FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ
Advertisements

ARAŞTIRMA SORUSU : İNŞA EDİLEN APARTMAN VEYA EVİ GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞTIRMAK İÇİN GEREKLİ SİSTEMİN KURULUMU VE ANALİZİ. HAZIRLAYAN : TURHAN KURT.
GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
NEDEN İNVERTERLİ KOMPRESÖR?
YENİ DÜNYA KESİNTİSİZ GÜÇ TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ
IPEKLER ENERJi İpekler Enerji, İpekler Elektrik firması bünyesinde Enerji Tasarrufu ve Yenilenebilir Enerji alanında 2007 yılında çalışmalara başlamıştır.
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNDE GÜNEŞ ENERJİSİ
ENERJİ KAYNAKLARI.
ANADOLU TEKNİK ELEMANLAR DERNEĞİ Solar PV ÇATI UYGULAMASI 2,5kWp
Güneş Enerjisi Sistem Elemanları
T.C. Başbakanlık Başbakanlık Düzenleyici Reform Grubu
EMO.
Şahin BAYRAM (M.D) PEM DANIŞMANLIK LTD.ŞTİ
PV Modüller  PV hücreler güneşten aldıkları enerjiyle elektrik üreten yarı iletken malzemelerden üretilmişlerdir. Bu hücrelerin boyutları genelde kare,
Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
FOTOVOLTAİK PANELLE BESLENEN GSM 1800 BAZ İSTASYONU SİSTEMİ
SOLAREX GENSED-GÜNDER OTURUMU Türkiye’de PV Sektörü ve Geleceği
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
ÇEVRE DOSTU BT YAKLAŞIMLARI
iPEKLER ENERJi İpekler Enerji, İpekler Elektrik firması bünyesinde Enerji Tasarrufu ve Yenilenebilir Enerji alanında 2007 yılında çalışmalara başlamıştır.
DERS: YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
RÜZGAR ENERJİSİ.
GÜNEŞ VE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ELDE ETMEK
Güneş Enerjisi Rüzgar Enerjisi Hidrojen Enerjisi Nükleer Enerji
Güneş enerjisi.
Yeşil Teknoloji Çevreci bir Yaklaşım Onur T. KUTLU Habtekus’09
Enerji Grubu Şirket Tanıtımı
GÜNEŞ PANELLERİNİN OLUŞUMU
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
Dağıtım Şirketleri ARGE Öncelikleri ve İşbirliği Beklentileri
TALEP KATILIMI VE TALEP TARAFI YÖNETİMİ Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR
ELDER AR-GE ÇALIŞTAYI Nisan-2015 Hasan ÇELİK
Enerji Piyasalarını Anlamak
EMİN SOLAR ENERJİ MÜHENDİSLİK A.Ş.
YERLİ ÜRETİM DERİNLİĞİNİN ÜLKE VE SANAYİMİZE KATKILARI
Solar Montaj Sistemleri
Fotovoltaik Sistem Dizaynı ve Kurulumu
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ (GES) SUNUMU
Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP Dünya atmosferinin dışında güneş enerjisinin şiddeti, aşağı yukarı sabit ve 1370 W/m² değerindedir, ancak yeryüzünde.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
1 MW Gücünde Lisansız Güneş Enerjisi Santral Fizibilitesi
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
CERES Alternatif Enerji Sistemleri (GES). Biz Kimiz; Ceres Mühendislik Enerji Proje Uygulama Ltd Şti,Antalya merkezli Alternatif enerji sistemleri üzerine.
TÜKENMEZ ENERJİLER Tükenmeyen enerjileri İlerde sıkça kullanacağız.
X TÜV AUSTRIA TÜV AUSTRIA GROUP Hakkımızda MarkalarReferanslar Uluslarası “The best way to predict the future is Willy Brandt ( ) Nobel.
FOTOVOLTAİK PİL EZGİ KUBİLAY CEYHUN BOSTANCI ÇAĞLA GİZEM ACAR.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Abdülkadir KOÇER, İsmet Faruk YAKA, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi Bir Konutun Elektrik İhtiyacının Yazılım Desteği İle Tespit Edilmesi.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI Hazırlayan: Melis kaçmaz.
Çevreye duyarlılık ve enerji gereksinimi günümüz insanını artık çok daha yakından ilgilendiren bir konu haline gelmiştir.İnsanın konforu artarken buna.
AHMET ÇAĞATAY ÖZELÇİ ENES GÜLER
KOOPERATİFLERDE DOĞRU YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMI NASIL SEÇİLİR?
RÜZGAR ENERJİSİ VE RÜZGAR TÜRBİNLERİ
ISI POMPASI HAZIRLAYAN : Birkan KÖK.
Meteorolojik Veri Toplamada Kullanılan Yöntemler
Nükleer enerji, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi arasında ki farklar?
Depolama Tesİslerİnİn mevzuat açIsIndan durumu
SOLAR FOTOVOLTAİK (‘’PV’’) SİSTEMLERİ
FOTOVOLTAİK ERASMUS+.
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE BAHÇE SULAMA SİSTEMLERİ
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
PROJE SUNUMU TEK FAZ MOTOR KONTROLÜ
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
GÜNEŞ ENERJ İ S İ. GÜNEŞ ENERJ İ S İ NED İ R? Güneş enerjisi herhangi bir zararlı gaz salınımının olmadı ğ ı, do ğ rudan güneş ışı ğ ından üretilen temiz.
YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Güneş Enerji Santralleri için Otonom Fotovoltaik Panel
Sunum transkripti:

FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ

GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç duyulan hemen hemen her yerde güneş enerjisinden yararlanmak mümkündür. Güneş enerjisi çevre açısından temiz, uzun ömürlü ve ucuz bir kaynak özelliği taşıdığından günümüzde fosil yakıtlar yerine kullanılmaktadır. Yeryüzüne her sene düşen güneş ışınım enerjisi, yeryüzünde şimdiye kadar belirlenmiş olanfosil yeryüzünde yakıthaznelerininyaklaşık160katıkadardır. fosil,nükleervehidroelektriktesislerininbir Ayrıca yılda üreteceğinden kat kadar daha fazladır. Bu açıdan coğrafi konumu nedeniyle Türkiye sahip olduğu güneş enerjisi potansiyeli ile en şanslı ülkelerden biridir.

Güneş Enerjisi

Enerjikaynaklar ı

ENERJİ KAYNAKLARI VE SINIFLANDIRILMASI

Türkiye'de Enerji Üretimi

2003 – 2012 Yılları Türkiye Elektrik Sistemi Puant Güç ve Enerji Talebi

Türkiye Enerji Üretim ve Talep Üretim Tesislerinin Proje Üretim Kapasitesi Gelişimine ve Enerji Talebinin Karşılanmasına Etkisi, 2009–2018 (Yüksek Talep)

Güne ş enerjisinden elektriküretimi

Avrupa & Türkiye Güneş Potansiyeli

Fotovoltaik (PV) Teknolojisi PV hücreleri fotovoltaik efekti kullanarak güneşten direkt DC elektrik üretmektedir Fotovoltaik efekt güneş ışınlarının elektrik akımına çevrilmesidir 25 – 30 yıl operasyonel ömürleri bulunmaktadır Ortalama %15-16 verimliliğe sahipti rler

Fotovoltaik (PV) Sistem Nasıl Çalışır? PV Paneller güneş ışığını DC elektriğe çevirir Inverter DC elektriği AC’ye çevirir Çift yönlü sayaç elektrik üretimi ile tüketimini kaydeder Elektrik dağıtım Ģebekesi Gece ve gündüz ihtiyaç halinde Ģebekeden elektrik kullanılır PV Sistemi tüketimden daha fazla üretim yapıyorsa elektrik şebekesini besler

Üretilen elektrik tüm binada kullanılır Üretilen elektrik tek bir ürüne değil ana panodan tüm binaya verilir, en yakın ihtiyaç noktasında tüketilir PVInverterDağıtım Kutusu AC Yükler şebeke

GÜNLÜK ÜRETiM GRAFİĞİ

İDEAL SİSTEM Sistem güneye ideal açıdan baktığı yönde 100 üretiyorsa, diğer her yöne ve açıya bakan paneller daha düşük bir miktar üretecektir. Kurulu bir sistem Panel,İnvertör, Konnektör, Kablo ve montaj konstrüksiyonundan oluşur. Bu parçalardan her hangi birinin yanlış seçimi yada uygulanması bütün sistem verimini etkiler. PV sistemleri oransal enerji üretir, yani güneşin geldiği açı, havanın bulutluluğu, yansımalara göre her an farklı bir kw üretir.

Neden Kendi Elektriğimizi Kendimiz Üretmek İstiyoruz? Elektrik fiyat artışlarından korunmak 25 yılı aşkın bir süre ücretsiz elektriğe sahip olmak Yüksek elektrik tüketiminin bir kısmını kendi kaynaklarımızla üretmek Boş duran çatıyı değerlendirmek Otopark alanını verimli kullanarak müşterileri güneşten korumak Yeşil bir Şirket olarak rekabet avantajı yaratmak Çatıdan yansıyan güneşin sıcaklığını keserek binanın güneş kaynaklı soğutma yükünü %3 seviyesinde azaltmak

PV PROJE TASARIMI NASIL YAPILIR? Öncelikle kurulum yapılacak alanın fiziksel ve coğrafik özelliklerine dikkat edilmeli. –Yapacağınız yatırımın işlevselliği açısından uygulama alanının konumu ve yönü oldukça önemlidir. –Çevrede gölge etkisi yapacak yükseltilerden uzak durulmalıdır. Kullanılacak ürünlerin belirlenmesi. –Solar sistemler 3(üç) ana kalem malzemeden oluşmaktadır. PV PANEL SOLAR INVERTER (EVİRİC)İ TAŞIYICI KONSTRUKSÜYON Uygun bağlantı Şeklinin belirlenmesi –Bağlantı grupları oluşturulurken kullanılacak inverterlerin çalışma gerilim aralıkları dikkate alınmalıdır. İnverterlerin özelliğine göre giriş grupları homojen ya da farklı(birden fazla MPPT’ ye sahipse) seçilebilir. –Aynı inverterin her MPPT’ sine aynı yöne monte edilmiş PV panel grupları girilmelidir.

YASAL SÜREÇ

2015 Nisan ayı GES raporu Proje Onayı Yapılan BaşvurularTesis Geçici Kabul Yapılan Başvurular Toplam Başvurular Onay İşlemi Tamamlanan Başvurular Toplam Başvurular Onay İşlemi Tamamlanan Başvurular TESİS TİPİSayı (Adet)Kurulu Güç (kW)Sayı (Adet)Kurulu Güç (kW)Sayı (Adet)Kurulu Güç (kW)Sayı (Adet)Kurulu Güç (kW) BIYOGAZ DES GES RES TRI/KOJEN TOPLAM

Dağıtım Şirketlerine Göre Proje Sayısı

UYGULAMA ADIMLARI 1.UYGULAMA YERİNİN MONTAJA HAZIRLANMASI

2. TAŞIYICI AYAKLARIN SABİTLENMESİ

3. ÜST KONSTRUKSÜYON MONTAJI

4. PV PANEL MONTAJI

5. INVERTER & DİĞER BAĞLANTILARIN MONTAJI

6. TEST, DEVREYE ALMA VE KABUL İŞLEMLERİ

UYGULAMA Ö RNEKLERI

Çakma Sistem Arazi uygulaması

Beton ayak Arazi uygulaması

Sandviç Panel üzeri açılı uygulama

Çelik Konstruksüyon üzeri açılı uygulama

Düz Çatı Entegre Uygulama

Düz Çatı Açılı Uygulama

Düz Çatı Açılı Uygulama (Ağırlıkla sabitleme)

Sandviç Panel Çatı Entegre Uygulama

Otopark Uygulaması