Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hafta - 3 Gözden Geçirme.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hafta - 3 Gözden Geçirme."— Sunum transkripti:

1 Hafta - 3 Gözden Geçirme

2 Gözden Geçirme Soruları - Kavramlar
Üst düzey dillerin veri tabanı tasarımındaki rölü nedir Vari tabanında null değeri neden kullanılır, kullanılabileceği farklı örnekler veriniz Varlık, özellik, özellik değeri, bileşik özellik, çok-değerli özellik, anahtar özellik, değer kümesi kavramlarını açıklayınız. Özyinelemeli ilişki nedir, örnek veriniz Zayıf varlık, güçlü varlık nedir, örnek veriniz Anahtar özellik nedir

3 Gözden Geçirme Soruları - ER
Öğrenci karnesi için geliştirilecek olan bir üniversite veri tabanı için aşağıdaki gereksinimler bildirilmiştir. Buna göre bir ER şeması oluşturunuz. Üniversite her öğrencinin ad, öğrenci numarası, sosyal güvenlik numarası, şimdiki adresi ve telefonu, daimi adresi ve telefonu, doğum tarihi, cinsiyet, sınıf, okuduğu programı varsa okuduğu diğer program, akademik düzey bilgilerini tutmaktadır. Bazı uygulama programları öğrencinin daimi adresine ait şehir ve posta kodu ve soyadı bilgisine erişmesi gerekmektedir. Hem öğrenci numarası hem de sosyal güvenlik numarası öğrenciye özeldir.

4 Gözden Geçirme Soruları - ER
Her bölümün bir isimi, bölüm kodu, erişim telefon numarası, ofis numarası, ve okulu vardır. Bölüm isimleri ve bölüm kodları bölüme özeldir. Her ders için ders ismi, ders kodu, tanımı, haftalık ders saati, akademik düzeyi, ve dersi veren bölüm bilgilerini tutulmak istenmektedir. Ders kodu bilgisi derse özeldir. Her ders şubesi öğretim üyesi kodu, dönem, sene, şube numarası ile tanımlanır. Aynı sene ve dönemde okutulan şubeler ders kodu ve şube kodu numarası ile tanımlanır. Şube numarası 1, 2 ,3 şeklindedir. Karne öğrenci, şube, harf notu ve sayısal not bilgilerinden oluşmaktadır.


"Hafta - 3 Gözden Geçirme." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları