ŞİİR : Ali Uluraspa  SESLENDİREN : Bedirhan Gökçe.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sayfa no yok Cilt no yok Hane no yok
Advertisements

Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
ATATÜRK’ÜN YAŞAMI.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
Yıl Ocak gece yarısı. Mustafa Kemal’in özel treni Eskişehir’e doğru gidiyor. Bu yolculuk bir kamuoyu yolculuğu olacak ve Gazi, savaş sonrası.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde genel anlamlı bir sözcük kullanılmıştır? A) Kamyonu buradan çekiniz. B) Otobüs öneki durakta bozulmuş. C) Araba insan yaşamını.
CÜMLEDE YAPI.
1 ZAMİRLER Dil, kısa, öz anlatımı sever. Konuşurken, yazarken gereksiz, sevimsiz tekrarlardan kaçınmak için, daha önce anılan bir ismin yerine, onu karşılayacak.
DERS :FEN VE TEKNOLOJİ KONU:BASİT MAKİNELER
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
TAMLAMALAR.
Her gün şehit haberleri duymaktan yüreğimizde açılan yaralar bir türlü kabuk bağlamıyor. Bu son olur ümidimizi de yitirttiler bize. Bölgenin en büyük.
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Hikmet SIRMA.
Biraz Sonra Göreceğiniz Resimler 10 Kasım saat 09:05’te çekilmiştir…
bizden asaf’dan sesi açınız tıklayarak geçiniz gerekince kaptanlar limanlara askerler siperlere sığınırlar aydınlar şiirlere sen bana sen desende demesende.
Sayfalar için ENTER tuşuna basın veya tıklayın MUTLULUK ELİNDEKİ SAHİP OLDUĞUN DEĞERLERLE HAYALLERİNİN ÇAKIŞMASIDIR. EĞER MUTSUZSAN, EMİN OL Kİ; ELİNDEKİ.
Benim Yerim Neresi? Hikmet SIRMA. Yavru karga artık büyümüş, ilk defa uçmak üzere uçsuz bucaksız gökyüzüne kanat çırpmaya başlamıştı.
Kızkardeşimin gelinliği Şehidimin son örtüsü Affet demeye yüzüm yok UTANCIMI ANLATACAK SÖZÜM YOK. Affetme bizi.
DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ Düşündüğümüz bu değildi bizim. Yaşadığım bu evren olamaz istediğim. Hani pembe olacaktı bulutları gökyüzünün, Güneş batıdan doğacaktı sevgimizden.
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
İSİM TAMLAMALARI  Tanımlı kavram haritası  Cevaplı test soruları (17 soru)
1. Aşağıdakilerin hangisinde yanıt cümlesi, dönüşlülük zamiridir? A) Hangilerinin durumu iyi? Bazılarının. B) Kimin saçları daha uzun? Bunun. C) Kaçının.
YEDİEYLÜL İLKOKULU Kişisel Sınırlarımız Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Nisan 2014.
YILDIZLAR VE GEZEGENLER
CÜMLENİN ÖGELERİ TEOG SORULARI
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
Zaten onlarla adaştı... Adı : Gül 'dü...
KADIN Tanrı 6.günün geç saatlerine kadar kadını yaratmakla meşguldü
KÖROĞLU KAYNAKÇA; HAZIRLAYAN; Miraç öksüz 10rdtvtkn-91.
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
Kaldırımlar Yayalarındır
Aile İçi İletişim İle Çocuğunuzun Sorunlarını Çözebilirsiniz!!!
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
Bağımsızlık/Özgürlük
ERGEN AİLE İLİŞKİLERİ.
FİİLLERDE ÇATI.
Sevgi.
Haklarımız Çocuk hakları.
AY.
İNANILMAZ AMA GERÇEK. > Okulun ilk gününde 5
SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ
KURT AİLESİ.
SÖZ SANATLARI SUNUSU.
Spiritüellik.
Yaşlı Bilge Adam Başlamak için tıklayın..
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ DERSİNDE TAM ÖĞRENME MODELİNİN ÖĞRETME-ÖĞRENME UYGULANIŞINI İNCELEYELİM GÜLDAĞ ARAS.
Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar neyi yanlış yapıyorlar?
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
Bugün neler öğreneceğiz?
KARAHANLILAR SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ.
İLETİŞİM ENGELLERİ Prof. Dr. Aynur BÜTÜN AYHAN
BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket. BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket.
Çocuklarımız İçin Düşünün
Bedirhan Gökce'nin Siir Albümünden
KABUL DİLİ.
“Hayatın Ortağı Olmak…”
Etkinlik Adı: Bilgisayardaki çocuk bana benzesin Etkinlik Kazanım: Kendini Tanıyabilme, Başkalarıyla ilişkilerini başlatabilme Etkinlik Gün: 2 Etkinlik.
HUKUK BAŞLANGICI 2.
CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI BİLEMEZDİM Kİ.
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
Hicret Olayı.
2 - DEDELER ZAMANI İBRAHİM'in hayatı Yaratılış bölüm
Zarflar Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman, yön…) tamamlayan.
Annesini Arayan Kardan Adam
5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI.
Sunum transkripti:

ŞİİR : Ali Uluraspa  SESLENDİREN : Bedirhan Gökçe

Ben sokak çocuğuyum abi. Sayfa no:Yok Cilt no: Yok Hane no: Yok Ana adı: Ben sokak çocuğuyum abi.    Hani şu uçurtması gökyüzünde asılı kalan, bilyelerini rüyalarında unutan, ve oyuncaklarını masal kahramanlarına çaldıran. Çocuk var ya o benim işte, o benim abi...

Sahi bir annem olmalıydı değil mi ? Ben dudaklarımda sokakları besteliyorum oysa Sahi abi tadı nasıldı, anne sütünün Anneler nasıl okşar çocuklarını Anne kokusu nasıldır kim bilir   Ana ha, bir anne çizebilir misin benim için? Karanlığın kar soğuğu parmak uçlarına bir anne unutulmuş çocukların ürkek avuçlarına bir anne Ve yanına beni ekler misin abi

Tıpkı suluboya resimlerdeki gibi sımsıcak Sahi abi senin gözlerini kesmiyor değil mi ? Bir köprünün soğuk, gergin ve karanlık bedeni. Sahi sen hiç seyrettin mi ay dedeyi bir köprünün altından? Üşüdün mü abi kayan bir yıldıza bakarken? Abi sen, abi sen Boşver... Gel boyat istersen ayakkabılarını. Ben ha şu ayakkabıların bağcıklarından asılıyorum yaşama. Gel boyat ayakkabılarını, Boyat da resmi çıksın dostun, düşmanın tüm kaldırımların

Sayfa no: Yok Cilt no: Yok Hane no: Yok Yokların varlığında tam göbek bağından yakalandın mı hiç Yanlızlığa. Bir de bir de babam olmalıydı değil mi? Baba ! Beni dövecek bir babam bile yok biliyor musun?

Nasırlı ellerinde şevkat arayacağım bir insan. Kimbilir, bayramlarda neler alır babalar çocuklarına Unutmuşum, bayramlarınız da vardı sizin öyle değil mi, arifeleriniz? Bayramlarda temize çekilen dostluklar vardı sonra. Oysa ben kırık dökük ıslıklar ısmarlıyorum güneşe ve mehtaba. Yankısız, bestelenmemiş ve bestelenmeyecek serseri ıslıklar

Bir babam olsaydı belki yeterdi. Çocuk olurdum eskisi gibi, şımarırdım öylesine. Boşver abi... Kimin neyine bayram, kimin neyine hediye. Baba kimin neyine abi . Sahi senin düşlerin vardır söylesene? Göremediğin rüyanın düşünü kurar mısın ? Ahmet bir düş görmüş geçenlerde, köprü altında tanıştık, yorgun ve geç gelen bir gecede. Utanırken anlattı, anlatırken utandı.

Bir ip bağlamış gökkuşağına, bak ana diyormuş uçurtmamı gördün mü, ya uçurtmamın gölgesinde bilye oynayan çocukları. Ahmet'in düşü işte... Bana düşlerini kiralar mısın abi ? Bedava boyarım ayakkabılarını. Bana düşlerini, düşlerini abi Boşver, boşver... Bak iyi parlayacak bu ayakkabılar,

En parlak ayakkabılarla yürüyeceksin yaşama . Sen düşünme, sokaklar düşünsün beni, Gazete manşetleri, üçüncü sayfa haberleri düşünsün, isimsiz bir damla gözyaşı düşünsün. Sen beni düşünme, düşünme be abi... Nasıl olsa ben, olmayan ayakkabılarımın sıcaklığıyla basıyorum tüm kaldırımlara, Olmasa da anne babası sokakların.

İşte o benim, o benim abi, o benim abi... Sokak çocuğuyum işte ben, Kazanılmadan kaybedilmiş bir geleceğin her hangi bir yerinde. Ben sokak çocuğuyum abi, hani şu uçurtması gökyüzünde asılı kalan, Bilyelerini rüyalarında unutan, oyuncaklarını masal kahramanlarına çaldıran çocuk varya. İşte o benim, o benim abi, o benim abi...