BÖLÜM : Uluslararası İlişkiler DERS ADI : Türk Diplomasi Tarihi ÖĞRETMEN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C.İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK
Advertisements

Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
Anadolu gibi Mezopotamya’da eskiçağlarda pek çok defa istilaya uğramış, tarih boyunca üzerinde farklı uygarlıklar değişik kültür ve medeniyetler kurmuşlardır.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
Özboyacı İlköğretim Okulu
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK'ün HAYATI
Mustafa Kemal ATATÜRK.
Trablusgarp Savaşı veya diğer kullanımıyla  Türk-İtalyan Savaşı, yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu ve İtalya Krallığı arasında.
ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ
Atatürk’ün Katıldığı Savaşlar
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
ÖZET II.DÜNYA SAVAŞI.
SAVAŞTA VE BARIŞTA TÜRK ORDUSU
Avrupa Hun Devleti.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE
İTALYA’YLA İLİŞKİLER ( ) Roma İmparatorluğunun eski kutsal mirasına sahip olmak istedi bunun için; Trablusgarp ve Onikiadaları(1912) işgal etti.
I.Dünya Savaşı Öncesi Gelişmeler
20. YÜZYIL BAŞLARINDA OSMANLI DEVLETİ.
Bağımsızlık Savaşı
TAXODİUM DİSTİCHUM (AMERİKAN BATAKLIK SERVİSİ)
GENELGE VE KONGRELERİN ÖNEMLERİ
YENİÇAĞ’DA AVRUPA.
MUDANYA ATEŞKES ANTLAŞMASI (11 Ekim 1922)
CRİSTOF KOLOMB.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI.
Cepheden Cepheye Mustafa Kemal
Özgür GÜVERCİN. KISA KISA BAŞARI ANAHTARLARI - Konu eksiğiniz olmasın. - Mutlaka düzenli tekrar yapın. - Günlük 100 soru ile başlayıp toplamda 200 soruya.
Osmanlı Devleti X İtilaf Devletleri
AMERİKA’NIN BAĞIMSIZLIĞI VE FRANSIZ DEVRİMİ
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
Hazırlayan:Beyza Nur YAŞAR. I. Dünya Savaşı’nın sonlarına do ğ ru Müttefiklerinin yenilmesi üzerine, Osmanlı İ mparatorlu ğ u 30 Ekim 1918'de imzalanan.
Çalışma soruları 8. video
AİT Ders - Çalışma Soruları. 1. Osmanlı Devleti’nin Trablusgarp’ta İtalya ile mücadele halinde olması, aşağıdaki savaşlardan hangisinin başlamasında.
HAZIRLAYANLAR MERVE ERDOĞAN SİMGE AKYILDIRIM
 24 Mayıs 1946 yılında İstanbul‘da doğdu.  1967 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdi  New Hampshire Üniversitesi'nde yüksek lisans.
Çalışma Soruları 8.ders. Türkiye Cumhuriyeti daha önce kaybettiği Boğazlar üzerindeki tam egemenlik hakkını hangi antlaşmayla yeniden elde etmiştir? A.
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ.
18. YY OSMANLI DEVLETİ’NDEKİ YENİLİK HAREKETLERİ
II.MEŞRUTİYET’İN İLANI
İLK ÇAĞLARDA ULUSLARARASI İLİŞKİLER
MUDANYA ATEŞKES ANTLAŞMASI (3-11 EKİM 1922)
YGS TARİH TERİMLER 2015.
SEVR ANTLAŞMASI (10 Ağustos 1920)
ATATÜRK’ÜN HAYATININ KRONOLOJİSİ 1893:Askeri Rüştiye'ye girdi ve Kemal adını aldı.1893:Askeri Rüştiye'ye girdi ve Kemal adını aldı. 1895:Selanik Askeri.
AMERİKA TARİHİNDE VERGİ İSYAN HAREKETLERİ
ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938).
I.DÜNYA SAVAŞI ( 1914 – 1918 ).
19. YÜZYIL OSMANLI DEVLETİ ISLAHATLARI
TOKİ TURGUT ÖZAL İMAM HATİP ORTAOKULU
SUMMER Work and Travel Program 2012.
ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI HİZMETLER
TOPRAKTAN GELEN YAŞAM.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
I.BALKAN SAVAŞI.
Cumhuriyet’e Nasıl Kavuştuk ?
Demokrat Parti ( ) Dönemi Basını
Atatürk’ün Hayatı (Dinleme Metni)
İnternet’in Tarihi Gelişimi.  Internet, teknik olarak, birçok bilgisayarın ve bilgisayar sistemlerinin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  Mustafa Kemal Atatürk, 1881’de Selanik’te dünyaya geldi. Annesinin adı  Zübeyde Hanım, babasının adı ise  Ali Rıza Efendi’dir. İlkokulu,
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
07 Aralık 1944 Perşembe Günü Chicago’da imzalanan ICAO Uluslararası Sivil Havacılık Konferansı Ilk Baskı.
Atatürk’ün Hayatı ∞  Rahmetle Anıyoruz..
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
I.Dünya Savaşı Öncesi Gelişmeler
1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.
Sunum transkripti:

BÖLÜM : Uluslararası İlişkiler DERS ADI : Türk Diplomasi Tarihi ÖĞRETMEN ADI : Serdar ÖRNEK KONU : 11.ABD Başkanı James Knox Polk ÖĞRENCİLER : Kutluhan GÖRÜCÜ – Merve OKUR ÖĞRENCİLERİN NUMARALARI : 120410022-120410060

James Knox Polk 2 Kasım 1795 tarihinde Kuzey Carolina Eyaleti’nde Mecklenburg’da doğdu. Kuzey Carolina Üniversitesi’nde hukuk öğrenimi gördü. Bir süre Nashville’de hukukçuluk yaptı.

1820’de baroya kabul edildi. 1823’te Demokrat Parti’den Tennessee Temsilciler Meclisi’ne girdi. 1825’te ABD Temsilciler Meclisi’ne girdi. 1839’a değin meclis başkanlığı yaptı.

1839-1841 arasında Tennessee valiliği yaptı. Ancak 1841 ve 1843 valilik seçimlerini kazanamadı. Demokrat Parti’den adayı olarak katıldığı 1844 seçimlerini kazanarak devlet başkanı oldu. 1844-1849 yılları arasında devlet başkanlığı görevini yapmıştır.

BAŞKANLIK DÖNEMİ 1846’da gümrük vergi oranlarını indiren Walker Gümrük Yasası’nı çıkardı Başkanlığının ilk döneminde Texas yeniden ABD topraklarına katıldı. Ocak 1846’da İngiltere’yle Oregon topraklarını ABD’ye bırakan bir antlaşma imzaladı. 1848’de Meksika ile yapılan savaşın sonunda New Mexico ve California , ABD topraklarına katıldı.

1846'da Amerika'nın Texas'taki toprak işgali ve bazı sınır anlaşmazlıkları yüzünden çıkan bu savaş, Meksika ve Amerika'yı tarihte ilk ve son kez askeri olarak karşı karşıya getirdi. 1848'de taraflar arasında Guadalupe Hidalgo Antlaşması imzalanmıştır.

Guadalupe Hidalgo Antlaşması ABD ile Meksika arasında México yakınlarında imzalanan ve Meksika Savaşı'nı sona erdiren antlaşmadır. Antlaşmayla ABD, 15 milyon dolar karşılığında bugünkü Arizona,California,Colorado’nun batısı,Nevada,New Mexico,Texas ve Utah’ı kapsayan alanı Meksika’dan aldı.

Polk Dönemi Yenilikleri ABD Deniz Harp Okulu kuruldu. Smithsonion Entitüsü kuruldu. Washington Anıtı inşa edildi. ABD’de ilk posta pulunun kullanılmaya başlandı.