Advance Passenger Information System Peşin Yolcu Bilgilendirme Sistemi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1 BASIN TOPLANTISI 12 Mayıs 2012 İstanbul. 2 ALEXANDER KÜHNEL Hannover-Messe International İstanbul.
Advertisements

KOMŞU ÜLKELERLE TİCARETTE GAZİANTEP’İN ÖNEMİ
FUTBOL TURİZİMİ Semih PAÇACI.
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
PAZAR RAPORLARI_2013.
1 BASIN TOPLANTISI 28 Mayıs 2013 İstanbul. 2 ALEXANDER KÜHNEL Genel Müdür Hannover-Messe International Istanbul.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
1 BASINTOPLANTISI 5 Kasım 2012 İstanbul. 2 ALEXANDER KÜHNEL Hannover-Messe International Istanbul.
Açık Ders Malzemeleri: Dünyadaki Gelişmeler
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
1. SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİ İMZALANAN ÜLKELER VE SAĞLIK YARDIM BELGESİ.
En Popüler Medikal Turizm Destinasyonu olmak
PCcolog ÜLKE BAYRAKLARI PCcolog.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
Cansu TASCI Yoksulluk, ülkeden ülkeye, veya coğrafyadan coğrafyaya değişik nedenlerle ortaya çıkabilir. Başlıca nedenler arasında çevresel nedenler,
Avrupa Birliği Bayrağı Geleneksel olarak 12. mükemmeliyetin, bütünlüğün ve birliğin sembolü olduğundan dolayı bayrakta 12 yıldız vardır.
ÜLkeLer Arası KöprüLer
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
Dünyada Okul Öncesi Eğitim
TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI
Tanışma Toplantısı 07 Ekim 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
Web 3.0 Konferansı, İstanbul 16 Nisan 2013 ‘‘KİMİN NAKİTE İHTİYACI VAR?’’ twitter.com/SonerCanko.
Nükleer Teknoloji Bilgi Platformu
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Meslek Yüksek Okulu Alternatif Enerji Teknolojileri Programı
Bankacılığın Arka Planı
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
RÜZGAR ENERJİSİ.
Hafta - 3 Gözden Geçirme.
Mart Ayı İhracat Verileri Basın Bülteni Sunumu 1 Nisan 2015.
2015 Nisan Ayı İhracat Rakamları Basın Toplantısı 1 Mayıs 2015 Bayburt.
2015 Mayıs Ayı İhracat Rakamları Basın Toplantısı 1 Haziran 2015 Kocaeli – Film Platosu.
Avrupa Birliği Ülkeleri
Harun ÇAKIR MEB - Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMAN VATANDAŞLIĞI.
Küçülen Dünya, Gelişen Yumurta Sektörü
2015 Kasım Ayı İhracat Rakamları Basın Açıklaması 1 Aralık 2015 Niğde.
BİLGİ TOPLUMU VE DİJİTAL VATANDAŞLIK.
5 ülke.
En Çok Müslümanın Yaşadığı 10 Ülke
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
Ovid Training Dept OvidSP Nedir?. 2 Gündem Bu 6 dakikalık eğitimde şunları göstereceğiz: –OvidSP Nedir? –OvidSP’yi kim sunmaktadır? –OvidSP’yi hangi profesyoneller.
İÜYÖS NEDİR? İÜYÖS, Türkiye’de ön lisans ve lisans düzeyinde üniversite eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencilere yönelik olarak hazırlanan temel.
Dünya Genelinde 168 ülke/bölgede kamu hizmetlerine ilişkin yolsuzluk algı düzeyine bakılmıştır. 11 farklı uluslararası kurumun 12 farklı araştırmasının.
TOEIC® SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
ÖSS-1 COĞRAFYA ÜLKELER ve İKLİMLER
Mobile Advertising Network Dünya’da mobil kullanımı Mobil penetrasyon Mobil reklam harcamaları Akıllı telefon penetrasyonu Mobil reklam gösterimleri.
BÖLÜM 2: KÜRESELLEŞME SIYASI, SOSYAL, EKONOMIK BOYUT Uluslararası İ şletmecilik Recai COŞKUN 1.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
PISA Programme for International Student Assessment Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı.
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
PARIS (PAR) Şehir/Havaalanı kodundan açık ismini görüntüleme. DACPAR
Havalimanı Check-in İşlemleri
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
PASAPORT
BEBEK SANDIĞI ve ANONİM DOĞUM ÜLKE ÖRNEKLERİ:
KOYUN - KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Dünya Kömür Rezervleri:
AETR KONVANSİYONU
Gmail Hesabı Nasıl Alınır?
Yetişmesi için büyük kaynak gerektiren vasıflı insan gücünün, ilgisizlik ve imkânsızlıklar nedeniyle daha gelişmiş bir ülkeye göç etmesine beyin göçü.
KONU:ÜLKELER VE BAYRAKLARI
Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü 2019.
Sunum transkripti:

Advance Passenger Information System Peşin Yolcu Bilgilendirme Sistemi 2009 yılı Mayıs ayında başlayan özel uçak pilotlarının da CBP için gerekli bilgileri sağlamak zorundadır. Yönetmelikler 180 günlük gönüllü uyum dönemi ile 2008 yılı Aralık ayında yürürlüğe girmiştir. CBP: Gümrük Ve Sınır Koruma Müdürlüğü

Gelişmiş Yolcu Bilgileri nedir? Bu bilgileri neden vermem gerekiyor? Birçok ülkenin pasaport polisi makamları, tüm havayollarından emniyet ve güvenlik amacıyla, gelen ya da giden uçuşların kalkışlarından önce yolcuların pasaport bilgilerini bildirmesini ister. Şu anda bu ülkeler aşağıdaki gibidir:

Bahreyn İngiltere Kore Bangladeş İrlanda Malta Brezilya İspanya Sri Lanka Çek Cumhuriyeti İsviçre Yeni Zelanda İtalya Almanya Endonezya Japonya Amerika Birleşik Devletleri Güney Afrika Kanada Avustralya Hindistan* Katar Avusturya Hollanda Kıbrıs Çin

Belli ülkelerden BAE'ye seyahat eden yolcuların da Gelişmiş Yolcu Bilgileri'ni bildirmesi gerekir. Şu anda bu ülkeler: İran, Irak, Pakistan ve Yemen. Tüm API ülkeleri için gerekli yolcu bilgileri (ülkelere göre ek bilgi gereksinimleri değişebilir): -Adı Soyadı -Pasaport numarası, pasaportu veren ülke ve pasaportun sona erme tarihi -Cinsiyet -Doğum tarihi -Vatandaşlık

Eğer ABD'ye seyahat ediliyorsa aşağıdaki ek bilgiler gereklidir. Yalnızca Daimi Oturma İzni Kartı olanlar için: Daimi Oturma İzni Kart numarası. Daimi Oturma İzni Kartı bulunmayıp ABD vatandaşı olmayanlar için: a) İkamet edilen ülke b) ABD'de gidilecek adres; sokak, şehir, eyalet ve posta kodu dahil olmak üzere, Otelde kalıyorsanız, otel adının yanı sıra sokak, şehir, eyalet adı ve posta kodunu da belirtiniz.

ABD'ye geldiğiniz gün bir yolcu gemisine geçecekseniz, yolcu gemisinin adını ve gemiye bineceğiniz limanı belirtin. Eğer bir araç kiralamayı düşünüyorsanız ve ilk gece kalacağınız adres belirsiz ise, genel bir seyahat programı belirtebilirsiniz. Aynı gün geri dönecekseniz, ABD'yi ziyaretiniz süresince vakit geçireceğiniz yerin adresini verin. ABD'de, ABD dışına çıkacak başka bir uçağa geçecekseniz ve bağlantı uçuşunuz, gelişinizden sonra 8 saat içindeyse, uçuş numaranızı ve gideceğiniz yeri belirtin.

Sırt çantalı gezginlerdenseniz, ilk gecenizi geçireceğiniz yeri belirtin. İlk gece için bir adresiniz yoksa, nerede kalmayı düşündüğünüzle ilgili bilgiyi mümkün olduğu kadar ayrıntılı bir şekilde verin. Eğer çocuk veya bebekle seyahat ediyorsanız, her biri için bir ABD adresi belirtmeniz gerekir. Seyahat öncesinde bu bilgiyi vermeyi reddeden yolcuların ABD'ye girişine izin verilmez ve bu nedenle, check-in'de işlemi yapılmaz. Kalkışta ve ABD'ye varışta, havaalanlarında gecikmeleri önlemek için bilgilerin doğru olması önemlidir.

ABD vatandaşları, Yasal Daimi Oturma İzni olanlar (LPRs), geçiş yapan yolcular ve çıkış yapan yolcular ABD adres gereksiniminden muaftırlar. Yukarıdaki Gelişmiş Yolcu Bilgileri'ne (API) ek olarak, ABD acil durumlarda ulaşmak için yakın bir aile ferdinizin iletişim detaylarını talep etmektedir. Bu bilgi, ilgili kişinin ismini ve telefon numarasını içerecektir.

KAYNAKÇA tr.wikipedia.org ucuskulubu.com