Kuzey’in sosyal yapısı da farklı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Advertisements

ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.
İSLAMİYETTEN ÖNCE TÜRKLERDE EĞİTİM
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
İleri Bir Medeniyet: Sümerler Mezopotamya, Yunancada "nehirler arasında" anlamına gelir. Bu bölge, dünyadaki en verimli topraklardan biridir ve bu özelliğiyle.
Karakalem Tekniği ve Özellikleri
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
ALPER KABASAKAL 6/A 95 SOSYAL BİLGİLER.
1.TROIA MODA HAFTASI 1.TROIA MODA HAFTASI TANITIM DOSYASI.
AVRO BÖLGESİ VE AVRUPA MERKEZ BANKASI Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
Mısır danatında resim ve heykel
FUTBOL TOPLU OYUN TEKNİKLERİ
MISIR UYGARLIĞI Mısır’da MÖ 3000 yıllarında Nil havzasında ortaya çıkmış bir uygarlıktır.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Gitmek İ stedi ğ im BirÜlke FRANSA. KENDİMİ TANITIYORUM KENDİMİ TANITIYORUM Adı:İncilay Soyadı:Baş Sınıfı:4/c No:1121 Okul:Tezer Taşkıran İ.Ö.O. Ders:Bilişim.
Turizm Herhangi bir amaç izlemek üzere insanların kendi konaklama yerleri dışında seyahat ve konaklamalarından meydana gelen olaylar,ilişkiler bütünüdür.
HAZIRLAYAN Adı: Muhammed Soyadı: AYDIN No: 546 Okul: Darende İlköğretim Okulu KAYNAK: KAYNAK:
Hacı Bayram Veli Camii.  Yer: Ankara, Türkiye  Coğrafi Koordinatlar:39°56 ′ ″ K32°51 ′ ″ D  İnanç: İslam  İnşaat Başlangıç Tarihi: 1427.
Italya. İ talya, 1861 yılında birli ğ ini sa ğ layana dek tek bir ülke de ğ ildi. İ talya topraklarındaki küçük devlet ve krallıklar birbirleri arasında.
Resim Performans Ödevi
Çağdaş Türk sanatını konu alan birçok kaynakta, ulusal ve yöresel Türk resminin kurucusu ve öncüsü olarak nitelendirilen Turgut Zaim, 1906 yılında İstanbul`da.
İsa’nın Doğumu İkonası. İlk önce bir ikona nedir ? İkona, Grekçe “Eikon” dan geliyor. Bu sözcüğün anlamı : resim, benzeyiş, simgeseldir Bir ikona dinsel.
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
MONA LİSA ARİFE GÜVEN 17 ESMA ULAŞ 33 10/C. ESER KİME AİTTİR, NEREDE VE NE ZAMAN YAPıLMıŞTıR? LEONARDO DA VINCI'YE AIT OLAN BU ESER IÇIN ÇALıŞMALARıNA.
İran ile birlikte Mısır ve Suriye’de de faaliyet gösteren Haşhaşiler, dinî tarikat ve aynı zamanda siyasi hedefleri olan bir terör örgütü gibi hareket.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
ANADOLU'DAKİ İLK TÜRK BEYLİKLERİ
 Mısır, Nil Nehri'nin akış yönüne göre Aşağı ve Yukarı Mısır olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
GÖKTÜRK KİTABELERİ.
JANR RESİM.
TEK KAÇIŞ NOKTALI PERSPEKTİF
GAZNELİLER
Sosyal Politikanın Tarihsel Boyutu Doç.Dr.Filiz YILDIRIM
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
HAVA PERSPEKTİFİ Doğada yakınımızda bulunan varlıklar gözümüze gerçek renk ve boyutlarıyla net olarak görünür. Oysa bizden uzaklaştıkça nesnelerin boyutları.
a) Burada gördüğünüz eserler sizde hangi duyguları uyandırdı
KUDÜS.
Donato Bramante ( ).
TEKNİK RESİM GÖRÜNÜŞ (12. HAFTA).
FLAMAN SANATI PETER PAUL RUBENS
RÖNESANS Ön Rönesans /Duccento- Trecento Y.Y
BAROK SANAT Barrocco sözcüğünden gelmektedir. Tam yuvarlak olmayan inci. Yamuk yumuk, düzgün olmayan inci. Mecazi olarak gülünç, tutarsız anlamında. Reform’a.
DÜNYANIIN YEDİ HARİKASI HAZIRLAYAN:EDANUR CERİTLİ NUMARA:
Din Dersi Paylaşım Portalı
Hıristiyanlığın Kutsal Kitapları
BİTOLA veya MANASTIR Evet, yurtdışı seyahatimden sunum için bu şehri neden seçtiğimi bu resimlerde göreceksiniz. Şehir merkezindeki yayaların kullandığı.
NMSG-86: Simulation Interoperability
BÖLÜM 2 BİLİŞSEL GELİŞİM.
SOSYAL BİLGİLER PERFORMANS ÖDEVİ DARENDE İLKÖĞRETİM OKULU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR
Yazı Sistemleri.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Oyun İçine Gömülü Öğretim
Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 8
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
M.S 2. YÜZYIL-M.S 15. YÜZYIL FELSEFESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kadir KESKİN Kimdir ? 1944 Afyon Dazkırı- Çiftlik doğumlu. İlkokulu kendi köyünde, ortaokulu dışarıdan bitirdi. İzmir İmam- Hatip Lisesi’ni 1965’te, aynı.
OKÇULUK RUMEYSA ÇETİN.
2 - DEDELER ZAMANI İBRAHİM'in hayatı Yaratılış bölüm
SABİİLİK Sabiilik: Ortadoğu ve Mezopotamya coğrafyasında adından söz ettiren önemli dini geleneklerden biridir. Dinlerinin kökenini Hz. Âdem’e kadar geriye.
Sunum transkripti:

İtalya’da Rönesans tüm hızıyla sürerken Kuzey Avrupa hala Gotik dönemi yaşıyor. Kuzey’in sosyal yapısı da farklı. Ortaçağdaki sınıflar devam ediyor gibi. Asiller ve din adamları nüfuzlu kişiler. Şehir devletleri var, sonra bunlar prenslerin eline geçti ve 16.yüzyılda Fransa, İngiltere, Hollanda gibi güçlü devletler ortaya çıktı. FLANDRA: Bölgenin en güçlü şehri Bruges, İtalya’daki Floransa gibi Kuzey’in ilk sanatçıları Hubert ve Jan Van Eyck Flaman ekolünün 15.yüzyılda kurucuları iki kardeş. Ghent Altar Panosu ortak işleri. Panonun dış çerçevesinde “Hubert tarafından Jodoc Vijd’in siparişi üzerine başlanmış 1432’de Jan bitirmiş” yazmaktadır. HUBERT VAN EYCK (öl. 1426) JAN VAN EYCK (1380?/1385?/1390?- 1441)

Hubert (öl. 1426) ve Jan Van Eyck (1390 Hubert (öl.1426) ve Jan Van Eyck (1390?-1441), Ghent Altar Panosu (1326-1432),

Ghent altar panosu, 12 bölümden oluşuyor Ghent altar panosu, 12 bölümden oluşuyor. Zemindeki manzara tümünde devam eder. Orta: kutsal kuzu (İsa sembolü), ziyarete gelen havariler, melekler, azizler, martirler, rahipler. Sağdan gelenler din adamları, hacılar, St. Christopher; soldan gelenler hakimlar, İsa’nın şovalyeleri. Üst: orta Tanrı/İsa, Meryem, vaftizci Yahya, en uç panolara Adem, Havva. Üzerinde Habil -Kabil

Ghent Altar Panosu Kapağı Müjde, iki Yahya Judoc Vijd ve karısı Detay zenginliği, iç panolara nazaran donuk renkler, Campın’in Merode altarını görmüş?

Jan van Eyck, Rolin Madonnası, 1433

Jan van Eyck, Kırmızı Turbanlı Adam,1433 Gözlerde ışık yansıması, zengin renk kullanımı, çerçeve orijinal ve As I can yazılı. Altta ise “Johannes de Eyck beni 1433’de yaptı” yazıyor.

Kardinal Albergati, 1430’lar Yüzyıl Savaşlarının finalinde önemli bir isim. Yüze aşırı dikkat çekmiş, giysiye değil. Dudakları mat, beyazımsı mor gibi. Göz teması yok, yarım boy büst formatı

Jan Van Eyck, Arnolfini’nin Düğünü, 1434 Antik dönemden beri karı-koca tasvirleri var Burgonya sarayına lüks eşyalar getiren bir tüccar.

Jan van Eyck, Canon van Der Paele Madonnası, 1436, Bruges, St Jan van Eyck, Canon van Der Paele Madonnası, 1436, Bruges, St. Donatius Kilisesi için, Solda S. Donatius sağda St. Georgius

Robert Campın /Flemalle Ustası , Merode ustası (1378 Robert Campın /Flemalle Ustası , Merode ustası (1378?- 1444), İsa’nın Doğumu 1415-25, İsa’ya tapınan Meryem ikonografyası, kurdeleler vs. Ortaçağ, detaycı

Robert Campın /Flemalle Ustası, Merode Altarı,1420’ler, sol panodaki vakıfçılar için yapılmış. Müjde, Yusuf

Kadın portresi, 1430 Campın, portre, 1400-1410

Campin, Werl Altarı, sol sağ, 1438

Roger Vander Weyden (1399/1400-1444), Çarmıhtan İndiriliş, 1432c Roger Vander Weyden (1399/1400-1444), Çarmıhtan İndiriliş, 1432c.Kompozisyon kurgusu dönemine göre çok başarılı, diagonal kompozisyon. Aşırı duygusal ifade yok Weyden’de., dengeli, kontrollü.

Roger Vander Weyden, Müjde, 1434-1435, Campın’den etkilendiği kesin ama giderek Van Eyck ile Campın arasında bir üslup.

Roger Vander Weyden, S. Lucas ve Meryem, 1440c. Meryem’in resmini yapan aziz. Kurgu olarak Rolin Madonnası’na benziyor ama buradaki Meryem daha doğal, anne, Van Eyck da kraliçe gibi.

Roger Vander Weyden, Columba Altarı, 1449, solda müjde, ortada secde, sağda tapınakda takdim. Mekan kurgusu daha başarılı. İnce figürler, dekoratif detaylar Campın: daha dağınık kompozisyon, daha aşırı ifade, Weyden: Eyck’den daha güçlü ifade, daha bağlantılı, ilişkili figürler, Eyck: daha mesafeli, uzak figürler

Hugo Vander Goes (1467- 1482 arasında etkin), Monforte Altarı, Kralların Secdesi 1470’ler

Hugo Vander Goes, Portinari Altarı, 1470’ler, Solda Tommaso Portinari ile Aziz Anthony/ sağda Maria Portinari ile Azize Margaret ve Maria Magdelena

Hugo Vander Goes, Portre

Hieronymus Bosch (1450-1516), Hollanda, Sihirbaz, 1470’ler

Hieronymus Bosch, Saman Arabası, 1480’ler

Hironymus Bosch, / Ölümcül Günah, 1480 c.

Hieronymus Bosch, Aziz Antonius Triptiği, 1500

Hieronymus Bosch,Dünyevi Zevkler , 1500 sonrası

Hieronymus Bosch, Çarmıhını Taşıyan İsa, 1510