TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
5.ÜNİTE ÜLKEMİZ VE DÜNYA DÜNYADA NÜFUS DAĞILIŞI VE EKONOMİK FAALİYETLER.
Advertisements

Enerji Taşımacılığı Erce Mola Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
2016 Dünya Sağlık Günü Diyabeti (şeker hastalığını) Yenelim! Dr Pavel Ursu Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi.
RUSYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR Kasım 2013 A. Yağmur ÖZDEMİR Genel Md. Yrd. Yatırımlar ve Proje Finansman Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
VAN UÇMAYI SEVDİ, UÇAK VE YOLCU SAYILARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR…. TÜRKİYE'DE Kİ TÜM HAVALİMANLARINDA OLDUĞU GİBİ VAN FERİT MELEN HAVALİMANINDA Kİ YOLCU,
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni İnsan etkinlikleri neticesinde oluşan iklim değişikliği riskleri değerlendirmeleriyle sorumlu devletler arası bilimsel.
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
1 Şubat 2014 Başbakanlık Müsteşarlık Makamına ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Türkiye’de Yetiştirilen Sanayi Bitkileri
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
SAĞLIK TURİZMİ VE HEMŞİRELİK
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
AĞAÇLANDIRMA VE GENÇLEÇTİRME ÇALIŞMALARININ BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞE ETKİSİ İsmail KÜÇÜKKAYA Orm. Yük. Müh.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan.
TÜM MOTORLU TAŞIYICILAR KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
TÜRKİYE’DE İLAÇ ETKİN MADDELERİ ÜRETİMİ
Aydın Ekonomi Zirvesi 11 Ekim 2014
TIBBİ BİTKİLERİN YAYGINLAŞTIRILMASI VE TARIMI
Başarılı bir üretim amaçlandığında yüksek verim, kalite ve en başta genetik özellikleri bilinen, canlılığı, çimlenme ve çıkış gücü yüksek tohum kullanımı.
Kırkyama.
KİMYASAL SAVAŞIM.
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
COĞRAFİ KONUM.
Stokiyometri, element ölçme anlamına gelen Yunanca, stocheion (element) ve metron (ölçme) kelimelerinden oluşmuştur. Stokiyometri, bir kimyasal reaksiyonda.
“ekonomik, sosyal ve kültürel gereksinmelerini karşılayabilmek için
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
PAZARLAMA YÖNETİMİ PAZARLAMA YÖNETİMİ • PAZARLAMAYA GİRİŞ
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
RADYASYON KİRLİLİĞİ.
KONU XI AİHS’nin Kapsamı ve Başlıca Özellikleri
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
Haklarımı Öğreniyorum Adım Adım Türkiye Bölgemizi Tanıyalım
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
Tarımda Yenilikçi Girdi Uygulamaları Bitki Besleme Ş
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
BÖLÜM 5: PAZAR ÇEŞİTLERİ VE FİYAT OLUŞUMU
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
ÖRDEK YETİŞTİRİCİLİĞİ
Pazarlama anlayışındaki gelişmeler-1
BÖLÜM 3: ARZ VE ÜRETİM TEORİSİ
ATMOSFER VE KATMANLARI - HAVA OLAYLARI
7. ÜRETİM VE MALİYETLER.
En az 6 ay süre ile haftanın 3 günü çalışabilecek,
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
FOTOSENTEZ.
YAĞ BİTKİLERİNDE DESTEKLEME POLİTİKALRININ
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM

Ülkemizde ekolojik tarım 1984 yılında yurt dışından gelen taleplerle başlamış ve yine bu taleplere göre çeşitlenerek üretici sayısı, üretim miktarı artarak gelişmiştir. 

Üretilen ekolojik ürünlerin hemen tamamı ihraç edilmektedir Üretilen ekolojik ürünlerin hemen tamamı ihraç edilmektedir. Buna karşın, iç piyasa son yıllarda gelişme göstermeye başlamış, satışlar özelleşmiş mağazalarda (doğal ürün dükkanları) ve marketlerdeki özel reyonlarda gerçekleştirilmektedir. Ancak bu gelişim yeterli değildir. Herhangi kimyasal kalıntı taşımayan, sağlıklı ve çevre dostu ürünleri kendi halkımızın tüketebilmesi çok önem taşımaktadır.

Ülkemizde üretilen ekolojik ürünlerin büyük bir kısmı kuru ve kurutulmuş ürünlerden oluşmakta, yaş meyve ve sebze yeni gelişme göstermektedir. Bunların dışında tıbbi bitkiler önemli yer tutmakta, hayvansal ürün olarak ekolojik bal üretimi, gıda dışı ekolojik üretimde ise pamuk ve tekstil ürünleri görülmektedir.

Ekolojik ürünlerin iç piyasada tüketilmesinde meydana gelecek artış ile birlikte hemen tüm bölgelerde ürün çeşitliliği, üretici sayısı ve üretim miktarı hızla artış gösterecektir. Böylece hem topraklarımızın ve çevrenin kirlenmesi engellenmiş olacak, hem de bu sağlıklı ürünleri kendi halkımız da tüketebilecektir. Bu nedenle ülkemizde ekolojik ürünlerin yaşamımızda yerini alması ve çevreye tanıtılması, hızla kirlenen dünyamızda yarınlarımızı ve gelecek kuşaklarımızı korumak amacıyla öncelikli hedeflerimiz arasında yer almalıdır.