlanılarak parçanın üzerine doğru kıvırma işlemi yapılır.

YAPIŞTIRMA Saya parçalarının yapıştırıcı sürülerek modele göre birbirinin üstüne gelecek şekilde, bindirme yapılan işleme yapıştırma denir. Yapıştırma yapılan parçaların kenarlarının bindirme tıraşı yapılması gerekir.

*TERLİK SAYASININ ÜSTE ATILMASI Kıvırma işlemi bitmiş terlik yüzüne ve astarına yapıştırıcı sürülerek üste atmaya hazır hale getirilir. Terlik sayalarında aksesuar olarak toka kullanılabilir. Tokanın takıldığı parçalara atkı parçası denir. Kıvırma işlemi yapıldıktan sonra atkı parçasına toka takılarak hazır hale getirilir. Solüsyon sürülmüş yüz ve astar, astarın iç kısmı üste olacak şekilde yüz üzerine getirilerek üste işlemi yapılır.

TERLİK SAYASININ AĞIZ DİKİŞİ Ağız dikişi kenardan 0,5mm. 1mm. kadar içerden başlanır. Genelde ağız dikişine başlama yeri sayanın arka ve iç kısmından başlanır. Dikişe ponteriz dikişi ile başlanır ponteriz ile bitirilir. Dikme işleminden sonra ara işi işlemi yapılır. Ara işi yapılan yüze ve atkı parçasına yapıştırıcı sürülür. Yapıştırıcı kuruduktan sonra yapıştırma işlemi yapılır ve dikişe hazır hale getirilir.