İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MS OFFICE 2013.
Advertisements

EK 1: BROŞÜR ATM, İnternet ve Telefon Bankacılığı İşlemlerinde
Elektronik ticarette güvenlik konusunda değerlendirilmesi gereken diğer bir konu da alıcıların elektronik ticaret sitelerinden alışveriş yapmak için vermek.
Ardesenmyo.wordpress.com.
GÜVENLİ İNTERNET ve SOSYAL MEDYA
İNTERNETİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMI
BİLGİ GÜVENLİĞİ.
Konu : Bili ş im Teknolojilerinin Günlük Ya ş amdaki Önemi.
BİLGİSAYAR VE İNTERNET GÜVENLİĞİ
Güvenli İnternet Kullanımı
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
SOSYAL MEDYA VE GÜVENLİĞİ
İNTERNETİN FAYDALARI Hazırlayan: Azime Semra AY.
İnternet Güvenliği Sunumu
İNTERNETİN GÜVENLİ KULLANIMI
İNTERNET NEDİR Bilgisayarınızın, dünya üzerindeki birbiriyle bağlantılı milyonlarca bilgisayardan herhangi birisiyle veri, ileti ve dosya alış verişi yapmanıza.
GÜVENLİ İNTERNET.
İnternette Güvenlik. Güvenlik O Günlük hayatta tanımadığınız kişilerle konuşmak, onlara kendiniz ve aileniz hakkında bilgi vermek, onlardan yiyecek içecek.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER
İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar
İnternetin Güvenli Kullanımı
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
BİT KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZZ
E- Ticaret Altyapısı.
Bilgi Paylaşımı için Araçlar
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
İNTERNETTE İLETİŞİM YOLLARI
İŞLETİM SİSTEMİ.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Fatih İlkokulu Rehberlik Servisi
Bilgisayar ve İnternet’te güvenlik nedir?
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
İnternet ! Dünyamızı değiştiriyor Eşsiz bir bilgi kaynağı, kütüphane Bir tıkla uzakları yakınlaştıran Bazen okul, bazen banka şubesi, bazen alışveriş.
NetKafem Kullanımı Basit, Maliyeti Düşük, İşlevleri Güçlü
 Hız, kolaylık, fiyat avantajı gibi nedenlerle son yıllarda tercih nedeni haline gelen internetten alışveriş “E-ticaret” sektörünün büyümesinde önemli.
BİLGİSAYAR NEDİR?.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
TELEFONDA KRİTİK BİLGİ PAYLAŞMAYIN  Yöneticileriniz de dahil hiç kimse ile kurum ve personele ait kritik bilgiyi telefondan paylaşmayın.  Telefon ile.
İnternet Okur Yazarlığı
Sosyal Medya Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar bütünüdür.  Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı),
BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER
Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık
SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI İÇİN TAVSİYELER.
SOSYAL MEDYA UYGULAMALARı MERT AKDOĞAN 9-A. INSTAGRAM Ekim 2010 da kuruldu Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf paylaşma uygulamasıdır 75 milyon.
Önemli Olan Her Şeyinizi Korur 2013 NORTON RAPORU SİBER SUÇ VAKALARI Hayatlarında en az 1 kez siber saldırıya maruz kalan yetişkinlerin oranı% 63 % 61.
GÜVENLİ BİLGİSAYAR ve İNTERNET KULLANIMI
HOŞGELDİNİZ .
GÜVENLİ BİLGİSAYAR VE İNTERNET KULLANIMI
Çocuklarda ve Gençlerde Güvenli İnternet Kullanımı
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Bİlİşİm Teknolojİlerİ VE YazIlIm Dersİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
AİLEMİZDEKİ AFACAN : İNTERNET
Bilgisayarımıza bir anti-virüs programı yüklemeliyiz.
BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bilgi güvenliği elektronik ortamda kaydetmiş olduğumuz bilgilerimizin güvenli olması anlamında önemlidir. Elektronik ortamdaki bilgilerimizin.
İNTERNETTE İLETİŞİM YOLLARI
Kişisel Güvenlik. Kişisel veriler, kişinin kimlik yapısını ortaya koyan ve kişiye özel bilgiler olarak tanımlanabilir. Bu yüzden kişisel veriler ve kişisel.
GÜVENLİ İNTERNET ve SOSYAL MEDYA
6.1.3.E1 Bulut Depolama Hizmetleri
İnternette Güvenlik ve Dijital Vatandaşlık
SİBER GÜVENLİK VERİNİZİ VE GİZLİLİĞİNİZİ KORUYUN
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya

Dünyada ve Türkiye’de İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya

Dünyada ve Türkiye’de İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya

Dünyada ve Türkiye’de İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya

Türkiye’de internet ve sosyal medyada harcanan zaman Bilgiyasar veya tabletle günlük ortalama internet kullanım süresi: 4 saat 14 dk. Telefonla günlük ortalama internet kullanım süresi: 2 saat 35 dk. Günlük ortalama sosyal medya kullanım süresi: 2 saat 32dk. Günlük ortalama tv izleme süresi: 2 saat 18dk.

Türkiye’de Facebook kullanıcıları(yaş aralığı) 13-19 yaş: yaklaşık 8 milyon 20-29 yaş: yaklaşık 15 milyon 30-39 yaş: yaklaşık 9,6 milyon 40-49 yaş: yaklaşık 5 milyon 50-59 yaş: yaklaşık 2,1 milyon 60+yaş: yaklaşık 1,2 milyon

İnternet ve sosyal medya kullanımı bu kadar yaygınken; 1. Ne tür problemler yaşanıyor olabilir? 2. Doğru ve güvenli kullanım nasıl olur?

Ya yanlıs kullanıyorsak?

Mutlu akşam yemeği !

Prizlere bağlılık

Güvenli İnternet Hizmeti ? Güvenli İnternet Hizmeti, ailenizi İnternetin istemediğiniz içeriklerinden koruyan ücretsiz ve kullanımı kolay bir sistemdir. İnternet sağlayıcınız (TTNET, Türkcell vs. müşteri hizmetleri) ile iletişim kurarak aktifleştirebilirsiniz.

Gizlilik Gerçek hayatta tanımadığınız insanlarla paylaşmadığınız bilgileri sanal ortamda da paylaşmayınız!

İnstagram

A. Eğitim B. Sosyal Medya C. Oyun-Eğlence İNTERNET KULLANIM AMAÇLARI D. Alış-veriş 1. EBA, e-okul gibi bilinen siteler 1. Gizlilik 1.Site İçeriği 1. Alışveriş yapılacak site Bilgi ve paylaşımları kimler görebilir? Gizlilik ayarları yaptın mı? İçerik yaşa ve ahlaka uygun mu? Bilinen bir site mi? Satılan ürün hakkında yorumlar? Satıcı mağaza hakkında değerlendirme? Ürünün fiyatı(çok ucuza satılması?) Kimlik ve kart bilgilerinin paylaşımına dikkat etmek 2.Diğer siteler *Site içeriği uygun mu? *Bilgiler doğru mu? *Güvenlik ve gizlilik ilkelerine uygun mu? Kişisel bilgilerin paylaşılmaması 2. Paylaşımlar Kendiliğinden sayfaların açılması, indirme yapması? Virusler için önem alındı mı? (antivirus, şüpheli dosyaları açmama, tıklamama) Kişisel Bilgiler (adres,tel,doğum tarihi vs.) Beğenilen sayfalar ve içerikler

Gerçek hayatta YAPMAYACAĞIN bir şeyi sanal ortamda da YAPMA. Özetle; Güvenli internet hizmeti kullanılmalıdır. Bilgisayarda anti virüs programı yüklü olmalıdır. Kullanılan tüm sosyal medya hesaplarında GİZLİLİK ayarları yapılmış olmalıdır. İnternet ve sosyal medya amaçsızca vakit geçirmek için kullanılmamalıdır. Tanınmayan kişi veya hesaplarla iletişim kurulmamalı, gereklilik halinde şüpheci yaklaşılmalı, kişisel bilgiler vs. paylaşılmamalıdır. Beklenmeyen bir şeyle karşılaşıldığında bu durum bir yakınınızla paylaşılmalıdır. Gerçek hayatta YAPMAYACAĞIN bir şeyi sanal ortamda da YAPMA.