SAYA VE ASTAR KESİMİNDE DİKKAT EDİLECEK ANA MADDELER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANAL KOMODİN YAPIMI.
Advertisements

KİŞİSEL KAMP MALZEMEN Kamp malzemelerini şu ana başlıklar altında düşünebilirsin. Uyku malzemesi Yemek malzemesi Temizlik malzemesi Zorluklara karşı hazır.
TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ
Geometrik Cisimler ve Şekiller
YER SEÇİMİ Endüstri Mühendisliği Bölümü
KARE, DİKDÖRTGEN VE ÜÇGENİN ÖZELLİKLERİ
SANAL KARYOLA YAPIMI.
FEN VE TEKNOLOJİ 8.SINIF BASINÇ.
SANAL TUVALET MASASI YAPIMI
FEN ve TEKNOLOJİ / BASINÇ
Merve İLBAYLI Merve BÜTÜN H. Buse BİTMEZ Section 2
EĞİTİM 6 KİŞİSEL HİJYEN NİSAN
EĞİTİM 8 Kişisel Hijyen Oğuz Güler 1.
Bal Peteği (honeycomb) Kompozitler
CNC TEL EROZYON Tel erozyon ile işleme, elektrot olarak bobin şeklinde makaraya sarılan iletken telin, sürekli olarak yukarıdan aşağıya doğru ilerletilmesi.
MADDENİN DEĞİŞİMİ İnsanlar işleyerek maddeleri değiştirirler. Örneğin okul çantanız deri ve kumaştan değil de demirden yapılmış olsaydı kolaylıkla taşınabilir.
EMNİYET KEMERLERİ Emniyet kemerleri, kromlu kalın kösele kayışlarından veya keten, pamuk dokuma veya uygun diğer bir malzemeden yapılmış olacaktır.
KONULAR ÜÇGENLERE GİRİŞ ÜÇGEN ÇEŞİTLERİ ÖRNEKLER.
Merhaba arkadaşlar.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
1.İnsanlar işleyerek maddeyi değiştirirler
DUVAR BAĞLANTILI PANOLU KATLANIR YEMEK MASASI
FREZELEME ve FREZE TEZGAHI ÇEŞİTLERİ
SANAL MOBİLYA İMALATI VE KİTAPLIK YAPIMI
KARE.
MADDENİN DEĞİŞİMİ İnsanlar İşleyerek Maddeyi Değiştirirler
Uzayda Kapalı Yüzeyler
ÜÇGENLER.
ÜÇGENLER.
BİLGİSAYARIN ANA PARÇALARI VE ÇEVRE BİRİMLERİ
ALTI PARÇALI ETEK (MODEL: 205)
HAZIRLAYAN MUHAMMET UĞUZ ÇOKGENLER Dorusal olmayan 3 veya daha fazla noktanın 2 şer 2şer birleştirmek oluşturulan kapalı düzlemsel şekillere.
HADDELEME Hazırlayan : HİKMET KAYA.
KONFEKSİYON TEKNOLOJİSİ
MODEL UYGULAMALI ETEK.
MEYVECİLİKTE AŞILAMA TEKNİKLERİ
BÖLÜM 3 SAC BİÇİMLENDİRME YÖNTEMLERİ KESME-BÜKME-DERİN ÇEKME
TEKNİK RESİMDE KESİT GÖRÜNÜŞ
1. ASTAR BOYA VE MACUNLAMA
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 1 GİRİŞ.
ÜÇGEN VE YARDIMCI ELEMANLARI
SÜPREM ÖRGÜ Ç..LBLBÇ HİLAL BAHAR
Örme Mamul Ön Terbiyesi- Tüp Kesme
HAZIRLAYAN BURCU TÜLÜCÜ
BLUZ DİKİMİ.
DOĞRULAR VE AÇILAR YUNUS AKKUŞ 2017.
MATKAP KULLANIM TALİMATI
Öğretim teknolojileri ve öğretim materyal tasarımı
VATKA Elbise, ceket, palto gibi giysilerin omuz kısmını desteklemek, istenen biçimi,formu vermek amacıyla kullanılır. Giysiye dikilerek monte edilir. Pamuklu,
DÜĞME NEDİR ? Düğme ; kapama ve süsleme amaçlı giysiye tutturulan üç boyutlu bir malzemedir ve giysiyi kapamak için bir ilikten geçirilir . Düğmeler ,
Dikiş İpliğinin Tarihçesi
Konfeksiyon yardımcı malzemeleri
SUNİ (REJENERE) LİFLER
NEDEN ACCURA CX … 5 BOYUTLU ÇERÇEVE TARAYICI ŞABLON TARAYICI
Hazırlayan : Burcu TÜLÜCÜ
*GOVA SAYANIN KESİMİ Bayanlar için yapılan klasik, her zaman giyilebilen ayakkabı türüdür. Çeşitleri pek çok olan gova sağlam, rahat, basit, sade ve.
TERLİK SAYA VE ASTAR PARÇALARININ KESİMİ
*SAYA YAPIMINDA KULLANILAN TAKVİYE MALZEMELERİ
*DİKİŞİN ÇEŞİTLERİ Ağız dikim teknikleri Arka çatma Filoto İçe çatı dikişi Dışa çatı Bindirme dikişi Tıranta dikişi Sota dikişi.
*Tıraş çeşitleri Kıvırma Tıraşı Yakma Tıraşı Bindirme Tıraşı
KALİTE KONTROL Bitmiş bantlı govanın, elle ve gözle sayada oluşabilecek hataların kontrolüdür. Elle kontrol: Sayada üzerinde uzun olarak kalan iplik.
*GOVA MODEL SAYANIN TEZĞAH İŞLERİ
*SAYA NEDİR ? Ayakkabının modeline göre çıkarılmış olan, ıstampalar yardımı ile kesilen deri parçalarına uygulanan tıraşlama, kıvırma, yapıştırma.
*DERİ KALİTE BÖLGELERİ
BANTLI GOVA MODEL SAYA Bantlı gova saya normal gova sayadan farklı olarak sayanın iç tarafında bant dış tarafındada toka olmasıdır. Bant toka yardımı.
Bilgisayarın Ana Parçaları ve Çevre Birimleri
İÇ GİYİM VE ÇORAP KÜMESİ, AB 2025 Vizyonu çerçevesinde ‘Kişiselleştirilmiş Moda ve Fonksiyonel Giyim Ürünleri’ projelerini değerlendirdi.
TATLI PATATES.
Kablolama.
TEMSAD GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU 2017 TEKSTİL MAKİNE SEKTÖR RAPORU
Sunum transkripti:

SAYA VE ASTAR KESİMİNDE DİKKAT EDİLECEK ANA MADDELER 1.Deri malzemenin (suni deri, kumaş)esneyen yerlerinin belirlenmesi 2.Stampaların en az fire verecek şekilde yerleştirilmesi 3.Ayakkabı modellerine göre kesilecek deri malzemeleri farklılık gösterir. Fantezi modeller ince glase derilerden. Spor ayakkabılar kalın derilerden. Çizme, bot ve rok sayalar hamurlu(yumuşak)derilerden kesilmesi uygun olur.

ASTAR PARÇALARININ KESİMİ Astar parçaları keçi, koyun ve dana astarlık derilerden kesilir. Çoraplık olarak kesilecek parça derinin tersinden kesilir. Astarlık derilerin esneme yönü astar ıstampasının yanına doğru olmalıdır.

TIRAŞ (İNCELTME) NEDİR Sayanın modeline uygun dikilebilmesi için kıvırma, yakma ve bindirme işlemlerinin gerçekleştirebilmesi için, kesilmiş saya parçalarının kenarlarına uygulan inceltme işlemlerine tıraş denilir. İki şekilde tıraşlama yapılır: Elde tıraşlama: Sayacı bıçağı ile yapılan tıraş çeşididir. Deri tıraş makinesinde tıraşlama: Tıraş makinesinde bir takım aparatlar kullanarak yapılan tıraş çeşididir.

*Tıraş çeşitleri Kıvırma Tıraşı Yakma Tıraşı Bindirme Tıraşı . Çatı Tıraşı . Tulum Tıraşı . Köşe Tıraşı . Monte Tıraşı

YARMA NEDİR Ayakkabı ve saraciye ürünleri başta olmak üzere birçok ürünün yapımında kullanılan derinin işlenmesinde “yarma” işlemi önemli bir aşamadır. Deri her tarafı aynı kalınlıkta olmayan bir yapıya sahiptir. Bu durum üretim aşamalarındaki işlemlerde zorluklar çıkaracaktır. Derinin her tarafının standart kalınlıkta olmasını sağlayan işleme “yarma” denir.

*YARMA İŞLEMİNİN ÜRETİM AŞAMALARINDA SAĞLAYACAĞI KOLAYLIKLAR Ürün parçalarının eşit kalınlıkta olmasını sağlamak Ürüne model özelliğine uygun şekil verebilmeyi sağlamak Derinin taneli yüzeyinin düzgünleştirilmesini sağlamak Üretimde işlemlerin kolaylaştırılmasını sağlamak Üretimde işlemlerin netliğini sağlar.

DİKİŞ MAKİNESİNE İĞNE VE İPLİK TAKMA

YUVARLAK ŞEKİLLERDE DİKİŞ UYGULAMALARI